iPhone 4

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Apple: „Nismo savršeni“ :D :roll:

Apple ponudio rešenje vlasnicima novog iPhonea 4:

Preuzmite besplatne maske :o ili vratite uređaj.

Nakon prvobitnog reagovanja na pritužbe, u kome je rečeno da korisnici problem antena treba da reše tako što će uređaj držati drugačije, Apple je danas na konferenciji za medije ponudio vlasnicima ovog uređaja besplatne okvire za kućište aparata. Onim najnezadovoljnijima kompanija će izaći u susret tako što će im vratiti novac u potpunosti, ukoliko telefon vrate u roku od 30 dana od dana kupovine.

Predstavnici medija su sa nestrpljenjem očekivali odgovor jedne od vodećih IT kompanija posle mnogobrojnih kritika na račun novog modela iPhonea. Tome da je i Apple konačno ozbiljno shvatio te kritike ide u prilog činjenica da kompanija nije sazivala ovakvu vrstu konferencija u poslednjih 15 godina.

Kao i obično, konferenciju je, u ime kompanije, vodio je jedan od osnivača , Stiv Džobs, koji je poručio da se svi u kompaniji maksimalno trude da reše ovaj problem, ali i da uprkos problemu prodaja iPhone 4 uređaja ide sjajno.

„Investirali smo 100 miliona dolara za testiranje prijema signala :wacko: . Znali smo za problem sa antenom(?!), ali smo isto tako znali da je to problem sa kojim se suočava celokupna industrija mobilnih telefona. Nama je stalo do naših kupaca i zbog toga im na ovaj način izlazimo u susret. Ne bežimo od odgovornosti za razliku od nekih drugih kompanija koje povlače svoje proizvode sa tržišta. Nudimo rešenje našim korisnicima jer oni to od nas i očekuju“, poručuje Džobs.

Po njegovom mišljenju, problem sa antenom je „prenapumpan“ od strane medija.

Statistički podaci idu u korist kompaniji, jer, kako pokazuju istraživanja koje su sprovele vodeće medijske kuće, kupci, iako svesni problema, ne žele da Apple povuče proizvod sa tržišta, a svega 16% ispitanika glasalo je za opciju povlačenja iPhone 4 sa tržišta.

Apple to svakako ni ne planira, a kompanija je najavila da će se novi model iPhonea naći od avgusta u prodaji u još 20 zemalja širom sveta.

Ovo, međutim, nije kraj problemima sa kojima se u poslednjih par nedelja suočava kompanija. Naime, vlasnici starijeg modela iPhone uređaja 3GS oglasili su se posle najnovije nadogradnje softvera za ovaj model.

Nakon prelaska na novi OS veliki broj aparata počeo sam da reguliše dužinu poziva, pa se nakon određenog vremena uređaj sam restartuje. Apple je na svom zvaničnom forumu u toku jučerašnjeg dana ponudio rešenje koje je, po ocenama nekih korisnika, zadovoljavajuće, ali svakako ne umanjuje štetu koje je ugled ove kompanije u poslednje vreme pretrpeo.

Uprkos delimičnim odgovorima i privremenom rešavanju stručnjaci tvrde da je pitanje vremena kada će se još neki problem pojaviti, a do tada Apple će pokušati da „zadovolji“ vlasnike novog iPhonea besplatnim novim okvirom ili 30$ vrednim iTunes poklonom.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

jos samo da dodam da su dotakli i problem sa proximity sensor-om koji ne radi dobro na iPhone 4, i takodje su obecali da ce problem resiti u 'skorijoj buducnosti'.
iOS 4.0.1 je doneo malkice drugacije prikazivanje jacine signala (sada je vrlo retko pun, a sporije opada), sto je, po mom misljenju, samo potez zamazivanja ociju (doslovno) zbog falicne antene.
Sve u svemu, ovoliko loseg publiciteta svakako ne ide u prilog Apple-u... Nece propasti, naravno, ipak su oni jedina kompanija na svetu koji mogu da prodaju uredjaj sa faulty antennom, i da se nekako iskobeljaju iz toga, ali je imidz kompanije narusen, i odbijeni su potencijalni novi korsnici. (ko je vec probao iPhone, ostace pri njemu, pa makar bio i bez antene).
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

vuchko987 napisao:ko je vec probao iPhone, ostace pri njemu, pa makar bio i bez antene).
E bas tako. ;)
Nokia 6220 Classic

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Fox
Јбт...кога зезају више?
Толико апсурда у једном тексу нисам одавно прочитао...
Чек да су уложили више новца у тестирање, вероватно би било немогуће уопште обавити позив? :wacko:
Слобода или смрт

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

dobro, mislim da su postupili najkorektnije što su mogli u ovoj situaciji. ponudili su da vrate pare onima koji nisu zadovoljni radom telefona i to je to...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

djoni, samo sto se postavlja pitanje: kad je pocela prodaja cetvorke? Problemi su uglavnom najvise izrazeni u tim prvim prodatim primercima, a rok je 30 dana od kupovine za vracanje.

Meni licno se jako svidja kako izgleda cetvorka sa onim crnim bumperom, ali sta sa ljudima koji ne zele da trpaju futrole i bumpere na telefon?

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Сад су стварно претерали, увек су имали смешен изјаве али ово... Уложили 100М, јесте како да не и онда је мрмот завио чоколаду... :disgust:

А ово знали смо за проблем са антеном а рекли смо да имамо телефон са ревулуционарним пријемом сигнала :dry:

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

meni je najjadniji potez Steve bio kad je naveo kako blackberry, samsung i htc android i winmo telefone takodje imaju problem sa antenom kad se drze na odredjen nacin... Taj potez je bio toliko ocajnicki da ja iz principa ne bih ni uzimao Apple-ove proizvode (imao sam iPhone 2G ranije, ali sam ga prodao jer me je iTunes uzasno nervirao, kao i nepostojanje microsd i mass storage moda).
Evo linka za ovo sto sam pricao o antenama drugih proizvodjaca: http://www.gsmarena.com/antenna_wars_ri ... s-1819.php

zvezdarac
neaktivan nalog
Pridružio se: Ned, 16. Jul 2006. 09:07

Post od zvezdarac »

Ovo sto je napricao na konferenciji ni pas sa maslom ne bi pojeo.
Problem sa signalom je prenaduvan. Zapravo i ne postoji. Softverski problem a resice ga besplatnim bumperom :blinky:
On bre manipulise procentima i brojkama i izvrce statistiku kako njemu odgovara.
"Samo" 0,55% se zalilo telefonski = 16.500 ljudi je pozvalo Apple da se zali na problem sa prijemom. Koliko samo ima prolem a nije zvalo?
"Samo" 1,7% je vratilo telefon = 51.000 ljudi je resilo da uzme pare nazad. Malo li je?
Ono sto on istice da mu se cak 5.000 ljudi javilo mailom da je prezadovoljno telefonom = 0.166% zadovoljnih korisnika.
"only drops "less than 1" call per 100 more than the 3GS"
Kako je 3GS poznat kao dropper koji ima u USA procenat dropova i DO 60% ja se sa tim ne bih hvalio bas.
Medjutim on je pravi majstor obmane. Da obmana bude potpuna, tu su naravno probrani novinari da pitaju strucna pitanja, kako mu je zdravlje i slicno.
Zaratio sa svima: Java, Flash, Google, RIM, Samsung, Nokia.
Koji lik :o
Sledece je da osnuje iWorld gde ce da strpa sebe i svoje iSheeps pa da uzivaju svi zajedno u savrsenom svetu Steve Jobsa. O Boze!
N70 v 5.0609.2.0.1

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ahahahahhahahah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne pamtim kad sam se ovako dobro nasmejao, zvezdarac, lik si majke mi, svaka ti cast :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Слобода или смрт

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

:lol: a ima i appleov odgovor na taj klip:

http://www.youtube.com/watch?v=UAOtC9QfXac

zvezdarac
neaktivan nalog

Post od zvezdarac »

Pojavilo se klipova i klipova :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=LyIxQBv6mXU

Ali vrh vrhova je satira "You Don’t Know Steve"
http://www.unwiredview.com/2010/07/19/y ... now-steve/ 8)
Njega ce se uskoro i rodjena majka odreci preko novina :lol:

Slika
N70 v 5.0609.2.0.1

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

Apple rešio problem sa antenom na Iphone 4 :D
http://i27.tinypic.com/abgz5v.jpg

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

djoni :lol: :lol: :lol: .
Vrlo or'ginalno... :P

Slika

Ovako je "preglednije"... :D

zvezdarac
neaktivan nalog

Post od zvezdarac »

N70 v 5.0609.2.0.1

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Apple squeezes the reception out of Nokia N97 mini

Apple seem keen to prove other smartphones have the same reception attenuation as the iPhone 4. And they are getting back with a video of Nokia N97 mini that suffers from the same grip of death as the iPhone.

Back at Apple Antennagate press conference last week Apple failed to show a faulty Nokia handset (probably because Nokia has a smaller smartphone market share in the US), but nonetheless Nokia came forward with a statement on the matter last weekend.

So Apple is keen to strike back at Nokia and the N97 mini is the next victim of Apple's accusations.

As the following video reveals, the S60-based smartphone loses signal if you cover its antenna with a hand. As a result, the N97 mini drops from 7 to only 2 bars. The question remains though - would that drop be bad enough to cause a dropped call as it is on the iPhone 4?

Slika

Video

E sad su vec postali pateticni,ne bih da upotrebim drugi izraz... :dry:

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

lako je.

boli ih uvo, nisu morali ni besplatne bumpere da podele (jedan bumper je 30$, znaci oko 40-50e ce biti kod nas).

Kupis, ne svidi ti se - vratis i dobijes pare. to je to. ako ti se ne svidja - vrati, ne drami.
iPhone 4.

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

nije bas tako. Ovo je velika bruka za ima Apple, i pravi fijasko globalnih razmera, jer je Apple sam sebe hajpovao, pa su onda i Apple fanovi nastavili sa obozavanjem brenda, u svemu drugaciji, jednostavniji a komplikovaniji, i na kraju sta....??? Osnovna funkcija iPhone-a ne radi kako treba! Pozivi se prekidaju, mreza opada. I sta su drugo i mogli da urade sem da kazu "nismo jedini, dogadja se svima" i da podele bumpere jer "vole svoje korisnike".
Da ne govorimo o tome sto je Samsung u Velikoj Britaniji na svom zvanicnom twitteru objavio da ce svakom nezadovoljnom iPhone korisniku BESPLATNO dati svoj trenutni flagship android Galaxy S.
Ma koliko lep, tanak, gladak, brz, sexy bio, iPhone ce izgubiti dosta korisnika zbog ovog fijaska sa antenom.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne bih rekao. According to GSM Arena.......

Što se antene tiče ja sam to rekao pre arogantnog Stiva, uz napomenu da iako to postoji na drugim telefonima na njima nije tako drastično. Ali i dalje me oduševljava količina hejta od strane nekih ljudi. Ne samo na forumu, i inače (pročitajte samo šta kaže Kuzma iz SK-a), pa me samo zanima zašto je neki promašaj Nokie nazvan promašajem (pravim imenom), neka Samsungova softverska budalaština ili kopija samog sebe nazvana upravo tako, a Appleove broljotine su uvek epskih razmera, teorija zavere, šišanje.......... Fail ko Fail, šta sad? Ako prežive, zaslužili su, ako ne nisu. Jbg. Većina marketinških trikova su budalaštine, pa tako Apple-ove, imaju arogantniji stav od mnogih, imaju mana, prodaju određni procenat magle, ali ne vidim zašto ne priznati ono što jeste dobro, a nemoguće je da tu baš ništa ne valja.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori