HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

kako da kopiram kontakte sa sim kartice na sam telefon i kako da postavim fotku za svaki kontakt pojedinacno?

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

njujork14 napisao:kako da kopiram kontakte sa sim kartice na sam telefon?
udji u kontakte pa pritisni menu pa onda import/export. Nista lakse samo malo treba da se potrudis ;)

p.s veoma slicno je za sliku, javi jesi uspeo

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Da to sam i bio uradio ali ne znam sta da uradim od one tri opcije pa reko bolje da pitam ovde nego da nesto zaje*em, a za sliku ne vidim gde ima da se ubaci :?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

njujork14, kad otvoriš kontakt, klikneš i zadržiš prst na polju za sliku i on će te pitati odakle da je ubaci. ako imaš kontakte koji su ti i FB kontakti, sam će ti ponuditi linkove ka njihovim profilima i ukoliko ih potvrdiš, poskidati slike odatle. naravnom pod uslovom da si aktivirao FB nalog i na telefonu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pazljivo sam procitao svih 40 str i imam jedno pitanje vezano za javu.Video sam u specifikaciji da se ne zpominje java podrska,ali da je nelo pisap da navodno mogi da se koriste java app,ali uz pomoc nekog emulatora.Da li je to tacno i da li je neko pokusao da koristi java app uz pomoc tog emulatora i kako sve to radi?
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Društvo, imam jedno nebulozo pitanje: znate kako na WinMob telefonima tipa HD2, Touch 2 itd ovaj HTC flip clock lepo prikazuje animaciju kad se smenjuju minuti? baš se vidi kako gornja strana flipne i promeni se broj. Zašto ja to ne vidim na Desire? ne mogu da verujem da su se iscimali za sve one animacije tipa full screen weather i ostalo, a da ovoga nema!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

araphel, ta opcija na manili moze da se ukljuci/iskljuci i zavi od samog skina sata sad mozes da potrazis neki drugi skin i da ga ubacis.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Nema to na novim romovima, to je bilo samo na prvom hero romu a posle su izbacili, mada za hero ima da se nađe i koji ima animaciju a za desire ne znam (takođe ni na legendu nema te animacije).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Ja na heroju isto nemam tu animaciju, mada mi i ne bi pruzala neko posebno zadovoljstvo... Ali gledano sa druge strane, svi drugi satovi imaju neku svoju animaciju, a ovaj koji je najpoznatiji, koji HTC-u dodje kao logotip maltene, a i najvise se koristi... on da nema animaciju, ne vidim logiku... :ohmy: Bilo bi jako lepo imati flip animaciju, ali da menjam ceo rom samo zbog toga...ne dolazi u obzir.. Razocarenje...
Samo nek se rolaju....sarme.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

"Flip animated clock" je izbacen odavno.
Mogu reci samo,da koju god sam app. koristio/probao(a ima ih dooosta) tipa weather/clock nije imala tu funkciju.
Toboze iz razloga stednje baterije....
BTW,nece je ni biti u novim,zvanicnim ROM-ovima,sigurno...99%.
Slika
Poslednja izmena od cale u Uto, 27. Jul 2010. 16:00, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ma naravno da nije nešto bitno, nego mi bezveze što je flip clock a nema flipa. Prosto me iznervira kad god uhvatim pogledom taj momenat promene minuta. :lol: U principu jedini razlog zbog kojeg držim taj sat je zato što imam direktan link ka alarmu, inače mi je dovoljan i onaj mali u status baru. Kontam da ću ga izbaciti, čim smislim neki drugi način da na brzinu otvaram alarm :D

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Par pitanja:
1. Kako da kopiram kontakte sa sim kartice na telefon, na sta da idem od ovoga Import from SIM card, import from SD card i export to SD card?Pretpostavljam da tek kad to uradim da cu moci da postavim slike za kontakte posto ovako nema sanse nikako dok su na SIM-u?.
2. Da li postoji da se podesi nesto pa da pise ono na pocetnoj strani gde se nalazim tipa ulica, naselje i slicno ( secam se da je kod nokije to nesto bilo kao Cell)
3. Da li moze poruke normalno da redja kako stizu a ne da ih grupise?
4. Kad premestim neku pesmu sa kompa mogu da je podesim samo za zvuk poruke ali kako odn. gde da smestim mp3 da bi mi zvonilo kad me zovu znaci za pozive?
5. Kad prebacujem fotke ili pesme sa kompa kako da ih stavim na onu malu karticu a ne na memoriju telefona?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li neko ima odgovor na moje prethodno pitanje vezano za java aplikacije kada je sesire u pitanju?
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja sam probao neke java igrice na herou, pokrenuo ih je ali nisam mogao da upravljam pošto sam skinuo za s60v3, što se tiče aplikacija ne znam šta će ti java aplikacije.

njujork14, za zvono uđu u muzički plejer, pusti pesmu koju želiš da ti zvoni, klikni menu, set as ringtone, ili koristi program Ringo Pro

Za prebacivanje fajlova, kada ubodeš telefon iskoči ti meni ti treba da odabereš disk drive.
Poslednja izmena od telep u Sre, 28. Jul 2010. 00:47, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

njujork14, Nemama Desire ali pokusat cu da ogovorim.

1. Ja na LG-u idem u SIm kontakte te imam da importujem jedan po jedan ili import all. Kod tebe bi bilo mislim Import from SIM card.

3. Ja sam isto trazio te sam nasao SMS Manager koji prikazuje posebno inbox a posebno outbox poruke. AL ije problem sto nema sihronizaciju sa imenikom pa tako stoje samo brojevi a ne imena. Takodjer kada saljes, moras kucati posebno broj. ne mozes traziti u imenuki.

4. Sta imas u sound opcijama ? Trebala bi da bude opcija "Phone ringtone". Ili otvori pjesmu u plajeru te idi u opcije i treba da bude "Use es ringtone".

5. Prvo idi u "SD card" opcije i obilježi "Mass storage only". Zatim, kada spojis telefon sa racunarom, treba da ukljucis "mount" kartice. Kod mene se to pojavi gore gdje mreža i sat. Spustim taj dio, kliknem na "usb connected" i kliknem na "mount". Tada koristis memori karticu kao USB flash stick.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

telep,ne trebaju meni java igrice.Meni interesuju konkretno java aplikacije kao sto su mig33,mailman i jos neke.Sada mozda nekome smesno zvuci zasta ce mi mailman,ali ima svrhu za mene.Imam ja fabricki e,ail klijent i profi mail na e71,ali mailman je nezamenljiva za neke akcije :)
Note IV N9100 dual

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Froyo update kreće od sutra, prvo na Desireu, a potom na drugim modelima HTC telefona.
Desire će tako biti prvi telefon posle Google Nexusa One koji je dobio Android 2.2 :)
Kako se ne bi preopteretili serveri (ipak se radi o downloadu ~130 MB), korisnici će postepeno biti obaveštavani, pa će to verovatno trajati naredne 2 sedmice.
Za nas rootovane korisnike je najvažnije da ćemo ovog vikenda imati custom romove - rootovani Froyo sa starim A2SD :D
Poslednja izmena od djoni u Sre, 28. Jul 2010. 20:41, izmenjeno 1 put ukupno.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

A šta li će biti sa našim Orange telefonima. Da li će ići u lock i može li sada naknadno da se napravi goldcard?

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

ma nema zime za nas... nema locka, a pošto imamo custom romove, nećemo ni dobiti OTA
Da smo i dobili, njenim instaliranjem izgubili bi root
zato ćemo sačekati 1, najviše 2 dana, da se pojavi paulova, adamg-ova, leedroidova verzija ovog froya, instalirati na standardni način preko recoveryja i uživati u romu koji će imati superuser mogućnosti i mogućnost naprednog app2sd, pored ovog froyovog :)

ako neko baš hoće da se vrati na oficijalni rom sa orange telefonom, treba da flashuje orginalni 1.21 RUU fajl preko pc-a (nisam siguran dal treba gold card za to). Nakon toga će dobiti obaveštenje za over the air update, ali mora da ima gold card u telefonu, da bi OTA uspelo
koristiti rootovanu verziju (kao sada) je mnogo lakše :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li ce taj oficijeli Froyo omoguciti da se app instaliraju na memorijsku karticu i da se cacka po tel ili ce bez obzira na Foyo morati da se odradi root?
Note IV N9100 dual

Odgovori