HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
scele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 10:13

Post od scele »

Pročitah celu temu, da iskoristim priliku i svima se zahvalim na izuzetno korisnim postovima i savetima.

Nego, instalirah ovaj update, i samo da napomenem jednu stvar: potrebno je da imate barem 25MB (koliko sam video) slobodnog prostora u telefonu da bi se mogao instalirati update. Imao sam gomilu nekih aplikacija ubačenih, krenuo update i samo "puf", neće, kaže moram da oslobodim malo telefon ;)

Druga stvar, video snimanje na 720p...ne radi to baš najbolje na mpeg kompresiji. Probao sam par puta, video bukvalno blokira na nekim delovima gde telefon menja otvor blende (brightness), i drugo, navodno snimim recimo minut, u info snimka piše da je minut ali uspem da odgledam samo 20-tak sekundi. Ima li još neko sličan problem?
HTC Desire

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

Vidim da ste razvili pricu oko "update-a" :)
pa shodno sa tim imam jedno pitanje, postoji li neki drugi nacin da unapredim softver na telefonu osim da to ide preko mobilne mreze (koristim VIP , znaci samo EDGE) ili WIFI. Nemam wifi pristup, a da to uradim preko edge-a mislim da se bas ne isplati...??? Jel postoji neka fora da delim konekciju izmedju racunara i telefona, ili da skinem taj update na pc pa da ga instaliram na telefon?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pera Detlic napisao:telep, znaci ako nije OTA updejt, tojest ako na Hero ubacim neki kuvani 2.2 mogu posle da se vratim na 2.1..?
Znam da idem u off jer nije vezano za Desire.. Ako zelis odgovori u Hero temi..
Da, možeš da se vratiš.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

scele napisao:video snimanje na 720p...ne radi to baš najbolje na mpeg kompresiji. Probao sam par puta, video bukvalno blokira na nekim delovima gde telefon menja otvor blende (brightness), i drugo, navodno snimim recimo minut, u info snimka piše da je minut ali uspem da odgledam samo 20-tak sekundi. Ima li još neko sličan problem?
kod mene ovo funkcioniše mnogo bolje nego sa kuvanim romovima, nemam ono seckanje i mogu da odgledam ceo snimak. Sve ostalo za sada funkcioniše fenomenalno...Ubacio sam i nove Google Maps 4.4.0 (#4414) i dobio ekstra dodatak Places (ikonica u obliku crvenog balona) koji radi fenomenalno (probano na NBg).

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Primetio sam da mi browser malo stuca....ne radi bas kako treba. Kao da nesto sporije skroluje, i cesto se desava da otvori neku stranu skoro do kraja, pa onda krene ponovo od pocetka.....oduse, mozda je i do konekcije, jer sam bio u busu, prolazio kroz deonicu na kojoj svima po par puta poludi signal, tako da moze biti i do toga. Naravno, sporo skrolovanje se ne moze time objasniti, ali videcemo kad se malo duze poigram browserom, danas nisam imao vremena.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

To problemi sa browserom ti mogu biti i do flasha, pročitao sam na par mesta da im je browser tromiji sa flashom.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

U stvari po meni browser cak i brze radi, s obzirom da je sad flash " allways on", tj, nemoguce ga je iskljuciti. Naravno dosta zavisi od mreze i stranice koja se ucitava. Ima jos razlika, evo sad "kuckam" sa njega i primetno je :) . Jos 1+, abecedno razvrstavanje sacuvanih stranica sada radi (pre kod mene ne). Minusi, "home page" ne mogu nikako da namestim, uvek me "baca" na poslednju; download sa RShare i dalje nemoguc, ostale probane koje zahtevaju flash rade savrseno.
Video upgrade radi OK, mada cekam da pogledam na kompu.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

glume napisao:Jel postoji neka fora da delim konekciju izmedju racunara i telefona, ili da skinem taj update na pc pa da ga instaliram na telefon?
naravno da postoji ;)
- skini fajl: http://liveimage.htc.com/OTA_Bravo_Froy ... 4wrv30.zip
.preimenuj ga u update.zip i prebaci u osnovni folder sd kartice na fonu
-ugasi telefon
-držeći vol down, pritisni power da bi ga uključio u hboot modu
-sačekaj par sekundi da se završi očitavanje
- ovde se kroz meni kreće pomoću vol up i down, a potvrđuje power dugmetom. Izaberi opciju recoevry i potvrdi
-pojaviće se telefon sa crvenim trouglom, wtf?
-držeći vol up pritisni power, pojaviće se plavi meni
-izaberi apply update.zip i potvrdi
-uslediće instalacija

ja ovu metodu nisam koristio jer sam rootovan. Opet ponavljam, OTA update menja verziju hboota, nemojte meni da kukate ako posle ne budete mogli da rootujete ili se nešto sje...pokvari :D
Takođe, ako imate debrandiran telefon, update se vrši sa goldcardom unutra

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

Meni browser radi brze, i flash isto. Npr kada sam pre update-a merio brzinu na www.beocity.com preko wifi od 4Mbps prikazivao je brzinu nesto preko 1Mbps, a sada prikazuje preko 3 Mbps, isto koliko pokazuje i na kompu.

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Prvo, hvala svima za korisne linkove i savete, bili su neophodni prilikom upoznavanja sa ovom cudnom masinom... Presao sam sa N95, gde je sve bilo logicno, prosto i reseno, na ovo gradiliste koje se stalno menja, i nije mi lako:)
Imam Desire skinut sa Orange, nisam ga cackao do sad (u smislu root-ovanja, flasha ili vec kakosezove), a sad bih da instaliram taj update na 2.2, i nisam bas upamet sta da radim... Svidja mi se Sense, nisam pod utiskom da ce mi 120MB biti usko, tj zadovoljio bi me app2sd koji dolazi uz Fryo, samo bih da se resim ovih Orange gluposti, i neke od poboljsanja bih rado imao. Nemam iskustva u ovim stvarima, najdalje sto sam otisao u cackanju nekog sistema je instalacija Viste, nemam jos drugi SD - moze li bez njega, nesto mi ne ide nalazenje 32GB, a na 16 ne moz da mi stane mp3, znam se kolki sam megaloman... Radi li i za mene ova gore opisana metoda od strane djonija(mislim na poslednju)? na putu sam, slabo se zadrzavam u zoni wi-fi, al imam dial up :smutny:

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

ne može, pošto imaš orangeov rom, a ne oficijalni... ako hoćeš da koristiš ovu metodu, moraš da napraviš goldcard i debrandiraš telefon
a pošto i kod kuće imaš dial up, nije realno da ćeš nešto skinuti sa neta... bolje uzmi broadband internet umesto kartice od 32 giga ;)

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

ja sad da objasnim sta imam od interneta ode mi noc:)
trenutno gde sam, imam samo dial up, i vreme. za pet dana bicu kuci, imacu adsl+wifi, al ne i vreme. kako god, moram znaci da 1. kupim karticu 2. napravim gold karticu 3. debrandiram telefon onako kako je ranije opisano (root, a?) (nesto sam navatao stra od brickovanja, zato nisam vec negde zalego u kafe i probao), i onda instaliram update (necu da cekam Orange, treba mi goli HTC, neke stvari su i skinuli, sudeci po uputstvu za upotrebu telefona).
ok. bice... napeto. nemam vremena da dam nekom drugom da to uradi, na zalost. hvala.
kad napravim gold card eto me sa jos pitanja, do onda samo pratim desavanja.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

kako da znam da li mi radi Htc sense, sta mu uostalom to dodje tacno? I kako se to debrandiraju fonovi?

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

ne treba ti nova kartica, imaš jednu u telefonu, samo treba da prekopiraš sadržaj sadašnje na komp, formatiraš je u fat 32, odradiš prema sledećem uputstvu:
http://android.modaco.com/content/softw ... dcardtool/
kad završiš, možeš da vratiš sadržaj na karticu
debrandiranje je jednostavnije od rootovanja, ali o tome kada (ako) napraviš zlatnu...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

njujork14, kako misliš da znaš radi li ti HTC sense? :o Pa ako imaš Sense UI na ekranu, a ne standardan Android, onda ti radi Sense :lol:

Šta je to tačno? :lol: Pa, kao što gore pomenuh, to je HTCov User Interface, stavljen preko stock Androida, i osim ako si stavio clean Android ROM, on uvek radi. O debrandiranju nek ti više kaže neko drugi, ja imam nebrandirani Desire, ne kupujem brandirane fonove, tako da uglavnom ništa ne znam o tome. 8)

scele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 10:13

Post od scele »

Huh, nešto se zeznulo sa ovim update-om. Snimanje na 720p i dalje štuca. @Sauriann reče da je skinuo novi Google Maps, ja to ne mogu da nađem na Marketu, niti postoji update. Sinoć sam ostavio fon na punjaču, jutros je pokazao 94% napunjenosti baterije, iako je svetlela zelena lampica (navodno full napunjen). Pre update-a nakon 2-3 sata punjenja pokazivao je 100% napunjenosti. Ako neko ima neki savet šta da radim, bio bih mu zahvalan... :(
HTC Desire

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

njujork, ti bi trebalo da imaš nebrandirani telefon, tako da ne treba to da te opterećuje... :wink:

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

scele napisao:@Sauriann reče da je skinuo novi Google Maps, ja to ne mogu da nađem na Marketu, niti postoji update.
za ovo moraš da imaš rootovan telefon što ćes sada morati da pričekaš ako si uradio OTA update i hboot ti je sada 0.9 za koji još ne postoji root.

Na rootovanim telefonima (0.8 hboot) možeš da instaliraš MarketEnabler pomoću kojeg vidiš sve aplikacije koje inače nedostaju...Zato sam ja 01.08. sačekao koji sat duže i ubacio netaknut (samo rootovan) stock 2.2 sa kojim mogu sad da se igram (ubacio sam prikaz procenata baterije, nove mape, titanium backup i ostalo...) a mogao sam sa gold karticom da vratim na stock 2.1 pa OTA update na 2.2 ali bih igubio root kao ti, a sa njim gubiš po meni sve čari (superuser ovlašćenja). 8)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

scele napisao:Sinoć sam ostavio fon na punjaču, jutros je pokazao 94% napunjenosti baterije, iako je svetlela zelena lampica (navodno full napunjen). Pre update-a nakon 2-3 sata punjenja pokazivao je 100% napunjenosti.
problem sa baterijom bi trebalo da je prolazan, da se sredi posle par punjenja... anyway, ako hoćeš da vidiš 100%, možeš sad da ga staviš ugašenog na punjač i doguraće do 100 :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Posto ima onih koji imaju desire vec neko pristojno vreme zanima me da li je poceo da pucka,krcka,skripi,...da mu ''kmrci'' i da se kliima plastika poklopac za bateriju itd
Note IV N9100 dual

Odgovori