HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

toda81, ja se družim sa Desire evo već peti mesec, i ništa ne krcka, ništa se nije olabavilo ili pošelo dažvaćka. I posle par padova, telefon je jednako utegnut kao prvog dana, ako izuzmemo činjenicu da je jedan pad ostavio mali trag na plastici. Poklopac sam za svo ovo vreme možda 3-4 puta skidao, tako da ne mogu da kažem ništa na tu temu, osim da mi se i dalje ne sviđa što su na telefonu od 500E napravili rešenje tipa "povuci, pa ako se pokida, šta da se radi". mada, na N97 je potpuno isto rešenje, pa bi možda trebalo da prestane da mi bude čudno :wink:

ono što jesam primetio, to je da je staklo koje pokriva sočivo kamere puno sitnih ogrebotinica. ovo više igleda ružno kad se zagledam nego što zaista smeta, ali svejedno. Ako želiš da sačuvaš taj deo telefona, obavezno futrolica!

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Nesto sam zaje*ao! Sinoc sam proveravao da limogu da odradim update, i mogao sam. Krenuo sam da skidam update,ali sam ga prekinuo jer mi je signal bio slab. Sad kad hocu da skinem, odem u ono settings/about phone... i sad mi kaze da nema update-a za moj telefon. Wtf?? Da li neko zna kako ovo da resim?
ex ivan87

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

toda81 napisao:da li je poceo da pucka,krcka,skripi,...da mu ''kmrci'' i da se kliima plastika poklopac za bateriju itd
kod mene još uvek nije ali moram da napomenem da sam mu poklopac skinuo svega tri do četiri puta kada sam pravio gold card...Nije mi do sada ispadao niti sam "sedeo" sa njim u džepu. Takođe koristim staru futrolicu od Samsun Galaxy dok mi ne stigne nova HTC from Miami :P

p.s Ceftriaxone bolje stavi rootovan oficielni 2.2, više ćeš biti zadovoljan. Pogledan dva tri posta u nazad moje objašnjenje zašto...Na 2.2 sa OTA možeš kada hoćeš ali onda nazad nema.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

araphel,sauriann,to je dobro da posle skoro pola god nema da skrine ni da ispusta druga neartikulisane signale :) Ja imam bas dobru koznu futrolu koju sam dobio jos kada sam imao e61i pa je sada koristim i za e71 i koliko vidim imenzije 114x57x10 je e71,a
119x60x12 desire,a to je 5mm razlike,ima sasvim dovoljno mesta da u nju stane i desire.Ja ovakvu furolu nisam video do sada nigde po mob radnjama,ali srecom da mi je drug i nju poslao iz Nemacke uz stari e61i.Koza je debljine 4mm sa prednje i zadnje strane,a bocno 3mm.Nadam se da ce to biti dovoljno da se zastiti tel
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

toda81,ma bez frke. Ja koristim futrolu od HD2, i odlično paše, i baš lepo štiti telefon,a poprilično je tanka. tako da nemaš brige. Meni je samo bedak što je ispao i grebao se telefon u prvih par dana, dok mi još nije stigla futrola.

Laki024
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 06. Nov 2007. 19:53

Post od Laki024 »

Imam jedno pitanje u vezi HTC tattoo.
Naime hteo sam da kupim HTC tattoo polovan iz Vipa navodno mesec dana star, ali navodno ima problem sa blututhom, upari uredjaje, ali nemoze nista da se prebaca sa njega , a ni na njega.
Znaci uparivanje uspeva, a prebacivanje ne, navodno tvrdi se da bluetuth prebacivanje radi samo sa telefonima koji imaju android, a prebacivanje na telefone sa fabrickim operativnim sistemom nemoze jos uvek,
Da li je ovo istina i koliko je istina, i da li treba neki program da se instalira da bi se mogao prebacivati blututhom, ili je mozda blututh cip problem ( tj crko je )

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Laki024, kao prvo postavio si temu u pogresnom pod forumu, ovaj forum je iskljucivo namenjam HTC desire
kao drugo, BT je softverski zakljucan i to je sasvim normalno sto fajlovi ne mogu da se prebacuju, telefon mora da se rutuje, i nemam pojma sta jos, i onda je stvar resena

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Ceftriaxone napisao:Krenuo sam da skidam update,ali sam ga prekinuo jer mi je signal bio slab. Sad kad hocu da skinem, odem u ono settings/about phone... i sad mi kaze da nema update-a za moj telefon
pojaviće se, pokušavaj i narednih dana :)

glume
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 23. Jan 2010. 20:43

Post od glume »

djoni, hvala puno za odgovor i link :wink:

"Takođe, ako imate debrandiran telefon..." ako moze malo pojasnjenje sta znaci "debrandiran"?
Jel se misli na telefon koji je skidan sa neke od mreza ili...? :?

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

ako imaš modifikovani rom provajdera od koga je kupljen telefon (orange, vodafone, t-mobile), update se ne može uraditi. To su brendirani telefoni, a avo je update za telefone za originalnim htc romom.
Brendiranim telefonima se lako uz pomoć goldcarda može zameniti rom originalnim htc romom. To je debrendiranje. U tom slučaju će i za kasnije apdejte, npr. ovaj OTA Froyo, trebati da se zlatna kartica nalazi u fonu tokom apdejta

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel,mogu da zamislim kako ti je bilo kad ti se desilo to sa padom jer i ja bas pazim na tel i volim da bude bez ogrebotine.Mislim da ce mi se ruke tresti kad budem dosao do desire-a.Mislim da i za to treba dobra psihicka priprema.Imam jos par pitanja.Kako da vidim da li je tel ok ako slicajno bidem kupovao polovan,mada se nadam da cu kupiti nov?Lako mi je to bilo da proverim na symbian-u,ali je android i TS nesto totalno novo i nepoznato za mene.Takodje me interesuje da li slucajno ne postoje kineski klonovi za htc telefone?Kako mogu da vidim koju verziju androida ima?Ako neko ima jos nesto pametno da mi kaze na sta da obratim paznju bice mi od velike pomoci.Setih se jos necega.Da li se na neroot-ovan tel mogu inatalirati bukvalno sve aplikacije ili mora tel da bude root-ovan da bi to bilo moguce?
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

A kako na symbianu vidiš da je tel OK, ako izgleda dobro onda je valjda OK, ne vidim šta drugo možeš da vidiš i na symbianu i na androidu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

prodo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 03. Avg 2010. 22:30

Post od prodo »

Zanima me samo kada se kupi telefon u originalnom pakovanju da li je tada potrebno da se izvrse neka podesavanja kao kad je skinut sa mreze ili radi normalno i moze da se unose application i da se izvrsi update bez svih tih zaj....a. :smutny: :smutny:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

telep,moze za nekoliko desetina min mnogo tpga da se vidi na polovnom symbian tel,od ekrana jer ima onih koji npr stave tamnu temu pa ako ti stavis svetl temu vidis da je ekran u uzasnom stanju jer se tek tada vidi na je npr pun ''oblaka'' od vode...Moze se videti i tabilnost jer ja imam par mmc i za par min instaliram sa te moje probne mmc vise app koje znam da mogu da prave probeme na problematicnim tel.Ima puno toga sto se da uociti,a posebno kad je neko ''sitnicar'' kao ja pa mu svasta pada u oko.Da li postoje kineski klonovi za ove htc modele i na koji nacin mogu da viidm koja je verzija androida u tel?Imam jos par pitanja u prethodnom pstu pa ne bih da se ponavljam jer mi je stalo do misljenja vise forumasa
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Stigao mi je konačno crni Desire sa Oranga...:)

djoni, jesi li ti stavio neki 2.2 ROM? Koji bi mi preporučio? Hvala unapred...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Ninolina, ooo.. Cestitam... Nadam se da ces uzivati u svom novom cedu i da ce e lepo sluziti... Btw , turi u potpis, sta cekas... :D :D
Samo nek se rolaju....sarme.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pera Detlic, hvala.. :) Eto, potpisan je i on.. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

toda81 napisao:Da li se na neroot-ovan tel mogu inatalirati bukvalno sve aplikacije ili mora tel da bude root-ovan da bi to bilo moguce?
Nista to ne smeta za instaliranje "placenih" (citaj krek aplikacja, "full, pro itd"), rutovanjem Androida dobijas pristup aplikacijama koje malo skracuju kliktanje po ekranu i josta, ima ih par, sto neko rece "superjuzer" pristup. Recimo, "copy2paste svuda", "cash cleaning"...
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok imenjace.Ipak je to znacajna gunkcija koliko vidim.Nisam znao da ne moze svuda da se radi copy/paste dok se tel ne root-uje.Da li je tel sa telenor mreze brendiran ili je on sa oficijelnim room-om?
Note IV N9100 dual

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

toda81, mislim da je bilo reci o tome,tj telenor telefoni su zakljucani samo na njihovu karticu (SIM LOCK) i da koriste oficijalni rom,ispravite me ako gresim??? :D

Odgovori