HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
djoni, evo odradila sam sve što si napisao i sad bi trebalo da imam Rootovan tel? Mogu da udjem u Recovery mod
Medjutim, kad pokušam da promenim font, i to sam probala na više načina, dobijam poruku da nemam ovlašćenja da to uradim. Već sam menjala font na Tattoou pa znam kako bi to trebalo da se uradi ali nemam pristup. Šta sad?

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
ako ti radi titanium backup i možeš da uđeš u recovery, imaš root. Jesi instalirala neki rom ili si ostala na rootovanom Orangeu?
u vezi pitanja, problem je u tome što ja nikad nisam menjao fontove pa ne znam
proveri ovaj thread, možda nađeš nešto korisno: http://android.modaco.com/content/htc-d ... stem-font/
u vezi pitanja, problem je u tome što ja nikad nisam menjao fontove pa ne znam

proveri ovaj thread, možda nađeš nešto korisno: http://android.modaco.com/content/htc-d ... stem-font/
njujork14, može. kad napraviš razmak posle tačke, kao što je i pravilno, početno slovo će biti veliko. ako hoćeš odmah posle tačke veliko slovo, moraš da koristiš strelicu.
djoni, Sauriann, pitanje za vas, mada je možda i nekako glupo: osim sitnica (za mene su to sitnice), tipa menjanje fontova, stavljanje custom ROMova i tako nekih stvari, koje su meni relativno beznačajne, šta zaista dobijam (a da je bitno) rootovanjem telefona? Mislim, kada već ionako možemo da instaliramo bilo šta (nemamo ograničenja kao na Symbianu ili iPhone-u), app2sd je sa Froyo i standardno omogućen....
Pitam čisto informacije radi, jer vidim poplavu ljudi (ne samo ovde na forumu) koji čim uzmu nov telefon, odmah ga rootuju, a nikako mi nije jasna svrha?
djoni, Sauriann, pitanje za vas, mada je možda i nekako glupo: osim sitnica (za mene su to sitnice), tipa menjanje fontova, stavljanje custom ROMova i tako nekih stvari, koje su meni relativno beznačajne, šta zaista dobijam (a da je bitno) rootovanjem telefona? Mislim, kada već ionako možemo da instaliramo bilo šta (nemamo ograničenja kao na Symbianu ili iPhone-u), app2sd je sa Froyo i standardno omogućen....
Pitam čisto informacije radi, jer vidim poplavu ljudi (ne samo ovde na forumu) koji čim uzmu nov telefon, odmah ga rootuju, a nikako mi nije jasna svrha?
Mislim da smo pisali to već jednom, ajde da spomenemo to i opet:
-ako želiš da koristiš nexusov vanilla froyo, koji je brži, a neki ga preferiraju u odnosu na sense; ako si hteo da koristiš htc-ov froyo sense pre nego što je zvanično izašao; isto će biti kad (ako) se pojave gingerbread test romovi. To nam istovremeno nudi i pristup nekim novim opcijama pre nego što se službeno pojave, npr. wifi tethering na test romovima...
-app2sd za froyo i stari a2sd su potpuno različite stvari - froyov app2sd zauzima više mesta u internoj memoriji, aplikacije i widgeti koji su na sd kartici postaju neaktivne kad uključiš fon na usb, bez onog tweaka većinu aplikacija i ne možeš da prebaciš na karticu... kod starog A2SD ne osećaš nikakvu razliku između interne memorije i sd kartice. Ako hoćeš da instaliraš puno aplikacija, froyo app2sd nije dovoljan (npr. video sam jučer nekog ludaka na xda koji ima instalirano 100 igara i 250 programa na fonu
)
-kao što smo rekli, sitnice tipa promene ikona, fontova, sopstvene boot animacije, itd.
-mogućnost da debrandiraš svoj telefon ako imaš gomilu nepotrebnog softvera, koji je beskorisan a uz to i zauzima memoriju, a ne može se obrisati (npr. Orange, al nisu jedini) - ovo je bila situacija koja je mene navela da potražim rešenje
-tweakovanja - mislim da je ovo jako bitna opcija. Npr. tweakovanje kernela kako bi se smanjila frekvencija Snapdragona u mirovanju, to će odmah značiti i duže trajanje baterije. Isto tako i overklokovanje procesora u radu, kako bi se postigle bolje performanse (oc/uv). U nekim romovima su aplikacije koje dolaze sa romom "spakovane" tako da zauzimaju manje mesta (odexed, zipaligned). To znači više interne memorije na startu. Neki tvorci romova se koncentrišu na unapređenje performansi u određenim oblastima, npr. da povećaju fps u video snimcima na 720p, itd.
-bezbednost pri promeni roma. Npr. HTC daje update over the air i računa da će sve da radi na hiljadama telefona sa različitim postavkama. U 99% slučajeva hoće, ali ako proveriš xda forum posle froyo ota, videćeš stotine threadova gde je ota bio neuspešan i doveo je do problema pri radu ili nekog vida prestanka rada telefona (bootloop, itd.) Na rootovanom telefonu, mogu da uradim potpun backup programa i podataka (Titanium Backup). Iz recoveryja, mogu da napravim identičnu kopiju sistema i svih programa (Nandroid backup), koju kasnije mogu da restorujem, ako flashovanje bude neuspešno. Mogu da obrišem stare podatke i keš pre flashovanja, kako bih sprečio moguće konflikte između starog i novog.
Ukratko, razlike nisu velike, ali u principu korisnik koji je rootovan ima sve što i onaj koji nije + neka unapređenja + mogućnost izbora
za više informacija, evo npr jednog tekst kojeg sam našao googlanjem:
http://www.addictivetips.com/mobile/top ... d-phone-2/
-ako želiš da koristiš nexusov vanilla froyo, koji je brži, a neki ga preferiraju u odnosu na sense; ako si hteo da koristiš htc-ov froyo sense pre nego što je zvanično izašao; isto će biti kad (ako) se pojave gingerbread test romovi. To nam istovremeno nudi i pristup nekim novim opcijama pre nego što se službeno pojave, npr. wifi tethering na test romovima...
-app2sd za froyo i stari a2sd su potpuno različite stvari - froyov app2sd zauzima više mesta u internoj memoriji, aplikacije i widgeti koji su na sd kartici postaju neaktivne kad uključiš fon na usb, bez onog tweaka većinu aplikacija i ne možeš da prebaciš na karticu... kod starog A2SD ne osećaš nikakvu razliku između interne memorije i sd kartice. Ako hoćeš da instaliraš puno aplikacija, froyo app2sd nije dovoljan (npr. video sam jučer nekog ludaka na xda koji ima instalirano 100 igara i 250 programa na fonu

-kao što smo rekli, sitnice tipa promene ikona, fontova, sopstvene boot animacije, itd.
-mogućnost da debrandiraš svoj telefon ako imaš gomilu nepotrebnog softvera, koji je beskorisan a uz to i zauzima memoriju, a ne može se obrisati (npr. Orange, al nisu jedini) - ovo je bila situacija koja je mene navela da potražim rešenje
-tweakovanja - mislim da je ovo jako bitna opcija. Npr. tweakovanje kernela kako bi se smanjila frekvencija Snapdragona u mirovanju, to će odmah značiti i duže trajanje baterije. Isto tako i overklokovanje procesora u radu, kako bi se postigle bolje performanse (oc/uv). U nekim romovima su aplikacije koje dolaze sa romom "spakovane" tako da zauzimaju manje mesta (odexed, zipaligned). To znači više interne memorije na startu. Neki tvorci romova se koncentrišu na unapređenje performansi u određenim oblastima, npr. da povećaju fps u video snimcima na 720p, itd.
-bezbednost pri promeni roma. Npr. HTC daje update over the air i računa da će sve da radi na hiljadama telefona sa različitim postavkama. U 99% slučajeva hoće, ali ako proveriš xda forum posle froyo ota, videćeš stotine threadova gde je ota bio neuspešan i doveo je do problema pri radu ili nekog vida prestanka rada telefona (bootloop, itd.) Na rootovanom telefonu, mogu da uradim potpun backup programa i podataka (Titanium Backup). Iz recoveryja, mogu da napravim identičnu kopiju sistema i svih programa (Nandroid backup), koju kasnije mogu da restorujem, ako flashovanje bude neuspešno. Mogu da obrišem stare podatke i keš pre flashovanja, kako bih sprečio moguće konflikte između starog i novog.
Ukratko, razlike nisu velike, ali u principu korisnik koji je rootovan ima sve što i onaj koji nije + neka unapređenja + mogućnost izbora
za više informacija, evo npr jednog tekst kojeg sam našao googlanjem:
http://www.addictivetips.com/mobile/top ... d-phone-2/
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ne mogu da verujem da neko moze da instalira i ima u tel 250 upotrebljivih programa.Da li je moguce da su app za android toliko funkcionalne pa da neko ima toliki arsenal poput tog tipa?Npr za symbian os9 ima da lupim 2000 app i isprobao sam ih mnogo,ali nikad nisam nasao svrhu vecini app pa sam ih imao max 30,a dobro je ako ih je i toliko bilo
Note IV N9100 dual
araphel, +1, s tim da ni pre nisam imao problema sa Sense. Po nekoj logici to je pre bio problem sa taskilerom koji nije "lepo" radio "ignore" funkciju (na 2.1), bm li ga. Jel'si promenio misljenje o browser brzini posle apdejta, meni definitivno dosta brze ucitiva stranice, posebno evo sad kad sam probao i na 3g?
pozz
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
djoni, trebalo bi da odradim mount systema da bi imala opciju read-write i tada cu moci da ubacim font.. tako je bilo i na Tattoou.. ne znam samo da li je postupak isti.. imas li neko dobro uputstvo da mi preporucis za mount systema?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ne restartovanje celog sistema kao kod symbiana, nego samo Sense UI-a. Meni se to desavalo kada sam ubijao aplikacije koje imaju widgete.
Ninolina, Ja menjam fontove pomoću root explorera
1) tako što skinem font koji želim da stavim
2) nazovem fontove DroidSans, DroidSans-Bold, Clockopia
3) prekopiram na mem karticu
4) odem u root explorer kliknem gore u programu na R/W
5) pogledam koje permisions imaju default fontovi
6) prekopiram nove fontove u system/fonts, i postavim im identične permisions koje su imali default
7)restart
Ninolina, Ja menjam fontove pomoću root explorera
1) tako što skinem font koji želim da stavim
2) nazovem fontove DroidSans, DroidSans-Bold, Clockopia
3) prekopiram na mem karticu
4) odem u root explorer kliknem gore u programu na R/W
5) pogledam koje permisions imaju default fontovi
6) prekopiram nove fontove u system/fonts, i postavim im identične permisions koje su imali default
7)restart
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Vlada Zem, browser se s vremenom malo smirio, samo što ne bih rekao da mi je nešto brži. A trebalo bi da primetim tako nešto, jer ga baš dosta koristim. Barem više ne štuca i ne otvara svaku stranicu po dvaput. Doduše, to se sredilo tek nakon što sam nemam pojma iz kog razloga ugasio i upalio telefon, pa je možda tek tad "leglo sve na svoje mesto".
Što se resetovanja Sense UI tiče, definitivno je do Taskillera bilo. Sad ga više uopšte i ne koristim, kad već u Manage Applications imam mogućnost ubijanja aplikacija.
Što se resetovanja Sense UI tiče, definitivno je do Taskillera bilo. Sad ga više uopšte i ne koristim, kad već u Manage Applications imam mogućnost ubijanja aplikacija.
Uzeo sam Desire preko Telenora početkom juna.Često pratim ovaj forum i primetio sam da mnogi korisnici koji su uzeli telefon preko Telenora, izvršili su update na 2.2. Pokušavam preko provere softvera više puta dnevno, ali uvek mi daje istu informaciju da imam poslednju verziju softvera.U čemu je problem ?