HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Harthouse, ne znam sta da ti kazem, mozda imas drugacije standarde. Nije mi uopste bitno sta pise ili ne pise. Snimim klip, prebacim na komp, cujem normalno sve sto treba da cujem, ja sam zadovoljan. To mi je jedino merilo.

MasterCard
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2010. 17:18

Post od MasterCard »

Jel moze da mi neko pomogne,sad sam izasao na net sa telefona i ponudio mi je da instaliram verziju 1.21.405.2 posto nisam nikad update telefon i ja sam je instalirao a hocu da instaliram 2.2 froyo
jel treba nestod a cekam da mi ponovo izadje sistem update ili sta drugo da radim
kad proverim ponovo da pise up to date ...
Ako neko moze da mi kaza sta da radim
Unapred hvala

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

djoni, Sauriann, s obzirom da znam da vi koristite kuvane ROM-ove, htela sam ponovo da upitam za trajanje baterije.. Da li je tacno da sa kuvanim ROM-ovima baterija jos krace traje? Tako sam procitala negde na netu.. Evo primera: ako je baterija skroz napunjena i skinem tel sa punjaca i budem na wifi-ju nekih sat vremena, baterija za to vreme ume da padne i za 15-20%.. Da li se to i vama desava?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Araphel, ne baziram se na statistiku, tj. na to šta piše, već se isključivo oslanjam na svoj sluh ! Ono što sam napisao je čisto da se vidi o čemu sam pričao... Zvuk na HD videu je ispod svakog proseka, tj. to je dno dna !!! :wacko:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Harthouse, Ok, stojim iza toga da je moguce, zavisi sta je snimano, predpostavljam. Ja samo ne ocekujem performanse video kamere, i to i ne dobijam. Uglavnom snimam svog psa kako se glupira, i zvuk na tim snimcima mi je sasvim ok. Nemam pojma da li postoje podesavanja kvaliteta zvuka prilikom snimanja, nisam to ni trazio. od svih funkcija na telefonu kameru i video najmanje koristim, a i kad koristim, kvalitet slika mi je daleko bitniji od videa. jedino sto bih ozbiljno snimao snimao to su neki koncerti, ali obrni okreni, to telefonom ne moze da se snimi a da zvuci onako kako bi trebalo.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Posle malo ozbiljnijeg igranja sa Desire-om, da iznesem par utisaka.

Odličan ekran ali ne reaguje tako lepo kao na iPhone-u. Dešava mi se da ili promašim opciju ili uopšte ne odreaguje jer sam suviše blago tapnuo. Sa unosom teksta je slična situacija, verovatno mi treba malo duži period navikavanja. Prikaz ekrana je super, mada su boje za gledanje slika prenaglašene ali to nije toliko bitna stvar, bitno je da je za sve ostalo jako dopadljiv.

Integrisani browser radi odlično, jedan od testova mi je pregled malih oglasa na našem sajtu. Pošto je strana kilometarska, vrlo je teška za listanje. Kad je učita, Desire to radi jako brzo i sa minimalnim seckanjem. Na iPhone-u u Safariju je to pravo mučenje. U Operi je u principu isti doživljaj na oba telefona s tim da Desire ipak to odrađuje tečnije zbog bržeg procesora i dvostruko više rama.

HD video snimanje je sa budženim romom za sada traljavo. Loš FPS i što kaže Harthouse, zvuk je zaista dno dna, od ovoga skoro da ne može gore. Neki minimum za iole prihvatljiv zvuk je bar 22KHz, 16bit. Ali dobro, ne sumnjam da će se popraviti vremenom.

Market je postao krcat svim i svačim što mi se sviđa.

Sve u svemu, sjajna spravica, još da je kućište kvalitetnije... ;)

Edit:
MasterCard, da li ti je telefon sa neke mreže ili je "čista" verzija?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Tastatura jeste preciznija na iPhone-u, meni se nikada nije desilo da promašim nešto, koristio sam uporedo 3G i legend i neke velike razlike u preciznosti nisam video (oba sam koristio bez ikakvih problema).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Miškoni, posto znam koji si Desire isprobao, mogu samo da pomislim da je negde u debrandiranju mozda nastao neki kermes, ili da je do custom roma. ja stvarno nisam nijednom iskusio problem ni sa kucanjem ni sa reagovanjem ekrana. i najlaksi dodir zavrsava posao. Sto se kucista tice, izdrzlo je nekoliko padova, bez bitnih ostecenja, ali slazem se da je trebalo kvalitetnije za uredjaj koji ovoliko kosta. Legend mi je daleko bolje izradjen.

MasterCard
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2010. 17:18

Post od MasterCard »

Miskoni telefon je cista verzija kupljen je u slobodnoj prodaji
Sad opet gledao i nista pise up to date itd

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

araphel, da, Legend je po meni verovatno najkvalitetnije spakovan telefon kada su noviji HTC modeli u pitanju. Što se tiče osetljivosti ekrana, kao što rekoh, treba malo navikavanja. Isto je primetio i moj kum koji ima 3GS a ženi je uzeo Legend - neka razlika postoji i možda je u pitanju tip digitajzera koji HTC koristi, što je i pominjano na netu. Kao da je potreban malčice jači pritisak i preciznije pozicioniranje prsta. To je ipak individualna stvar, imao sam priliku da čačkam Tattoo jednog kolege koji je kalibrisao ekran kako njemu odgovara - nisam mogao ništa da nabodem. I nije rom u pitanju, već sa originalnim sam osetio "problem".

MasterCard, ponudiće ti uskoro i 2.2, samo budi strpljiv. ;)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Ninolina napisao:djoni, Sauriann, s obzirom da znam da vi koristite kuvane ROM-ove, htela sam ponovo da upitam za trajanje baterije.. Da li je tacno da sa kuvanim ROM-ovima baterija jos krace traje?
Ninolina, ništa ne brini, tako je na žalost svima... problem nije toliko vezan za kuvane romove (mada su neki poznati kao veliki potrošači, npr. neophyte), koliko za verziju radija, stare verzije radija (baseband) imale su slabiji signal, ali i malo bolje trajanje baterije. Mislim da je .08 radio ipak bio malo bolji po ovom pitanju od trenutne .20 verzije. Ja isto koristim zadnju verziju radija, a što se romova tiče, trenutno koristim leedroid 1.8.

da problem na žalost nije samo vezan za desire, već za smartphone generalno, pokazaću ti na jednom klipu, slučajno sam primetio nedavno dok sam gledao:
http://www.youtube.com/watch?v=ULv-0xcciFE
lik testira evo 4g i iphone 4, test je počeo u 9:59, završio u 10:39, znači tačno 40 minuta. Za to vreme umerenog korištenja, baterija na Iphonu 4 je pala sa 99% na 91%.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Zaboravih da navedem jedan meni vrlo značajan propust - nemogućnost podešavanja proxy servera za wifi. I generalno, Android se jako loše snalazi sa dobro zaštićenim enterprise mrežama. Nisam još stigao ozbiljnije da se pozabavim tim problemom ali vidim da je net pun zamerki zbog ovoga.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

djoni, hvala ti na odgovoru :) I ja koristim leedroid 1.8 :) I nije mi ovo prvi smartphone, naravno :) Ali meni na 97ici bude puna baterija na 100% dok za isto vreme korišćenja wifi-ja na Desireu padne na 25% :( Čak se i Tattoo bolje drži..:( Jeste da ima slabiji procesor i sve ostalo, ali ima i dosta slabiju bateriju.. Ovo sa baterijom je zaista velika mana Desirea..:(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Ostaje nam da se nadamo da ce htc izbaciti neku jacu bateriju ili da ce nekim update-om smanjiti ovo prozdiranje energije!!
Kad ne bih koristio WiFi i 3g baterija bi drzala 2 dana minimum,al ja jos nisam naisao na nekog ko ne koristi internet na desire-u
ex ivan87

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

kako da postavim mp3 za zvuk alarma tj budilnika? uspeo sam za poruku, uspeo za zvono kad me zovu ali ovo ne znam .

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Mislim da to spada u "notification ringtones" u opcijama.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

njujork14, nista lakse... na kartici napravis folder alarms i ubacis sta hoces: /sdcard/media/audio/alarms.
Kad zelis da postavis melodiju telefon ce automatski pronaci taj folder sa tonovima za budilnik.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ne vredi, sad cu morati i ja da probam da drndam Wifi, pa da vidim šta će biti sa baterijom, jer se meni takvi padovi nijednom do sada nisu dešavali. Baš me zanima rezultat. 3G mi je aktivan, i ne vidim neku specijalno veću potrošnju po tom pitanju. Meni BT najviše srče, tojest za jedno sat vremena slušanja muzike preko stereo BT, ode i do 25 posto baterije.

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Jel bi mogao neko da mi preporuci model kartice od 16 gb sa desire i prodavnicu gde ima da se kupi(za sto manje pare naravno).

cstrike
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 09. Avg 2010. 10:17

Post od cstrike »

skinuo sam igricu nfs shift koja zauzima oko 120 mb . i kad probam da je instaliram naravno nece jer na telefonu imam samo oko 80mb slobodnog prostora. jer ima neki drugi nacin il nema sanse ni jedna veca ( bolja ) igra da se instalira ?

Odgovori