Traži se naslednik Nokia-e 5200, do 170 evra?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 06. Mar 2006. 19:36

Traži se naslednik Nokia-e 5200, do 170 evra?

Post od Maslačak »

Noka 5200 je dugo bila sve sto sam želela od svog mobilnog telefona i dugo nisam osećala potrebu da svraćam na forum. Vreme je za novi mobilni telefon, a ja prosto ne znam odakle da počnem sa sužavanjem izbora. Već nekoliko dana koristim pretraživač modela i proizvođača, čitam karakteristike i mišljenja korisnika, listam slike...
Počela sam da sanjam telefone, svi su crni i vrte se u krug oko moje glave... :wacko:
Kao što vidite, stvar je ozbiljna i treba mi vaša pomoć. :unsure:

Dakle, želim telefon sa sledećim karakteristikama:

-dobar ekran (mož' i tačskrin, ali nije obavezan)
-kvalitetan zvuk
-pristojno vreme između dva punjenja baterije
-mogućnosti personalizacije
-user-friendly softver
-ok, ok, i dizajn mi je bitan (mala prednost preklopnim i slajderima)

Telefon ću koristiti u privatne svrhe, ništa ofis varijante - razgovori, sms, pokoji mms, umereno slušanje muzike, provera mejla i kraće Fejsbuk seanse. :oops:

Sve u svemu, nisam zahtevan korisnik i uklapam se u prosek, ali bih volela da napomenem da telefon ne planiram da menjam barem 2 godine što znači da mi treba pouzdan, zabavan i prilagodljiv pratilac.
Hmmm...možda i neki smart za početnike... 8)

Eeeeeh, i da nije skuplji od 170 evritja. :dry:

Pa, ako vam se neki model "javlja" posle svega pročitanog, recite.
Biće mi neizmerno drago. :)

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

Maslačak, a jel mora da je nov telefon,ili moze i polovan???Jel mora da bude neki odredjeni proizvodjac,tipa nokia,htc..ili ne mora???? :D

Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maslačak »

Uslov je da je fon nov, određene proizvođače ne favorizujem. Do sada sam posedovala i Alkatele i Nokije i Samsunge i Motorole i Soni Eriksone. :)

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Gara »

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2488/Nokia/C5 Mislim da bi nokia c5 ispunila tvoje zahteve,ali "malo" prelazi novcane granice :D

Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maslačak »

Jes', fin je on, ali...nekako, u startu, nema hemije među nama, ne osećam fizičku privlačnost, ako razumeš šta hoću da kažem. :smutny:

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Maslačak, sta kazes za Samsung S5230?Nije smartphone ,ali mislim da bi zadovoljio tvoje zahteve.:)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Evo ti jos predloga 5530 i 5230 LINK pa uporedjuj.I 5280 on je i najsabiji sa karakteristikama ali i naj jeftiniji.Svi su smart sto je svakako prednost u odnosu na dumb telefone.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

HTC Smart?

Mali, lep, u beloj boji za dame, mozes da ga uzmes preko telenora uz neki paket sa internetom, poruke mogu biti problem dok se ne naviknes, ali posto pretpostavljam da imas noktice.. :wink:
iPhone 4.

Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maslačak »

Mda, odlični predlozi, hvala!
Biće, najverovatnije, neki od pomenutih, ali dajte mi još predloga za dumbiće just in case da skontam da su smartovi too smart for me. :unsure:

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Gara »

Pa htc smart je u sustitini dumb telefon,on samo u nazivu ima "smart" a sto se tice c5 ako nema "hemije" onda nista,ja sam imao prilike da koristim htc smart i solidan je,samo je malo problem sa kucanjem kao sto je reko Marko_NS :roll:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Maslačak, od "dumb" telefona podrzavam predlog za Samsung S5230, ili njegovu verziju sa Wi-Fi podrskom S5230W.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Maslačak, Takođe preporučujem S5230W jer model poseduje WiFi, za razliku od "običnog" S5230 koji nema WiFi što će ti biti jako korisno prilikom tvojih facebook seansa.Svakako vredi pogledati i 5530, on je smart, radi na symbian OS-u, ali je jako dopadljiv telefon, zadovoljava sve kriterijume koje si navela plus cena mu je oko 170e (na ovom sajtu piše da je cena veća, ali cene na sajtu nisu tačne, realne cene su niže u proseku za 10-15%).Od ne touch modela vredi pogledati n78 koji je takođe smart telefon, zatim e66 koji je slajder i jako dopadljivog izgleda.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Maslačak, od jeftinijih varijanti preporucujem Alcatel OT-800 OT Tribe. Ima veliki ekran, qwerty tastaturu, FB i twiter i slicne aplikacije operu mini itd, solidno trajanje baterije 2-3 dana. Kosta oko 80e. Jedino sto nema wi-fi i poseduje malo manje alatki za personalizaciju.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ako hoćeš neki TS sa kojim ne bi mnogo da se bakćeš, pogledaj Samsung S5560, tu može da dođe i Nokia 5530 u obzir. Jedino kamera ima razlike kod oba modela. S5560 bolje hvata pejzažne, a 5530 macro fotografije sa najnovijim softverom.
Ako nisi za neke preterane varijante, Nokia E63 bi tu mogla da se uklopi jer nema TS, a može da se nađe u crvenoj, plavoj i crnoj boji.
Svi navedeni modeli imaju 3.5mm priključak za slušalice i Wi-Fi za kreće Facebook seanse.
Za personalizaciju je Symbian drugačiji jer teme mogu da promene čitav set ikonica dok kod Samsunga se može promeniti pozadina koja se lista na sva 3 delova pozadine za widgete, tip fonta i pozadina glavnog menija ( za ostala modovanja su potrebni dodatni programi, ali nije uopšte teško to namestiti ).
Nokia Lumia 630

Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maslačak »

Apdejt. :)
Pogledala sam ove Nokia-e 50 i kusur koje ste mi predložili. Krcati opcijama i funkcijama, ali me jako odbija dizajn i ta taj toy-like plastika... :(
Samsung S5230 je ok, ali...previše mainstream za moj ukus.
Takođe, recimo da sam 95% sigurna da mi smart telefon nije potreban.
Dakle, uzimajući u obzir dizajn, kvalitet izrade i funkcije koje ću zaista koristititi, SVESNA SVIH NJIHOVIH NEDOSTATAKA na papiru i u praksi (iskustva korisnika i silnih review-a), trenutno razmišljam ovako:
1. Samsung F480
2. LG KU990 Viewty
3. Sony Ericsson W705

Napominjem da mi nisu presudni: kamera, WiFi, čak ni bogatstvo funkcija u podešavanju mp3 plejera, kamere i videa.
Sa druge strane, jesu mi bitni: kvalitet izrade, personalizacija, lakoća korišćenja i generalna pouzdanost u radu.
Mnogo tražim, znam. :oops:

Uzimajući u obzir vaša iskustva, očekujem mišljenja i savete.
Hvala. :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Maslačak, sto se tice Samsunga tu zaobidji F480 - osim kamere S5230(w) je u svemu bolji. Mozda mozes da pronadjes za ~170 evra S8300 Ultra Touch.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Symbian nije baš toliko smart u odnosu na WinMo ili Android, ali je korak ispred dumb za par stvari koje bi mogle da uđu u svakodnevnicu.
Šta podrazumevaš pod personalizacijom ? Da li je to lakoća podešavanja telefona ili način na koji ćeš da ga ,,obojiš''. Ako je u pitanju drugi slučaj, F480 bi morala da flešuješ ako hoćeš nov izgled menija ( mada F480i ima Touch UI 2 tako da je on bolji tu ), KU990 zahteva dodatne programe za promenu tema, a na W705 imaš flash teme sa drugačijim ikonicama dok kod običnih idu klasične ikonice ( a one se menjaju preko A2 uploader aplikacije na kompu kao i mnoge druge stvari ), međutim, sve je to opcionalno.
Što se tiče stavke kvalitet izrade, Nokia 5530 i E63 u startu otpadaju jer im se plastika vrlo lako ošteti ako se ne obraća pažnja, pa bi na primer u tom slučaju umesto E63 bilo bolje uzeti ( polovnu ) E71.

Da rezimiram: F480 je pomalo trom, ali ne znam kakav je F480i ( verovatno se isto ponaša, samo ima drugačiji softver ).
KU990 je dobar kao foto telefon, mada S8300 kao što reče Tomas ima 8MP, a uz to ima kapacitivni ekran i jedno vreme sam hteo da ga kupim, ali je tad bio preskup i odvlačilo me odsustvo Wi-Fi
W705 se uklapa u traženo i deluje kao ok telefon za svakodnevnu upotrebu, ali realno, ne vredi tih para.
Nokia Lumia 630

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

А шта мислиш да купиш један јефтин телефон који са са својим карактеристикама уклапа у оно што си написала да ти је потребно. Код овог телефона ме је одушевио минималистички дизајн, величина (када га ставиш поред других телефона који имају 3" екран сви су циглетине) и алуминијусмско кућиште које даје изузетно добар осећај у руци.
И мораш да га погледаш уживо јер је много лепши него на сликама :)

Slika

Maslačak
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Maslačak »

djolex napisao:
Da rezimiram: F480 je pomalo trom, ali ne znam kakav je F480i ( verovatno se isto ponaša, samo ima drugačiji softver ).
KU990 je dobar kao foto telefon,...W705 se uklapa u traženo i deluje kao ok telefon za svakodnevnu upotrebu, ali realno, ne vredi tih para.
I, što bi ciga rekao: "Pa, šta sad mi, nindže, da radimo?" :smutny:
djolex, hvala puno na iskrenom i realnom odgovoru.

LittlePrince, kontam da si u pravu. Teško je naći telefon u mom cenovnom rangu koji zadovoljava skoro sve kriterijume koje sam navela kao bitne. Znači, ili da potražim nešto solidno za manje para ili da skupim kintu za nešto kvalitetnije i pouzdanije.
Hmmm...gledam sad ovaj tvoj predlog, žale se ljudi da im je brzo otišao ekran? :dry:

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Maslačak, nemoj uzimati taj telefon,sad sam bas na netu nasao da svima crkava ekran. :( A da pogledas Samsung S7070 Diva ?Bas je nekako mi se cini zenski telefon. :)

Odgovori