iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miodrage, problem sa Iphone 4, mislim na problem sa antenom, je sto to nije greska na pojedinacnim primercima, vec sistemski problem odnosno greska u dizajnu antene. Daklem ne radi se o pojedinim primercima, vec o svim primercima Iphone 4. Problem je sto ljudi pogresno ocekuju da "death grip" == potpuno i trtenutno gubljenje signala, i onda kada ga ne izgube potpuno misle da "na tom primerku nema problema". Ne desava se potpuno gubljenje signala - vec jako slabljenje kojie moze dovesti do gubitka signala u oblastima gde je on nije prejak. Naravno takvo slabljenje ce uticati i na rad GPRS/3G konekcije, povecanje broja izgubljenih paketa itd.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
ne znam kako vama objasniti da neko ne želi da jailbreakuje telefon? šta god da bio razlog zašto to neko ne želi, taj stav je legitiman. jednostavno ne želim da hakujem telefon da bih imao delivery report, jer to očekujem da imam po defaultu. kao i što želim da upisujem brojeve kako hoću bez pomoći neke aplikacije. ja to vidim kao bespotrebno smaranje a vi kao lek iako pričamo o NAJOSNOVNIJIM funkcijama koje imaju i mobilni od 20 evra. ja imam android, ali ne pada mi na pamet da ga rootujem, jer me ništa od toga što time "dobijam" ne zanima. a ono što dobijam s telefonom iz radnje je majka mara za iphone. haug! i ne moram da računar opterećujem itunesom, koji je neviđeni bloatware.
jedan od razloga protiv tog besmislenog drndanja je i što se i sa rootovanjem i jailbreakom nikad ne zna. ovom ne radi wifi, ovom bt, ovom gps, ovom ode baterija preko noći sama od sebe, ovog zeza nešto sa cydia-e, itd, itd, itd...a ako sam prinuđen to da radim da bih dobio delivery report, neka hvala.
jedan od razloga protiv tog besmislenog drndanja je i što se i sa rootovanjem i jailbreakom nikad ne zna. ovom ne radi wifi, ovom bt, ovom gps, ovom ode baterija preko noći sama od sebe, ovog zeza nešto sa cydia-e, itd, itd, itd...a ako sam prinuđen to da radim da bih dobio delivery report, neka hvala.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Tacty, razumem ja tebe, ali onda ti i ne treba smartphone, jer po mom skromnom misljenju je to uredjaj koji sluzi da se iz njega iscedi 110% njegovih mogucnosti. Kome treba uredjaj sa osnovnim funkcijama, neka kupi takav i sve je resheno. Ja recimo OBOZAVAM da svaki dan gledam sta ima novo u Cydiji, Installous-u, AppStore-u, PandoraBox-u i sl. Nije mi dan ako nesto ne izmenjam, ne ubudzim i sl. Jednostavno zato imam takav uredjaj.
Ako mi treba samo da radi by the book, onda je najbolja Nokia 3310.
Ako mi treba samo da radi by the book, onda je najbolja Nokia 3310.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
miodrage, neophodan je i hak i root ako mogu da se izazim za hard korisnike.Koliko korisnika smart telefona uopste imaju i jednu dodatno instaliranu aplikaciju u telefonu (mnogo vise ih ima nego "hard" korisnika). U tome je problem jer ogroman broj ljudi kupuje IPhone zbog izgleda mode ili neceg treceg i uopste ne razmislja o dodatnim aplikacijama. Ali sta onda kad fali delivery report, pa on dodje i pita za savet (na forumu). Mi mu kazemo pa moras da ga JB, a on
sta je BRE to.
Rootovanje androida uopste nije potrebno za nekog prosecnog korisnika sa 30-40-ak apikacija na telefonu, dok za one naprednije je verovatno neophodan.
Meni ne predstavlja problem i da rootujem, hakujem ili sta vec telefon. Da ubacim 1001 aplikaciju i da nadjem onu koja mi najvise odgovara, ali malo nas je takvih.
tomas.hokenberi, svaka cast na postu. U dve recenice si sve lepo objasnio.

Rootovanje androida uopste nije potrebno za nekog prosecnog korisnika sa 30-40-ak apikacija na telefonu, dok za one naprednije je verovatno neophodan.
Meni ne predstavlja problem i da rootujem, hakujem ili sta vec telefon. Da ubacim 1001 aplikaciju i da nadjem onu koja mi najvise odgovara, ali malo nas je takvih.
tomas.hokenberi, svaka cast na postu. U dve recenice si sve lepo objasnio.
jerkann, Uparvo o tome se radi, mogu da se kladim da 80% Amerikanaca nema JB telefon, a iPhone je bez JB daleko od savršenog kako ga predstavljaju. Jedan banalan primer koji sam otkrio na drugom forumu slučajno je da na iOS 4 u one njihove toliko hvaljene i jednostavne foldere staje samo 12 aplikacija (stvarno nisam mogao da verujem), postoji fix na cydia-ji ali to je toatalna nebuloza da nije normalno po default-u.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ljudi, ja se totalno slazem da je iPhone bez JB, kao usr*n bez papira... Ja sam kako jerkann, reche "hard hard" korisnik, i zato i ne mogu iz drugachije perspektive da gledam. Sto se mene tiche, covek koji kupi smartphone da ne ubaci nijednu aplikaciju u njega nije bas sasvim svoj, ali to je moje licno misljenje. Kupovati telefon zbog izgleda - notorna budalastina. SAd ce mnogi da me pljuju, ali to je moje razmisljanje. Ja gledam pre svega funkciju, a onda izgled.
Meni je najbitnije da moj uredjaj RADI!
tomas.hokenberi, znam da je greska u dizajnu antene, ali ne ispoljava se svuda jednako. Resenje je opet jednostavno, i meni je uvek najvaznije da za nesto ima resenja. Naravno - NE planiram ni pod tackom razno kupovinu ovog telefona jer mi je: skup, ne donosi mi nista narocito novo, i na kraju, My Precious iz sentimentalnih razloga, objasnjenih pre godinu i po ovde na forumu, nema alternativu!
Meni je najbitnije da moj uredjaj RADI!
tomas.hokenberi, znam da je greska u dizajnu antene, ali ne ispoljava se svuda jednako. Resenje je opet jednostavno, i meni je uvek najvaznije da za nesto ima resenja. Naravno - NE planiram ni pod tackom razno kupovinu ovog telefona jer mi je: skup, ne donosi mi nista narocito novo, i na kraju, My Precious iz sentimentalnih razloga, objasnjenih pre godinu i po ovde na forumu, nema alternativu!
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
miodrage, a zar nisi, svoj Iphone dugo koristio bez JB? Secam se da si pisao kako to tebi nije potrebno? U svakom slucaju se slazem sa tobom da ukoliko kupis neki smart tel a na njemu bas nista ne instaliras onda se on i ne razlikuje od dumb tel.. cak neki dumb tel imaju vise razvijene default-ne funkcije jer se pretpostavlja da instaliranjem 3rd apps na smart tel mozes sve da poboljsas.. a na sve strane ima korisnika koji ne koriste ni 5% mogucnosti svojih tel.. takodje i za poziranje takvi ljudi kupuju i druge marke tel i tu Iphone ne odstupa mnogo.. Tako da ta prica da samo pozeri kupuju Iphone pada u vodu.. Ima mnogo takvih vlasnika i svih ostalih marki tel.. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miodrage, svejedno ta greska je sistematska i jednaka na svim dosad izaslim Iphone 4 aparatima. Nema boljih i losijih primeraka po tom pitanju.
Da se razumemo svi mobilni telefoni sa unutrasnjom antenom su manje ili vise osetljivi na nacin drzanja itd. Problem je sto je Iphone 4 mnogo osetljiv i sto je to posledica loseg dizajna antene. Apple-ovi inzenjeri su lose odradili tu antenu - verovatno pod pritiskom marketingskih "strucnjaka" da se to zavrsi sto pre i da bude "fancy".
Da se razumemo svi mobilni telefoni sa unutrasnjom antenom su manje ili vise osetljivi na nacin drzanja itd. Problem je sto je Iphone 4 mnogo osetljiv i sto je to posledica loseg dizajna antene. Apple-ovi inzenjeri su lose odradili tu antenu - verovatno pod pritiskom marketingskih "strucnjaka" da se to zavrsi sto pre i da bude "fancy".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ninolina, tako je, dugo sam bio bez JB jer nisam smeo to da uradim, nisam znao dovoljno, ali sam polako citao i cekao... Nadalje, nije da se bas i ne moze bez JB, ja sam imao 11 strana punih aplikacija.... i to sve FREE... Strasno, sta reci...
tomas.hokenberi, slazem se ja sa tobom, i nisam porekao tu gresku nijednom recju, ali mislim da je i dalje sve to prenaduvano....
Vlada Zem, zasto?
tomas.hokenberi, slazem se ja sa tobom, i nisam porekao tu gresku nijednom recju, ali mislim da je i dalje sve to prenaduvano....
Vlada Zem, zasto?
Zato što root za razliku od jailbreak-a ne donosi skoro ništa običnim korisnicima (osim screenshota bez koga složite će se može da živi 99% korisnika), dok JB-om dobijaš mogućnost da ispraviš dosta stvari koji nisu tu po defaultu. Mene zanima da li iPhone može bez ikakvog programa bluetooth-om da šalje fajlove na druge marke telefona (znam da je dobio mogućnost da šalje ali sam već zaboravio da li može ovo)?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- jerkann
- Mobil manijak
Strasti su se smirile i mislim da je vreme za LOCK

Salim se naravno. Na kraju stigli smo do istog zakljucka kao i uvek. Kupite smart telefon preko 200 eura ne mozete pogresiti, svaki ce imati mane ali se gotovo sve mogu resiti dodatnim "mucenjem" ili igranjem zavisi za kog. U sustini nijedan telefon na trzistu ne nudim resenje kupis i ne mislis pa tako i ovaj novi Iphone. kada sve to stavimo na papir preostaje nam da vidimo koji nam se OS vise svidja i koliko imamo para.

Salim se naravno. Na kraju stigli smo do istog zakljucka kao i uvek. Kupite smart telefon preko 200 eura ne mozete pogresiti, svaki ce imati mane ali se gotovo sve mogu resiti dodatnim "mucenjem" ili igranjem zavisi za kog. U sustini nijedan telefon na trzistu ne nudim resenje kupis i ne mislis pa tako i ovaj novi Iphone. kada sve to stavimo na papir preostaje nam da vidimo koji nam se OS vise svidja i koliko imamo para.
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
jerkann, upravo to... Mislim da je ovo do sada najbolji i najkompletniji komentar u ovoj temi... Kratko i jasno... Svaka cast...
Iako vec vidim kako zvezdarac postavlja novo poredjenje kako iphone ima jos neku falinku za koju nismo znali... Pa ce on da nas prosvetli...
Narvno salim se, zvezdarac nemoj da se uvredis.. Uvek dobro dodje malo sale...
Pozdrav!
Iako vec vidim kako zvezdarac postavlja novo poredjenje kako iphone ima jos neku falinku za koju nismo znali... Pa ce on da nas prosvetli...
Narvno salim se, zvezdarac nemoj da se uvredis.. Uvek dobro dodje malo sale...

Pozdrav!

Samo nek se rolaju....sarme.
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
tomas.hokenberi, problem sa antenom generalno jeste propust u samom projektovanju ali u izvedenom stanju se to ipak na svakom telefonu drugačije manifestuje. Od toga da nema nikakvih problema do toga da reaguje i na pogled, a kamo li na dodir i stisak. Apple-ovi inženjeri su čak ukazali da će se ovo dešavati ali oni iznad izgleda nisu hteli da ih čuju. Sad im se vraća i tako i treba da bude.
Tacty, potpuno je jasno da većina ljudi ne radi jailbreak, ranije smo konstatovali da tek nešto više od 10% korisnika koristi jailbreak-ovan uređaj. Da li je u pitanju neupućenost, strah od nekakve odmazde Apple-a ili jednostavano nemanje potrebe, tako stoje stvari. Možda će se brojke promeniti sada kada je jb legalan. Zašto ga radi ovih 10-ak posto ljudi? Zato što je neosporan potencijal samog uređaja i što sa jb-om sav taj potencijal dolazi do izražaja. U toj varijanti i cena postaje prihvatljiva, naravno tek kada dođe na nivo koliko koštaju i telefoni iz iste klase.
telep, neće biti da root na Androidu donosi samo screenshot, ima tu još dosta toga za nabrajanje. I da, potpuno su ista stvar root, hack i jailbreak. Čak je jailbreak najlakši i najkompletniji jer posle njega ne mora više ništa da se radi po tom pitanju, dok za root treba i pre i posle još po nešto, i opet je pitanje da li će sistem zaista biti potpuno otključan. Želimo potpunu slobodu, zar ne? Na ovaj način je dobijamo.
Imam i ja jedno pitanje za bluetooth na Androidu:
da li je na svakom telefonu sa novijim verzijama 2.x BT upotrebljiv samo 2 minuta i posle se zaključava (čak i u sred transfera) ili može da bude aktivan neograničeno?
jerkann, pa naravno da je tako. Zar nije barem jednom svako od nas koji kao "branimo" iPhone izneo upravo istu konstataciju. I kad svi učesnici polemike konačno umire strasti, pojaviće se neko novi koji će bez čitanja ranijih postova da krene da osipa paljbu i - 'ajde Jovo nanovo.
Tacty, potpuno je jasno da većina ljudi ne radi jailbreak, ranije smo konstatovali da tek nešto više od 10% korisnika koristi jailbreak-ovan uređaj. Da li je u pitanju neupućenost, strah od nekakve odmazde Apple-a ili jednostavano nemanje potrebe, tako stoje stvari. Možda će se brojke promeniti sada kada je jb legalan. Zašto ga radi ovih 10-ak posto ljudi? Zato što je neosporan potencijal samog uređaja i što sa jb-om sav taj potencijal dolazi do izražaja. U toj varijanti i cena postaje prihvatljiva, naravno tek kada dođe na nivo koliko koštaju i telefoni iz iste klase.
telep, neće biti da root na Androidu donosi samo screenshot, ima tu još dosta toga za nabrajanje. I da, potpuno su ista stvar root, hack i jailbreak. Čak je jailbreak najlakši i najkompletniji jer posle njega ne mora više ništa da se radi po tom pitanju, dok za root treba i pre i posle još po nešto, i opet je pitanje da li će sistem zaista biti potpuno otključan. Želimo potpunu slobodu, zar ne? Na ovaj način je dobijamo.

Imam i ja jedno pitanje za bluetooth na Androidu:
da li je na svakom telefonu sa novijim verzijama 2.x BT upotrebljiv samo 2 minuta i posle se zaključava (čak i u sred transfera) ili može da bude aktivan neograničeno?

jerkann, pa naravno da je tako. Zar nije barem jednom svako od nas koji kao "branimo" iPhone izneo upravo istu konstataciju. I kad svi učesnici polemike konačno umire strasti, pojaviće se neko novi koji će bez čitanja ranijih postova da krene da osipa paljbu i - 'ajde Jovo nanovo.

● PRAVILA FORUMA ●
Miškoni, tih 120 sekundi je samo mera sigurnosti, tj.toliko traje "Make device discoverable", transfer normalno radi kad/ako to istekne.
Na sta sam ja mislio (a verujem i Telep), root, hack i JB su isto "tehnicki" gledano ali Android nije potrebno rutovati da bi koristio "zabranjeno voce", postoji par tih "naprednijih" app sa pristupom u sistem za root modele. Znaci i ne mora se, neces biti mnogo "ostecen".
pozz
Na sta sam ja mislio (a verujem i Telep), root, hack i JB su isto "tehnicki" gledano ali Android nije potrebno rutovati da bi koristio "zabranjeno voce", postoji par tih "naprednijih" app sa pristupom u sistem za root modele. Znaci i ne mora se, neces biti mnogo "ostecen".
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- jerkann
- Mobil manijak
Miškoni, vidljivost jeste ogranicena na 2 minuta, a da li se prekida to stvarno ne znam jer sam do sada prebacivao samo slike.
A root i hak (Apple sa JB i bez nisam koristio pa necu o tome) definitivno nisu ista stvar. Root stvarno otvara neke stvari koje 90% i ne zna da postoje. Znaci sve moze da se instalira bez problema, sve radi. Kod haka je glavna fora skidanje sertifikata (ima jos ali ovo je najbitnije) i bez njega ne moze svaka aplikacija da se instalira. Tako da ima itekako razlike.
A root i hak (Apple sa JB i bez nisam koristio pa necu o tome) definitivno nisu ista stvar. Root stvarno otvara neke stvari koje 90% i ne zna da postoje. Znaci sve moze da se instalira bez problema, sve radi. Kod haka je glavna fora skidanje sertifikata (ima jos ali ovo je najbitnije) i bez njega ne moze svaka aplikacija da se instalira. Tako da ima itekako razlike.
- Ninolina
- Moderator
jerkann, ja sam silom prilika jednom krenula da prebacujem veliki fajl na HTC Desire i po navici ostavila tel dok se fajl ne prebaci i posle 3 min shvatim da se transfer prekinuo i da tel vise nije vidljiv kompu.. Po tome bih rekla da je onemogucen transfer velikih fajlova putem BTa..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Ninolina
- Moderator
telep, super onda..
mora da je bio neki drugi problem kod mene, mada je moj fajl imao 140mb..
inace ne koristim BT za tako velike fajlove ali mi je bilo bitno a USB se nesto zabagovao..
skrenuli smo sa teme..