Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

brate ti tu bateriju izmucis max,naravno da nece,kad nema dovoljno "struje"da upali,gledaj da nikad ne bude max prazna i da je kao takvu jos akas,jer je jednom neces uspeti pokrenuti.. :blinky:
imam kuci sestru kojoj govorim isto vec nekoliko godina i stalno se ponavlja :uhuh: :uhuh:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Nebojsa92x, skar, ima mali problem sa 5800 i kada se baterija trosi na kraju. Mnogo malo puta te upozori da je baterija skoro prazna. A nekad te i ne upozori. Bezbroj puta mi se desavalo da mi pokaze da je baterija skoro pazna u toku razgovora ili dok sam na netu (razgovor i WIFI kolko sam ja primetio trose najvise bateriju kao i igranje igrica) i dok ja odem do punjaca telefon se ugasio. Nakon toga obavezna procedura, ostavis ga malo na punjacu pa tek onda mozes da ga ukljucis.

sage
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 20. Jan 2009. 02:55

Post od sage »

nego meni se desavalo da kad hocu da obrisem neku rec on obrise sve u poruci,kao da se touch zaglavi a na 5530 nisam imao problema,inace ostalo ok frecera!!!!
I meni se to desava i jos par njih ima isti prob sa foruma. Mozda ce u v5.1 taj bag biti uklonjen.

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 06:02

Post od Nebojsa92x »

Kao sto je nenad rekao, nije mi izbacio upozorenje da mi je skoro prazna pa sam pomislio da ga ostavim jos malo bez punjaca, kad odo odjednom izbaci da je prazna i ugasi se :wacko: Ali ovo mi je skola za ubuduce :)

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Posto sam ja imao ovaj telefon, gledam kakve sve probleme imate, i sticem utisak da ovaj telefon sto dobija vise update-a postaje sve gori i gori.. Mislim, kako Nokia moze da toliko mnogo kvari a da opet tako malo popravlja tim update-ima. Jos ranije su bili izbacili update u kom je nestao find u music playeru.. Najgora glupost koju sam video... Ajde uveli su kineticki skrol i telefon radi osetno brze nego na ranijim verzijama softvera, al ovo sad postaje agonija... Moja preporuka je ako ste zadovoljno sa trenutnom verzijom softvera, nemojte ga vise ni apdejtovati, nema smisla...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

surova realnost je da je 5800 jedan jako los i izbagovan telefon,koji je pored svega bio zastareo vec po izlasku al je navikan na sav glas :smutny: :smutny: boze moj pa to je NOKIA!!!
imao sam ga i hvala bogu nikad vise!!!

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 01. Jul 2007. 20:10

Post od Dymatize »

skar napisao:surova realnost je da je 5800 jedan jako los i izbagovan telefon,koji je pored svega bio zastareo vec po izlasku al je navikan na sav glas :smutny: :smutny: boze moj pa to je NOKIA!!!
imao sam ga i hvala bogu nikad vise!!!
po cemu los i izbagovan,aj obrazlozi da nas prosvetlis nas koji mu i ne nalazimo neke mane a dosta je jeftinjiji od recimo neke n97ice itd koja moze MNOOGOOO ?! vise...

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Telefon uopste nije los, treba ga samo znati koristiti. Imam ga skoro godinu dana, i potpuno sam zadovoljan, a pritom sam napredan korisnik, i imao sam iPhone pre njega. Jeste, ima nekih propusta i bagova, i istina je da novi fw ne donose mnogo poboljsanja, ali ni sa jednim drugim prizvodjacem se ne desava da telefon posle dve godine dobija konstantne (makar i minorne) apdejtove.
Ovaj telefon i posle dve godine predstavlja najbolji touchscreen telefon u odnosu cena/kvalitet/funkcionalnost.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dymatize »

vuchko987, taj rad ...
ja ga imam 4-5 meseci i zadovoljan sam potpuno,garmin shljaka,wireless takodje,dosta programa sam ubacio,kamera je solidna za te pare (iako je ne koristim puno) ...
znaci ako znas da radis s njim onda mozes da izvuces sve iz njega ... video sam milion primera gde ljudi uzimaju 500e+ telefone a blage veze nemaju s njim,znaju da slikaju/sms/poziv i cao ...a naravno znaju da ti kazu kad im pokazes npr 5800 kako je njihov telefon za 300e+ skuplji i BOLJI
znaci ne kazem ja da je 5800 savrsenstvo bez mane i da moze da se poredi(da je bolji) sa neuporedivo skupljim modelima,vec da ako ga pravilno koristis mozes da imas apsolutno sve sto mogu i oni koji daju mnogo eura vise

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

vuchko987, Dymatize, u potpunosti podržavam. Imam telefon od 02.01.2010. i nemam nameru da ga promenim dok ne istekne garancija. Spadam u napredne korisnike i ne koristim 5800 samo kao telefon, modni detlaj nije sigurno, za mene je to netbook bez fizičke tastature. Jedine stvari koje joj ja zameram su nedostatak fizičke tastature i manjak RAM-a ali da to ima zvala bi se N900 i bila bi duplo skuplja. Što se tiče bugova, svako ima izbora da napravi custom firmware bez bugova (baš me zanima sa kojim telefono/proizvođačem je to moguće osim sa Nokiom i Symbianom), a i ko vas tera da koristite nokiina software-ska rešenja ima toliko aplikacija na netu da je veći problem odlučiti se koju ćeš koristiti nego naći neku za ono što ti treba. Znači ne dirajte mi 5800, jer je odnos cena/kvalitet na najvećem mogućem nivou i definitivno nešto najbolje što je izašlo iz nokie posle n71.

Nebojsa92x
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Jul 2010. 06:02

Post od Nebojsa92x »

Skar , Ja kad sam pitao koji telefon da uzmem u rangu do 200 evra, wi-fi, kamera oko 3 MP svi su rekli 5800, ne znam sto po tebi ne valja

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

jedine mane su tih 128mb ram-a i zastareli symbian s60v5, eventualno plasticni izgled, ali sve je to prihvatljivo kad se uzme u obzir cena. Pogledajte samo htc tatoo i wildfire, oni za slicnu ili visu cenu daju android, ali sa katastrofalnim ekranom. Nokia jeste malo zeznula stvari sa n97(preterali su sa cenom, a telefon je poznat po bagovima), ali ovo i jeste vise telefon za pokazivanje... Nokia 5800 je nesto najbolje i najkvalitetnije sto se moze dobiti za 300e koliko sam ja platio u Alpha Copy-u, a da ne govorimo o ceni koja je na crno sad ispod 200e.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

5800 je zakon tel je extra za tu lovu nema boljeg
ima sve sto se pozeleti moze :)
gps wifi dugu autonomiju lep velik ekran sta jos :D
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

sage
Novajlija
Novajlija

Post od sage »

Slozio bih se sa predhodnim komentarima za odnos cena/kvalitet. Znaci za te pare tel je stvarno ok. Ja ga koristim skoro god dana i nemam neke vece zamerke osim tih bagova i sto su izbacili find opciju u music playeru. Dosadio mi je pa se nadam cu uskoro preci na neki android :wink:

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Ma ja nisam ni pljuvao telefon, ja ga vise nemam samo zato sto sam ga izgubio, al ja sam do poslednjeg trena bio zadovoljan njime maksimalno... Sve je radilo kako treba, za sve sto ti treba mozes da ga iskoristis a jos je i kostao smesno.. Jedino je procesor jako slab i ne moze d apogura bas video kako treba, al ajde de... :) Ja sam samo naglasio da su apdejti koje izbacuju, ovi noviji jako losi.. Moze se lagano ziveti i sa starim (onim koji su poceli kineticki skrol). Zvuk na telefonu je vrh, muziku mozes slusati dva dana i opet se baterija ne bi ispraznila, wifi je radio odlicno, browser isto tako, ima flash lite, sve super.. Al sad prelazim na Android jer necu da kupim isti telefon ko sto sam imao, bolje nesto bolje da uzmem, a ove "bolje"nokie od 5800 su uzasne.. Tako da se ja lagano selim na htc a svim korisnicima ovog fona zelim da ih sluzi jos dugo dugo :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

sage
Novajlija
Novajlija

Post od sage »

vanjuska napisao:Ja sam samo naglasio da su apdejti koje izbacuju, ovi noviji jako losi.. Moze se lagano ziveti i sa starim (onim koji su poceli kineticki skrol).
I ja mislim da update nisu nesto bog zna sta.
Tako da se ja lagano selim na htc a svim korisnicima ovog fona zelim da ih sluzi jos dugo dugo :)
I ja se nadam uskoro da cu preci na neki Htc android.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Za mene je ovo odlican tel u vreme kada sam ga kupovao jer je posedovao sve sto sam tada (pre 11 meseci) zeleo, prvo touchscreen, pa wifi, gps i veliki ekran za to vreme, a cena uz neki postpaid paket je bila vise nego povoljna nesto oko 130€, a update-i ne bi ni postojali da je tel bez ijednog baga, a gde je softver tu su i neizustivo i bagovi. I ako se ne varam to je bio prvi nokia-in tel sa touchscreen-om i paket uz koji je dolazio je bio vise nego obiman za to vreme. Tako da, tel je odlican za pare koje se nudi :wink:

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Ja imam ovaj telefon vec godinu dana i mislim da ima dosta glupavih bagova i laga pogotovo u Search opciji, ali takodje mislim da je ovo jedan od boljih telefona za nezahtevne korisnike.

Dymatize
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dymatize »

Motoman napisao:Ja imam ovaj telefon vec godinu dana i mislim da ima dosta glupavih bagova i laga pogotovo u Search opciji, ali takodje mislim da je ovo jedan od boljih telefona za nezahtevne korisnike.
a sta po tebi treba naprednom korisniku ?
- 1+ ghz
- 512mb ram +
- veci ekran
mislim ako su zahtevne igrice koje shibaju bez seckanja recimo na samsung galaxy-u ono sto treba naprednom korisniku,onda zao mi je ... na ovom telu to ne mozete da radite....
bas me zanima sta korisnici podrazumevaju pod zahtevno pa da vidimo da li to moze ovaj tel za razliku od nekog boljeg ....

ispade ko da me placaju da branim ovaj tel :D

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Motoman, ne verujem da je ovaj fon bas za nezahtevne korisnike! Meni ovaj fon je sasvim zadovoljavajuci,a ja nisam tek obican korisnik! Ispunjava mi sve sto zelim. A ne postoji fon bez bagova i nekih nedostataka! I da postoji takav fon,cena bi bila verovatno nekih 2000+eura,ali opet bi imao manu, visoku cenu. Tako da svako uzima fon zbog necega sto je njemu potrebno i sta mu se svidja!!! 8) 8) 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Odgovori