HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo mojih novih dogodovština sa Desire, otkako smo ga nahranili Frozen Yoghurt-om: Browser sada redovno prijavljuje neku sistemsku grešku, nešto oko nekih servera, DNS...štagod. Redovno se to dešava, šta god da otvaram, tek iz četvrtog ili petog puta povuče sve kako treba, i onda radi ok jedno vreme. Isto je, bez obzira da li hvata 3G ili Edge signal. Jedino preko WiFi se ponaša normalno. iz kamere izlazi sporije, primetan je crni ekran koji traje bilo gde od 1 sec. do čak 10ak sec. u zavisnosti od toga koliko sam čačkao kameru prethodno. Poludeću! :x

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

@VladaZem,to je onda super ako posle tog postupka ciji je link ostavio telep moze svaka app da se automatski instalira na mmc.
@NikolaBSR,to je previse mala cena bar po mom misljenju.Ja sam zvao oglase i bilo je bar 5 tel sa telenora koji su kodirani na telenor mrezu i cene su bile u rasponu od 360-420eura.Taj tel kao Sumnjivo lice od cika Brane Nusica.Bolje ti je uzmi tel na 6 rata preko npr telenora uz neki paket i to ti se najvise isplati.Ja sam pisao uz koji cu ga ja paket uzeti i bar za mene je ta varijanta ok.
@araphel,vidim da kod tebe postoje izvesni problemcici,a ovo sto se toce browsera je po meni do gprs-a posto ti preko wifi-a sve radi normalno.Pazi,ja sada sa e71 idem preko edge-a i ucitava mi strane bas kilavo, a kad mi se bata probudi i ukljuci oppen adsl,ja se kacin na wifi i ucitava stranice kao od saLe.Znam da se ne mogu uporedjivati desire i e71 kada je browser u pitanju,ali je cinjenica da je problem u presporom net-u koji koristimo od nasih operatera.Doduse,verovatno i veci br kb povuce browser na desireu zbog veceg ekrana nego na e71 gde je ekran manji.To bar nije problem da se izmeri na symbianu,a nadam se da moze i na androidu da se izmeri koliko kb ucita na toj istoj str.Sve zavisi kako koji browser sazima strane.Ima brovsera poput opere mini koji su maksimalno stedljivi i brze ucitaju neku str neko fabricki,mada to svi znate
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, definitivno nije do gprs, jer je potpuno ista situacija i na edge i na 3g i na hsdpa signalu. A i počelo je posle apdejta. Pre toga, na 2.1 je sve ferceralo kao podmazano. Sad non stop dobijam te neke DNS greške, i nije da je browser spor, već samo na jednom momentu stane i ne mrda. na wifi mi u početku posle apdejta nije radilo ništa, tek se posle nekog vremena unormailo.

Nego, nigde ne mogu da nađem onu opciju da se wallpaper ne razvuče preko svih ekrana, već da ostane centriran, tojest da slika ne mrda kako menjam onih 7 ekrana. Znam da je ima negde, ali ne mogu da nađem, može mala pomoć?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, imas na Marketu aplikaciju Wallpaper Set & Save.. Besplatna je i radi upravo to sto tebi treba..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, znam za tu aplikaciju, ali ima ta opcija negde i u meniju, samo što sad ne mogu nikako da je nađem :wink:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Koliko znam ta opcija ne postoji kada se korsiti sense, ali zato launcher pro ima tu opciju (možda ima i adw ali za njega nisam siguran).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

telep, kad sam podešavao 2.2 nakon apdejta, skoro sam 100% ubeđen da sam je negde video....ali ok, možda se tripujem.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ili da staviš sliku rezolucije 800x480 onda ne bi trebala da se razvlači, barem je kod mene tako kada stavim 320x480.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Videću, probaću i tu varijantu. Ovo sa browserom mi je daleko veći problem, postaje jako iritantno. Svi apdejti, uključujući twitter, FB i sve ostalo najnormalnije rade, ali browser ubija koliko zeza.....

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

araphel, jesi li probao da ocistis cash i data iz browsera i da li si probao neki drugi browser?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Neki dan sam pisao o sys update koji mi se odradio dok sam se vraćao sa mora :)
Danas sam pogledao verziju i našao sledeće:

Settings - about phone - software information:
Android version 2.2
...
Build number 2,0,405,8 CL218634 release-keys
Software version 2,0,405,8
Browser version WebKit 3,1

Je li ovo Froyo?? :?

Tada sam se žalio na Stocks. Sad sam ga nekako "ukrotio", :roll: ali sad mi se stalno uključuje Maps!!! :smutny:

Latitude mi je isključen. Kako da ga se oslobodim? :cry:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel,ja sam pomislio da je mozda u pitanju to sto je slab i prespor i gprs,a ni edge nije bas kako treba,ali ti najbolje znas kako ti se ponasao browser pre i posle update na froyo
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, isto mi se dešava i na hsdpa. tojest, ranije se kočio, sad prvo jedno 3,4 puta prijavljuje nku grešku pa tek iz 4,5 pokušaja uspe da otvori sajt.

phantom_85, probao sam i to, ali nema razlike. nisam probao druge browsere jer ne podržavaju flash

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel,mislim da ima jedan browser koji podrzava flash za android,ali mu ne znam naziv,a cini mi se da sam video da je o tim browserima pisano u temi o android aplikacijama.Kako se drugima koji imaju ota froyo ponasa taj ugradjeni browser ?
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

toda81, koliko vidim svi hvale browser. Elem, pošto sam ozbiljno šiznuo, uzeo sam i počistio sve iz browsera, i cache i data i restartovao telefon, što nisam uradio posle apdejta, koliko se sećam, i sada ne prijavljuje greške i radi kako treba. nadam se da će tako i da ostane. :dry:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel,najbitnije je da si resio problem i da ti sada browser radi kako treba.Nasao sam ovaj link u delu gde su karakteristike za desire pa dole u dnu gde su komentari posetioca i jedan pise o app SDMove koja moze da se skine sa market-a http://androinica.com/2010/08/03/how-to ... 2-2-froyo/ Mozda je ovo isto ono sto je telep ostavio link,a ako je tako ja se unapred izvinjavam zbog duplog linka
Note IV N9100 dual

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel, nije lose raditi restart povremeno, meni to recimo resi aktiviranje nekih app i posle "kill all" (vide se u taskbaru). Ponekad se to desava.
toda81, gde vide da je covek pomenuo Market... Tu je opisana ta metoda sa xda. Napravili su i aplikaciju koja to odradi ali naravno radi samo sa rutovanim. Mada ne vidim ni potrebu za aplikacijom, to se jednom odradi i cao.
Nema browsera sa flash osim fabrickog (mislim), samo Skyfire sa tim "fake" flash, opisan u temi za app.
p.s, uplasi me ova "mts" reklama, pomislih da mi nesto pada na ekran mobilnog... ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ljudi, koliko sam shvatio, definitivno nema instaliranja direktno na karticu, ve'u memoriju, pa posle prebacivanje....barem je tako sa official froyo romom, zar ne?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

VladaZem,mislio sam na tu app koja se pojavila na marketu,ali nisam znao da se odnosi na root-ovane telefone
Note IV N9100 dual

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

toda81, app se moze skinuti sa xda sajta, nisam znao da je i na Marketu. Mora biti rutovan jer je to "sistemska" izmena, kao sto se i na kompu radi preko sdk tools.
araphel, cekaj dal sam ja shvatio, posle ota apdejta na 2.2 si dobio opciju za prebacivanje app na karticu, ALI, koliko si ih zapravo i prebacio?
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori