HTC Desire ili iPhone 3gs 16 giga

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

HTC Desire ili iPhone 3gs 16 giga

Post od toda81 »

Interesuje me koji je tel bolji i zasto,prenosti i nedostaci oba modela...Cuo sam da sena iphoneu ne moze zameniti baterija dok se ne rasrafi iskine ekran
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toda81, e ovo ce sad da bude zanimljiva tema. Odavno nismo pljuvali i dizali u nebesa Iphone. Znaci bice veoma zanimljivo.
Po meni iskreno nijedan ni drugi. Mnogo je to para za telefon....

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

jerkann, ja pukoh te pare pa me zanima poredjenje ova dva modela jer mi u jedno servisu jedan serviser nahvali svoj iphone 3gs,a pokopa u zemlju desire pa me iteresuje i misljenje drugih forumasa.Navodno taj kaze da rza iphone imamnogo vise i mnogo boljih app i igrica,da jemnogo bolji TS na iphone jer bolje prepoznaje samo listanje i kada se klikne nesto dase otvori nego kao sto kaze da se kod desirea cesto to.brka i da pri listanju npr programa on slucajno otvori neku app.Jasam to probao da radim na mom desireu i kod mene nema tih gresaka,tj pri listanju mi se nije desavalo daotvori neku appiako nisam zelyro da jepokrenem
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

toda81, ma pusti ti te price "Ciganin hvali svoga konja"
Korisnih aplikacija za oba OS-a ima dovoljno i podjednako kao i za svaki OS. Mislim da su retke aplikacije koje su pisane samo za jedan OS tj. ne postoji njihova alternativa. Sto se tice igrica Apple je tu neprikosnoven mada i za android su izasle strasno dobre igrice. Mnogo bolji touch pa i to nece biti.
Po meni iskreno Desire je bolja opcija. Desire po meni ima samo jednu manu, a to je nedostatak tv-out-a. Po meni jako bitna stavka, ako zaboravimo na cenu.
I da jedno pitanje za tebe. Posto sam video ovo na gsm areni "No DivX and XviD video playback". Da li je to tacno? Valjda bi trebao da pusta uz pomoc nekih programa (mvideo npr.) :| :|

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

toda81, iPhone 3GS je mocna masina takodje, nema price, ali tek tako da neki vlasnik istog pokopa Desire je ljigavo. Moj primerak ne moze biti osetljiviji sto se tice ekrana i rada sa istim. Apsolutno je dovoljan i najmanji dodir i bukvalno otvara sve u momentu (lag je primetan tek na nekim zahtevnijim radnjama). Ne brka nista, taj serviser te lozi bez potrebe, zajebi ga...

Treba se naviknuti na osetljivost kapacitivnog ekrana, ali cisto sumnjam da se njemu na iPhone-u desavalo da ne otvori neku aplikaciju listanjem menija. Za igrice, to stoji, mada i Android polako napreduje... meni bas i nisu bitne igre. Za aplikacije, vec se zna kakav je najveci broj za iPhone, svaka treca ili zvucno prducka ili warp-uje necije lice... da ima korisnih, ima, da ima i glupih na Marketu, ima...

Po meni, ubedljivo najveca mana Desire-a je trajanje baterije. Drzi se ti Desire-a i ne beri brigu to sto pricaju razni serviseri.

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

@jerkann: Desire ima rock player, čija free verzija se može skinuti sa android marketa i nema nekih ograničenja, a koji omogućuje prikazivanje divx/xvid i ostalih video formata bez konvertovanja i drugih komplikacija. Podržava titlove i radi savršeno.

što se tiče poređenja ova dva modela, ima dosta video reviewa na youtubeu, pa svako može da pogleda prednosti i mane jednog i drugog...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Čekaj ti preispituješ svoje odluke na osnovu toga šta ti je rekao "serviser" koji verovatno po načinu pričanja o desire-u valja iPhone-ove (sada oće da ih uvali, jer niko više ne želi stare modele, čuli ljudi da ima nešto novije). Inače na iPhone-u se sve samo lista i ulazi sam ti samo gledaš u njega.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Не могу ни да се пореде...
Desire га једе за доручак.
Слобода или смрт

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

jerkann, Apsulutno se slažem sa bestboy, Desire je daleko bolji fon od iPhone 3GS i nemoj uopšte da se obazireš na priče tog servisera.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

mali off... jerkann, znemanja, a da jedan od vas promeni avatara, non-stop se tripujem ko je ko... :wacko:
Samo nek se rolaju....sarme.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Pera Detlic, neka menja on ja sam prvi stavio.
salim se naravno zar ne vidis da je moj lepsi :lol: :lol: :lol:
Evo zamenio sam ja, da ne stvaramo zabunu.
Pozdrav za sve Lostovce.
I da izvinite na Off-u

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Iskren da budem postavio sam ovu temu jer me je bas interesovalo poredjenje ta dva modela i ne zbog toga samo da bi mogao da kazem da jemoj desireboljiod iphone 3gs nego samo da znam da li je onaj indijanac u servisu pricao gluposti ili stoji sve to sto on kaze,ali po vasim komentarima vidim da je dosta toga preuvelicao i da je bez osnova kopao rupu desireu.Meni je samo zao sto mi je baterija slaba,a sve ostalo je ok i zadovoljan sam,ali mi je velika zelja da ga rootujem pa da mogu do kraja da uzivam u svim mogucnostima ovog telefona
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

toda81, eto mene kao vlasnika iPhoneta, i da ti kazem da sam prilicno zadovoljan telefonom. Ali ono sto je taj majmun u servisu naprichao, jednostavno ne pije vodu. Oba telefona su podjednako dobra, svaki ima svoje nedostatke i prednosti, ali jednostavno, naucis da zivis sa tim. Na kraju, sve su to smart telefoni, sa 2 trenutno najbolja OS-a na trzistu, i stoga ih je moguce nadgraditi barem jos 105% od onoga sto imaju out-of-the-box.
Ne beri ti brigu oko toga sta ti koji magarac pricha, nego gledaj sta pishu ljudi po forumima, i kad vidis da njih 100 hvali nesto, a jedan pljuje po tome, zovi nadlezne ustanove da ga nose na lecenje, ili gde vec...
Inache, uzeo sam i Desire u ruku od drugara, lep je telefon, lepo radi, glatko, i ekran se lepo ponasha, ali opet... nije My Precious :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

miodrage, slazem se da svaki tel ima i prednosti i nedostatke,ali na zalost postoje ljudi poput tog u servisu koji izgleda da samo hvali svoje,a ne zeli da vidi i nedostatke i da realno iznese svoje misljenje.Meni se puno svidja desire i sada sam u procesu privikavanja i pocinjem da se mirim sa manama,a i da uzivam u prednostima
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

toda81, ma sto pa ti toliko obracas paznju sta ti je taj serviser rekao.Kupio si ono sto si zeleo a vidim i da ti odgovara,onda uzivaj i da te tel.odlicno sluzi i iz njega izvuces maksimum.A uvek ce se naci neki pametnjakovic koji ce ti presudjuvati sta je bolje,sto je napisaotelep, mozda covek valja te telefone. :wink: :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

deksicom, ssmo sam hteo da vidim misljenje ljudi sa foruma kad su ova dva telefona u pitanju,a ja se nisam pokolebao ni u jednom trenutku,a i misam ni razmisljao da kupim iphone.Samo mi treba malo vremena da se privkknem na desire,alisam heneralno zadpvoljan.Nema telefona bez mana
Note IV N9100 dual

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

toda81, Nisi uopste pogresio,mirno spavaj. :wink:
I ja da biram izmedju iPhone-a i Desire modela uzeo bih HTC,ali ako bih imao jos neku mogcnost isao bih na Legend model,ali to sam samo ja.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Wicker Man, meni se mnogo vise svidja izgled htc legend-a zbog oklopa.Desire mi deluje malo vise nezno,ali je u unutrasnjosti jaci
Note IV N9100 dual

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

toda81, Da,naravno Desire jeste jaca masina,ali mi je Legend mnogo skladniji uredjaj i sa dobrim "oklopom",a sad ja nisam neki zaludjenik da jurim jos i snagu u telefonima (dosta mi je jurnjave oko PC-a) tako da mi Legend sasvim odgovara.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Wicker Man, cenim tvoje mijenje i naravno zelju i stav kada su u pitanju ova dva htc-ova modela.Ja sam imao srecu da je moja devojka insistirala da kupim desire i zadovoljan sam sto i drugima zelim
Note IV N9100 dual

Odgovori