Root-ovanje Android telefona

Pravila foruma
Android deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AcerAlcatelAsusDellHuaweiHTCLGMotorolaSamsungSony EricssonZTE
Odgovori
djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

ne baš, romovi su gotovo uvek bazirani na oficijalnim htcovim romovima, a njihovi tvorci menjaju određene sitnice, "tweakuju" ih.
Npr. za Desire, većina romova baziranih na završnoj verziji Froyo Sense su "rock stable", nikad nećete primetiti nikakve nedostatke.
Pre nego što se pojavila završna oficijalna verzija Froyo Sense, HTC je puštao neslužbene, test verzije. Te verzije nisu bile 100% završene, pa se moglo desiti da imaju nekih nedostataka, ne toliko zbog nestručnosti ljudi koji su objavili svoju verziju ovog roma, već zbog toga što HTC-ovi programeri nisu uradili svoj posao do kraja.
Takođe, radilo se i na tome da se obezbedi čist Froyo (bez Sense-a) za Desire, kao onaj na Nexusu One, pa je i u ovom slučaju moguće da bude bugova, mada su ti romovi daleko napredovali, najbrži su na testovima i mnogi baš njih preferiraju (Defrost, Opendesire)...

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

A oficijalni romovi jel baguju? Zasto menjate oficial rom? Jel nesto ne valja? Verovano cete reci da su kuvani brzi ali zar su oficijalni toliko spori?

ozazi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Okt 2006. 22:06

Post od ozazi »

sa oficijalnim romom za Legend, na testu dobijam rezultate vrednosti 300-350. sa posebnim romom i ubrzanjem procesora (takodje prednos kuvanih romova), rezultat je 1003. :D ubrzanje od 3x... :D
HTC Legend

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Onda je ocigledna prednost kuvanih room-ova u odnosu na oficijelni.Ja imam i zelju i volju da.moj desire root-ujem i da mogu da uzivam u prednostima kuvanih room-ova.Samo mi treba pomoc iskusnih kolega
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

ozazi, kako si testirao to?

ozazi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Okt 2006. 22:06

Post od ozazi »

preko aplikacije quadrant advanced. ali i kada se testira preko linpack-a, i GLBenchmark-a rezultati su uvek iznad oficijalnog. :D
HTC Legend

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li mozeneko od vas vec iskusnih koji su radili root i ubacivali room-ove da mi predlozi neki dobar room,a i ako moze i da ostavi link gde ga mogu skinuti
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

toda81, Eve ti link gde mozes da nadjes skoro sve dobre romove za desire
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628. Sto se tice dobrog roma sve zavisi sta podrazumevas pod dobrim. Da li hoces da ima sense ili ne, da li hoces da bude mnogo brz ili stabilan, da ima dosta dodatnog sadrzaja ili da prakticno bude oficijalni?

Moja preporuka za one koji oce rom sa sensom je NexTsense, koristim ga skoro nedelju dana i do sada ni jedan bag mi nije prijavljen, brzina je prilicno dobra(za one koje znaju quadrant oko 1300), baterija mi uz nacin na koji ja koristim fon nikad nija trajala ispod dana.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

acambas, hvala na linku i na predlogu room-.Pogledacu ja ove sve room-ove sa ovog linka dabih video sta ima svaki od njih.Ako ima jos neki predlog dobrodosao je
Note IV N9100 dual

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

acambas, kod mene je 1201 (OTA v2.2, od 28.07.2010, un-rooted)... Sudeći po svemu što sam ovde imao priliku da vidim, ja sam zadovoljan :lol:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sada imam froyo i hboot 0.92.Da li cu moci da ubacujem room-ove ako predjem na hboot 0.80?acambas, koji hboot ima taj tvoj room koji sada koristis?
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Sada mi je hboot 0.80, potrebna ti je ova verzija kako bi odradio root jer mislim da nisu jos napravili root metodu za 0.92 verziju.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Najveci mi je problem sada jer ne znam da li imam amoled ili lcd ekran i ne znam kako to mogu sa sigurnoscu da znamNa kutiji od tel uopste ne pise koji je tip ekrana
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako imaš neki drugi telefon, ugasi svetlo, upali na oba telefona neku crnu pozadinu, ako je amoled crna će biti baš crna, a ako ne biće kao na drugom telefonu.

http://www.youtube.com/watch?v=Q1rxkVaP ... r_embedded
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

A u cemu je sad fora sa tim displejima? Zar ne bi Desire trebao da ima AMOLED ekran.. Kakve su sad to gluposti sa LCD?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Imao je amoled dok je samsung mogao dovoljno komada da proizvede, sada je nestašica amoled ekrana, tako da sada koriste sony super lcd ekrane.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

spasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 17:48

Post od spasa »

A koji je ekran bolji AMOLED ili LCD? Koji li ce ekran da stave na Desire HD? Meni se cini da je AMOLED bolji

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Amoled je bolji, ali i vise energije trosi, pa zavisi kome je sta prioritet :wink:

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Drugari, kad sam već u ovoj temi... Danas sam root-ovao phone (po drugi put, otkad imam Desire) i ubacio sam LeeDrOiD Mod v1.9... Nisam još stigao da ga istestiram, ali ono što mi svakako zapada za oko je to, da čim se memorija na telefonu spusti ispod 15 Mb, dobijam upozorenje da nemam više slobodnog prostora i automatski telefon zahteva da nešto obrišem... Moje pitanje je, da li se igde u telefonu može podesiti da se aplikacije automatski instaliraju na SD karticu ??? Pretpostavljam da je već bilo diskusije na ovu temu, pa mi nemojte zameriti na ovakvom pitanju ! :wink:
Pregledom onog što je instalirano, utvrdio sam da se vrlo mali broj aplikacija može prebaciti sa telefona na karticu !!! :dry:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od acambas »

Harthouse, Da li si napravio particiju na memorijskoj kartici. Koliko znam LeeDrOid ima ugradjeni app2SD koji zahteva particiju. Particija se pravi prilicno lako uz ROM Manager(program je za dzabe preko marketa), uostalom ROM Menager je prilicno korisna aplikacija ako zelis da se bavis cestim menjanjem romova. Ako te jos nesti interesuje pitaj.

Odgovori