Bluetooth slusalice-preporuka
Bluetooth slusalice-preporuka
Nameravam da kupim blututh slusalice, koje bi mi sluzile da "ustedim" pare koje bih dao za kaznu.
E sad da li postoji neka preporuka za neke uzniverzalne blututh slusalice, pre svaga mi je bitno posto koristim 2 a najcesce i 3 telefona, da blututh slusalice budu univasrzalne, i da mogu upariti na jedne blututh slusalice sva tri telefona koja ima ( ako je moguce naravno) ?
I da jos jedno pitanje, da li postoji , i kakva je razlika ako postoji izmedju bluetuth handsfree slusalica i blututh car kit speekerfona, i sta mi je boje da uzmem za ovu namenu.
E sad da cujem neka vasa iskustva , preporuke, i na sta da obratim najvise paznje.
Unapred hvala na pomoci.
E sad da li postoji neka preporuka za neke uzniverzalne blututh slusalice, pre svaga mi je bitno posto koristim 2 a najcesce i 3 telefona, da blututh slusalice budu univasrzalne, i da mogu upariti na jedne blututh slusalice sva tri telefona koja ima ( ako je moguce naravno) ?
I da jos jedno pitanje, da li postoji , i kakva je razlika ako postoji izmedju bluetuth handsfree slusalica i blututh car kit speekerfona, i sta mi je boje da uzmem za ovu namenu.
E sad da cujem neka vasa iskustva , preporuke, i na sta da obratim najvise paznje.
Unapred hvala na pomoci.
Nyuszika, bilo koja slusalica se moze upariti sa bilo kojim telefonom, ne postoje univerzalne i neuniverzalne. jedina razlika je sto imas multipoint sluske, koje istovremeno mogu biti uparene sa dva pa i sa tri uredjaja, dok sa standardnim moras da raskines vezu sa jednim telefonom da bi ih spojio sa drugim. Ali one vec solidno vise kostaju. Licno, za kola mislim da je bolje uzeti car kit, jer ga jednostavno ostavis u kolima i ne mozes da ga zaboravis, ne moras da se petljas da ga stavljas na uvce itd....ostavis da bude ukljucen i kad udjes u kola, fon se sam nakaci i to je to...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Losa strana car kit-a je to sto ti saputnici slusaju kompletan razgovor. Meni to npr. uopste ne odgovara pa sam se zato opredelio za bt slusalicu kuju metnem na uho kad sednem u kola.
Sto se uparivanja tice, jedino nisam usoep da je uparim sa nekim Samsungom od drugara, pojma nemam zasto, a koristim Nokia BH-104 model. E sad, postoje i one koje trgovci zovu univerzalnim ali je pitanje kako ce se koja ponasati... Prelistaj ovde u Kaficu teme, bilo je vec price o bt slusalicama pa ces i sam videti ko je sta pisao.
Sto se uparivanja tice, jedino nisam usoep da je uparim sa nekim Samsungom od drugara, pojma nemam zasto, a koristim Nokia BH-104 model. E sad, postoje i one koje trgovci zovu univerzalnim ali je pitanje kako ce se koja ponasati... Prelistaj ovde u Kaficu teme, bilo je vec price o bt slusalicama pa ces i sam videti ko je sta pisao.
OK,. hvala .
E sto se tice car kita, da li isto postoje multipoint kao kod slusalica, i kolika je razlika u ceni izlmedju multipooint i monopoint i da li se i na car kit telefoni kace autamatski bez podesavanja?
Da li se taj car kit speekrfon negde kaci na kola, kao vakuum drzac i slicno?
Kolika je otprilike razlika u ceni izmedju monopoit i multipoint bluetuth uredjaja?
E da i jos jedno pitanje, da li kod car kit speekerfona zvuk automatski ide sa audio sistema, tj da li se automatski radio muzika stisava/gasi, a zvuk sa telefona prebacuje na audio sistem?
E sto se tice car kita, da li isto postoje multipoint kao kod slusalica, i kolika je razlika u ceni izlmedju multipooint i monopoint i da li se i na car kit telefoni kace autamatski bez podesavanja?
Da li se taj car kit speekrfon negde kaci na kola, kao vakuum drzac i slicno?
Kolika je otprilike razlika u ceni izmedju monopoit i multipoint bluetuth uredjaja?
E da i jos jedno pitanje, da li kod car kit speekerfona zvuk automatski ide sa audio sistema, tj da li se automatski radio muzika stisava/gasi, a zvuk sa telefona prebacuje na audio sistem?
Nyuszika, ne znam da li postoji neki multipoint car kit. Sto se tice uparivanja, sa bilo kojim uredjajem moras prvo da izvrsis uparivanje, i potom, ukoliko ostavis taj uredjaj ukljucen, a u telefonu podesis da je to trusted device i dozvolis automatsku konekciju, onda ce se uvek kad je u dometu telefon automatski nakaciti na taj uredjaj. nemoj me uzeti zdravo za gotovo, ali recimo da je poredjenja radi standardna plantonics sluska oko 20 eura, a da multipoint krecu od 50 pa na vise.
Car kit se obicno zakaci na ventilacione otvore, i uglavnom imaju svoj speaker. Skuplje verzije imaju FM transmitter, kojim prenose zvuk na radio uredjaj u kolima.
Car kit se obicno zakaci na ventilacione otvore, i uglavnom imaju svoj speaker. Skuplje verzije imaju FM transmitter, kojim prenose zvuk na radio uredjaj u kolima.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nyuszika, ja konkretno imam Plantronics 925 (multipoint) i vrlo lepo radi. Jedina boljka ove sluske je sto moze da se desi (meni se sa jednom desilo), je da se zablentavi izmedju 2 konekcije i onda je mrtva, moze u servis, a odatle stize nova jer je staru nemoguce popraviti (pishe na mnogim forumima). Dok ti je u garanciji - zabole te. Mana sluske je sto kosta oko 6000 din.
Meni je bolji BT headset od car kit-a bas iz razloga sto ne volim da mi neko slusha kompletan razgovor. Inache u kolima imam samo jedno malo pojachalo, na koje 3.5 mm kablom kachim iPhoneta, za mjuzu, i onda i poziv ide preko toga (ako BT nije nakachen).
Meni je bolji BT headset od car kit-a bas iz razloga sto ne volim da mi neko slusha kompletan razgovor. Inache u kolima imam samo jedno malo pojachalo, na koje 3.5 mm kablom kachim iPhoneta, za mjuzu, i onda i poziv ide preko toga (ako BT nije nakachen).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Hvala jos jednom svima, iskreno nisam mislio da je ovako kompleksno sve ovo.
Sto se tice kineza i sl, mislio sam da nisu kvalitetniji, a sto se tice cene, evo gledam vec za 15-20 eur ima blututh slusalica Xwave ( naravno monopoint sto meni ne odgovara ), ali ovo neverujem da je kineska marka u pintanju, ali nikad se nezna.
Da li neko moze da mi pojasni tehnicke karakteristike, i sl, sta mi je najvaznije ( osim naravno kvaliteta razgovora.
Sto se tice kineza i sl, mislio sam da nisu kvalitetniji, a sto se tice cene, evo gledam vec za 15-20 eur ima blututh slusalica Xwave ( naravno monopoint sto meni ne odgovara ), ali ovo neverujem da je kineska marka u pintanju, ali nikad se nezna.
Da li neko moze da mi pojasni tehnicke karakteristike, i sl, sta mi je najvaznije ( osim naravno kvaliteta razgovora.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Nyuszika, najvaznije ti je da ti slusalica odgovara uhu. Znam da ti u vecini prodavnica nece dozvoliti ali insistiraj da ti daju da je probas, uglavi je u uho pa ako je sve ok onda uzimaj. Druga stavka je da slusalicu mozes da prebacujes sa levog na desno uho. Treca je da ima gumicu umesto onog sundjera koji imas na svakim slusalicama. Cetvrta je glasnoca, sto jaci zvuk to bolje jer ti je lako utisati ako je preglasno, i poslednje, gledaj da onaj taster za javljanje na slusalici nije previse tvrd tj da se lako mozes javiti, mada se to donekle moze resiti i time sto ces se na samom telefonu javiti a pricati preko slusalice...
Malo da oživim temu:
Društvo, tražim solidnu i ne preskupu multipoint BT slušku. Trenutno imam Plantronics Explorer 230, ali ona niti je multipoint niti je udobna. Teglim dva telefona, i problem mi je u kolima kad zazvoni onaj koji nije uparen, a to se dešava relativno često. Dakle, mogućnost spajanja na dva uređaja istovremeno je obavezna.
Trenutni izbor su mi Plantronics Voyager 520, Voyager Pro i Discovery 925.
Voyager 520:
http://www.plantronics.com/north_americ ... oyager-520
Jeftina, oko 30e, dolazi sa postoljem/punjačem, ali pomalo ružnjikava, i ima isti neudobni umetak za uvo kao i ovaj Explorer 230 koji koristim, a koji je extremno neudoban, barem za moje uvo.
Voyager PRO:
http://www.plantronics.com/north_americ ... oyager-pro
fantastičan dizajn koji se meni jako dopada, i pored toga što deluje malo glomazno i ima onu antenicu koja se pruža donekle niz obraz. Odlična izrada, ali cifra od oko 58e
Discovery 925:
http://www.plantronics.com/north_americ ... -925-black
Minijaturna, bez rama oko uveta, in ear varijanta. Uz nju dolazi i torbica sa sopstvenom baterijom, koja po potrebi mož da dopunjava slušku dok stoji u njoj. Za moj ukus možda malo previše ženskasta, ili mi se samo tako čini. Cena oko 50e.
Šta vi predlažete od ovoga? Imate li neki drugi predlog?
Društvo, tražim solidnu i ne preskupu multipoint BT slušku. Trenutno imam Plantronics Explorer 230, ali ona niti je multipoint niti je udobna. Teglim dva telefona, i problem mi je u kolima kad zazvoni onaj koji nije uparen, a to se dešava relativno često. Dakle, mogućnost spajanja na dva uređaja istovremeno je obavezna.
Trenutni izbor su mi Plantronics Voyager 520, Voyager Pro i Discovery 925.
Voyager 520:
http://www.plantronics.com/north_americ ... oyager-520
Jeftina, oko 30e, dolazi sa postoljem/punjačem, ali pomalo ružnjikava, i ima isti neudobni umetak za uvo kao i ovaj Explorer 230 koji koristim, a koji je extremno neudoban, barem za moje uvo.
Voyager PRO:
http://www.plantronics.com/north_americ ... oyager-pro
fantastičan dizajn koji se meni jako dopada, i pored toga što deluje malo glomazno i ima onu antenicu koja se pruža donekle niz obraz. Odlična izrada, ali cifra od oko 58e
Discovery 925:
http://www.plantronics.com/north_americ ... -925-black
Minijaturna, bez rama oko uveta, in ear varijanta. Uz nju dolazi i torbica sa sopstvenom baterijom, koja po potrebi mož da dopunjava slušku dok stoji u njoj. Za moj ukus možda malo previše ženskasta, ili mi se samo tako čini. Cena oko 50e.
Šta vi predlažete od ovoga? Imate li neki drugi predlog?
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
Murinho, klasicna sluska, jednostavan dizajn, opcije, znam 2-3 ljudi koji je koriste svakodnevno vec godinu dana i nemaju nikakvih problema... meni se dizajn ne svidja
araphel, ja imam ovaj model: http://www.plantronics.com/north_americ ... covery-975
pre njega sam imao 925 koji je isto jako dobar, ali me je izludjivalo to sto nema indikator stanja baterije! posle sam ga zamenio za ovaj 975 i on ima SVE sto mi treba, odlicno lezi u uvetu, multipoint radi SAVRSENO, automatski se se povezuje sa notebookom i mobilnim... baterija BAAAS drzi recimo oko nekih 5 dana, prem da je to individualno. sluska se puni preko micro USBa (tako da mozes da koristis i punjac od moba) i garancija iznosi 2 god, a kod 925 iznosi 1 godinu! tako da topla preporuka!
inace pre 975 i 925 sam imao nokiu BH 903! mislim da je ta oznaka, ljudi VECE DJUBRE u zivotu nisam imao! posle 5 dana sam je vratio i uzeo pare nazad! bila je preteska, nije lepo radila u kombinaciji sa n97, cesto se culo sustanje KATASTROFA! jedino sto ej bilo cool je onaj display, prikazuje sve potrebne informacije bez potrebe da se telefon vadi iz torbe/dzepa, i imala je super drzac za kais!
edit:
pogledaj jos i jabra stone, ortakinja je uzela nju, i prezadovoljna je!
ja nekad u skorijoj buducnosti imam nameru da uzmem BT3030 kazu ljudi da su fenomenalne sluske i da pojacaaju zvuk! tako da su odlicne u kombinaciji sa mobom
araphel, ja imam ovaj model: http://www.plantronics.com/north_americ ... covery-975
pre njega sam imao 925 koji je isto jako dobar, ali me je izludjivalo to sto nema indikator stanja baterije! posle sam ga zamenio za ovaj 975 i on ima SVE sto mi treba, odlicno lezi u uvetu, multipoint radi SAVRSENO, automatski se se povezuje sa notebookom i mobilnim... baterija BAAAS drzi recimo oko nekih 5 dana, prem da je to individualno. sluska se puni preko micro USBa (tako da mozes da koristis i punjac od moba) i garancija iznosi 2 god, a kod 925 iznosi 1 godinu! tako da topla preporuka!
inace pre 975 i 925 sam imao nokiu BH 903! mislim da je ta oznaka, ljudi VECE DJUBRE u zivotu nisam imao! posle 5 dana sam je vratio i uzeo pare nazad! bila je preteska, nije lepo radila u kombinaciji sa n97, cesto se culo sustanje KATASTROFA! jedino sto ej bilo cool je onaj display, prikazuje sve potrebne informacije bez potrebe da se telefon vadi iz torbe/dzepa, i imala je super drzac za kais!
edit:
pogledaj jos i jabra stone, ortakinja je uzela nju, i prezadovoljna je!
ja nekad u skorijoj buducnosti imam nameru da uzmem BT3030 kazu ljudi da su fenomenalne sluske i da pojacaaju zvuk! tako da su odlicne u kombinaciji sa mobom

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
araphel, ja imam Plantronics 925. Evo mojih utisaka: prilicno dobro lezi u uvetu, i cak i posle 2-3 sata nema zamaranja. Baterija prilicno dobra - sigurno ce da izdrzi 4-5h priche - testirano preko kompa i Skype-a. E sad, sto se multipointa tiche, imam 2 razlicita iskustva. Sa prvom sluskom, kako sam je doneo kuci, prikacio je na telefon, i na komp, zablentavila se konekcija i nije bilo spasa - pravac servis - epilog - nakon 10 dana dobio sam novu slusku. Sa njom do sada nikakvih problema. Nazalost - poznata boljka Plantronicsa je taj multipoint. Moze sve savrseno da radi, ali ako se u jednom momentu zablentav i imedju 2 konekcije, sluska je mrtva. Ne postoji nacin da se resetuje. Torbica koja se dobije uz slusku obezbedice jos 2 dodatna punjenja, i po meni uopste nije zenskasta, a moze da stane svuda.
Krajnji zakljucak je da je u pitanju prilicno dobra sluskica, i prilicno elegantna. Ja konkretno imam belu, a vidjao sam razne boje. Nadam se da ce ti ovaj mini review pomoci da se odlucis
Krajnji zakljucak je da je u pitanju prilicno dobra sluskica, i prilicno elegantna. Ja konkretno imam belu, a vidjao sam razne boje. Nadam se da ce ti ovaj mini review pomoci da se odlucis
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
miodrage, puno hvala!
Suzio sam izbor na Voyager Pro ili na Discovery 925. Voyager 520 definitivno otpada zbog istog umetka za uvo kao na nesrećnom Exploreru.
Sad, meni se definitivno daleko više sviđa Voyager pro (volim taj nabudženi dizajn), a razlika u ceni između ovde dve nije toliko velika.....tako da sam i dalje neodlučan.
Na netu uglavnom Pro definišu kao jednu od najboljih sluški na tržištu, doduše i za 925 imaju uglavnom samo reči hvale.
Moraću još malo da porazmislim
Suzio sam izbor na Voyager Pro ili na Discovery 925. Voyager 520 definitivno otpada zbog istog umetka za uvo kao na nesrećnom Exploreru.
Sad, meni se definitivno daleko više sviđa Voyager pro (volim taj nabudženi dizajn), a razlika u ceni između ovde dve nije toliko velika.....tako da sam i dalje neodlučan.
Na netu uglavnom Pro definišu kao jednu od najboljih sluški na tržištu, doduše i za 925 imaju uglavnom samo reči hvale.
Moraću još malo da porazmislim

- Krile007
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
- :: Apple iPhone X
- :: Samsung Galaxy Alpha
Pročitao sam topic i predpostavljam da je Nyuszika, već kupio slušku ali u svakom slučaju informacija za njega i araphel, ...postoji multi point car kit, imam u Q7 ( tačnije ćale ima ) Parrot je i bio je ugradjen, mada je možda i on tražio da se ubaci...ima lep displej od neka 2,5-3 inča, sam pokušava da se kači na tel....čim uneseš tel u kola on traži da ga staviš u trust devices i konektuje se.....u slučaju da nekoga nešto baš zanima proveriću
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■