Dual Sim telefoni i ostali Kinezi

Odgovori
MadScientist
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 28. Maj 2010. 14:17
:: Alcatel OT 995
:: Nextbook Premium7 SE
Kontakt:

Post od MadScientist »

Tako pise na svim kineskim telefonima, na mom proslom je pisalo da je HD (1920x1080px), a bila je obicna VGA (640X480px) :disgust:
Naravno, ako ti se svidi telefon sto da ne, cena od 75 eura nije velika, ali samo sto trebas znati da na njega ne mozes snimati nista od Java softwarea, sem NES (Nintendo Entertainment System) igre.
WG3 Quad Band Dual SIM Card TV Mobile Phone With JAVA and WI-FI Black

stevan07
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jun 2010. 19:18

Post od stevan07 »

Narode molim vas za pomoc. Imam kineski Iphone T2000. Uzeo sam ga pre par dana i super radi za sada. Samo nikako ne mogu da podesim MMS, GPRS, WAP i to... Koristim MTS mrezu. Moze li neko da mi da parametre i uputstvo kako da aktiviram ove usluge. U korisnickom servisu kazu da oni nemjau ta podesavanja za iphone...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

stevan07, to sto nemaju podesavanja za Iphone nema nikakve veze sa tvojim telefonom - posto "kineski iphone"-i nemaju ama bas nikakve veze sa pravim. Pogledaj na sajtu mts-a uputstvo za rucno podesavanje gprs-a i mms-a, pa probaj da primenis na svom mobilnom:
mt:s GPRS - podešavanje telefona
mt:s Podešavanje mobilnih telefona za MMS
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

stevan07
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jun 2010. 19:18

Post od stevan07 »

tomas.hokenberi, podesavanja za iphone i za ovaj t2000 su ista, bar su mi tako rekli. Nasao sam ja parametre, ali jednostavno ne znam gde da ih unesem

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

stevan07, slagali su te, posto Iphone i taj telefon nemaju nista zajednicko. Odnosno podesavanja su ista jedino u smislu da su ista za sve telefone, posto kod svih treba definisati APN, itd.

Sto se tice unosa parametara, valjda taj telefon ima meni za unos razlicitih parametara telefona, ukljucujuci gprs komunikaciju?

Ako je "isti kao Iphone" kao sto te ubedjuju onda imas ovo:

SlikaSlika
SlikaSlika

Pa mi nije jasno kako ti je promaklo.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

ivcha_87
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Avg 2010. 08:57

Post od ivcha_87 »

Imam problem sa Anycool F888/Z100 mobilnim telefonom. Moze li mi neko reci gde mogu da ga servisiram posto mi je crk'o ekran. Unapred hvala! http://yfrog.com/i3image0101hj

Zoki
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2010. 14:14

Post od Zoki »

Kako da aktiviram prebacivanje podataka preko bluetooth-a na mobilni N 98 i, sa kompjutera ili drugog mobilnog? Inače, od opreme sam uz telefon dobio samo punjač, slušalice i USB kabl.

tomas.hokenberi Tačno je da je telefon kineski, da li mi možeš pomoći da aktiviram GPRS i bluetooth.
Unapred zahvalan.

richpe
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 13:37

Post od richpe »

Imam problema sa e71tv+,ne gasi mi se blic i pojede bateriju za dan :angry: . Da li neko zna kod za master reset,ne onaj 1122,nego za flashovanje? Hvala puno

cokic3
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 23. Sep 2009. 00:16

Post od cokic3 »

Da li je neko imao iskustva sa vip kao drugom karticom, poshto sam ja imala problem sa hm8900, koga po radnjama zovu i89t, gasio se kada je u njemu i vip kartica??? pa sad nameravam da uzmem ovaj, ako nema isti problem :smutny:

gordi014
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 07. Maj 2005. 15:07
:: LG Optimus 4X HD
:: Samsung SGH-U700
Kontakt:

Post od gordi014 »

Koji je "Engineer code" za Tiger WG 6 (Clone Nokia X6) sa procesorom MTK 6235 ??? Za većinu "kineza" je *#3646633#. Pre ovog WG 6 sam imao Anycool I89 i kod njega sam bez problema ulazio sa *#3646633# u engineer mode, ali kod ovog WG 6 ne može. Ovo pitam zato što sam hteo da pojačam osetljivost mikrofona, osetno me sagovornici slabije čuju u odnosu na recimo Samsunga U700 itd ...

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Mar 2010. 19:41

Post od bojannp »

Pre neki dan sam kupio svog prvog kineza. Za sada utisci su dobri. Nebih previše ni da ga hvalim ni da ga kudim...telefon ko telefon.

Nego, mene muči par sitnica. Prebacio sam muziku sa kompa i učitao je u plejer na telefonu. E sad pošto tu ima svakakve muzike, hteo sam da je razvrstam po listama. E sad ja nisam uspeo da nađem opciju za dodavanje više pesama odjednom već samo jednu po jednu. Malo mi je smor da ih tako razvrstavam pošto ima više stotina pesama. Jel mi negde promakla opcija za markiranje i premeštanje više pesama od jednom ili te opcije ni nema?

Kako da upalim lampicu koja je pored namere?

Moželi se povećati tastatura prilikom kucanja poruka?

U Java meniju imam 5-6 opera mini (svaka ne na drugom jeziku). Kada kliknem na opcije nema DELITE. Kako da obršem nepotrebne opere?

I znate li neki sajt sa programima koji bi odgovarali mom fonu?

EDIT:
Pored svega napisanog ja zaboravi da spomenem koji sam telefon uzeo... :oops:
Dakle, reč je o GT WG6.

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bojannp »

Ljudi, jel moguće da niko nema odgovor na moje pitanje... :smutny: :disgust:
Ajde malo trgnite se, ima li ko ovaj telefon od forumaša? :)

MadScientist
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od MadScientist »

Ja imam od juce imam WG3 i nije uopste komplikovano pravljenje playlista. Led lampicu palis tako sto dugo drzis dugme kamere ili main dugme, a prilikom slikanja se pali tako sto ukljucis u opcijama flash. Ja imam 3 ogromne tastature koje mogu da biram, ako je tako kod tebe zaista ne znam sto bi jos vecu :) ali isprobaj sa ovom Java aplikacijom viewtopic.php?t=19940

Nemoj to ni brisati to iz Jave, neka ostane kako jeste.

I sajt ti je google :) Posto podrzava Javu tako da ne mozes da ne nadjes bas nista.

bojannp
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bojannp »

Hvala na odgovoru, tek sam ga sada pročitao. Što se tiče poruka, nisam uspeo da nađem gde se menjaju tastature...(verovatno zato što sam malo zatucan :D).
Što se tiče play lista, kako ih proviš? Jel možeš da dodaješ više pesama od jednom?

viktorviktor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2010. 20:12

Post od viktorviktor »

Imam potrebu da ne nosim dva telefona, a ujedno mi je potreban sofisticiraniji model. Imam samsung 5212 (koji nema ništa, realno), a pre toga sam imao kineski E79 (sasvim OK fon za 80 e, korektan).
Svidja mi se samsung 7722, ali je po meni precenjen, ima WiFi (to mi treba), Čuo sam da sad imaju i neki kineski sa tri kartice.
Da li neko ima neki dobar dualni brendirani fon da mi preporuči? Molim za savet

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

viktorviktor, Trio SIM modeli ipak imaju samo 2 kartice aktivnu, a treca iako je u telefonu zahteva da je u softveru pokrenes (prethodno jednu od 2 aktivne iskljucis), nakon cega se telefon restartuje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

viktorviktor
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 08. Nov 2010. 20:12

Post od viktorviktor »

Ok, dakle realno ne postoji dobar Dualni fon, sem ovog samsunga B7722, a on košta 315e, što je realno bacanje para.
Dakle, samo da izaberem nekog boljeg Kineza 8)

MadScientist
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od MadScientist »

Inace imas kineske modele i sa 4 aktivne kartice :) Jedan od njih je Otech F1

Slika

Imas dosta kineskih modela sa Win. i Android OS. za oko 150$ sa carinjenjem 150-160eura. Ja razmisljam o narucivanju P790 telefona sa projektorom (640x480px), dve baterije od 2.500mAh, WiFi, dual sim.... jedino sto podrzava samo Javu. Cena? Sitnica.. 160$, garancija godinu ili dve, zavisi gde kupujes.
WG3 Quad Band Dual SIM Card TV Mobile Phone With JAVA and WI-FI Black

Mihajlo07
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Dec 2010. 13:19

Post od Mihajlo07 »

Pozz. Ja sam novi ovde :)

Zainteresovan sam kupiti N95 8gb kinesku repliku. Ali neznam gde ima da se kupe. Video sam 2-3 sajta koja prodaju te telefone . Ali salju ih postom i ja nemam nikakvu garanciju da cu ga dobiti . Plati pa gledaj :disgust: . Mogu se samo nadati da ce biti u paketu .

E sada . Da li ima neki diler,svercer ili prodavnica gde mogu kupiti ovaj telefon :smutny: . I da je u Beogradu/Zemunu/Batajnici.

Hvala.

Bishop
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2010. 15:49

Post od Bishop »

Ljudi Imam J2000 iphone clone. Desio mi se problem koji se dešava i na pravom iphone-u. WSOD - Beli ekran

E sad fon normalno funkcioniše ali je ekran non-stop beo. Ne znam šta da radim.
Da li neko zna kako se radi reboot na ovim kineskim kopijama...pošto fora sa iphona start + home ne funkcioniše.

Molim za pomoć.

Odgovori