HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

djoni, možda ću pokušati, a možda i neću... Sve u zavisnosti od veka trajanja baterije... Da se čudno ponaša, čudno se ponaša... Od prethodnog javljanja, proteklo je oko 4.5h, a baterija je sa 82% pala na 74%, a u tom periodu sam obavio 2 poziva od 1-1.5 min. i poslao sam 1 sms... Ostaviću to tako još koji dan, pa ćemo videti... Ovaj ROM mi se dopada što je stabilan i poprilično brz !!! U opticaju su mi još dva, a to su Pinky i DeFroST... Vreme će pokazati :wink:

zlivan, u Battery info, stoji sledeće...
Battery level: 74
Battery voltage: 3967 mV !!! 8)
Battery temperature: 28.1 C
Time since boot: 16:36

Što se tiče Battery history, nisam tamo video ništa značajno ! :wink:

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
HTC Desire + MIUI 0.11.12

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

Evo uporednog prikaza amoled i SLCD ekrana na desire i to na srpskom :)
Nasi ljudi odradili sa ai.rs bloga :)

http://www.youtube.com/watch?v=Go1YWTJms4c

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

@harthouse
U battery history pogledaš other usage da nije running time 100% ili tako nešto blesavo iako ga ne koristiš, a na partial wake usage vidiš da li neka aplikacija drži telefon budnim kad ne treba i koliko.
Ako je tu sve ok, onda je verovatno nešto u romu, mada meni nije pravio probleme i treba da troši manje od 1% na sat u stend baju.

Najgora je kombinacija net preko gprsa + stock browser. To ošiša bateriju čas posla.

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

zlivan, Running time stoji 17.6%, Screen on 17.4%... Na Partial wake usage stoji da je na Android System otišlo ukupno 9m 10s, Dialer 6m 36s, News and Weather 3m 22s, Media 2m 59s, Facebook 2m 43s... Sve ostale vrednosti su na pozitivnoj 0 :roll:

Sudeći po ovom... Rekao bih da je ipak nešto do ROM-a !!! :)
HTC Desire + MIUI 0.11.12

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

1 pitanje oko Desire, posto uglavnom "cepate" kuvane romove (o trajanju baterije ne ovaj put), u vezi "brzine".
Sta sva ta testiranja brzine znace u praksi (2x, 3x brzi itd), ja to ne mogu ni da zamislim, jedino da imam implementiranu "highspeed" kameru u mozgu, ajde, u cemu je razlika u odnosu na "zvanicni"? Koliko milisekundi... Neko moze da stekne pogresan utisak o Desire sa tim proser.....
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

pogledao sam oba klipa i tesko da mogu da odredim vise sta ja imam.Da li gresim ili za desire postoje samo dve vrste ekrana,tj amoled i slcd?Nisam imao prilike da testiram tel na suncu,ali evo sada u kuci pod svetlom kada gledam tel u direktno i kada ga skoro skroz iskosim meni deluje kao da je slika ista i kao da ne gubi kvalitet.Sutra cu da vidim kako izgleda napolju na suncu,ali ipak mislim da mi je za poredjenje neophodan jos jedan sesire.Ako ima nekog ko zivi blizu Pozarevca nek mi se javi na pp pa da se nadjemo negde radi testa.Imam jedan problem.Tel mi se rotira na obe bocne strane bro i bez problema,ali nece uspravno da se rotira.Da li ima neko podesavanje za to jer sam ja mozda danas nesto cacnuo,mada se secam da sam ulazio u G-Sensor calibration i tu sam kliknuo na ono calabration i cini mi se da od tada ne mogu na netu ,ni u galeriji ni u porukama da gledam ekran uspravno vec samo bocno.///Uspeo sam ovo da resim.Problem je sto sam ovo radio dok mi je tel bio u ruci.Kada sam ga stavio na sto i odradio calibration sve se vratilo u normalu i sada se rotira bez problema
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

toda81, koliko sam ja skontao iz klipova, ne treba ti jos jedan telefon da bi uporedio. Dovoljno ti je samo da stavis neku crnu pozadinu i videces i sam, ako je crna kao sto ti je bila na e71 onda je slcd a ako je crna bas crna kao u prirodi kad vidis nesto crno onda je amoled.
Nego, ozbiljno, koliko sam skontao, sa oficijelnim rom-om telefon je fantasticno brz, e pa sad koliko je to brzi sa nekim kuvanim rom-om?
Drugo pitanje, kao verovatno u neko najskorije vreme buduceg vlasnika jednog primerka, je da li telefon usporava ako ima recimo 5-6-7 aplikacija koje rade u pozadini i koliko usporava?
Trece pitanje je vezano za market, da li se aplikacije moraju skidati direktno sa telefona ili mogu i preko kompa?
Sutra cu otici do mts-a da vidim pod kojim uslovima i po kojoj ceni mi daju Legend ali mislim da ce Desire biti uzet pa makar morao preci na Vip 8)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Android multitasking nije isti kao na s60. Pošto ja na Legendu nisam osetio usporenja a npr. u isto vreme su radili iGo, NDrive i još desetak aplikacija sigurno toga nema ni na Desireu. Sa marketa možeš skidati jedino preko telefona.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Azimuth, videcu sutra na suncu pa cu uporediti i sa e71 kada postavim crnu pozadinu.Samo me interesuje da li gresim ili postoje samo stari amoled ekran i novi slcd ekran?
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

toda81, na Desire-u postoje samo amoled i slcd displeji. Prvi je proizvodio, a verovatno jos uvek ali za svoje modele, Samsung a ovaj drugi proizvori Sony.

telep, hvala za info ;) Kazem, videcu sta ce mi ponuditi ovi i po kojoj ceni pa cu prelomiti. Javljam se u svakom slucaju ako negde zapnem oko prelamanja :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Azimuth, znaci samo te dve vrste ekrana postoje.Samo jos da utvrdim koji je moj ekran,pa ako je amoled da ga onda root-ujem
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

zlivan, ja sam cackao isto to sto si rekao hearthouse-u, i nadjem u sensor usage da je nfs shift igrica 100%... Znaci li to nesto?
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

To je ok, nonstop rade senzori dok igraš. Mislim, to sigurno nema nekog bitnijeg uticaja na bateriju.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Situacija sa mojim tel je i dalje diskutabilna.Ja sam takav da ako ne mogu sa sigurnoscu nesto da utvrdim...Da vam prvokazem ono za crnu boju.Usao sam u kupatilo gde je mrkli mrak jer nema prozora i ukljucio kameru na mom desireu i na e71.Na e71 je crna bas realno crna,dok je nam desireu crna boja veoma cudna jer mi vise vuce.na.neku tamno plavu nego na crnu boju i kao da ima vise svetla u samoj boji.Takodje sam primetio u gornjem desnom delu.ekrana kod desirea neku svetlost koja se par mm razliva po obodu ekrana u duzini od oko 2-3cm,a i sa leve.strane.ekrana sam video pri obodu,tj ivici ekrana neku svetlost ali je bilo manje svetlosti nego sto je to slucaj na desnoj strani ekrana.Kada gledam ispod ekrana na samom vrhu tel se vidi neka svetlost koja se ne ocrtava na samom ekranu vec kao da izlazi izsamog dela gde spojen ekran.Kao sto rekoh u totalno mracnom kupatilu crna boja na desireu i na e71 nije ista,tj na desireu je svetlija i imaneku nijansu koja vuce na plavo.Cak sami napravio dve slike sa oba tel pa sam te slike "mraka" gledao i u mracnom kupatilu,a i u osvetljenoj sobi pa sam i dalje ostao pri misljenju da na desireu crna.kao da nije crna vec nekako vise plavicasta nego crna.Ne znam vise sta mogu iz ovoga da zakljucim.Vec sam pisao da u specifikaciji telefona koja je ispisana na samoj kutiji i koja je fabricki ispisana na kutiji ne pise amoled tamo gde pisu o tipu ekrana.Gledao sam tel i na suncu,ali tu mi je problem dabilo sta utvrdim.Meni subjektivno boje deluju bas jako,a mozda je razlog tome sto nikada nisam imao ovako dobar tel sa ovako kvalitetnim ekranom pa ga s te stranene ne mogu realno oceniti.Gledao sam ekran i kada se sklonim u hladovinu i cini mi se kao da mozda malo gubi na ostrini slike,mada to nemogu sasigurnoscu da kazem zato je i na onom videu sto sam gledao nije ok da se dva tel.drze jedan pored drugog i da se oba okrecu na desnu stri tada je logicno da ce slika na desnom ekranu biti manje vidljiva nego na levom koji jeamoled jer nije isti ugao gledanja,ali kada se tel krivi ka napred i na taj nacin smanjuje ugao to je okporedjenje jer su uglovi gledanja isti.Sta mozete da zakljucite na osnovu ovoga sto sam napisao i da li uopste mozete nesto da zakljucite jer kao sto vidite u delu gde gledam uglove vidljivosti sam totalno nesiguran u ono sto kazem
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

toda81, ajd od pocetka. Ne trebas da "slikas mrak" nego da stavis neku crnu temu/pozadinu koju si skinuo od nekud sa neta/marketa. Tada ces moci da uocis razliku jer, kamere su totalno diskutabilne, neke imaju bolje socivo i vecu propustvjlivost svetla od drugih itd. pa je samim tim i slika drugacija. Druga stvar je pozadinsko osvetljenje koje amoled nema a koje ces videti ako pogledas oko tj samu ivicu displeja na e71. Dakle, ako vidis diode i belu svetlost sa leve/desne i/ii gornje/donje strane onda definitivno nemas amoled displej. Toliko je jednostavno...
A sto ne odes u neku prodavnicu pa uporedis sa nekim drugim Desire-om? :? Siguran sam da imaju negde u mestu iz kog si barem jos jedan model...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Azimuth, trenutno sam u V.Plani i ovde desirea nema nigde,a ni u Pozarevcu ga nema nigde osim u vip-u,ali su oni cicije pa nece da mu ubace bateriju i da ga upale.Ja iskreno na e71 ne vidim nigde nikakvu svetlost u ivicama ekrana.Na desireu takodje ne vidim tu svetlost svuda vec samo u onim delovima ekrana gde sam napisao.Sada cu da pokusam da nadjem neku crnu temu.Zaboravih da kazem danpr kad udjem u galeriju pa kad imam onaj mrezasti prikaz slika i kada se spustim do poslednje slike i tu ima deo gde npr nema slika,tada su mi ta prazna mesta gde nema slika bas crne boje.Skinucu sada neku crnu temu
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Ljudi i dalje me muci problem sa malo memorije.. Ne mogu da verujem da je tako, stoji mi bukvalno na 14,5mb slobodno.. Tacno sam racunao sta imam instalirano i koliko to zauzima i na to sve ode 45mb. A gde mi je jos 100?! Nesto mi jede memoriju jako, ja ne mogu da provalim sta.. Ako neko ima neko resenje ili bar savet gde da nadjem tog potrosaca memorije, bio bih mnogo zahvalan ako bi ga napisao :)
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

vanjuska, sada sam gledao kod mene u Advanced tskkilleru i brdo app mi je otvoreno i imam jos 122mb slobodne memorije.Da li si probao da restartujes tel i da vidis sta se tada desava?
Zvao sam telenor i rekli su mi da oni direktno uvoze desire od proizvodjaca,a doduse na kutiji postoji nalepnica gde to pise.Operater je stupio u kontakt sa nekim mob servisom koji im popravlja htc tel,cini mi se da je rekao Mikros ako ne.gresim i da.su mu oni rekli da je moj tel 95% amoled,mada kod mene to ne pise na kutiji.Sve vise sam zbunjen.Izacicu sada napolje da jos jednom vidim kako se ponasa ekran na suncu i u hladu.Zasto na kutiji ne pise onda amoled ako vec kazu da je amoled?!
Note IV N9100 dual

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan

Post od vanjuska »

Toda, to je druga stvar sto si ti gledao, u tom slucaju ja imam 174mb slobodne memorije. Al ovo je interna memorija telefona i tu imam samo 15mb. Nervira me jer ne mogu nista da instaliram plus mi stalno iskace notifikacija...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ma on misli na internu memoriju ne na ram. vanjuska, ti rece da si odradio onu "metodu" za prebacivanje app na karticu, jel ti to radi? Meni je uvek blizu 80mb dostupno, ostalo puni sam sistem.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori