Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
niokia3310
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 10. Avg 2010. 10:36

Post od niokia3310 »

pretpostavljam da je odgovor isti i za nokiu 5228 sa telenor mreze tj da je preskupo za sada da se otkljuca i koliko je to preskupo ako smem da pitam :D

Snake Plissken
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 09. Avg 2010. 21:12

Post od Snake Plissken »

Imam kvar na Sony Ericsson k800i. Pokisao sam na kisi i telefon je malo bio vlazan i ja sam ga osusio fenom i sve radi normalno osim C dugmeta koje u opste ne reaguje. Da li to moze da se popravi u servisu i koliko bi to otprilike kostalo ? Fala unapred

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Koliko bi koštalo "zatezanje" Nokie 3310. Naime, nisu radili pojedini tasteri, odnosno nisu reagovali uvek (taster za meni i c taster najčešće), pa sam ja to odlučio da rasturim i očistim. Kako nisam imao one glupe nestandardne šrafcigere :x , jedva sam uspeo da nekako odšrafim. Očistio sam malo tastaturu i sad dosta bolje radi, mada i sad hoće po nekad da ne odreaguje, ali nisam uspeo da zašrafim kako treba, jer sam prilikom odšrafljivanja oštetio žljebove na šrafovima, pa sad maska ne leži kako treba. Odneo bih to u servis, da mi još malo pročiste tastaturu i zamene šrafove, ako ne bi koštalo više od 500-600 dinara. Koliko bi vi, serviseri, tražili za ovakvu intervenciju? :|

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

mezzano,

ja to radim dzabe...inace i kad nesto drugo radim na aparatu,a vidim da mu je tastatura prljava ocistim je...

pozz

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Svaka čast za to drgrga. 8) Ja cenim da ne bi trebalo da mi naplate više od 300-400 dinara. Ako traže više, sam ću se nekako snaći. A recite mi, da li je moguća zamena baterije na T65, ima li ih uopšte i po kojoj ceni (sa sve zamenom)?

oscar1980
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Mar 2008. 09:47

Post od oscar1980 »

Moze da se zameni baterija na T65. Odsrafis dva srafa na poledjini telefona

Slika

Zatim jos 4 kada skines poklopac baterije

Slika

kada si odvojio srednji deo,oslobodi lim koji ide preko baterije,zameni bateriju i postupak sklapanja je obrnutim redom

Slika

Nadam se da sam pomogao i da se ostali clanovi ne ljute na slikovitom odgovoru jer nisam bas najbolji u objasnjavanju :) :)

Zbunio bih sebe,a verovatno i tebe :) :) :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Imam problem sa LG M4410. Kada stavim telefon na punjac on se kao puni i nikad se ne ne napuni, tj. kada pokusam da ga upalim samo se zacrni ekran i ni makac (isto se desava i dok stoji na punjacu, s' tim sto se ekran zacrni pa se vrati na onu "charging" animaciju). Probao sam sa drugom baterijom ali bez uspeha, isto se desava. Sta je u pitanju?
Pozdrav

Aristotel
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Avg 2010. 15:05

Post od Aristotel »

Danas sam u MTS-u kupio telefon - Samsung I5700 Spica. I ubacio VIP postpaid karticu.

Medjutim, moracu da dekodiram telefon. Da li to mogu u svojoj reziji da odradim ili da ipak nosim u servis?!

Pozdrav, i hvala na odgovoru

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Aristotel,

Servis..... pozz

Dinah
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Avg 2010. 17:42

Post od Dinah »

Imam nokiu 6710 navigator koja je u garanciji,ali avaj u Engleskoj....pa poenta je sledeca pre nego sto je odnesem kod nekog domaceg servisera....imam Adobe reader koji imam instaliran od kada je kupljen telefon,i on ne cita uopste ceo pdf,prosto,takticki odbija!
Ako napr neka e knjiga ili sta slicno,ima 300strana,on moze do optr 100te i onda se samo vrati na prvu stranu.
Doticni dokumenti nisu osteceni,i budu lepo citani na drugim uredjajima.
Ima neko neki savet?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Dinah,a zasto to pitas na "servisiranju"? To nije kvar, nego "osobina" reader-a. Ne ocekuj cuda od readera na mobilnom telefonu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Koliko košta dekodiranje Nokia E52 kupljena u telenoru? :)

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Baraba,

za sada cca 40 eur pozz

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Koliko kosta da se zameni usb prikljucak na htc tattoo?Slomila mi se jedna iglica i ne prepoznaje ga racunar kada se konektuje.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pozdrav narode
upravo mi je otpalo dugme za zakljucavanje na n97ici, naravno sacuvao sam ga, ali ga je ne moguce vratiti, jer izgleda da je jedan deo pukao
koliko kosta popravka i imate li neki servis da preporucite?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Ivan Cirkovic, 1600,00 din
Mirko BGD, dugme plasticno u sklopu maskice ili sam taster na ploci?
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ih sad nemam pojma, ali kolko ja ovde vidim, postoji jedan deo, koji je kao sibica, i koji se pomera gore dole, on otkljucava i zakljucava mob, na njega se ons nabode dugme za zakljucavanje i otkljucavanje koje j u stvari cista plastika, i kada se pomeri dugme, pomera se siljak, e sad kolko ja vidim, taj siljak kao da je puko, tj funkcionise ako se pomeri iglom, ili cackalicom, ali vise ne moze da se nabode dugme na njega :( nadam se da sam uspesno objasnio :wink:

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Znači da ti je potrebna ta plastikica koja jedino može da se nađe u sklopu maske zato što je deo na matičnoj ostao na svom mestu .
Nokia Lumia 630

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,ma instaliraj SlideUnlock i zaboravi na taj taster... :roll: :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Fox, ode on u servis pa ode lepo u halo oglase... smucilo mi se vise, od kad sam ga uzeo stalno mu nesto fali, ne njemu kao njemu, nego prvo mu je firmware bio katastrofa, pa smo cekali v20, pa smo posle cekali da se hakuje, pa mu se grebe staklo na kameri, pa se guli sa strane po onoj lajsni i bas se secam da me je Nina cini mi se upozorila na to dugme, i da se ljudi zale da im ispada, i ja sam bio u fazonu ma daj, nece to meni da se desi.... itd stalno nesto cekam i dosta je vise :x

Odgovori