Samsung Wave (S8500)/Wave II (S8530) Bada platforma
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
ikiM, pogledaj u komentarima posetilaca na sajtu za 8500, secam se da videh da treba neke .dll-ove rename ili tako nesto, pa ce onda da radi. Ako ga komp automatski prepozna na USB-u kao mass storage device, onda ti nista vise i ne treba, posto pretpostavljam da KIES ima na sebi drajvere za komunikaciju programa i telefona
da li je neko instalirao novi firmver, naime kada sam ukljucio kies pisalo je da mogu nadograditi novi, sto sam i prihvatio, na kraju nadogeadnje pise da uredaj nije priljucen (a bio je prikljucen) i da nadogradnja nije uspjela. Iskopcam mobitel sa pc i probam ga koristit ne moze ni upaliti. probam stari firmver nadograditi ne moze. Sta da radim i koliko kosta da mi to urade u servisu??
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Zeleo bih da mi korisnici ovog telefona odgovore na neka pitanja.Naime,vec nekoliko godina koristim uglavnom Nokia ili Se telefona a Samsung mi se nije ni malo dopadao,softverski.Sada bih kupio nov telefon i svidja mi se Wave.Posto nemam iskustva ni sa touchsceen telefonima interesuje me sledece-
1.Da li postoji snimanje razgovora na ovom modelu?
2.Da li ima brzo biranje ?
3.Da li cita word,exceel,pdf?
4.Da li alarm radi kada je telefon iskljucen?
5.Da li postoji reminder,tj.podsetnik za propustene pozive i sms?
6.Ima li podrsku za Srpski jezik.
7.Kakva je podrska za teme?
Za ostale mogucnosti i mane uglavnom znam.
Unapred se zahvaljujem za odgovore koji ce mi pomoci da odlucim izmedju HTC i ovog Samsunga.Poz
1.Da li postoji snimanje razgovora na ovom modelu?
2.Da li ima brzo biranje ?
3.Da li cita word,exceel,pdf?
4.Da li alarm radi kada je telefon iskljucen?
5.Da li postoji reminder,tj.podsetnik za propustene pozive i sms?
6.Ima li podrsku za Srpski jezik.
7.Kakva je podrska za teme?
Za ostale mogucnosti i mane uglavnom znam.
Unapred se zahvaljujem za odgovore koji ce mi pomoci da odlucim izmedju HTC i ovog Samsunga.Poz
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Evo jedne lepe vesti za vlasnike Wave-a (i drugih BadaOS telefona):

Sygic za BadaOs je u pripremi.

Sygic za BadaOs je u pripremi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Ako neko ko ima ovaj model moze da odgovori na sledeca pitanja:
1.Mogu li da se gledaju klipovi sa youtuba?
2.Kako je reseno podesavanje u vezi sa baterijom?Kada nesto kucam i kada nivo baterije padne na 10% ,da li se iskljuci svetlo kao na ranijim modelima ili ima neko bolje resenje?
3.Da li moze da se iskljuci zvuk tastature.
Hvala unapred
1.Mogu li da se gledaju klipovi sa youtuba?
2.Kako je reseno podesavanje u vezi sa baterijom?Kada nesto kucam i kada nivo baterije padne na 10% ,da li se iskljuci svetlo kao na ranijim modelima ili ima neko bolje resenje?
3.Da li moze da se iskljuci zvuk tastature.
Hvala unapred
LG G2 Black,16GB
Evo nekih korisnih informacija:
PrintScreen na Wave dobijate istovremenim pritiskom na centralno dugme (Home/Menu) i dugme za zakljucavanje telefona. Interesantno za one koji nisu do sada znali...
Kada se postavi slika sa memorijske kartice, ona se automatski iskopira i u memoriju telefona, a flash animacije za sada ne mogu da se postave kao pozadina. Flash i nije u potpunosti podrzan, a mogucnosti telefona su znacajne, pa bi logicno bilo da u nekoj narednoj verziji, ove stvari budu omogucene, ako zaista Samsung ima nameru da Badu predstavi siroj populaciji, vec polako naviknutoj na ove prisutne "fazone". Inace animirane giff pozadine, cak i kada su manje "teske" (npr. oko 150kB) isto rade (usporeno), jednostavno Wave jos nije podesen da ih prikazuje kako treba, iako ima poseban graficki cip, koji bi to odradio bez problema.
Konektor (bananica) od slusalica mora, "muski" da se do kraja gurne, tada nema problema ni sa zvukom, a takodje isto vazi i za tvout kabl. Ja sam sa slikom preko tvout kabla, skroz zadovoljan, mislim da moj tv ni ne moze mnogo bolju sliku da prikaze.
PrintScreen na Wave dobijate istovremenim pritiskom na centralno dugme (Home/Menu) i dugme za zakljucavanje telefona. Interesantno za one koji nisu do sada znali...
Kada se postavi slika sa memorijske kartice, ona se automatski iskopira i u memoriju telefona, a flash animacije za sada ne mogu da se postave kao pozadina. Flash i nije u potpunosti podrzan, a mogucnosti telefona su znacajne, pa bi logicno bilo da u nekoj narednoj verziji, ove stvari budu omogucene, ako zaista Samsung ima nameru da Badu predstavi siroj populaciji, vec polako naviknutoj na ove prisutne "fazone". Inace animirane giff pozadine, cak i kada su manje "teske" (npr. oko 150kB) isto rade (usporeno), jednostavno Wave jos nije podesen da ih prikazuje kako treba, iako ima poseban graficki cip, koji bi to odradio bez problema.
Konektor (bananica) od slusalica mora, "muski" da se do kraja gurne, tada nema problema ni sa zvukom, a takodje isto vazi i za tvout kabl. Ja sam sa slikom preko tvout kabla, skroz zadovoljan, mislim da moj tv ni ne moze mnogo bolju sliku da prikaze.
Nokia e71
za sada ige možeš preuzimati a da 100% rade, samo na SamsungApps, proveri sem za našu zemlju, kakva je ponuda i npr za UK, Holandiju, Finsku. Tamo ima igara i koje se plaćaju... Za sada nema "divljih" varijanti ni programa ni igara za Bada.
A što se tiče igrica, tipa Mario i šah, oprobaj neku Java igricu, Wave ih podržava...
A što se tiče igrica, tipa Mario i šah, oprobaj neku Java igricu, Wave ih podržava...
Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Bodibiber, vecina aplikacija za BadaOS je besplatna, ali ih, jos uvek, nema previse - mozda par stotina.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Bodibiber, takođe, pogledaj na SamsungApps, za sada ukupno tamo ima oko 600 besplatnih aplikacija (programa i igara), a ako izabereš druge zemlje gde se mogu preuzeti i aplikacije koje se plaćaju, ima ih nekih 250-300 više.
Inače, svaki dan se dodaje oko 10-15 novih aplikacija i igara.
Takođe, postoje i neki forumi, gde se mogu dodatno skinuti besplatno widget-i, teme i wallpaper-i, kojih na SamsungApss nema, malo proguglaj...
Inače, svaki dan se dodaje oko 10-15 novih aplikacija i igara.
Takođe, postoje i neki forumi, gde se mogu dodatno skinuti besplatno widget-i, teme i wallpaper-i, kojih na SamsungApss nema, malo proguglaj...
Nokia e71
Treba pogledati na SamsungApss programe koji se nude i za druge zemlje sem naše, ja sam npr. na holandskom SamsungApps besplatno preuzeo "baterijsku lampu" (ukljucuje flash, koji radi kao lampa). Skine se preko Kies-a, a onda kasnije se Wave poveže sa računarom i program prebaci na njega. Ovaj isti program nisam primetio na Srpskoj verziji SamsungApps, a kod Engleza se placa. Ne znam zašto su te razlike...
Takođe, navigacioni programi, koji se već neko vreme čekaju, pojavili su se na sajtovima SamsungApps gde se može plaćati. Tako, NDrive navigacija za 8 zemalja (UK, Francuska, Rusija, Svedska, Meksiko, Brazil, Italija, Turska), se plaća 30 ili 40 evra. Mislim da bi se uskoro mogla očekivati i valjana NDrive mapa za Srbiju, Contrast-ova, malo starija, nego sto je slucaj sa IGO mapama, ali mogu se koristiti.
Ja sam NDrive probao kako radi na e71. Licno bih najvise voleo da vidim IGO da radi na Wave, ali i NDrive ce moci da posluzi. Pretpostavljam da ce u roku od nekih mesec dana biti skoro svih mapa, jer program je isti, ne verujem da se mape nešto posebno moraju prilagođavati.
Ono što ja jedva čekam, jeste puna podrška za Flash ili na primer da Skyfire proradi na Bada... to mi baš nedostaje.
I... evo malo tema za Wave: http://www.mysamsungwave.com/index.php?topic=577.0
Takođe, navigacioni programi, koji se već neko vreme čekaju, pojavili su se na sajtovima SamsungApps gde se može plaćati. Tako, NDrive navigacija za 8 zemalja (UK, Francuska, Rusija, Svedska, Meksiko, Brazil, Italija, Turska), se plaća 30 ili 40 evra. Mislim da bi se uskoro mogla očekivati i valjana NDrive mapa za Srbiju, Contrast-ova, malo starija, nego sto je slucaj sa IGO mapama, ali mogu se koristiti.
Ja sam NDrive probao kako radi na e71. Licno bih najvise voleo da vidim IGO da radi na Wave, ali i NDrive ce moci da posluzi. Pretpostavljam da ce u roku od nekih mesec dana biti skoro svih mapa, jer program je isti, ne verujem da se mape nešto posebno moraju prilagođavati.
Ono što ja jedva čekam, jeste puna podrška za Flash ili na primer da Skyfire proradi na Bada... to mi baš nedostaje.
I... evo malo tema za Wave: http://www.mysamsungwave.com/index.php?topic=577.0
Nokia e71
bodibiber, pa onda ti verovatno trebaju naocare posto slabo vidis koje su cene!
Gde ces povoljnije od telenora, jedino da ti ga daju za dinar bez ugovora. Dobijas ga u pola cene sa recimo prenesi 200, sta ces bolje. Ako ti je puno odjednom mozes i u 6 rata!!!
I vip je odlican operater, bio sam kod njih, ali nema nikakvih razlika jedino u cenama koje su mislim povoljnije u telenoru(+ odlicna mogucnost na 6 rata, koju sam iskoristio).
Gde ces povoljnije od telenora, jedino da ti ga daju za dinar bez ugovora. Dobijas ga u pola cene sa recimo prenesi 200, sta ces bolje. Ako ti je puno odjednom mozes i u 6 rata!!!
I vip je odlican operater, bio sam kod njih, ali nema nikakvih razlika jedino u cenama koje su mislim povoljnije u telenoru(+ odlicna mogucnost na 6 rata, koju sam iskoristio).
mrburns i hibiskus-znam ja da je ta ponuda skroz super i cena je pristupacna ali meni trenutno ne odgovara. Pitao sam za vip zato sto kod njih u slicnoj tarifi (postpaid 325-1000 dinara mesecno)wildfire kosta 13000(a wildfire i wave su u istom cenovnom rangu u srpskim prodavnicama) pa sam se onda zbog toga ponadao da ce i vip uzeti wave i dati ga u visini cene wave
Edit:
Bas ovih zadnjih par dana pratim broj aplikacija kojih ima za wave i mogu reci da im broj jako jako sporo raste-za ovih 3-4 dana dnevno se pojavi mozda 6-7 novih sto je stvarno smesno. Hoce li, i kada poceti brzi rast aplikacija za bada platformu-s obzirom da za android ima preko 100000 apl. za dve godine koliko je prisutan(140 apl u proseku dnevno)
Edit:
Bas ovih zadnjih par dana pratim broj aplikacija kojih ima za wave i mogu reci da im broj jako jako sporo raste-za ovih 3-4 dana dnevno se pojavi mozda 6-7 novih sto je stvarno smesno. Hoce li, i kada poceti brzi rast aplikacija za bada platformu-s obzirom da za android ima preko 100000 apl. za dve godine koliko je prisutan(140 apl u proseku dnevno)