Upravo sam procitao da je u Hr. od kada je uveden MNP 2006 do danas preneseno oko 110.000 brojeva!
Eto cisto usporedbe radi, ako u Hr. ima recimo 3,5 miliona korisnika to je oko 3% u 4 godine.
Bilo bi smijesno da nije zalosno koliko je slaba informiranost ljudi o tome!
Ja kapiram da ce oni koji znaju sta koriste (cca 5%) da urade neku promenu, a ostali ce i dalje ko ovce da placaju svoje racune. Da se poFalim, tasti sam samo promenama tarife i ukljucivanjem raznih pogodnosti skinuo racun sa 5-6k na 1700 din. Sta cu kad je zena bila neinformisana
Vidim da se počinje priča o tome kako će od nove godine, kad startuje MNP (ja lično nisam ubeđen da hoće, kao što nisam ubeđen da će biti skinut PUMT) operateri početi da daju sijaset pogodnosti, pa mi pada na pamet zar ne bi trebalo da oni već sada koriste i da što više ljudi vežu ugovorima dok nije startovao MNP? A nešto ne vidim da se pretržu davanjem povoljnih cena telefona uz ugovor (jer je to ono zbog čega u 95% slučajeva ljudi potpisuju ugovornu obavezu).
Polako, jos nije vreme... negde u novembru ce da krenu da daju te pogodnosti, da bi navukli ljude. Ja cekam da MNP pocne pa da vidim ko sta nudi i onda dovidjenja jedni, dobar dan drugi.
miodrage, nisam baš siguran. Možda će biti nekih sitnih pogodnosti, ali ne verujem da će se tada razviti neka neverovatna "tržišna utakmica". Verujem da će i tada biti sve, manje-više isto. Ali, uostalom nije ostalo još mnogo vremena ni do novembra niti do nove godine, pa ćemo uskoro videti gde smo i šta smo...
Lobachewsky, besplatan net telenor daje i za pripejd, tako da to ne spada u navlacenje da se obavezes ugovorom. A uz to, jasno su rekli da se od 1.1. to naplacuje, tako da sumnjam da ce zbog besplatnog neta do kraja godine neko preci na telenor. Ono i mt:s daje 50% popusta na prvih 12 mes (uz veoma oskudnu ponudu telefona), ali se te pogodnosti i mamci ne razlikuju mnogo od uobičajenih, koje smo do sada imali. To je moja poenta. Mislim da ljudi očekuju kad startuje MNP da ce doci do nekih radikalnih promena, a nece. Videćete.
mezzano, gledaj to ovako. Ja ne ocekujem radikalne promene, ja ocekujem neke povoljnosti kojima ce da me kupe. Ponavljam, jedino sto me trenutno zadrzava u mt:s-ovom stadu ovaca je lep broj za koji sam vezan vec 11 godina. E sad, da pratim trziste, bio bih verovatno kod Vip-a. Ja cekam kako ce mt:s da odgovori na ove ponude, i to me najvise zanima. A ja vec polako merkam druge
Dobio sam info od jedne osobe iz telenora da ce uskoro biti novo veliko snizenje cena telefona (konkretno bice puno onih sa cenom od 1din), e sad da li ce biti highend telefona u toj ponudi, ne znam...
Ceftriaxone, nerealno je očekivati da ponude Desire za 1 din uz pretplatu od 500 din mesečno. Po meni bi bilo prihvatljivi da daju neke mid-end telefone za 2-3.000 uz prenesi 200, a ne kao sada da Nokia 6303 košta 9.000 uz prenesi 200, a 13.000 uz prenesi 80!
Telifonu 6303 je bas dugo ova cena,ko li ga kupuje neznam,jer za manje novca moze se dobiti C5 ili 5228 a i dumb 2700 moze se uorediti sa njim a on je u prenesi 200 1 din.
Ma i ja ih cekam sa nekim snizenjima,jedan ugovor mi je vec istekao a drugi ce u decembru i planiram da ih opet produzim uz neki jeftiniji telefon kao 5228,c5 ili 2700 i bas pratim promene.Ceftriaxone, ako je to tacno sto si ti cuo bice odlicno.Cekacemo pa cemo videti sta ce da bude.
Ceftriaxone, raduje me što to čujem i daj Bože da zaista bude tako jer ne bih da menjam operatera. Navikao sam na Telenor, paket koji koristim mi odgovara, kvalitet i pokrivenost mreže su najbolji na našem tržištu... Još samo da snize cene telefona i uvedu iPhone u svoju ponudu (ako su pametni) i sve će biti super. Pa valjda će ih MNP prodrmati malo...
skar, sve to stoji ali pakete do Postpaid 1000 su unakazili sa losim tarifiranjem, a ostavili su istu kolicinu besplatnih minuta.
Ja verujem da ce i Telenor ponuditi neke nove mobilne zverke i da nece sedeti skrstenih ruku i gledati kako VIP "krade" korisnike na kartu dobrih telefona.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.