Bodibiber napisao:Moze li mi neko objasniti zasto se mnogobrojne popularne aplikacije za android os ne prepisu i za badu, jer ja bih i sa tim bio zadovoljan za pocetak(a neke nove aplikacije mogu i sacekati). Ne razumem se u programiranje ali kontam da to ne bi bio neki preterano tezak posao

Znam da ljudima koji se ne bave programiranjem to izgleda tako lako. Ne mozes kod potpuno razlicitih platformi samo da promenis rezoluciju aplikacije i boot manager kod jedne i da ona radi na toj nekoj drugoj platformi. Kod slicnih je moguce donekle ali kod nekih mora da se pise ispocetka.
   Znam da ljudima koji se ne bave programiranjem to izgleda tako lako. Ne mozes kod potpuno razlicitih platformi samo da promenis rezoluciju aplikacije i boot manager kod jedne i da ona radi na toj nekoj drugoj platformi. Kod slicnih je moguce donekle ali kod nekih mora da se pise ispocetka. Ono sto je pola posla oni vec imaju a to je ideja i namena aplikacije kao i graficka/zvucna resenja, sve ostalo iznova. E sad bada vuce neke korene iz linuxa a ja nisam upucen u ostale platforme pa ne znam da li ima nekih braca i sestara pa da bi se to lakse izvelo.
Eto ukratko.