Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

moukoko, sa apdejtom se dobijaju neke sitnice, koliko ja primetih. nemora, ali i neškodi. meni je E5 lično simpatičan, a mnogo mi se više sviđa njegov homescreen, sa onim prečicama za kontakte i tako to. Da sad biram za sebe, možda bih pre uzeo E5, kao lični telefon. Ovako, za posao, E72 mi je nekako pristojniji :D

chichak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 17:36

Post od chichak »

goxee napisao:Kupio sam danas ovaj telefon, stvarno je sjajan, ali imam odmah problem. Prva dva-tri sata mi je onaj opticki kursor radio najnormalnije i onda samo prestao da radi. Probao sam da ga palim, gasim, restartujem, on/off, sensitivity i ne vredi. Jel imao neko slican problem?
i ja imam isti problem. Telefon imam nesto manje od mesec dana, i unazad par dana imam problem sa optickim kursorom. Nista nisam ni dirala ni podesavala ni menjala, jednostavno vise ne reaguje kako treba. Sensitivity je podesen na high ali nista, jedva da odreaguje.

drugi problem je to sto mi 150 puta dnevno trazi da izaberem mrezu..poludeh od toga. kako stigne sms , ili otkljucam telefon ili dobijem poziv telefon mi izbaci poruku select connection, search for wlan. Citala sam unazad vase odgovore vezano za taj problem, i proveravala sam vise puta...opcija show WLAN availability mi je podesena na NEVER. ali i pored toga mi stalno postavlja isto pitanje. Uradjen je i update ali dzabe. sve vise i vise u toku dana mi izbacuje tu poruku.

ako znate kako da se resim ovih muka (posebno ove druge) ja bih vam bila zahvalna.

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

Ja sam moj problem sa optickim kursorom resio tako sto sam odneo telefon na reklamaciju i dobio drugi 8)
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

conta
Banned
Pridružio se: Uto, 14. Sep 2010. 20:39

Post od conta »

goxxe...mrezu ne trazi telfon nego app koji su postavljene da redovno traze rehresh...iams word traveler udji u meni i na setings sve stavi na manual...to uradi i sa emailom i ako imas jos neku app recimo neku weather...sve to iskljuci i nece biti problema

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

72-ka je dobila novi apdejt tj. 51. 018

Corrections or Changes :
Browser upgrade into 7.2.6
Freestyle Baseline 3.0 (latest version) update
QuickOffice upgrade into 6.2.439
New languages introduced, Office 2007 compatibility
OVI Music client Inc9Br5 update
Music 3.0: full album purchase, PIN less activation
Lotus Notes Traveller 8.5.1 update
Smart Connect 1.3.55 update
OVI Store 1.6 update
OVI Files widget 1.2.3.0 update

Removals
Windows Live removal

Improvements
New chat functionalities for the users
Microsoft Office Communicator added to vanilla SW UDA content
Nokia Messaging for Instant Messaging / Nokia Chat 2.0 added to vanilla SW UDA content
Improved Email, Calendar and Contacts experience
Performance improvements
Stability and usability improvements
Menu layout changes, among other things:
Maps moved to Main menu from Applications – GPS folder
Help moved from Main menu to Applications folder
Main menu re-ordered
SW update moved from Phone folder to main level of Control panel folder.
Facebook, YouTube, MySpace, Bloomberg moved from Internet folder to Applications folder
No changes to vanilla memory cards
Altogether 450+ errors are fixed.

The issues (Bugs)

1. When the Fn key is pressed the phone displays, (iFnkeyState = EFnKeyNone) at the top of the screen.
2. Adobe Reader down graded from version LE 2.5 to version LE 1.5
3. The Phone freezes frequently; Battery needs to be removed to resolve
4. The Time at the bottom right of the screen is in an annoyingly smaller font than before.
5. Calendar reminders are silent after the first auto snooze
6. The autolock feature works everywhere now. There is no way to set it to Standby only
7. Some of the software I installed are not compatibility after the upgrade.
8. QuickOffice is still v6.2.217 after hard reset it went to v6.2.558
9. There are problems using Ctrl/C and Ctrl/V for copy and paste in QuickOffice on Excel files.
10. The standby clock on the desktop keeps disappearing
11. Can't zoom pictures opening from "Gallery", you must open it through file manager to zoom.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

da si ziv i zdrav, o tome smo pisali jos pre dve nedelje, vise ni moderatori ne prate teme kao sto su nekada to radili
::luv phonez::

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

djoxie, pa druze mozda je mod imao neke druge obaveze pa je bio sprecen da prati forum.
Nego posto si odradio apdejt, reci mi da li se tebi pojavljuju ovakvi bagovi?

Ziveo u zdravlju!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

IDzO, salim se, naravno, sve je ok :)
ovo za oznaku vremena pri dnu da je smanjena je tacno i meni se cak i vise dopada. cini mi se da je za nijansu glasniji telefon, ako je to ikako moguce. inace, sve ostalo mi je manje/vise isto. moj utisak je da ima prostora za jos jedan do dva updatea dok ovaj model sasvim ne zaborave

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

djoxie, hvala za info! :wink:
Sutra ili prekosutra treba da stigne bela 72-ka drugaru, a njemu ne treba pa mozda se ponovim. Mada citajuci ovaj apdejt tj. ove bagove izgleda mi dosta neozbiljno da naprave takve propuste.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

IDzO, Osim ako cena nije bas povoljna dobro razmisli. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

conta
Banned

Post od conta »

idzo...i dalje baguje ali sada najvise kod primanja poziva....jednostavno telefon zvoni a nijedna komanda ne radi...jedino mozes da ga ugasis...dolazi i do bagova pri paljenju telefona kada je alarm ukljucen...mislim da je ostalo ok....koliko vidim najvise su unaprijedili ovi i meni,reorganizacija...email client radi isto kao i prije a neka velika poboljasanja nijesam primjetio....dobro kaze djoxie ima mjesta za jos poboljsanja jer je prodaja ovoga modela i dalje velika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kod mene prosao update, ali nema nikakve reorganizacije u meniju. Sve je i dalje ostalo manje vise isto....jedino sto primecujem je manji sat i neke sitnice....

conta
Banned

Post od conta »

araphel...mislio sam na ovo gore sto je napisano...ni ja nijesam primjeti neku reorganizaciju menija...za sat si u pravu...pise da je help pomjeren sa glavnog menija,meni i dalje stoji i ne mogu da ga prebacim u neki folder...pise i da neki softweri nijesu kompatibilni sa novom verzijom,ne mogu da nadjem koji....s obzirom da je ovaj update odradje preko OTA prepostavljam da nema nekih velikih poboljsanja...predhodni update je morao da se radi preko pc...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

conta, ne znam kakav si ti primerak dobio ali meni odlicno funkcionisu pozivi, a bas dosta razgovaram, sat vremena dnevno minimum, i to puno kracih poziva

sanjke
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 01:43

Post od sanjke »

Ćao svima,evo posle nekog vremena korišćenja telefona da vam prijavim moje utiske.Ovako,kod mene nema nekih posebnih bagova-jedino što sam za sad primetila je da ponekad hoće da blokira kada hoćeš da završiš razgovor-na ekranu ostane ime potivaoca a telefon nereaguje na nijedan taster a veza se prekine.U tom slučaju samo zadržim taster za spuštanje slušalice par sekundi i telefon odreaguje.Pored toga nikakvih drugih problema nisam imala.
Interesuje me da li je neko probao ovaj treveler program koji ima instaliran u telefonu?Koliko vidim nenudi opciju za odabir wireless interneta nego traži da se konektuje preko Telenor wap-a.
HTC HD2 ANDROID

conta
Banned

Post od conta »

djoxie...
telefon imam dugo...u pocetku je bilo sve ok...posle prvog updatea je pocelo ponekad kocenje sa prijemom i zavrsetkom poziva,kao kod sanjke,...sada sam primjetio da ponekad ima proplema sa startovanjem telefona kada je alarm ukljucen....sve u svemu je podnosljivo....moze da bude i zbog mreze....

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od djoxie »

conta, vidis na to nismo ni pomislili... koju mrezu koristis? vrlo je moguce da je do toga, ja sam na telenoru...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

conta, ja otkako sam odradio prvi update, nemam praktično ništa od problema. Svaki updade sam radio OTA, tako da nemam pojma šta pričaš o tome da je jeki morao da ide preko PC. Sve u svemu, kao što rekoh, od onog navedenog, ja samo vidim razliku u satiću, i u tome što mi lockscreen više ne pokazuje sat, plus izabrani mode, plus kad mi je prvi sledeći sastanak, već samo golemu ikonicu katanca preko celog ekrana....smor.

conta
Banned

Post od conta »

DJOHIE...kada mreza varira procesor radi punom snagom...moze da bude i do mreze...jos ako su ukljucene neke app kao email excenge ili wifi moze da se desi
ARAPHEL...prethodni update mi nije dao preko OTA...morao sam da idem preko pc....misli da je bio 031..nijesam siguran...ali sugurno...nije mi da da ga odradim preko OTA downloader-a nego mi je trazio preko nokia sw updatera

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

conta, čudno....ja sam svaki odradio OTA. :?

Odgovori