GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa tako radi i na n79,kada skrenes sa zadate rute on ti javi ,preracunavam i za par sekundi ti napravi novu rutu.Nije problem u garminu nego je problem u mapi koja se koristi.Meni se desavalo da lepo idem magistralnim putem i naidje krivina i on nadalje jedan deo puta mi prikazuje kao da idem po njivama pa me ubrzo vrati opet na put.Sad dali su problem mape ili trenutno lociranje sateleta neznam ali cinimi se da je i jedno i drugo uzrok.Meni odgovara uvek me je odveo tamo gde mu odredim adresu.

mijalko85
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 24. Avg 2010. 20:35

Post od mijalko85 »

Ljudi treba mi pomoc ako moze,kupio sam XPERIU X10 android,i hocu da instaliram IGo,moze pomoc kako se instalira i gde da nadjem najbolju varijantu istog... skinuo sam neki IGo sa neta i stoji mi na kompu velicine je 1.18gb ali ima dve verzije u njemu " iGO My way™ 2009 for Android™ v8.4.2.124036 " i " iGO My way™ 2009 for Android™ v8.4.2.139242 ". sad kako i sta dalje... moze i na pp...

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne može iGo na X10, zato što je iGo pravljen za 320x480 a X10 ima 480x854. Na njega jedino motonav ili Ndrive.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

mijalko85
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 24. Avg 2010. 20:35

Post od mijalko85 »

E jbg,ja ga uzeo jer sam mislio da moze Igo zato sto jhe android,a gde mogu da nadjem motonav i Ndrive i kakve su? I kako se instaliraju ako moze neko da mi kaze bio bih zahvalan...

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Koliko sam shvatio Motonav je u stvari kopija iGO-a samo je pravljena za motorolu tj njenu rezoluciju ekrana ali se moze koristiti i na ostalim androidima sa tom rezolucijom. Tako da ako instaliras motonav smatraj da imas iGO jer su sustinski isti programi...
Sa Ndrive nemam neka posebno pozitivna iskustva.
HOX Titanium gray

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

Da li neko ima iskustva (ili informaciju) koji program za navigaciju može da se koristi na Samsung Wave-u (ako uopšte ima neki zbog Bada OS)?
tnx

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Trenutno još ništa. Wave valjda dolazi sa nekom verzijom Route 66 koju je Samsung izmenio ali ne postoje mape za Srbiju, a za Evropu ne znam.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Ускоро ће моћи и Sygic Mobile али су им мапе за Србију нула. Негде око 200-300кб имају. :uhuh:
http://www.sygic.com/
Слобода или смрт

nikola5800
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 14:30

Post od nikola5800 »

Mozda je na ovo pitanje vec odgovoreno ali da li je moguce namestiti da iako imam vise mapa mogu od BG-a do Grcke da stignem a da pritom ne moram da idem od granice do granice , mislim da ga u BG pustim da me vodi do Grcke i da tako radi...(5800 Garmin)
edit: uspeo sam
Poslednja izmena od nikola5800 u Sre, 01. Sep 2010. 19:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia5800xmRed BRICKED...HP iPAQ rw6815...HP iPAQ hw6915...

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

da li neko moze na pp da mi posalje link za najnovije igo mape. program radi odlicno na i5700 spica. ja sam nasao nesto staro :angry:
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

muljaz
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 12:33

Post od muljaz »

Ja se izvinjavam posto je sigurno vec bilo reci o tome, a nesto sam i citao, ali opet mi nije jasno. Stavio sam u garmin folder Europe 2011 i Adria 3.1. Da li je moguce da sa daju neka imena ovim fajlovima da rade oba u isto vreme. Ako mi radi Evropa onda nemam detaljnu Srbiju, a ako mi radi Adria onda nemam Evropu. Malo mi bezveze da prepravljam nazive svaki put kad neku od ovih hocu da koristim

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

muljaz, preko Map Source-a selektuj svaku mapu posebno ali gledaj da se nigde ne poklapaju osim sto na Adria Route i SCG imas to preklapanje. I tako jedinstvenu prebaci na telefon. Trebalo bi da radi. Prethodno mozes pobrisati te .img fajlove tj mape, ne trebaju ti vise.
Zapamti da ukoliko ti se u samo jednoj tacki budu mape preklapale nece ti raditi uopste. Zumiraj i samo polagano selektuj.

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 14:25

Post od kapistec »

Puno pozdrava. Moze li mi neko reci kako da podesim telefon SE Satio da kad ukljucim GPS preko garmina XT ne naplacuje? Napominjem da je namesteno samo na Internal GPS dok server adress je na "supl.soniericsson.com". Na Nokiu N95 8gb koju sam koristio pre ovog telefona uvek posle koriscenje GPS-a na packet data je stajalo 0 kb dok mi sad zaracuna neki kb na svakom ukljucivanju.U zdravlje P.S. Procitao sam da treba da se iskljuci e.g i AGPS ali ne znam gde. Dali je to u gps settings " Standalone on/off "?

DraganMBG
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 20:26

Post od DraganMBG »

Imam telefon Samsung S8000 jet i flesovao sam telefon. Posle flesovanja kada udjem u program Google maps program mi se otvara ali nece da mi se ucita karta.Da bi se ucitala karta da li moraju da se azuriraju GPS podaci? Ako treba, da li neko zna da mi objasni kako se to radi. Hvala.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

Zanima me kako rade navgacije na HD2,Desire i SE X10? znaci kako hvataju satelite i dali secka navigacija, dali baguje itd....jeste da svi imaju procesor iste brzine ali ipak mozda ima razlike...

troumim se izmedju ove modele pa bar da saznam kome najbolje radi gps...
SGS2, iPhone 4 32GB

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Da li neko ima mape Srbije za motonav, ne mogu da nadjem nigde. U stvari mogu al po 100kb i nema nista...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da li se vama desava da Garmin promasuje za 100, 200 metara i da li vam se desava da vas vodi nekim nelogicnim putanjama?
Mape su 2.2, Garmin je 5 nesto.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

IDzO
Мене је Garmin са Адриа р. наводио да скренем са надовожња и мало после тога да пређем у супроти правац...а iGo показивао брзину од 314км на сат :wacko:
За Garmin је био довољан рестарт а за iGo реинсталација.

Покушај да исподешаваш онако како је gameforce написао у једном од постова, мислим око 20ак страница уназад. :unsure:
Слобода или смрт

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

UUU pa desi se to,mene je jenom vodio pravo u njive ali za utehu tu je postojao poljski put,a sto mi je taj pravac pokazao???Normalno ja sam nastavio ispravnim putem a on je preracunavao i ponovo nastavio kako treba.Mislim da je problem u mapama a ne u softveru.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

bestboy, pregledacu sta je pisao GF pa cu probati.
Probao sam i restart Garmina ali dzaba, i dalje je brljao.

deksicom, problem je taj sto ja kada i promenim rutu, on preracuna, ali opet me ne vodi tamo gde treba. Npr.: ja kucam XY ulicu i br. 100, a on me odvede u tu ulicu ali stane kod broja 5.
Srecom pa poznajem svoj grad i znam gde trebam ici, ali da krenem za BG ne znam kako bi se snasao. Verujem da bi bolje prosao sa stampanom kartom nego sa ovim savremenim cudesima. :)

Zaključana tema