Samsung Wave (S8500)/Wave II (S8530) Bada platforma

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

http://www.youtube.com/watch?v=nfy3KBcb ... r_embedded
Evo ima i 'vako. Ako te interesuje sta i kako ti pitaj pa da vidimo. Moj ti je savet da ako nisi vican ili imas krntiju od kompa da lepo to odneses u servis i sve ce biti ok.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Hvala stefgi,
posle čitavog dana zezanja, uspeo sam juče da sredim telefon. Prvo sam ga u Flesh modu upalio za Download mode i preko Multiloader-a učitao firmware... Tu sam se malo zezao sa tim jer ima raznih firmwarea za skidanje i na kraju je ispalo da je najbolje skinuti i instalirati verziju S8500XXJF1, pa onda prema sledećem uputstvu povratiti mogućnnost update-a preko Kies-a:
http://darkforestgroup.com/forum/index.php?topic=5677.0
Nakon toga, Kies je izvršio upgrade firmware-a i sredilo se sve. Puno mi je pomogao provex (hvala mu još jednom), jer sam puno lutao u nastojanju da rešim problem.
Sada mi je verzija na telefonu: s8500xxjh3/s8500dbtjh3
Nokia e71

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Nista :) Reci mi sad iz licnog iskustva sta je promenjeno, ubrzano sredjeno? Da li ima nekih drugih bagova? Ja ne znam da li da radim update ili ne....obicno ne treba dirati ono sto radi...

Kada si inst kies, koju si regiju birao? Kako ide ona varijanta da mogu da na samsungapps biram sa koje regije cu da skinem aplikaciju jer se razlikuju?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Nista posebno nema sa novim firmwaare-om, nema potrebe da ista menjas, ako nemas problem sa tim firmwareom kojeg imas na telefonu. Treba sacekati dok ne izadju neka stvarno veca unapredjenja (flash, voip i sl.).
Ne mogu da se setim regije koje sam birao, a skidanje aplikacija sa drugih servera za SamsungApps sam radio preko browsera, tada kada kliknes za preuzimanje, pokrene se Kies i preuzme taj program, kojeg kasnije instaliras na telefon.
Nokia e71

mrburns
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:59

Post od mrburns »

kada se zavrsava ono takmicenje sto je raspisao samsung za programe i kada se u Srbiji ocekuju poboljsanja zbog toga. Cekam emulatore za stare igrice kao ozebao sunce :cry: .

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

ne znam jos nista o tom takmicenju mada imas oko 2000 aplikacika na uk sajtu
@ikim onda je zakljucak da ne treba dirati. Imam problem kod pokretanja kiesa instalira ga ali kad treba da se pusti samo stoji onaj baner gde pise kies i verzoja istog. Da li je potrebna neka jaca konfiguracija ili nesto? Napisi mi postupak kako si instalirao.
Koliko vam traje baterija, meni je drugi dsn ujutru na 40% a za samo po sata sat na netu mi skine po 10%
Jel imate bug sa flashom, ne mogu da pustim i gledam flash a opet mogu da gledam yt?

mrburns
Novajlija
Novajlija

Post od mrburns »

stefgi, da li mogu te aplikacije pogledati preko kompa, pa onda da ih prebacim na tel preko usb-a(te iz UK).
Meni baterija drzi izmedju tri i cetri dana ali ga ne cimam puno(dnevno max 10tak poziva, oko pola sata neta, 20min muzike i povremeno paljenje da vidim da li ima poruka. Uz dobro cimanje kakvo je imao prvih par dana izdrzao je dva dana.
Da li mogu videti da li imam propusten poziv ili poruku a da ga ne otkljucavam, da mi se pojavi neki znak na displeju???

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

stefgi, takođe sam svojevremeno imao problem sa instalacijom Kies-a. Čak sam, na kraju i instalirao XP3 na laptop jer nikako nisam uspevao da je odradim. Ono što sma ja razumeo da je bitno je da, ako imaš i wifi ili bluetooth, isključih ih i instalaciju odradiš koristeći samo LAN. Tako je bilo kod mene. Takođe i ako radiš update, bilo Kies-a ili telefona, tako sam radio. Dešava se da Kies neće da uradi update programa iako je sve u redu, tako da je najbolje da, ako je već nemaš, najnoviju verziju skineš sa neta i pokreneš instalaciju, koja će skinuti staru verziju programa i instalirati se.
Ovo sve radim na laptopu, celeron na 1,7GHz, sa 1,5GB rama.
Inače Wave nema potpunu podršku za Flash i to je nešto što ja čekam da se desi, jer ima tehničke mogućnosti, ostaje samo softverski da se to sredi i ubaci u neki novi firmware.

mrburns, aplikacije koje su na SamsngApps-u možeš videti samo prema opisu i slikama koje su vezane za njih. Ni propušten poziv, ni poruku ne možeš videti na ekranu bez otključavanja. To je takođe potrebno unaprediti kod ovog telefona. Jedino što možeš za poruku izabrati da ti periodično zvučno javlja ako je pristigla, a nije pročitana. To podešavanje imaš na Messages/.../Settings/General Settings/Alert tone gde možeš da biraš: samo jednom ili na svakih 2, 5 ili 10 minuta
Nokia e71

mrburns
Novajlija
Novajlija

Post od mrburns »

ikim, dovoljno mi je videti opis i slike. Zanima me da li ih mogu videti na kompu (slike i opis iz UK) pa ako mi odgovara da je prebacim u komp.
Jos jedno pitanje: kada bi instalirao operu mini da li bi mogao da uvek imam na raspolaganju i ovaj njegov browser uz operu pa da ih biram pri svakom odlasku na net?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

mrburns, naravno da se mogu tako videti i prebaciti aplikacije. Tako i ja radim, ako mi se nešto svidi, kliknem da preuzmem, pokrene se Kies i on to preuzme u odgovarajućem obliku, a kasnije tu aplikaciju prebaciš na telefon.
Takođe, Opera mini radi bez problema, ona je Java aplikacija i nema nikakvih sukobljavanja sa Samsungovim (Dolphin) browserom.
Nokia e71

mrburns
Novajlija
Novajlija

Post od mrburns »

Odlicno, hvala!
pomocu koga sajta ili kako mogu da gledam tv(domaci, strani programi) na telefonu. Imam wifi konekciju??? :blinky:

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Nećeš to moći još dok ne urade potpunu podršku za Flash video u browseru. To i ja čekam... isto :o :o :o

P.S. Pogledajte:
http://www.youtube.com/watch?v=_jH3BTaGB8Q
Probao sam, rade swf igrice!

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

@ikim pokusacu na netbooku da uradim sa kablom u offline modu(bez bt i wifi) pa cemo videti a ako ne na stonom kompu cu staviti sp3. Jel mogu nekako da inst lampicu ako mi ti das fajl npr preko mejla a da nemam kies?
Kolko tebi drzi baterija?

Creaven
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 12. Apr 2007. 15:31

Post od Creaven »

Jel moze da se postavi bilo koja slika kao wallpaper ali da izgleda kao i Samsungove slike(kada listate stranice na pocetnom ekranu da se tako i slika pomera ) ?

mrburns
Novajlija
Novajlija

Post od mrburns »

slikas na max rezoluciji i tu sliku postavis i sljakace ili ako oces sa kompa uradis resize slike na 2560x1920(tj najvecu rezoluciju) i radice. Kod mene je tako

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

stefgi, ne treba da bude u offline modu, nego da ti bude aktivna samo LAN konekcija. Samsungove aplikacije se moraju (za sada) učitati ili preko Kies-a ili direktno sa telefona. Kada se učita na računar, dobiju se dva fajla, koja se ne mogu prosto prebaciti na telefon i instalirati, već se treba preko Kies-a ubaciti u telefon (instalirati).
Trajanje baterije uvek zavisi od korišćenja telefona, tako da ja ne mogu da odredim, otprilike 2-3 dana.
Nokia e71

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 14:25

Post od kapistec »

Pozdrav svima,Imam jedan problem a to je da telefon zna da se ukoci i sam se restartuje. Napominjem da nemam memorisku karticu (jos nisam stigao da kupim jer sam danas uzeo telefon 3 meseca koriscenog).U glavnom to mi se desava kad zelim da ukljucim telefon kad je zakljucan.Stisnem par puta to dugme za uklucivanje i zna da se ponekad resetuje. Mozda negde gresim. Pomozite nekim savetom i hvala.Jos nesto-kako da postavim ikonice na telefonu jer imam jedva 6-7.Primer nemam ikonicu za pregled slika,settings, i slicno.Isto ih nema i u menu i u widget

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

pokusacu danas da to odradim
Tebi je prijatelju puko sw jer je nemoguce skloniti dugme za podesavanje iz gla nog menija

@ ikim pokusao sam i u offline modu. Samo mi je lan bio aktivan i opet sve isto. Podici cu sp3 pa da vidim da li se nesto desava. Win7 ne znam da li da peglam posto radi kako treba ali opet nece kies da podize.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

@kapistec: Moj problem sa resetovanjem (neprekidnim) je bio zbog uradjenog update firmware-a. Ako je tvoj telefon, od kako si ga uzeo, imao problem cestog resetovanja, ne mora biti da je isti razlog. Meni se to nije nikada dešavalo pre.
Predlažem ti hard reset ili da update-uješ firmware, treballo bi to da reši problem, ukoliko nije hardverske prirode. Najpre u telefonu pod USB konekciju izaberi Kies, poveži ga USB kablom i onda u Kiesu, bekapuj sve što možeš, imenik, poruke i kalendar i bez nekih drugih aktivnih programa i konekcija (sem LAN konekcije), otiđi na update firmware-a. Proveriće se koji ti je firmware na telefonu i ukoliko nije najnoviji, ponudiće ti se da ga nadogradiš.
Moja verzija firmware-a na telefonu je: s8500xxjh3/s8500dbtjh3

Ukoliko nemaš Kies ili imaš problem sa tim programom, update na bilo koji firmware možeš da uradiš i preko programa Multiloader. Prethodno se učita određeni firmware na računar, kao i sam program Multiloader i prati se određena procedura, koja je jednostavna. Više o svemu tome, a i o drugim korisnim stvarima imaš na:
http://tinyurl.com/32865y5

Ako želiš da pokušaš brzo da rešiš problem, telefon možeš i da vratiš na fabričko stanje, hard resetom. Ukucaš: *2767*3855# i sačekaš.
Probaj nešto od ovoga, ako te taj problem izluđuje (meni bi smetalo sigurno).
Nokia e71

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 14:25

Post od kapistec »

Hvala ti ikiM na veoma strucnom odgovoru. Upravo sad sam se vratio iz servisa i uradili su hard reset i sve se vratilo kako treba na fabricko stanje. Posto sam juce uzeo ovaj telefon nisam imao sta da zacuvam. Vec par sati se nije resetovao i nadam se da nece. Stavio sam memory karticu od 4gb a i momak od kojeg sam kupio rekao mi je da kad je imao memory karticu nije imao problema sa resetovanjem mada ne znam koliko je to tacno. Hvala ti jos jednom i ako imas neki savet za ovaj telefon pisi mi na PP. U zdravlje i zivio mi
P.S. Ne zameri ako te pitam jos neke stvari posto sam pocetnik na ovom fonu

Odgovori