Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

snenad napisao:nazalost radi samo sa engleskom tastaturom
da, ali! :) ja koristim swype vec 10-ak dana i program je do sad "zapamtio" dosta srpskih rijeci...kontam da cu za nekih 20-ak dana u potpunosti moci koristiti "cari" ovog programa...dakle, kad god ukucas neku rijec slovo po solvo swype ce zapamtiti tu rijec (bez obzira sto nije na engleskom) i sledeci put kad budes pisao tu rijec samo prevlacis stylus-om po slovima.... meni se bas svidio program (znam da ce se uvijek naci neka rijec koju do tad nisam kucao, al sve u svemu brzo se pisu poruke koristeci ga...)

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

nnikola, da ali nema nasih slova, na to sam mislio. navikao sam da koristim QWERTZ tastaturu inace mi se jako svidja. imam je instaliranu vec 20-tak dana ali ne koristim

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

A jel ima taj swype na symbianu hrvatski, pošto na androidu ima hrvatski i može da se koristi pošto prepoznaje skoro sve naše reči a ima i naša slova.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

telep, swype je za sada u beta fazi i ima samo engleska verzija, ispravite me ako gresim ali ja sam nailazio samo na ebglesku verziju

batat
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 07:36

Post od batat »

Ljudi da li neko gleda filmove na ovom fonu?
Evo ovako ja filmove konvertujem sa MediaCoderom i sa Format Factory.
Podesavanja su 640x360,25fps,16:9,Bitret za video i zvuk prepisem.
I u cemu je problem uvek u svakom filmu mi se telefon samo zamrzne sliku i restartuje se i ponovo sa ukljuci.

Dal se nekom ovo desavalo i ako zna u cemu je problem?

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Ja ih često gledam, ali mi se nije dešavalo da se slika zamrzne ili sl. Koristim isti program za konvertovanje kao i ti. Biće da je problem drugačije prirode.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

meni se desilo 2-3 puta da tokom gledanja filma/serije da se telefon restartuje. negde na internetu sam procitao da je problem sa ramom. Koliko cesto ti se to desava?
LG Nexus 4 16GB

nikola5800
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 14:30

Post od nikola5800 »

Meni se nikad reset nije dogodio za vreme gledanja filma.Uopste mi se telefon nije resetovao.A kad konvertujem film , vise se ne smaram sa tim konvertorima i podesavanjima nego samo prikljucim u pc suite modu i iskopiram lepo na karticu , kad me pita da li hocu da konvertuje kazem da i gledam bez ikakvih problema.I kvalitet je iznad zadovoljavajuceg.
Nokia5800xmRed BRICKED...HP iPAQ rw6815...HP iPAQ hw6915...

batat
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 07:36

Post od batat »

Desava mi se svaki puta kad gledam film/seriju.
Ja ga prebacim ovako ukljucim na mob. masovno skladistenje i onda u Video i to je to.
Ja sam bio menjo mislim da je maj bio maticnu plocu na telefonu posto je stara crkla.
I na staroj mi je se to desavalo ali spocetka kasnije vise nije dok nije crko.

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Kolege jedno strucno pitanje za vas. U poslednjih nekoliko dana telefon mi zesce brljavi. Tj. touch screen nesto zeza, recimo pritisnem neko slovo, on kuca nesto sasvim deseto, otkljucam ga on sam udje u imenik, nekad po nekoliko puta treba da kliknem da bih usao u neki meni. Pa se desi da se odjednom zakoci i da se otkoci kad se njemu cefne...U poslednje vreme sam sam ubacivao odredjene kuvane firmwer-ove, ali evo juce sa, nekako uspeo da vratim na originalni softver, medjutim opet isto. Recimo zaglavi se dugme za brisanje u porukama i bilo sta da otkucam on automatski brise sva slova...Je l' imao neko slican problem sa takvim reagovanjem (tj. nereagovanjem) ekrana? Najmanji je problem da ga odnesem da se flesuje preko box-a u nekom servisu...nego rekoh da nije pocelo nesto da otkazuje od hardvera...?...Pozdrav.

dusanmih
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 30. Jan 2010. 10:30

Post od dusanmih »

Ja sam imao istih simptoma i kada stisnem 4 on kuca 6. Najverovatnije da ti je naprslo plastično ležište koje drži digitajzer i prednju masku. Probaj da kada dodje do "zaglupljivanja" telefona stisneš neku od strana i ako proradi to je u pitanju. Ja sam kod mene rešio taj problem zamenom digitajzera. On se kreće oko 25 eur.

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Ajde naglasicu to ovom serviseru kod kog sam odneo vec telefon, mada on je u fazonu ako ne pomogne flesh onda je sigurno ekran koji kosta oko 40 eur...Kako ja da znam da on nece da mu zameni samo to plasticno leziste a da naplati za ceo ekran?...Kako bilo naglasicu mu to, pa cemo da vidimo...

dusanmih
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dusanmih »

Ekran može da pojavljuje linije prilikom otključavanja što je poznata greška prvih serija ovog modela ili da ne radi. Celokupno pozicioniranje dodira se vrši putem digitajzera.

Može da se dogodi ukoliko ga je neko otvarao malo nasilnički da mu je to naprslo. Meni je naprslina bila jedva vidljiva golim okom ali se tačno videlo.

http://www.szmobile-tech.com/uploadfile ... 911626.jpg

Evo slike digitajzera koja će ti dosta toga pojasniti. Nemoj da ti menjaju dž ispravan ekran. Za te pare menjaš komplet masku i digitajzer :roll:

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Meni ekran nikad nije pokazivao te linije, mislim prikazuje sve kako treba, ali brljavi na dodir, koci se i ne reaguje pravovremeno i precizno kada ga pritisnem...nista, videcu, probacu prvo sa flesom preko boksa, pa cemo videti dalje...Hvala u svakom slucaju...

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

presvega, jesi li probao mozda kalibraciju ekrana? To sto kayes mi najvise lici na lose kalibrisan ekran! 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od presvega »

Probao sam kalibraciju naravno, tri puta ubacivao i flesovao softver, ali opet isto, brljavi sve vise i vise, kuca sam od sebe brojeve, zaglavljuje, sa leve strane ekrana koliko-toliko kuca precizno, ali na desnoj strani skroz gresi, koci se i slicno...Koliko sam uspeo da ukapiram citanjem razlicitih foruma (i ovog) verovatno je otisao ''touch'', a ne ceo ekran, posto je slika dobra, boje dobro prikazane, nema greske...Jedino sto serviseri ovde gde ja zivim traze izmedju 40 i 45 evra za novi touch, a garanciju skoro i da ne daju, mozda neka bedna 2 meseca...Eto ako neko zna da je negde jeftinija zamena touch-a i duza garancija neka baci neki info, makar na privat, dole na jugu odakle sam, je takva situacija...Pozdrav i hvala.

nidza010
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Jun 2010. 14:04

Post od nidza010 »

da li neko zna zbog cega mi ne radi wireless,sve se lepo konektuje ali nece da prenosi podatke :smutny:

dusanmih
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od dusanmih »

Pogledaj da li je lepo podešena IP adresa na telefonu zajedno sa gateway subnet i DNS. Dešava se da telefon ne preuzme adresu od DHCP servera i onda mora ručno podešavanje iste.

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

nidza010
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Jun 2010. 14:04

Post od nidza010 »

znaci to je fora...zaboravio sam da napisem kad pokusam da otvorim neku stranicu pise invalid server name

STrider90
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Maj 2009. 16:38

Post od STrider90 »

Da li je v51 firmver moguce hakovati sa HelloOx-om? :unsure:
Na netu sam nasao da v40 ne moze da se hakuje sa ovim programcicem, ali nigde nista ne pise za v51

Odgovori