Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
siffredi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 28. Avg 2010. 22:40

Post od siffredi »

Imam Nokiju E52 od pre neki dan pa sam na netu gledao njegov product code i vide da se vodi kao 0597013 E52 RM-469 Country Variant Germany DE White Aluminium - V2_COLOR i spada u spisak Product Codes Nokia E52-1 RM-469 Operators pa me zanima da li to znaci da je telefon sa mreze odnosno da je mozda dekodiran? Isto tako prijavljaju da je firmware 033.002 najnoviji a znam da ima 034.001. Svi product codovi koji spadaju u ovu grupu operators, za njih je kao najnoviji firmware ovaj 033, to sam proveravao a bini me sto se to razlikuje... Brini me samo da li telefoni za operatere nisu losiji i dekodirani kod nas. Hvala puno svima na odgovoru.

Edit:
Da dodam, na jednom sajtu sam nasao spisak svih codova, najvise ih ima pod Europe sekcijom i svima njima je pusten najnoviji update, a pod sekcijom Operators gde ne nalazi i moj code, nikome ne treba taj najnoviji update. Zasto je to tako, kakve su tu razlike? Kod mene na telefonu ne vidim da se bilo sta razlikuje i da je dodata neka mrezna aplikazija u odnosu na drugare koji imaju isti fon u kupili ga ovde? Znaci ovi sto se vode pod operators, oni nisu primarni, znaci mi sa tim codovima smo boranija, ne razumem?

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Kad hocu da promenim product code na 6700 preko phoenix-a trazi mi neko Tucson password i Tucson PIN Code.Sta tu treba da se upise?Ima li negde tutorijal na srpskom za koriscenje Phoenix-a?
Nokia N95 8gb Black

Ivan88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 26. Sep 2010. 03:06

Post od Ivan88 »

Kako je ovo smesno... Promenio sam Product Code na N97 i kad proverim da li je promenio, pokaze da jeste... A kad hocu da ga update preko NSU kaze mi "No software updates available for your device", "Please note that your mobile service provider, operator or carrier may not have approved the lastes Nokia device firmware available."
Ne znam koji mu je djavo... a kad pogledam preko programa u telefonu pokaze mi da ima, ali moram preko kompa da odradim update.. ako neko zna o cemu je rec neka pomaze! :cry:

Miodrag N73
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 23:26

Post od Miodrag N73 »

Ja na 6700 preko NSS nemogu da promenim kod.Unesem kod,pritisnem ''write'' i izbaci mi ''done''.Onda na NSS odem na opciju ''Flash'' pa zatim ''Scan'' i pokaze mi da je ostao isti kod.Mora da se menja product code preko Phoenix-a,ali mi trzi neki Tucson password i Tucson PIN Code. :cry: Zna li neko sta tu treba da se upise?
Nokia N95 8gb Black

Ivan88
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 26. Sep 2010. 03:06

Post od Ivan88 »

A sto je najgore, ja odradim taj Product code i pise mi taj novi kad idem flash-scan i opet nece NSU da radi...

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Pozdrav ljudi, malo sam ispao iz stosa sto se ovog symbian upgrade-a tice, pa rekoh da vas priupitam nesto. Prijatelj ima N70 na kojem je obrisao nesto sto ne treba pomocu x-plore-a. Telefon je prvo povremeno blokirao a sada uopste nece da se upali. Da li je ovo moguce resiti u kucnoj radinosti i pomocu kojih programa, ili moram da ga nosim u servis? Navifirm + Phoenix?
Pozdrav i hvala na odgovoru

augie
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Okt 2010. 20:13

Post od augie »

Nedavno sam kupio Nokiu 5530XM, telefon je extra, nemam nikakvih zamerki osim jedne.Nikako nije moguce update-ovati softver, ni preko Nokia Update manager, niti iz samog telefona preko wi-fi.Uvek pise: "no updates avaliable"!!!Trenutna verzija softvera je v11.Telefon mi se ne nosi u servis.Ne znam koliko je rizicno menjanje product code-a preko NSS i da li je to jedino resenje za moj problem(a i problem vecine). hvala.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa mozda ti je to sto imas zadnja verzija softvera,raspitaj se dali postoji novija verzija softvera.

augie
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Okt 2010. 20:13

Post od augie »

Video sam, najnovija verzija softvera je v31 . .

The_Saint
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 15:43
Kontakt:

Post od The_Saint »

Citao sam dok me oci nisu izdale ali nigde nisam naisao na slican problem koji ja napravih. Naime, imam nokiju E71, promenio sam joj product code na neki Evropski mislim da je holandija koji podrzava novi software 500.21.009, ali avaj vraze... izgubih srpski jezik, posto imam qwertz tastaturu, sada su mi se neki tasteri pokarabasili, i ne mogu vise da pisem č i ć. Posto se lozim na nasa slova, ima li neka mogucnost da vratim software unazad phoenixom, ili nekim slicnim alatom, ili pak nekako da reinstaliram 500.21.009 ali ovaj put sa srpskim jezikom. ili pak samo nekako da ubacim nas lepi srpski jezik..

Hvala unapred na pomoci, veliki pozdrav.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Odradi ponovo apdejt sa produkt kodom koji ti se nalazi ispod baterije i trebao bi onda da dobijes raspored koji je bio pre.

The_Saint
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od The_Saint »

Cek da vidim da li sam te dobro razumeo, ispod baterije je code: 0559566. Njega da zamenim pomocu phoenix software-a? i da probam preko NSU-a da ga updateujem ??

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mozes da odradis apdejt preko NSU, a koristi taj kod, a ako ces preko "Feniksa" onda moras na netu da nadjes "paket sw-a" i da tako odradis apdejt. Uglavnom, ukoliko budes trazio po netu naces uputstvo kako da odradis apdejt preko "Feniksa".

The_Saint
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od The_Saint »

Odradio Sam update preko NSU-a, ali ne u okviru ovi suite-a, vec bas NSU-a. Hvala za savet Idzo, telefon mi je ponovo normalan :)))

NeLePFC
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jul 2007. 03:59

Post od NeLePFC »

Apdejtovao sam software vec 2 puta u cilju da pobrisem sve one aplikacije i nepotrebne gluposti kako bi brze sljakao fon,ali medjutim nista se nije promenilo i sve mi je ostalo na telefonu...A pisalo je lepo da update successfully...Onda sam probao da uradim reset telefona ,ni to nije pomoglo :blinky: :o
Ne kontam u cemu je fora...Imam nokiu N86 8mp...Dajte neki savet...I recimo s vremena na vreme mi izbacuje da biram wireless mrezu,iako sam iskljucio tu opciju...Uzasno me iritira to...Helppppp :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ugasi telefon pa pretisni i drzi *,zelenu slusalicu,taster tri i pocni da palis tel.i drzi to dok se ne upali,posle upisi kod 12345 ako nije menjan i nakraju format kartice.Brise sve garant.

NeLePFC
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od NeLePFC »

Hoce li to resetovati i sva podesavanja? Mislim ovaj wifi sto mi se sam pokrece,iako sam iskljucio tu opciju? :blinky:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Sve brise i vraca telefon kao kad si ga kupio,i po paljenju kreces sa podesavanjem sata,datuma,jezika itd.

NeLePFC
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od NeLePFC »

Svaka ti cast majstore,vratio je podesavanja na pocetno,ali je galerija ostala netaknuta...Videcu dal ce ga to ubrzati...Nadam se da ce imati nekog efekta...Hvala ti :)

Edit...sad nece da m se ugasi svetlo na ovim tipkama kad je sklopljen,u cemu je sad fora?

edit 2: upalio i ugasio fon i sad je ok...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Abre tu smo da se pomognemo,tako sam i ja napravio problem instalaciom quicofice,aplikacija mi je zauzele oko 5 mb.memorije tel.a nista nisam dobio jer isto radi kao officesuitite koja je mnogo manja i ide na karticu.Problem je bio sto quicofice nikako nisam mogao da obrisem i morao sam ovaj restart da uradim i posle sve vracao sta mi je trebalo.

Odgovori