Najbolji proizvodjac

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Najbolji proizvodjac je:

Nokia
33
62%
Sony Ericsson
15
28%
Motorola
1
2%
Samsung
3
6%
Siemens
1
2%

Ukupno glasova: 53

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ja ove stvari prepricavam tek prvi put :) :wink: , mada i po meni je ova teme nekako bzv, ali sta je tu je... ajde vi iskusni otvarajte nesto- spasavajte :wink: :wink: :wink:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 08. Maj 2005. 08:06

Post od Witcher »

Lobachewsky>Moram da te pitam jednu stvar, da li si zaista bio ozbiljan kada si rekao Samsung proizvodi najbolje uredjaje koji se koriste ochima? :o
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno, nikad, kojekude!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Mozda sam to malo rekao na neobican nacin, ali nisam znao kako da nazovem jednim imenom monitore, displeje, televizore, kamere za telefone. Mislio sam da cete da me skapirate... (koji je proizvodjac bolji, taman i ja da znam?)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Samsung je dobar proizvođač, no baš i ne važi za najboljeg - kad su u pitanju displeji... Takav glas, recimo, više "bije" japanskog Sharp-a i još neke "egzotične" proizvođače...

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Witcher »

Lobachewsky>Razumem sta si hteo da kazes, ali ne mogu da verujem da ti je recimo Samsung TV bolji od recimo Sony-ja, ili da Samsung proizvodi dobre monitore??? Necu da se udaljavam od teme...

Sony Ericsson
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 17:44

Post od Sony Ericsson »

Ne bih ni ja da se udaljavam od teme.Prema mojim zahtevima Sony ericsson je najbolji,pogotovok750 i w800(koji planiram da kupim u skorije vreme). :D Sada posedujem nokiju 6630,i telefon je odlican,ali me symbian malo smorio... :cry:
Sony Ericsson is the best,specially w800

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Od ponuđenih proizvođača, verovali ili ne, po meni najzanimljiviju ponudu (već sam odgovorio na pitanje o kvalitetu) ima proizvođač koji u ovom trenutku nije dobio nijedan glas - Motorola!
Ako malo pažljivije pogledate šta oni imaju u ponudi, videćete jako veliki broj 3G i smartphone modela, a o "običnim", preklopnim i ostalim modelima da i ne govorim. Neki od njih su "quad-bend" tako se mogu koristiti ama baš svuda u svetu, a Motorola je i jedini proizvođač (čini mi se) koji u ponudi ima smartphone koje pokreću svi vodeći operativni sistemi, pa čak i Linux!
Cene su im O.K, još samo da malo izbruse performanse hardvera i stabilnost softvera, pa ću im rado biti kupac...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Sony Ericsson napisao:Meni se svidja e1000 i e1***(nesecam se),ali dimenzije
Tu nema pomoći... Hoćeš veliki displej (pogotovo onaj osetljiv na dodir) - dobićeš i veliki telefon.
Meni to ne smeta, navikao sam na takve telefone...

Witcher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Witcher »

Jedan od boljih modela, koji naravno nije 'prosao' na nasem trzistu samo zato sto nije Samsung, SE ili NOKIA, je Motorola E398...U vreme kada se pojavila, bila je odlicna...
Podsetio bih i da je Panasonic nekada pravio odlicne telefone, setite se samo GD92, GD93...ali nazalost X70 im je poslednji koji valja...

Sony Ericsson
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Sep 2005. 17:44

Post od Sony Ericsson »

Neko mi je izbrisao poruku :x .Uglavnom rekao sam da mi se motorole svidjaju i da su odlicni modeli,ali da su dimenzije zalosne(Sasa_NS je naveo citat)
Sony Ericsson is the best,specially w800

Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Post od Cyber »

Mirko BGD napisao:Nokia, normalno
SE jako tesko moze da dostigne Samsung a tek nokiu....
\... :?

Akki ,
evo na shta sam mislio(jes da malo kasnim)....ton obracanja...e ovo je zesca provala,posto ja nisam nista rek'o vec napisao....ali dobro ! :uhuh:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Cyber napisao:
Akki ,
evo na shta sam mislio(jes da malo kasnim)....ton obracanja...e ovo je zesca provala,posto ja nisam nista rek'o vec napisao....ali dobro ! :uhuh:
haha, pa i tacno je to... to sto ti to netjes da priznas tvoj problem... naravno mislio je na udeo u trzistu....
ton obratjanja... ne misli se bukvalno... da li je mogutje da to nisi skapirao :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Videcemo na kraju fiskalne godine kad objave koliko je ko prodao telefona ali je Nokia prosle fiskalne godine u odnosu na pretproslu izgubila skoro 10 posto trzista!!A sumnjam da je SE promasio sa K700,K750,W800... tako da ce biti bas zanimljivo videti vase komentare tada kad se vec hvatate za brojke o udelu trzista OD PROSLE FISKALNE GODINE!Sve u svemu mislim da je velika trojka Nokia,Samsung ili SE pa Motorola... bas tim redosledom ali za dosta dugacijim udelom u trzistu,videcemo vec!
Pozdrav 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Lomnica_city, pogledaj ovaj link sve tje ti biti jasno... :wink: mada mogutje je da se nesto promeni ali ne toliko drasticno...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Koliko ja vidim jedino je Motorola napravila neki znacajan skok od 2 i kusir posto sto i nije cudno jer lepo pise da je prodaja u SAD porasla skoro 10% a sta mislite sta glupi Ameri kupuju (ne kazem jer mislim da je Motorola losa,samo da su Ameri glupi :lol: ) A za Nokiu lepo pise da je povecala prodaju u HIGH-END segmentu kod telefona sa audio plejerom,kamerama... Drugim recima ko ima 300-500 evra a hoce recimo Symbian,mp3,1-1,3MPx kameru radije kupi Nokiju sto nije iznenadjenje jer je tu najbolja (6630,6680...) a sta kupuju oni u low end i medium segmentu kad je Siemens puko jace od 2 posto i sad je medju zadnjima a Samsung,LG I SE su tu negde u odnosu na prosli kvartal?
Nije lose da SE deli 4 mesto sa LG a mislim da ce stajati mnogo bolje kad objave za sledeci kvartal jer je bas skoro izbacio K750 i W800 koji su vec sada takav hit da prosto planu (brat mi se bavi telefonima i znam koliko se traze) ali eto bio sam donekle u pravu samo sto nisam predvideo Motorolu medju top 5 a tako je ocigledno jer u svakom Americkom filmu,seriji,na MTV-u,Discovery-ju... reklamiraju samo Motorolu ali dobro,sta je tu je!
Pozdrav 8)

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Glupi ili ne Ameri kupuju Motorolu po navici (kao i mi Nokiu), jer je ta marka sinonim za mobilni telefon kod njih...

Dalje, želim sve najbolje Sony Ericssonu (veoma ih simpatišem), ali globalno tržište se ipak ne osvaja za godinu, dve ili nekoliko, a pogotovo ne sa jednim ili dva aktualna modela telefona...
Nokia, koliko god mana da joj nalazili (za dobrim konjem prašina se diže), taj posao radi već godinama i ima skoro dva puta veću paletu telefona sa vrlo lukavo raspodeljenim karakteristikama, tako da pokrivaju sva tržišta, a i, naravno, takođe žestoko ulaže u reklamu...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Naravno da se ne osvaja trziste za godinu ili nekoliko, dve sa 2 modela, to izgleda samo ovde nije jasno... SE ima dugorocne planove...
Motorola su vrh telefoni po meni... ne znam sto ljudi na nju gledaju kao da je kineska... :roll:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Slažem se, samo sam komentarisao Lomnicu i njegova predviđanja da će SE u ovoj godini napraviti značajan pomak u svojim pozicijama na svetskom tržištu jer je izbacio dva odlična modela... To je ipak malo nerealna procena. Uspeh na našem tržištu nije baš neko merilo, a pogoto u globalnim okvirima. Da je tako, onda bi Siemens bio broj 1 (gde god da pogledaš, samo Siemensi) - istina je malo drugačija: neko je napravio dobar posao, uvezao gomilu tih telefona po (verovatno) smešnim cenama, a jedan deo tog kontigenta se našao i u paketima naših operatera... I eto, masa ljudi nosi i kupuje Siemense jer su im cene izuzetno povoljne...

Motorola je odlična, naravno (da se ne ponavljam, napisao sam sve što mislim o njoj u jednom od postova iznad), a upravo na nju "tipujem" da će u narednom periodu još dodatno popraviti svoje pozicije...

Uzgred, negde sam pročitao da su Izraelci većinski vlasnici Motorole...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A sto mislis da nije kineska?Na svakoj Motoroli koju sam imao (E398,A925...) je pisalo SVUDA made in China!
A ja nisam napisao za samo 2 modela vec sam stavio... kao naznaku da ima toga jos pogotovu u low end segmentu (K300 i njemu slicni) i na osnovu toga mislim da ce popraviti svoj udeo makar za deo procenta a ne nadam se da ce odjednom da upadne pored Nokije jer za to treba mnogo vise vremena ali ubedjen sam u uspeh doticne firme jer nude stvarno mnogo i mnogo novih tehnologija za realnu cenu!
Sto se Nokije tice svima nam je poznato njeno poslovanje"isto to samo malo drugacije"i ako bi napravili spisak opcija na telefonima i da ih ima recimo 50 Nokija ima isto toliko modela gde svaki sledeci ima po jednu opciju vise do najjaceg koji ima sve nabrojano!Lepo je videti da malo paznje obracaju opet na dizajn (izuzev N91,najruzniji telefon koji sam video) i kao sto rece kod nas je stekla ime i moze da pravi sta hoce opet ce je narod kupovati zbog stvorene reputacije!
Sto se tice Motorole imaju stvarno dobre telefone mada na nekima zakida na kvalitetu ali zato neki imaju stvarno dobre mogucnosti i hardver!
Zakljucak,nisam ni rekao da ce SE ili bilo ko da pretekne Nokiju jer za to treba mnoooogo da se potrude a i Nokija se malo trgnula ali ne sumnjam da ce SE mozda i preteci LG,sve u svoje vreme!
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Akki:
Naravno da se ne osvaja trziste za godinu ili nekoliko, dve sa 2 modela, to izgleda samo ovde nije jasno... SE ima dugorocne planove...
Motorola su vrh telefoni po meni... ne znam sto ljudi na nju gledaju kao da je kineska...

Ma ne gledaju kao kinesku, nego zapeli nokia pa nokia za symbian, SE pa SE za W800 i K750, samsung aktuelan zbog dizajna pogotovu kod zenskih... a motorola je uvek na drugom mestu u izboru i zato... (ja sam se dvoumio izmedju Motorole i SE i nakraju sam izabrao SE)...
I ovde na glasanju neko: dal' za nokiu ili motorolu- ma ipak nokia je nokia. Ja mislim da je u tome caka. Vise neki subjektivni utisak kupaca... Ali nakraju ipak kvalitet ispliva tako da ce i motorola da zauzme pravo mesto i kod nas...

Odgovori