HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ceftriaxone, meni se ponekad desava nesto slicno. Po otkljucavanju telefona, pojavi se potpuno beo ekran i odmah potom ikonica za loading, sve traje mozda 3-4 sekunde i onda se tek pojavi home screen. Kad udjem u meni nema nikakvih promena, sve je ok...

Danas mi je recimo totalno sve bilo poremeceno, alarm se nije uopste oglasio iako je bio namesten (nije uopste bila podesena melodija), pa mi je onda ton za poruku bio potpuno nepoznat (takodje nije bio podesen, cak ni po defaultu, nije ga bilo na listi tonova), melodija za poziv takodje... pojma nemam sta je bilo u pitanju, mada je restart otklonio problem, za sada...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja sam instalirao puno programa i kada preko advanced task killera ubijem sve imam free oko 180 mbram-a.Cini mi sse da sam pre imao i do 225 mb
Note IV N9100 dual

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

toda81, moja preporuka je da ne koristis nikakav task killer program jer sa njim ne dobijas nista cak suprotno stalno izbacivanje programa iz rama trosi bateriju. Svejedno je da li imas 100 ili 200 mb slobodno android ce sam osloboditi memoriju kada mu bude bila potrebna.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

acambas, istina....otkako sam stavio 2.2 uopste nemam nikakav task killer instaliran. Ako mi je bas frka da nesto odmah ugasim, uradim to u manage applications.

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Nisam siguran pod koji topic bi ovo pitanje potpalo, pa posto je telefon Desire, ajde probacu ovde da ga proturim.
Rootovao sam Desire, i sad imam LeeDroid 2.1a, i nisam bas siguran kako da iskoristim A2SD. Particionisanje (i konverzija iz EXT2 u EX3) je uradjeno AmonRa i mislim da je uspelo, wipe je uradjen totalno, aplikacije su restorovane Titaniumom, i sad imam sledece stanje u Quick System Info:
SD Card Storage:
Total: 14.35GB, Free 11.30GB
A2SD Storage:
Total: 457MB, Free 332MB
Internal Storage:
Total: 148MB, Free 120MB
System Storage:
Total: 250MB, Free 29.29MB

Jedina aplikacija koja nije sa ranijeg roma restorovana Titaniumom (ili dosla sa LeeDroid ROM-om) je upravo taj Quick System Info, skinuo sam je sa Marketa, i na njoj u Settings/Applications/Manage Aplications jeste moguce "Move to SD Card". Isto pise na RealCalc, koja je restorovana Titaniumom - nisam koristio tu opciju (Move to SD Card) jer mi se cini da je ovde Djoni objasnjavao da ako to uradimo, zbogom A2SD. E sad, na istoj toj aplikaciji (RealCalc) u Quick System Info/Applications, pise:
RealCalc
Version 1.4.3
276KB+4KB(O.OOB)
i pored pise SD...

Dakle, pitanja - kako se koristi A2SD? Naranim svinje i ne diram nista? Tj, instaliram s Marketa, sistem resi sve sam?

Sta sa aplikacijama kojima sam uradio restore? Uninstal, pa ponovo skinuti s Marketa, ili ne dirati, Quick System Info pise da ih ima na SD nekoliko, a kako ih ja nisam sam premestao, mora da je A2SD.

Zbunjuje me malo to sto Settings/Applications/Manage Aplications pod tabom SD pise samo jednu aplikaciju, F1 Racing. Otkud ona tu, nisam je ja premestao? Zasto nisu ostale? I pored nje u Quick System Info pise SD...

Ova dva sabirka gore, 276+4KB, prvo je na SD a drugo na internoj, il obrnuto kuku meni?

I na kraju, ima li ko ideju sta je poslednja stavka u onom spisku gore, System Storage? Da brinem sto ima samo tridesetak MB slobodno?
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Evo dva problemcica,...
1. Juce sam updateovao na Froyo, sve je super...razocaralo me je to sto ove vece aplikacije ne mogu na sdcard, tipa motonav,docs2go,...ali dobro...ono sto mi je bitnije, da li se to slucajno pogodilo sad ili ne..uglavnom, desava mi se to da mi handcent sms ne prepoznaje vise kontakte, vec kad stigne poruka izbaci mi samo broj, ne i ime kontakta. I da li je moguce i kako da odaberem handcent kao default sms aplikaciju?
2. Da li se nekome desava da melodija kod poziva bude smanjena, ponekad i da se ne cuje? Desava mi se to...relativno cesto, pa pocinje da iritira. Dakle kod poziva, telefon ne zvoni kako treba, vec pomalo priguseno, ili kao da je volume smanjen, a on na nekih 80%. Poznato nekome?
Tnx

vanjuska
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 00:45

Post od vanjuska »

Culi ste pretpostavljam za ladida aplikaciju za iPhone, pa me interesuje da li neko ima informaciju da li je prebacena na Android? Bilo je price pre 3,4 meseca da se radi na tome, pa pretpostavljam da se do sad vec sredilo...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

Ako si mislio na ovo:

http://i53.tinypic.com/2vwfb47.jpg

Odgovor je: ne, nema je još uvek za Android, nažalost :dry:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

MasterCard
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2010. 17:18

Post od MasterCard »

Jel zna neko da li ce biti HTCSense.com dostupno za HTC Desire ili nece,svuda sam trazio i nista nisam mogao da nadjem da pise nesto za desire

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

@Anony
U Settings/Sound ti je štiklirano "Quiet ring on pickup", zato se zvuk stiša kad podigneš telefon. Ako ti smeta, deštikliraj. Dopunski, telefon će po defaultu prestati da zvoni ako ga, kad pozvoni, okreneš ekranom na dole. Ovo su smislili za ljude kojima telefon uglavnom stoji na stolu, ni meni ne odgovara jer je uglavnom u džepu.
A za Handcent ne mogu da pomognem, ja sam ga deinstalirao jer mi je to baš smetalo, nisam imao predstavu ko me zvao dok ga ne pozovem, a to mi dopunski troši i onako besmisleno slabu bateriju. Default sms aplikacija prepoznaje kontakte, a na i na FroYo je unapredjena, više ne vidim razlog da koristim neku dopunsku aplikaciju za sms.

@MasterCard
A šta je HTCSense.com, može neko objašnjenje?

MasterCard
Novajlija
Novajlija

Post od MasterCard »

HTCSense.com je sajt sa kojim upravljas preko kompa telefon,ima ga HTC Desire HD mozes da kontrolises telefon ako ga izgubis da menjas slike kontakte itd,pa me interesuje da li ce to imati obican desire, imas na sajtu htc.com sve o tome da vidis

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Anony »

IvanP , hvala ti. Ne znam kako mi ta opcija u sound nije upala u oci :) Bitno da je reseno :) Hvala jos jednom

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

@MasterCard
Ako je do gospode iz HTC-a, to se neće ni pojaviti za Desire. Par dana nakon objavljivanja Desire HD i novog Sense koji je došao sa njim, neko je portovao taj novi Sense na Desire i još neke telefone, to je stiglo na Youtube, ali je ubrzo klip skinut, a thread koji je reklamirao novi Sense na "starim" telefonima ugašen. Ja sam uspeo na xda-developers da nadjem thread o tome kako instalirati novi Sense na Desire, ali nije u pitanju bio "flashable zip file" već neki sistem preko Android SDK, meni bar za sad nedostupna mađija... xda-developers kažu da se nadamo, znači biće, samo je pitanje vremena...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Anony napisao: Juce sam updateovao na Froyo, sve je super...razocaralo me je to sto ove vece aplikacije ne mogu na sdcard, tipa motonav,docs2go,...
Samo treba citati, 2 nacina postoje: rutovati (opisivano), "hak" (opisano i linkovano bas na ovoj temi, jednostavno&efikasno).
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Ima i flashable zip za novi Sense, samo treba prethodno particionisati karticu. Ne radi kamera i puštanje videa pravi probleme tu i tamo, ali ostalo je ok.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

zlivan napisao:Ima i flashable zip za novi Sense, samo treba prethodno particionisati karticu. Ne radi kamera i puštanje videa pravi probleme tu i tamo, ali ostalo je ok.
tako je, koristim već par dana i super je, pun inovacija što se tiče tema, veličine fontova, menija itd.... Inače ne radi registracija za htcsenese.com, tačnije dobio sam povratini verifikacioni email od njih ali opet ništa...

MasterCard
Novajlija
Novajlija

Post od MasterCard »

moze mala pomoc kako da one programe koje hocu stavim na karticu prebacim sa telefonske memorije,tel mi je nije rutovan itd,updejtovan na najnoviju verziju froyo 2.2
Pise mi da ima za koriscenje 147 mb a 35 mi zauzima motonav jel ima neko resenje a da nije rootovanje

bezbi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 31. Maj 2009. 02:19

Post od bezbi »

jel zna neko kolika memoriska micro sd ide uz njega ako se kupi preko vipa? predpostavljam da je neko pisao ali ko ce procitati 83strane :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Potrebna mi je pomoc.Odjednom ne mogu da instaliram app.Pokusao sam da skinem app sa marketa i kada je skine i pocne instalacija izbacuje mi info Instalation error:Unknown reason -18,a kada sam pokusao da instaliram root explorer ciju instalaciju imam na mmc pocne instalacija i onda mi izbaci Application not instaled.U cemu je problem?Ovo mi se desilo kada sam prvo pokusao da instaliram root explorer pa sam posle pokusao i ap sa marketa da instaliram pa se ni one nisu htele instalirati
Note IV N9100 dual

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Anony »

MasterCard...imas proces za hack linkovan na 53. strani valjda...tu negde,pa procitaj. I da napomenem da sam i sam procitao,ali jos nisam primenio,pa ne mogu licno da ti garantujem, ali video sam da je par njih to odradilo i da im funkcionise.

bezbi...ja sam uzeo telefon u Telenoru i dobio karticu od 4gb, i mislim da je ona standardna, tj. da se dobija svuda bas ta od 4gb. Ali, ako zelis da budes siguran,najbolje je da odes u Vip pa pitas

Odgovori