Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 27. Maj 2009. 18:34

Post od Nemanja88 »

Da li je moguce staviti neki drugi zvucnik za razgovor na 6300, ne bi li se bolje cuo (npr. od 6500), jer je fabricki zvuk u slusalici ocajan?
Ne brze od zivota...A ni od svetlosti!

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Nemanja88,

Ne moze nisu isti....

Da je fabricki ocajan evo sad prvi put cujem,ocajan je samo ako je neispravan....

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 14:25

Post od kapistec »

Deksicom shvatam ako preteras na primer sa surfanjem jer tada najvise greje baterija da dodje do resetiranja, ali po meni je nedopustivo posle 10 minuta da se ovo ponavlja. Sada instaliram posljenji softver pa da vidim dali je u tome problem jer telefon je relativno nov na trzistu.Ako nije to onda je verovatno hardware ili je fabricki neki propust ili je to "normalno"kako neki kazu. Pozdrav

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Layne_Staley napisao: zna neko koliko bi ovo kostalo ?
moram da bumpujem, ja se izvinjavam...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nemanja88 »

@ drgrga: A da li moze od neceg drugog? Odgovara cak i uz malo budzenje :D ... Ne znam kako nije ocajan, ja sam imao 4 kom. (tj. ovaj je cetvrti), i na sva cetiri se sagovornik cuo veoma lose (makar za moj ukus, a i kad uporedim sa nekim drugim telefonima).

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

Nemanja88,

Moze od dosta modela,ali to je taj isti zvucnik,mozda je poenta u tome da ti ne odgovora jer mu je sama konstrukcija maske i plastike gde je smesten takva kakva je.Ja stvarno nisam do sad imao nikog da se zalio na zvuk,sem u slucaju da crkne,bruji usled prasine,metalnih opiljaka itd,itd...

Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Nemanja88 »

Ne, ne bruji, jednostavno se lose cuje, tj. slabo (nesto kao 8800 Sirocco). Cak sam ga pojacavao i preko kodova, i ne pomaze... U svakom slucaju, hvala na odgovoru.

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Ostavio sam u servisu Samsung s8500 wave gde su pokusali da stave valjda posljednji firmware i na 30% instalacije im je telefon stao i iskljucio. Sada je kako prakticki "mrtav". Dali znate kakva su iskustva kad se nesto tako desi? U servisu kazu da su 99% sigurni da ce da podignu telefon i da instaliraju software. Pisite za neka iskustva i hvala

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

kapistec,

U tom slucaju ubijjen je boot,mora na JTAG da se ozivi pa ponovo......zato ja te telefone ne uzimam u ruke....mnogo muke i nerviranja za male pare.

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Ima li neko da zna postupak za Samsung s8500 Wave sta se radi kad je otisao boot i treba da se reparira (ali korak po korak). Servis u kojem je telefon imaju svu opremu za da urade to medjutim do postupka za repariranje i oni tesko dolaze za ovaj telefon. Ako neko moze da pomogne jer vec 5 dana telefon ne moze da se opravi. Napominjem postupak samo za BOOT a ne za ono sto kasnije sledi kako flash i firmware i slicno. Hvala unapred

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

kapistec,

Ako imaju box imaju i support,gde je sve detaljno objasnjeno,i gde su testpointi i procedura reparacije....

pozz

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ljudi, k800i mi je upao prosle godine u morsku vodu, ja sam ga izvadio i izvadio mu bateriju i nisam pokusavao da ga palim.. probao sam da mu izvucem vodu na sve nacine.. jel postoji neki servis koji bi uspeo da popravi to ? :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

После купања у сланој води и годину дана чекања, готово је немогуће да се настала штета може поправити...
Слобода или смрт

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

drgrga Dali ta reparacija sa Riff box opremom vazi za sve platforme ili za ovaj Samsung s8500-Bada platforma posto je relativno nov operativni sistem treba mozda neka dodatna uputstva za da se sredi jer koliko sam ja dobio informacije iz servisa oni dobijaju support od nekog experta za Samsung software iz Bosne.

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od drgrga »

kapistec,

Ne znam sta se toliko opterecujes...dao si telefon na popravku i ne petljaj se ljudima u posao.Dobices ga nazad ispravan kad ga zavrse....

Inace sto se tice WAVE evo ti info od kada se jos radi:

RIFF JTAG - Samsung WAVE S8500

RIFF JTAG - Samsung WAVE S8500 SIngle Click Unbrick ! Unlock by Clonning too !

--------------------------------------------------------------------------------

02.09.2010 Samsung WAVE Single Click Unbrick/Repair dead boot released WORLD FIRST ! ! ! !

Please start JTAG Manager and click “Check for Updates” button. You’ll be notified about new DLL, download it and restart the software.
“Samsung_S8500.dll” contains pinout, repair instructions and required files for single click Samsung WAVE S8500 Unbrick/Repair dead boot.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Da li bi neko od servisera mogao da mi kaze za koliko para moze da se nadje maskica za SE X1?
i Jos jedno pitanje koliko kosta dekodiranje za e71?

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

drgrga Hvala ti jos jednom na objasnjenju i ostavicu sada da vidim sta ce uraditi
Nadam se sve najboljem

Pozz

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Слобода или смрт

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

bestboy,
hvala brate, ali ne znam kako to ide tj. nikad nisam narucivao nista iz inostranstva.

Mirjana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Jan 2010. 17:41

Post od Mirjana »

Ako može mala pomoć,koja je bolja varijanta telefona slajd ili preklop? Prvenstveno mislim na flet kabal,gde je veća mogućnost da crkne.
Izvinjenje ako pitanje nije na pravom mestu,nisam znala gde da ga postavim (nisam uspela da nađem sličnu temu). Hvala!

Odgovori