Neke stvari o WiFi-u
E sad mi vec treba pomoc.
Probao sam ranije da povezem HTC Desire na neki USB WiFi i nisam uspeo, al to je i onako bilo na par dana (bio sam na putu) pa mi nije bilo mnogo vazno.
Sad sam "kuci", imam ADSL WiFi router D-Link na kom je do sad (i sad) lepo radilo 2 laptopa (XP i Vista), i 2 Nokie (N95 i 5800), najcesce po (neka) dva uredjaja odjednom.
HTC Desire nece.
Probao sam da u telefonu stavim staticki IP (192.168.1.3, jer su .1 gateway a .2 moj laptop) ali to ne resava problem. Telefon "vidi" SSID, napise "Obtaining IP address" a zatim "Unsuccessful".
D-Link je kupljen polovan, radio je cim sam ga ukljucio, umem da mu udjem u podesavanja, al tamo ne znam sta da probam... kako rece tomas.h vecina nas koji koristimo komp i onako ne znamo sta radimo:)
Aj sad, ima neko predlog?
Edit: gledam u podesavanja routera, vidi MAC adresu Desire-a, al za DHCP pise da istice za manje od minut (to dok pokusava da dobije IP adresu), za lap top i drugi telefon nesto ispod 24h. Router se zove DSL-2640U.
Probao sam ranije da povezem HTC Desire na neki USB WiFi i nisam uspeo, al to je i onako bilo na par dana (bio sam na putu) pa mi nije bilo mnogo vazno.
Sad sam "kuci", imam ADSL WiFi router D-Link na kom je do sad (i sad) lepo radilo 2 laptopa (XP i Vista), i 2 Nokie (N95 i 5800), najcesce po (neka) dva uredjaja odjednom.
HTC Desire nece.
Probao sam da u telefonu stavim staticki IP (192.168.1.3, jer su .1 gateway a .2 moj laptop) ali to ne resava problem. Telefon "vidi" SSID, napise "Obtaining IP address" a zatim "Unsuccessful".
D-Link je kupljen polovan, radio je cim sam ga ukljucio, umem da mu udjem u podesavanja, al tamo ne znam sta da probam... kako rece tomas.h vecina nas koji koristimo komp i onako ne znamo sta radimo:)
Aj sad, ima neko predlog?
Edit: gledam u podesavanja routera, vidi MAC adresu Desire-a, al za DHCP pise da istice za manje od minut (to dok pokusava da dobije IP adresu), za lap top i drugi telefon nesto ispod 24h. Router se zove DSL-2640U.
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Konacno sam odlucio i narucio router.Cuo sam se sa jednim prodavcem opreme za kom-ove u Jagodini i on mi je iz prve predlozio TL-WR841ND jer kaze da za njeg zna da radi kako treba.Naravno uz to uzimam i antenu od 24 db.Samo mi osyaje da cekam septembar da bih namontirao tu opremu u tom selu gde radim pa da vidim da li sve to da radi kako treba
Note IV N9100 dual
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
deksicom, obicnom sifrom sam zakljucao ruter ,ne mac adresom,imam TP-LINK TL-WR340G 54M,kad sam ga uzeo samo sam sifru namestio i sve je super radilo bez nekih dodatnih podesavanja,sve sljaka super tosiba lap top i phone kao i svi ostalo telefoni sa wi fijem samo kod Jet-a imam problem.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
nemanjabrat, idi par stranica unazad jedan kolega je imao slican problem tvome i on je to valjda resio tako sto je postavio mac filter umesto one sifre,jer kada se aktivira mac filter tada on pusta sve uredjaje od kojih je uneta mac adresa.Probaj i ti to znaci umesto koda ili sifre ukljuci mac filter ili skini sadasnju blokadu pa probaj.Ja imam isto tp-link ruter zakljucan mac filterom istovremeno mogu da rade sva cetri uredjaja od kojih sam uneo adrese, 2 deskopa 1 lap top i telefon n79.
Pera detlić, ne znam šta raditi sa androidom i ad-hoc mrežom, ne vole se. Ima link na strani
12 ovog topica koji meni nije pomogao, još nisam rootovao telefon, i ne znam da radim sa adb... Ja sam svoj problem rešio tako što sam skinuo zaštitu sa mreže (bila je WEP). Znači li to da se android i WEP ne vole nisam stigao da testiram, možda bi WPA radila, u kom slučaju ostaje da biram: filtriranje MAC adresa ili WPA. Svašta može da se sazna čitajući q&a, kad imaš kad...
12 ovog topica koji meni nije pomogao, još nisam rootovao telefon, i ne znam da radim sa adb... Ja sam svoj problem rešio tako što sam skinuo zaštitu sa mreže (bila je WEP). Znači li to da se android i WEP ne vole nisam stigao da testiram, možda bi WPA radila, u kom slučaju ostaje da biram: filtriranje MAC adresa ili WPA. Svašta može da se sazna čitajući q&a, kad imaš kad...
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne bih da sirim paniku, ali sam citao nesto da se HTC Desire bas ne voli sa D-Linkom, i da to jos nije resheno, id ase ne zna kako bi se i reshilo. Jednostavno sve radi, osim HTC Desire i D-Linka.
toda81, nisam bio tu pa da ti pomognem, u izboru ali si dobro uradio. Mada, gledam, mozda je moglo i nesto jeftinije da se prodje, ali samo da to tebi radi i bice sjajno.
toda81, nisam bio tu pa da ti pomognem, u izboru ali si dobro uradio. Mada, gledam, mozda je moglo i nesto jeftinije da se prodje, ali samo da to tebi radi i bice sjajno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Miodrage, u pravu si oko panike
HTC Desire radi sa D-Link routerom, ako se skine WEP zaštita a umesto nje postavi MAC filter. Radi li i sa WPA zaštitama nisam proverio, dodijalo mi je mučenje sa wifi. Desire ne radi sa ad-hoc mrežama, pa ni sa onima koje napravim pomoću D-linka, ali to je do Desire. Zašto je to tako ne znam (nokie mi rade i sa ad hoc i sa svim tipovima zaštite) ali bih voleo da znam zašto bar nisu napisali u uputstvu za upotrebu Desire šta radi a šta ne. Potrošio sam sate i značajnu količinu živaca da bih to proverio.
Edit: može da se natera i ad hoc, samo treba 1. root i 2.adb pull. Ne pitajte mene ni za jedno od ta dva!

Edit: može da se natera i ad hoc, samo treba 1. root i 2.adb pull. Ne pitajte mene ni za jedno od ta dva!
- toda81
- Prijatelj foruma
miodrage,najbitnije je da taj ruter odradi svoj posao,ali se pojavila jos jedna mogucnost kada je trosenje para u pitanju pa mozda kupim samo wlan karticu za sada posto sam juce kupio antenu od 24 db,a nije im jos stigao onaj ruter.Razlog je iznenadna kupovina desire-a.Iskreno,bio bih srecniji da sredim to sa desire-om za pocetak pa cu posle toga (malo dok se slegne prasina) da iskukam i taj ruter 

Note IV N9100 dual
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
toda81, prijatelju, ako kupis karticu samo, i vec imas antenu, onda ces u buducnosti morati da planiras kupovinu rutera svakako. Teoretski prichano, mozes da kupis jos jedan USB WiFi adapter koji ima mogucnosti da pravi ad-hoc mrezu, i da preko njega dodelis Desire-u net, a wireless ti svakako stize preko antene i kartice. Morao bi da odradis bridge-ovanje konekcija... ima tu posla, ali se u principu moze. Problem je jedino ako taj USB WiFi nece da saradjuje sa Desire - jer evo vidimo da sa ad-hoc mrezama nece da radi...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- toda81
- Prijatelj foruma
miodrage,kupicu ja ruter,samo da se za pocetak malo slegne prasina oko kupovine Desire-a.Ipak u tom selu gde radim nema ni 3g i edge pa ce mi net na tel biti slab.Jedino kod suraka mogu da koristim wifi,a i kad dodjem kuci.Za sada sam presrecan sto cu dobiti desire i ne znam kako cu da izdrzim dok ga ne dobijem.Ubija cekanje
Note IV N9100 dual
Na ovom sam mestu kukao na problem, pa je mislim red i da prijavim rešenje - uspeo sam da konektujem Desire na ad-hoc mrežu. Komp je povezan na kablovski net njihovim routerom (koji nije wireless), pa sam kupio dlinkov usb pomoću kog sam povezivao dve Nokie i dva laptop računara, a Desire do sad nije hteo. Razlog je već poznat - Android ne dozvoljava upotrebu ad-hoc mreža. Pošto je telefon rootovan, našao sam wpa-adhoc-signed.zip, čijim flešovanjem je problem rešen. Za sad sam uspeo da se povežem koristeći settings/wifi sa telefona, a wi-fi finder aplikacija koju inače koristim vidi mrežu, ali neće da se konektuje, probaću ponovo ovo za svaki slučaj.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
Evo i mene na ovom delu foruma
, i ono sto me zanima je da li je moguce sledece:
Dakle, imam dostupnu wireless mrezu preko koje najnormalnije surfujem sa svojim mob. telefonom (u pitanju je Nokia E72). Ono sto me zanima je da li je moguce surfovati tom istom mrezom na racunaru koji nema wireless karticu, a pomocu E72?
Znam da mogu preko PC Suite-a da povezem racunar na net preko mobilnog, ali tu nemam opciju da biram konekciju, vec se samo moze konektovati na mrezu mog operatera (MTS)..
Svaka pomoc je dobrodosla

Dakle, imam dostupnu wireless mrezu preko koje najnormalnije surfujem sa svojim mob. telefonom (u pitanju je Nokia E72). Ono sto me zanima je da li je moguce surfovati tom istom mrezom na racunaru koji nema wireless karticu, a pomocu E72?
Znam da mogu preko PC Suite-a da povezem racunar na net preko mobilnog, ali tu nemam opciju da biram konekciju, vec se samo moze konektovati na mrezu mog operatera (MTS)..
Svaka pomoc je dobrodosla