Kamera: N6630 vs SE700i
Ovo glasanje je otprilike kao da je ponovo postavljeno pitanje "Nokia vs. Se"... Zato će tako ljudi i glasati (prema svom ubeđenju), pogotovo što većina nije ni imala prilike da uporedi te fotografije...
Neki će baš tako glasati samo da bi videli rezultate glasanja.
Zato ni rezultat nije nizašta merodavan...
p.s Sasvim bi druga stvar bila da su ispod (ili u sklopu) tog glasanja nekako okačene fotke napravljene u istim uslovima, sa oba telefona..
Neki će baš tako glasati samo da bi videli rezultate glasanja.
Zato ni rezultat nije nizašta merodavan...
p.s Sasvim bi druga stvar bila da su ispod (ili u sklopu) tog glasanja nekako okačene fotke napravljene u istim uslovima, sa oba telefona..
Dexter napisao:Pa ja sam okachio slike,imate link gde imaju slike sa oba telefona u istim uslovima,i ovo vishe ne vredi komentarisati.....
Da, ali pre toga treba da pročitaju pola teme da bi došli do tog linka (odnosno, da bi videli da uopšte i postoji)...
Samo kažem da će mnogi po inerciji pritisnuti taster za svog favorita/proizvođaća čisto da bi videli rezultate glasanja i time nahranili svoju sujetu (i potvrdili sumnje da su kupili bolji telefon od "omraženog" konkurenta)...
Možda i grešim...

- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
jao zoko sto imas lep telefon!!!!!!
jesi li zadovoljna 6630 kako te sluzi?????????????????????

jesi li zadovoljna 6630 kako te sluzi?????????????????????
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
Evo uverite se i sami...slikano u zemlji Srbiji sa ova dva telefona...slike od se700i su sa fix-og telefona...a od 6630 sa mog...obe fotke napravljene u Beogradu, ali nažalost na različitim lokacijama...ali po meni dovoljno da se vidi
Samo da napomenem da su obe slike umanjene na rezoluciju 640x480, zbog veličine i uploadinga...
Toliko...
6630

se700i

Samo da napomenem da su obe slike umanjene na rezoluciju 640x480, zbog veličine i uploadinga...

Toliko...
6630

se700i

pa ovo je glupo jer nisu isti uslovi... da bi se videlo ko pravi bolje slike treba da je ista okolina, isto osvetljenje... ovako nema svrhu.. 
a i pogledajte kako je podesen s700... i sto je zanimljivo slika sa 6630 je slikana mnogo ranije...
6630 HR= 300 dpi, VR=300dpi
s700 HR=72 dpi, VR=72dpi...
dakle ovakvo poredjenje je cista glupost...

a i pogledajte kako je podesen s700... i sto je zanimljivo slika sa 6630 je slikana mnogo ranije...
6630 HR= 300 dpi, VR=300dpi
s700 HR=72 dpi, VR=72dpi...
dakle ovakvo poredjenje je cista glupost...

Poslednja izmena od Akki u Uto, 04. Okt 2005. 21:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19
"I have an explanation for this. While in the previous tests, most of them individual, we have tested different settings, this time we had only taken pictures with on auto. While dealing with Nokia is cool, because there's nothing to adjust, with Sony you have to play a little - to edit the compensation of the exposure, to use different modes for balancing the white color, to turn off the spot metering when needed. The question is: aren't such advanced methods necessary for a camera phone? And, on the other side: why not appreciate the approach "just press the button"."
kao sto sam vetj pricao... ali ne vredi... uostalom ne vidim vise koja je poenta ovakvih poredjenja... aj nekad su i bila zanimljiva ali sada kad su se pojavili telefoni sa boljim kamerama... nije mi jasno...
kao sto sam vetj pricao... ali ne vredi... uostalom ne vidim vise koja je poenta ovakvih poredjenja... aj nekad su i bila zanimljiva ali sada kad su se pojavili telefoni sa boljim kamerama... nije mi jasno...

- Lomnica_city
- Expert
Nemoj da se ljutis imenjakinjo,nije vredno toga,to su samo obicne slike!
Slazem se da ne zaostaje mnogo 6630 za S700 ali je zaostatak ocigledan i realan i to je jednostavno stvar koriscenih cipova i tu se sad nista nemoze,ko hoce strava kameru neka kupi digitalac a ako nece 2 uredjaja ima dosta drugih telefona sa dobrom kamerom (W800,K750...) i ne vidim razlog dalje raspravke,cinjenice su rekle svoje a glasanje je apsolutno nerealno i bruka za one koji su glasali tako tj. nerealno!
Pozdrav

Slazem se da ne zaostaje mnogo 6630 za S700 ali je zaostatak ocigledan i realan i to je jednostavno stvar koriscenih cipova i tu se sad nista nemoze,ko hoce strava kameru neka kupi digitalac a ako nece 2 uredjaja ima dosta drugih telefona sa dobrom kamerom (W800,K750...) i ne vidim razlog dalje raspravke,cinjenice su rekle svoje a glasanje je apsolutno nerealno i bruka za one koji su glasali tako tj. nerealno!
Pozdrav

pa u excifu pise kad su slikane a to je u januaru sa 6630 a u junu sa s700Zoka napisao:akki, alo čoveče, slike se700i sam dobila dve nedelje pre nego što sam ja kupila 6630...ono što si naveo uopšte nije vreme slikanja...uostalom, ako već hoćeš, iskopiraj exif slika ovde...

vreme uploada nema ama bas nikakve veze sa excif-om... sem ako ja ne zivim u zabludi sve ovo vreme a ti si uploadovala fajlove u januaru i junu... ali to je nebitno, excif se moze promeniti, ali nisu isti uslovi i kad smanjujes sliq potrudi se da DPI bude isti...

- Lomnica_city
- Expert
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
Naravno da vreme uploada nema veze sa excifom fotografije...ali prosto mi je nemoguće i nerealno...jer sam ja sliku sa 6630 napravila pre 10ak dana...a mislim da je fix napravio svoju u avgustu ili septembru, ako sam ga dobro razumela...nije više ni bitno...ali poenta je bila da se uporede...nema veze...akki napisao: pa u excifu pise kad su slikane a to je u januaru sa 6630 a u junu sa s700![]()
vreme uploada nema ama bas nikakve veze sa excif-om... sem ako ja ne zivim u zabludi sve ovo vreme a ti si uploadovala fajlove u januaru i junu... ali to je nebitno, excif se moze promeniti, ali nisu isti uslovi i kad smanjujes sliq potrudi se da DPI bude isti...