Samsung Wave (S8500)/Wave II (S8530) Bada platforma

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 14:25

Post od kapistec »

ok, hvala mnogo.Razumeo sam da bude u mkv formatu ako je film a mislim da telefon podrzava i HD 720 ili mozda gresim. U svakom slucaju uzecu taj TV out jer za original cena od 6,5 Evra nije skupa.Pozz

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

Nema veze koji je format, može biti i divx, xvid, mkv i slično, seckanje postoji samo ako su prisutni B-frejmovi u filmu. Već sam jednom pisao o tome. Ja na telefonu imam svakakvih video zapisa i nema seckanja nikakvih, a takođe sam imao jedan mkv sa prisutnim B-frejmovima gde je to seckanje bilo primetno, posebno kada se radi o "bržim" scenama.
Nokia e71

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Hajde ponovo (ne bilo ti zapovedjeno) napisi kako da resim taj problem sa b-frejmovima. Da li je to nezavisno od filma do filma te moram svaki put da proveravam ili da nabacim neki codec na telefon ili kako resiti problem.

Uzeo sam juce karticu 4 class i probao sam dva filma i oba seckaju odnosno nisu glatki kao na kompu. Recimo da na kompu gledamo sa 30 frejmova, na tel mi se cini kao 25 npr. Kako resiti to?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Na 9. strani sam pisao o tome. Postavio sam i link gde se piše o tome, a na tom sajtu imaš i primere da skineš, pa ako nekom na oba primera secka video, onda je u pitanju neki drugi problem.
Nokia e71

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

@ikim sad cu pogledati posto sam iscitao sto strana na raznim forumima i vise sam zaboravio
Postoji navigacija koja je korisna. Nije najbolja ali moze da prodje.

Skinite arhivu sa linka http://www.mediafire.com/?vo9z11pb11pcccm
Otpakujete na root kartice da bi ste dobili WeTravel folder na root-u
Skinite telofon sa kabla i idite u WeTravel folderi pokrenite instalaciju WeTravel.jar ...
Po zavrsetku startujete aplikaciju, odaberite zeljena podesavanja, jezik, glas rutiranja i mapu SCG
Ostaje vam da uhvatite satelite i da pocnete sa rutiranjem. Podesavanja u aplikaciji ima dosta, u startu je podeseno da je mapa 2D...

Ono sto je najvaznije je da je mapa kvalitetna, imate i POI i dosta toga sto ja nisam isprobao. Ono sto sam ja probao je veoma jednostavno i za mene zadovoljavajuce, a to je da moze da me izrutira od tacke A do tacke B bez problema i sa rekalkulacijom rute, a to radi OK, nocas isprobao u par navrata...

Nema brojeva ali bar nalazi ulicu i gomilu poi

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

stefgi, Ima li mapa za Makedoniju i sta je to root kartica i gde da je nadjem. Malo detaljnije ako moze postupak u root. Hvala i pozdrav PS. (ima li barem 30% kako garmin)

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Ima mapa i za bracu makedonce. http://we-travel.co.cc/joomla/ Stavis foldder otpakovan u root kartice,to je onaj prvi ekran kad kliknes na karticu. Mada i ne mora jer sam ja uspeo i tako sto sam stavio u "öthers". Kartica je kartica....memorijska

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Stefgi probacu da instaliram i da se nakacim na satelite. Nego reci dali je sve ovo besplatno kako na primer garmin i koje jezike ima. Valjda ima glavne ulice u Skoplju. Pozz Sta je to POI ?

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

stefgi: predlažem da okačiš neke screenshot-ove od navigacije koju si prezentovao. Meni je telefon trenutno na punjenju, tako da ću je tek sutra probati, a budući da si je ti i otkrio, bilo bi i fer da je ti slikovito isprezentuješ.
;)
Nokia e71

dejanjaksic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Okt 2010. 09:34

Post od dejanjaksic »

moze li neko da mi pomogne?!sa slavnog menija od 3 strane meni je nestala jedna,na kojoj su bile ikonice (navigacija,podsetnik,beleske,vrem.prognoza...),kako da to otklonim..te aplikacije i dalje postoje (nisu obrisane kada,kucnem pretragu u pametnij ag.one se pojave)smestene su negde ali ne nam kako da ih vratim na stranu glavnog menija :(
unapred hvala :)

sket
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 18:24

Post od sket »

Najnovija verizja Kies-a (1.5.3.10093_80):
http://www.samsungmobile.co.uk/support/ ... l=GT-S8500

237
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 03. Okt 2006. 23:16

Post od 237 »

@dejanjaksic: Pretpostavljam da se radi o glavnom, a ne slavnom meniju :). Ne znam kako može da nestane čitava strana iz glavnog menija,(klikom na edit u gornjem levom uglu moguće je samo razmeštati ikone ili ih deinstalirati). Opet bi sve ikone trebalo da budu prisutne.

dejanjaksic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Okt 2010. 09:34

Post od dejanjaksic »

237, da naravno, glavni :)
nazalost probala sam sve ..kapistec mi je napisao da je najverovatnije nesto softverski :( ako neko ima iskustva sa ovakvim problemom,nek javi
pozZ :)

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Dejanjaksic @ Prva stvar sto treba da se uradi je hard reset. Negde na predhodnim stranama je bio kod za hard reset. Trebalo bi da vrati na fabricko stanje. Naravno sacuvaj svoje podatke sto ti trebaju. Ako ne uspe onda telefon valjda treba da se flesuje(moja preporuka da se uradi u servis)i da se stavi novi firmware. Ako i to ne bi otklonilo problem u sta sumnjam onda je nesto hardverski.Probaj pa javi

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Pozdrav ljudi!

Samsung nas je sve obradovao Theme kreatorom kojeg je danas pustio u slobodnu distribuciju.
Pokažite svoju kreativnost i napravite teme koje možete deliti sa drugima.

Meni je trebalo nekih pola sata, a rezultate novih tema možete videti ovde:
http://www.mysamsungwave.com/index.php?board=35.0

Pošto preuzimanje dizajnera tema ima određenu proceduru registrovannja, da se ne bi mnogo mučili, evo direktan link:
http://itcaffe.net/attach/S8500/Samsung ... _1.0.0.zip
Nokia e71

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Otkako sam fleshovao telefon i stavio verziju 1.0.2 - s8500xxjh3, iskljucio 3g i stavio na 900/1800 i iskljucivanje svetla na 30 sec, sa ne prevelikim koriscenjem ( 3-4 poziva,1-2 poruke ,5-10 min internet, malo muzike i video klip - dnevno) od punjenja telefona do iskljucivanja-5 dana i 2 sata. Nije mi se verovalo ali je tako. U pozadini je aktivan samo Wiget.Ovo su moji utisci pa mozda ce nekom pomoci da produzi trajanje baterije. Pozz

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Aj kad si vec pomenuo bateriju, uzmi i skini sa torenta ovaj film ali bas ovaj The.Firm.BDRip.XviD-ALLiANCE i da napravimo test. Tel stavi u flight mode,osvetljenje na 5,muzika na min i naravno repaet. Izmeri koliko je uspeo puta da izvrti film odnosno vreme dok nije doslo do 10 posto kada ga gasi. Aj ako ti nije tesko. Radi nas vise ovo pa da vidimo u kakvom su nam stanju baterija.

Zamolio bih ako jos neko moze da pomogne ovom malom istrazivanju.

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Izvini ama ja sam totalni laik u ovome. Ni znam sta je flight mode,niti torent, niti posle blokiranja telefona kad sam morao da ga fleshujem cheprkam po njemu. To sam napisao jer nisam imao telefon koji je trajao 5 dana bez punjenja pa makar sedeo u fioci tih 5 dana. Neka neko sto je vican u ovome odradi taj test.I ja bih hteo da cujem druga iskustva. Pozz
Poslednja izmena od kapistec u Pet, 15. Okt 2010. 15:31, izmenjeno 1 put ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kapistec, nije fight mode, neces da se bijes, vec flight mode. To je rezim u kome su iskljuceni svi komunikacioni servisi: telefon, wifi, bluetooth. Torenti su servis za razmenu podataka, za detalje "google is your friend".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapistec
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od kapistec »

Ispravljeno je. Valjda mojom greskom nikog nisam zeznuo. Morao sam 3 puta da dobro pogledam dok sam primetio da ima i slovo l .

Odgovori