HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

IvanP, hmmm... Hvala tebi na duhovitom odgovoru, mada mi nisi puno pomogao :roll:
Iskreno, nije mi do smeha, jer sam par dana unazad zbog sličnog problema brisao phone, flash-ovao dve verzije Radia i ne znam sve šta još činio, ne bi li otklonio "kvar" u vidu "ispadanja iz mreže" , da bih sad dobio istu stvar, ali drugačije manifestovanu !!! :dry:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ima li neko problem sa punjenjem baterije tipa da kada npr stavi tel napunjac uvece i kada pogleda ujuyru kada se probudi i indikator baterije pokazuje da je baterija napunjena samo oko 90%, a ne 100% kako bi logicno bilo?Meni se ovo desava stalno i izludjuje me.Na nokii je bilo bas lepo jer mi je uvek ujutru baterija bila skroz puna
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

toda81, mislim da je to boljka svakog telefona sa ovom platformom. Meni se desava da pokazuje 100% ali bukvalno posle 20-30min se spusti na 95%. Sve je to kad telefon ostane upaljen preko noci dok je na punjacu, a kad je ugasen onda posle noci provedene na punjacu pokazuje 100% i tako drzi barem par sati ukoliko telefon ne koristim tj izdrzi sat i nesto zjakanja po netu.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Hmm, da li je neko imao problem sa mikrofonom na Desire-u? Kad primim poziv ili kad nekog zovem, cujem sagovornika normalno, ali on mene ne cuje. Ovo je pocelo pre neki dan da se desava, pre toga apsolutno nista. Nije samo jedan broj u pitanju, probao sam i sa fiksnog telefona i ista se stvar desava.
Na ovaj problem nailaze i drugi, koji savetuju da se resetuje fon, hard resetuje, stavi No Lock aplikacija jer je problem kao u uspostavljanju poziva kad se odgovori otkljucavanjem, pa menjanje ROM-a, radia, postavljanja u drugaciji rezim rada (GSM only), klik na mute pa na unmute i ko zna sta sve jos ne... nekima se problem otkloni, nekima i posle svih ovih pokusaja ne. Cini mi se da je hard reset resio problem, ali videcemo...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Azimuth, bas je bez veze sto su napravili taj propust sa punjenjem baterije.Onda cu definitivno da gasim uvece tel i da ga tako punim,a nokiu 6280 cu da koristim za budjenje na zalost.
Green, ja za sada nisam imao taj problem,a nadam se da ga necu ni imati.Nadam se da ti se posle hard reseta problem trajno resio
Note IV N9100 dual

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

toda81, i za sve ostale koji imaju problem sa vekom baterije, evo korisnog saveta... Na engleskom je i mislim da će se svi snaći bez većih problema:

"Calibrate the battery by completely draining it until the phone completely shuts itself off. Turn the phone on again and let it shut itself off one more time. Then charge your phone while it is off for over 8 hours. This will fully charge the battery so that when the phone is turned on, it now sees the battery as full. It is recommended to repeat this process at least one more time. You will see an increase in your battery’s charge life and longevity. Calibration of a battery can be done at any point and a maintenance calibration is recommended every month. "

Uz ovo, preporučujem da skinete neko programče, preko kojeg će te kontrolisati napunjenost baterije, kao na pr. "Battery Booster" kojeg lično koristim i jako sam zadovoljan s njim !!! :wink:
Takođe, nije dovoljno to što će vam se prikazati 100% napunjenost baterije, već je bitno da se postigne "voltaža" iliti napon baterije od minimum 4187 mV ili 4192 mV (što je meni samo jednom pošlo za rukom), a sve preko 4200 mV je ravno PODVIGU !!!

Na kraju, samo ću vam to reći, da sledeći uputstvo od gore, produžio sam vek baterije na cela 3 dana, uz neko normalno - ne preterano korišćenje... Napominjem da NIJE PAMETNO DA GASITE TELEFON PRILIKOM PUNJENJA BATERIJE !!!

Toliko od mene... Srećno :D

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Harthouse, obzirom na to da se problem javlja u prizemlju, ali ne na spratu, trebalo bi da je prosto lokacija. Mozes da proveris, drugim telefonom na istom mestu, sa istom karticom. Ako nije lokacija, moze SIM kartica da bude, ako je stara zameni je, mts to radi za 200 kinti, ne menjas broj. Ako ni to nije, onda servis, ali ja bih se kladio na lokaciju.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

IvanP, pazi sad... Moram da ponovim, da se taj problem pojavio iznenada i to pre 2 dana !!! Danas mi se ista stvar ponovila, da sam zaboravio da sam jednostavno nedostupan i kad sam se popeo na sprat, dobio sam poruku o 3 propuštena poziva. Takođe ću reći, da ne bih ni znao za taj problem, da prilikom otključavanja telefona na displeju, u gornjem desnom uglu ekrana stoji "Emergency calls only" , u suprotnom (kad je telefon otključan) vidim signal sa 2 crte i nekih -111 - -107 dB !!! :o

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Harthouse napisao:"...Then charge your phone while it is off for over 8 hours..."
"... Napominjem da NIJE PAMETNO DA GASITE TELEFON PRILIKOM PUNJENJA BATERIJE !!!"
Ne znam da li sam te dobro razumela, ali ove dve recenice se kose jedna sa drugom..:-(

Ili si ti mozda mislio da u toku punjenja nije dobro odraditi proses gasenja tel?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Kako uraditi unroot htc desire-a?Ima li neko oficijalni ruu?Telefon je root-ovan pomoću revoked 3.Pozdrav!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Harthouse, probacu ovo sto si napisao.Nije problem da se dva puta tel pusti da se sam ugasi pa da se 2 puta puni ugasen po 8h.Samo to moze da bude malo smorno ako se to radi svakog meseca.Ipak vredi pokusati jer mi ide na zivce ovo sto se baterija nikad ne napuni kad tel prespava na punjacu
IvanP, mislim da ne moze drugim tel da vidi kako se ponasa mreza zato jer ne hvata svaki tel isto signal.Ja sam u jednoj sobi kod mene sna e71 cesto gubio signal,dok na desireu nikad ne gubim signal na tim mestima.Sve je relativno.Izgleda da se bez problema ne moze ziveti
Note IV N9100 dual

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Harthouse, i meni signal pada na -107dBm, a onda pokazuje samo jednu crtu. Ako ispravno razumem Wikipediu, -111dBm je najniza moguca vrednost za GSM signal, nije cudo da imas propustene pozive. Do mesta je. Ne znam sta se desilo u tvom komsiluku pre dva dana, mozda nova radio stanica ili trafo, nesto ti ometa signal. Prati napolju signal, i ponesi jos neki telefon pa uporedi...

Edit: jeste, razlicito hvataju signal telefoni, ali... evo ovako: u podrumu zgrade koju sad privrsavam niko nema signal, sa svih 6 strana gusto armirani beton. Tu ne zavisi od telefona. U mom prizemlju jedan Desire, N95, N5800 i neki SE, plus tri razlicita modema (od tri mob operatera) imaju slabu mrezu. Krci kad pozoves. Izadjes ispred zgrade - sve normalno. Dignes modem na ormar - eto ti 3G+ (na stolu cesce E, redje 3G).

PS Toda81, zivot bez problema bi bio dosadan ko petn'esta repriza Srecnih ljudi..
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

dakiza, imas na xda video tutorijale, pa procackaj malo forume. :wink:

mozda cak i u istoj temi gde je tutorijal za rootovanje.

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Našao sam rešenje.Evo ako nekom zatreba http://shipped-roms.com/shipped/Bravo/R ... signed.exe to je official 2.2

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Ninolina napisao: Ne znam da li sam te dobro razumela, ali ove dve recenice se kose jedna sa drugom..:-(

Ili si ti mozda mislio da u toku punjenja nije dobro odraditi proses gasenja tel?
Ha ha ha... OK... Samo sam čekao da se neko upeca ! Šalu na stranu. Znam šta sam napisao, ali mrzelo me da sam sebe ispravljam. Poslednja rečenica, gde sam se "derao" se odnosi na svako naredno punjenje baterije, isključujući proces kalibracije, pošto je ovo rekao Azimuth: "Sve je to kad telefon ostane upaljen preko noci dok je na punjacu, a kad je ugasen onda posle noci provedene na punjacu pokazuje 100%... "

Nadam se da je sad OK ?!

Izvinjavam se svima na kontradiktornosti... Bilo je namerno, ali ne i zlonamerno :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Hahaha, taman posla da sam savetovao gasenje telefona pred svako punjenje. Pa ja prvi to ne radim tj nikada telefon ne gasim osim pred ono inicijalno punjenje. Hteo sam da kazem kako mi se cini kao da sistem nekako iskljuci punjac cim se baterija napuni do kraja pa zato do ujutru pokazuje 90-95% napunjenosti.
Meni je bitno samo da mi baterija izdrzi torturu od 6:30h pa do 02-03h.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

toda81, nazalost hard reset nije resio problem, kao ni mnogo sta drugo, i dalje me sagovornici ne cuju :chytry:

Moracu, kako mi se cini, u servis... :smutny: ili da pre toga pokusam sa nekom root operacijom...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Green, da imam bar neku ideju sta mozes da probas ja bih ti rekao,ali na zalost nemam :smutny: Ovo sto se tebi desava se moze desiti bilo kome od nas koji imamo desire.Kako ti tel hvata mrezu kada si na nekom drugom mestu,u gradu,na otvorenom...?
IvanP, ma jos gore su reprize spanskih serija :lol:
Note IV N9100 dual

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Anony napisao:...Procitao sam i ja ova uputstva, i verovatno cu uskoro rootovati telefon, pre svega zbog apps2sd mogucnosti, a kasnije cu videti i koje su ostale mogucnosti na rootovanom telefonu. Ono sto me zanima je:
-Ne bi trebalo da imam problema sa Froyom i onim Hbootom 0,93
-Da li treba pre ili nakon ovog procesa formatirati sd karticu, praviti particije i ostalo?
-Kakav je i koliko je komplikovan proces skidanja roota?
Hvala
Jel moze neko da odgovori?

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Harthouse »

Anony,

- Odgovor na prvu tezu, na kraju
- Trebalo bi da je isformatiraš, i to iz Linux-a ili direktno s telefona, preko ROM Manager-a, napravi
externu particiju od min. 512 Mb
- Uopšte nije komplikovano, čak naprotiv. Moja preporuka je da to uradiš s UnrEVOked 3.2, jer je
najjednostavnije i najbezbolnije
- HBoot 0.93 ćeš dobiti ako uradiš S-OFF, a to možeš uraditi tek kad root-uješ phone. Ovaj S-OFF je
još jednostavniji proces od samog root-a :wink:

Sve ovo ti govorim iz ličnog iskustva !!! Nek' ti je sa srećom :wink:

Odgovori