Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

@jerkann
pazi sad,Iphone sad u 2010. ima multitasking,mozes zamisliti :oops: :oops: vrlo ozbiljan OS!!!
@Marko_NS
ponasaj se :D :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Marko_NS napisao:skar, prodaj ti taj android telefon i plati par casova gramatike. Slika

Dopada mi se telefon, mada je svako poredjenje sa iPhoneom ili desireom/nekim drugim android telefonom koji je slican desireu smesno.
"Naravno da je poređenje iPhone 4 sa n8 smešno, jer iPhone sa svojim iOS je jedna obična igračka i ništa više, dok je n8 prava mašina".Kako ti zvuči ovo a ?.Ti se nešto mnogo praviš pametan kada je u pitanju symbina.Odakle ti ideja da si ti uopšte merodavan da kažeš šta je smešno porediti, a šta ne.Evo ja smatra da je iPhone 4 jedan običan krš koji nije dobar ni zašta, pa ga ne kudim u svakoj temi gde se on pomene.OS je individualna stvar i ako se tebi ne sviđa symbian ne moraš to u svakoj temi da izrašavaš, a još manje imaš pravo da vređaš nekog ko preferira drugi OS........
Prvo nauči da se ponašaš pa se onda vrati na forum !!!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Marko_NS, slazem se sa kolegama da bi trebao malo da obratis paznju na ponasanje, ako je tebi neki OS bolji od drugog ne mora da znaci da ce i drugima biti.
Evo ja ovih dana koristim po malo i android i symbian i naravno da android lepse izgleda pa mozda i radi, ali neka realna upotrebna vrednost uopste nije veca nego kod symbiana-a, sve sto mozes na androidu mozes i na symbian-u, samo sto na prvom lepse izgleda.
Tako da ovde itekako treba obratiti paznju na hardver, dzabe ti telefon sa fancy OS-om ako posle prvog pada mozes da ga bacis u kantu za smece.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

i da napomenemo da tek sa froyom se dobija instaliranje na mmc,sto je imala nokia 6600 :chytry: al to je sve odlican potez Googla kako bi ogulio ljude....

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Hm :chytry: citam ove vase poruke i Sensei, je tek napisao realnu stvar.Svaki os je dobar za koji postoje aplikacije koje ce korisniku izvrsavati radnje koje su mu potrebne.Aplikacije ili programi za mobilne se uvek prepisuju,ako nesto naprave programeri za jedan os odmah ovi drugi tom prepakuju.Sad negde to lepse izgleda negde ne i upocetak ce korisnik biti odusevljen ali kasnije ce i sam videti realnu stvar,sta je dobio a sta je izgubio.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ne treba gledati OS samo sa jedne strane tacnije kroz interfejs.Dobar OS cini i podrska,broj aplikacija,stabilnost,otvorenost,realizacija update-ova itd.Sve te varijable kada se ukljuce onda mozemo reci da li je neki OS dobar,odlican,los ili nikakav.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

Hvala bogu, pa su se malo smirile strasti :) Po meni je Symbian bolji od iOS, ali mi se kod iOS svidja sto ima najjace igrice za tel, pa me interesuje je li symbian 3 isto toliko dobar po pitanju igrica ili su i dalje igre za symbian bzv? :)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

rudulan, nekada su ti igre za sybian bile babaroga sada krs? :-D Ps tek je izasao novi symbian polako bice igrica :-)

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

dade nokia silne pare za aplikacije..sigurno ce biti zanimljivosti...posebno sto je ovo pre svega multimedijalni telefon!!!! :D :D
ocekujme ga do nove godine!!!

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

iOS nema bluetooth file transfer.
iOS nema m od mulitaskinga.
.......

Android nema:
- 1.6 verzija nema bluetooth file transfer,
- nema integrisan nikakav file manager,
- nema mogucnost zatvaranja zadnjih 6 pokrenutih aplikacija,
- alarm radi po principu kocke, mozda zvoni, a mozda i zakasnim na posao
.........

Cekam da neko navede par ovakvih propousta Symbian OS-a.
Ako ih ima. Mozda ih ne znam.

Brzina rada nekog OS zavisi dosta i od:
- snage CPU,
- kolicine RAM-a,
- da li ima/nema poseban graficki akcelerator
............
a to je vec pitanje proizvodjaca telefona i cene telefona, a ne OS-a.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

hahaha kratko i jasno si to rekao,dobro android se doradjuje :oops: :oops:
zar ne miki069,ups siki :oops:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

siki069 napisao:iOS nema bluetooth file transfer.
iOS nema m od mulitaskinga.
.......

Android nema:
- 1.6 verzija nema bluetooth file transfer,
- nema integrisan nikakav file manager,
- nema mogucnost zatvaranja zadnjih 6 pokrenutih aplikacija,
- alarm radi po principu kocke, mozda zvoni, a mozda i zakasnim na posao
.........
Naravno da se mogu zatvoriti aplikacije skini sa marketa neki task killer.

Šta će ti integrisan file manager (ako je kao symbianov onda mi ni ne treba jer ga dva puta nisam upalio).

Alarm me budi svako jutro već godinu dana i nikada se nije desilo da ne zvoni.

iPhone ima multitasking
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

znemanja, uuuuhh, naljutio si se. Slika
Steta.

ponasanje? ozbiljno? otkad je imati stav neprimereno ponasanje? Slika

Wicker Man, sto cini iOS najboljim OSom na trzistu.
iPhone 4.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Marko_NS, Niko ne kritikuje tvoj stav, svi imaju pravo na svoje mišljenje, ali način na koji ti iznosiš svoj stav je krajnje neodgovoran i, rekao bih, detinjast.Prosto rečeno, ponašaš se kao neki klinac koji misli da je njegova igrčka najbolja, najlepša...itd.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Iphone ima multitasking svega 6 meseci :-DDDD VAUUUUU A ja sam to imao 2002 na 7650 IZEM ti IOS :-DDD Ruku na srce OK je sistem ali nista vise od toga imao sam iphone 2g koji se jako lose pokazao kod mene i od tada izbegavam Ios u sirokom luku (sto ne znaci da nisam koristio 4g ;-) ) :-D Iphone je dobar za pokazivanje seljaka kao uuu imam iphone uuu imam gomile igricaaaaaa uuuuu vidid ovu aplikaciju koja mi ama nista ne treba sve beskorisno auuuuu mnogo dobar OS ... Bravo za apple sto se tice firme kao firme bolest.... cene katastrofa (ne govorim o telefonima konkretno) jer je telefon iste marke 4g 32 gb oko 280 evra u dubaiu... Pozdrav svima dosta ste isli off smatram da je telefon zadao domasnaju rabotu kokretno mene je smorio nokijin OS jer je ostao isti nista novo... ali ipak smatram da je konkurentan svim ostalim OS-ovima ;-) Marko molim te batali me rasprave vidim da si FANCINA apple-a ovo je ogroman jeres i pomiri se sa tim...

GameBoy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 20:51

Post od GameBoy »

jeste vi ovde zakuvali :p ajde da se vratimo n8 prije nego pocne rat :) ovaj n8 je po meni jedan od najkopletniji telefona nokije u zadnje vrjeme,ali opet ovo je samo nokina najava za nesto bolje.....sa ovim fonom nokia je pokazala da zna sta radi i da se neoslanja samo na staru slavu.....novi simbian je dobra stvar ali meni nedonosi neke promjene za kojim bi ljudi ludili.....fon je na papiru odlican samo se nadam da u praksi nece zasrat kao neki predhodni modeli......p.s. ovi pocinje stvarati konkurenciju ;)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

GameBoy, kamera je brutalna :-) samo to mogu da ti kazem video solidan :-) os malo smor ali sta da se radi :-) Nema vise sertifikata NAPOKON :-DDDD

GameBoy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 20:51

Post od GameBoy »

nije kamera nesto po cemu ocjenjujes fon (jeste da ja puno koristim kameru pa mi je to veliki + :) ) ako ovaj novi simbian bude radio ko na papiru bice ovo dobra zvjercica ;)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

GameBoy, Gresis ovom telefonu je primarna stvar Kamerica :-) a os ko svaki touch Symbian pun bugova :-D

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

Nesto mi pade na pamet, sta ako recimo zablokira sistem a ne moze da se vadi baterija sta onda? Ili mozda ima neko dugme za reset?

Odgovori