Budzetni telefon za poslovnu djevojku :)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Budzetni telefon za poslovnu djevojku :)

Post od Evil_Zo »

S obzirom da je u svijetu kriza, eto i poslovni ljudi moraju da skresu budzet :)

Naime, moja djevojka je dugogodisnji zadovoljni korisnik Nokie E65, medjutim, vrijeme joj je da ode u ladicu, gotova je.

E sad, ona je htjela da se oproba sa touch screen ekranom ali zbog dugackih noktiju nikako ne moze da koristi kapacitivni ekran osjetljiv na dodir tako da joj je jedino ostalo da razmislja izmedju nekog budzetnog modela sa QWERTY tastaturom ili eventualno nesto sa rezistivnim touch screen-om. Izbor se nekako sveo na ova tri:

Nokia E63
Nokia C3
HTC Tattoo

I to malko prelazi budzet ali valjda cemo se nateci nekako. Dakle, telefon bi se koristio za razgovore, dosta SMS-a i cesto e-mail i net (sto preko WiFi sto preko GPRS-a).

Nokia E63 bi bila idealna ali se vec cini nekako zastarelom pa bi probali mozda sa C3, razmisljam da je novija te da je mozda brza u radu (iako eto nije Smartphone ali je ok opremljena). HTC Tattoo je takodje mozda mator ali je tu GPS, Android, Sence i rezistivni ekran pa bi valjda moglo da se radi i noktima, da li je neko probao? Dajte ovdje neki savjet, sta mislite?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

E63 je svakako bolje rečenje od c3 upravo zbog toga što je e63 smartphone, što je samo po sebi ogromna prednost.
HTC Tattoo je simpatičan telefon, međutim jako mu kratko traje baterja i po meni, ima mali ekran što je problem prilikom kucanja SMS-ova, a s` obzirom da si naveo da će se telefon koristiti za veliki broj SMS-ova, onda svakako da je bolji izbor telefon sa hardwerskom tastaturom, tako da moj glas ide za E63.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Evil_Zo, tattoo ne bih preporucio nikome kao poslovni fon.
mali jee displej, lako se prave greske pri kucanju, ekran je na suncu neupotrebljiv.

ja bih uvek izabrao smart fon, u ovom slucaju symbian, zbog dobrog phonebooka.
najlakse je raditi sa kontaktima u dobrom pbooku.
porred ovoga e63 ima i podrsku za office.

pricam o svim poslovnim prednostima.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

E71 definitivno... Mislim da nije mnogo skuplji od E63... Mada, vrlo su slicni... :)))

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ija bih ti preporucio E71,to ti je najsigurnija i najbolja opcija.On se vec dokazao da je odlican za ono sto vama treba.E63 nema gps ako ti je bitan.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Evil_Zo, od predlozena tri aparata, E63 bez ikakve dileme. Qwerty+smart OS je idealan za poslovne primene. C3 jeste noviji model, ali to ne znaci ama bas nista - posto je "dumb".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Hvala svima na odgovorima. Slicno i ja razmisljam, znam da bi E71 bila idealna ali trenutno nam je preskupa, a njoj GPS nije potreban. E63 je na papiru definitivno dobar izbor, jedino sto se nikada nisam susreo s njom pa ne znam kakva je izrada i baterija u odnosu na E71.

Kako bi ovdje prosao HTC Tattoo, jel ga neko probao sa noktima ili olovcicom?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

mislim da tattoo ne ide sa olovchicom a onda bi morala da nosi neku sa sobom al opet da kuckash poruke sa olovchicom, nekako nije to to jer znam koliko se drugar muchi sa 5800 kada treba da kucka poruke, ako kucka olovchicom onda ide sporo a ne moze da ih kuca u hodu, a ako kuca noktima malo malo pa promashi slovo jer je rezistantni displaym, tako da bi trebao da pogledash tu e63 ili neku e71, e sada ne znam kako je kod drugih, komshija koristi e63 i njemu baterija izvuche nekako dva dana.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

lesa0208, kod promasivanja slova, odnosno preciznosti, nije bitno da li je displej rezistivni ili kapacitivni, vec je bitna velicina displeja odnosno virtuelnih tastera. Kapacitivni jesu osetljiviji, ali su, posto s njima nije moguce koristiti olovcice, mali kapacitivni displeji manje upotrebljivi od rezistivnih.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Slozicu se sa svime gore napisanim da je E63 najbolji izbor u ovome sto je ponudjeno i sto se od aparata trazi, mada ima jos dosta zanimljivih modela sa QWERTY tastaturom...
Evil_Zo, koliki bi bio krajnji limit sto se budzeta tiche, pa da vidimo sta jos moze da se nadje za te pare? Eventualno da li bi uzimao telefon na ugovor od nekog recimo mt:s dilera, pa da izadje jeftinije? Jeste li razmisljali o toj varijanti?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

miodrage, budzet joj je 150 do max 180 eura. Detaljno sam pregledao ponudu i ovo je jedino sa QWERTY tastaturom u tom cjenovnom rangu. Stos je sto bi ona htjela da telefon bude monoblock da moze da ga koristi i jednom rukom sto automatski odbacuje aparate sa bocnom QWERTY tastaturom...

Sto se tice kupovine preko mreze, ograniceni smo na Telenor i max jednu godinu ugovora (zbog sto skorije mogucnosti kupovine novog uredjaja) sto u kombinaciji sa njenim paketom nije bas sjajna ponuda. Jedino se javlja Nokia C3...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije mi jasno zasto ste ograniceni na max jednu godinu, tj. ne razumem sta si hteo da kazes ali nema veze. Onda definitivno ostaje E63.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Ova kupovina treba da bude prelazno rjesenje za nekih godinu dana da bi onda preko mreze uzela neki dobar i mocan uredjaj za neku vecu cifru jel' :wink:

Fora je u tome sto je na poklon dobila Samsung S7070 Diva koji joj nikako ne odgovara (prije svega zbog nemogucnosti kucanja noktima zbog kapacitivnog ekrana i zbog nemanja qwerty unosa texta) tako da njega prodaje i doda nesto malo cisto da premosti za to neko vrijeme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da je onda najjeftinije resenje skracivanje noktiju.... Ja bih tako postupio :D Preporuchi joj... E sad, uradi to ipak pazljivo, jer ako krene da ti iskopa ochi, ja ne zelim da snosim nikakvu odgovornost :D

Odgovori