Ma nece.sacekam ja dovoljno dugo i otprilike na 40 sekundi izbaci obavestenje da veza nije uspela.Moguce je da ruteru koji ja imam treba duze vreme da se telefon konektuje sa njim a na telefonu je to tako podeseno da posle 40 sekundi ako konekcija nije uspela on prekine tu radnju.
Izgleda da kod n79 i tp-link rutera tako mora.
deksicom, to se dešava kada se dva uređaja baš ne "mirišu". U idealnim uslovima, bez obzira na zaštitu koja se koristi, potrebno je 2-3 sekunde za prijavu i dobijanje parametara.
Takoje do tog zakljucka sam i ja dosao jer bilo da sam zakljucao ili ne ruter uvek se isto ponasa.Drugar kad dodje sa desire on se konektuje bez problema ali sa mojim n79 eto ima ta falinka koja se izgleda nemoze popraviti.
Kod mene nece na HG520S to je valjda telekomov ruter i na ovaj koji ja imam a daje ga sezam pro TP-LINK ,na ostale koje sam imao prilike probati konekcija ide iz prve.Ma mora da postoji neko podesavanje u ruteru.
a zezama me ovo kacenje na net preko telefona...imam onaj roze modem telekomov (Huawei MT 822) i nabavio sam Gibabyte wireless karticu sve sam ovo iscackao kako ste napisali i ponekad radi a vise puta nece.primetio sam da kada idem preko telefonovog pretrazivaca nekada i uspem da se nakacim a kada probam preko opere nece,izbaci "no gateway reply" i posle ponovo probam preko telefonovog pretrazivaca i nece ... moze mala pomoc kako da izburickam ovo,koristim N79 ?
samo da dodam da sam ga povezao u "Ad Hock"...
laganeze, ok, nakon sto si karticu stavio u Ad-Hoc, treba da izmedju svoje mrezne (pretpostavljam da na nju kacih "havajca) i WiFi kartice napravis Network Bridge. E onda ce da radi.
odradio sam i tu konekciju,nego nisam vam jos rekao da nemam antenicu na kartici,kartica je bez antene ali hvata signal u mojo sobi i bude do 80 %...da li i zbog toga sto nema antenu nece lepo da radi...drugar mi je dao samo karticu posto je valjda antenu izhubio...
laganeze, ne znam odakle si, ali te antenice imas da kupis za cca 500 din. Naravno ima i skupljih, recimo pogledaj ovo
Kartica hvala, ali bez antene ne moze da EMITUJE signal!
miodrage, Tu antenu ja sam kupio i kosta 1600 din.i snage je 9db.Ja sam je kupio za ruter da bih pojacao signal a moze da se koristi i kao prijemnik.laganeze, ako ti je ruter u kuci ta antena ti i netreba i tih 80% jacine signala je sasvim dovoljno.Juce sam mojoj komsinici postavio telekomov ruter ali nosi oznaku HG520C.Cudan neki uredjaj trazio je da sve spojeve zalemim lemilicom da bih proradio 4 sata mi je trebalo da uspostavim konekciju a ovaj sto ja imam tp-link rad da i nemoraju nastavci kabla nesto bas dobro da su spojeni.
Ali bitno je da se nisam obrukao kod komsinice
evo sada sam zakacio antenicu,uzeo sam od druga,signal je konstatno 100 % ali opet zeza kacenje na net...nekada se zakaci nekada ne...obicno kada ide preko telefonovog pretrazivaca onda slajaka a kada probam operom zamo se zakuca i posle kada probam sa telefonovim pretrazivacem ni sa njim nece...telefon se lepo kaci na ove modeme koji telekom daje koji imaju wireles,otvara sve super cak i programce sa tv-om otvara i gledam tv preko fona bez seckanja...mozda moram ovaj modem da "pokvarim" da bi od telekoma dobio drugi,ja bi mu to pokvario cas nego mi jdownloader radi odlicno preko ovog modema,ne znam da li ti drugi modemi mogu da se podese da skidaju bez cekanja sa megauploada i rapidshare...
Ma tu ti nema nekog leka,jednostavno ta dva uredjaja se iz nekog razloga ne uklapaju i to je to.
Dowland ti valjda ne zavisi od rutera nego od konakcije operatera.
ma verujem da je neka sitnica samo treba da se neka kvacica stiklira ili odstiklira ...nema veze kako mi se cini ovaj modem telekonjov ce ubrzo da rikne pa ce mi verovatno ameniti za drugi koji ima antenicu ) ...hvala ljudi na savetu ukoliko neko drugi naleti na ovo a zna kako da sredim neka napise
sredjeno uz pomoc ovog upustva http://forum.mobilize.rs/index.php?topic=878.0;wap2
trebao sam u telefonu da upisem ip adresu a i u kompu tako da sada radi ali nisam siguran da bi sada ponovo to uspeo hahaah
AAAAAAA.. znachi DHCP... to nije bilo podeseno kako treba. A ni ti nisi znao da objasnis bas naj naj.... deksicom, razliciti su ruteri - zato mu download radi sjajno i bez cekanja, jer su ruteri uradjeni tako da resetuju konekciju u 1 sec, i odmah se konektuju dalje, i radi download bez prekida. A sve to za DZ!
laganeze, To sto si ti nasao je za povezivanje telefona i kompa,ja sam nesto pokusavao da uradim sa mojim problemom konekcije tek iz drugog pokusaja telefona sa ruterom.Neznam koje brojeve da upisem pod -podrazumevani mrezni -prolaz.Upisivao sam ip adresu rutera ali nece/.
ja nisam eksprt za racunare tako da vrlo malo mogu da pomognem i kada budem morao ovo da radim ponovo nisam siguran da cu uspeti posto sam dosta stvari podesavao i ko zna sta je sve stiklirano,da ne davim...
ja sam stavio ovaj "default gateway" 192.168.0.1 kao u upustvu...
11. Stavite IP adresu 192.168.0.x, možete staviti bilo koji broj iz dozvoljenog opsega umesto x, samo da ne bude isti kao onaj na hostu, ili nekom drugom računaru u mreži, a Subnet mask stavite 255.255.255.0. Default gateway treba da bude IP adresa hosta, koju ste zadali u koraku 11 njegovog podešavanja (192.168.0.1). Preferred DNS server treba da bude isti kao na hostu.
Yspeo sam da podesim telefon uz pomocu linka koji je postavio laganeze, i dugujem mu pice.Problem nije bio u ruteru nego u telefonu gde je trebalo upisati odredjene podatke u naprednim podesavanjima za signl sa mog rutera tj.TP-LINK i sada konekcija ide is prve.
Ali cudo da je za ovaj ruter trazilo ta dodatna podesavanja,po gradu gde sam nalazio slobodne mreze tog problema nisam imao a sa mojim ruterom jesam.
Pa zato sto su ti ruteri po gradu podeseni a tvoj nije bio
Elem, nije bas ni ovo sjajno resenje, ali daj sta das. Idealno je kada su 2 mrezna opsega razdvojena. Primerice - ako modem ima svoju adresu 192.168.1.1 onda ruteru i njegovom DHCP serveru treba zadati opseg tipa 10.10.10.1-100 Na taj nachin ne moze da dodje do IP konflikta. MAda i ovako bi trebalo lepo da radi.
Inache, nije mi jasno zasto ti je trazio da nesto upisujes u fon, jer to ne bi trebalo....
Tu je sve bilo podeseno na automatski e sada sam ja to prepravio i sada je dobro. miodrage, Pa zato sto su ti ruteri po gradu podeseni a tvoj nije bio
Nisam ja ruter podesavao nego telefon a drug dodje sa desire i on nema nikakvih problema sa konekcijom,sem mac adrese u filteru drugo nista nismo dirali.
Ovo je izgleda takva kombinacija n79 i TP-link rutera gde se ovo mora podesiti u telefonu.
Poz ljudi,nisam bas upucen u wifi pa ako neko moze da bi odgovori na par pitanja bio bih mu veoma zahvalan.
Imam telekom adsl,ruter neki obican beli,i imam telefon koji ima wifi,da li je i kako moguce prikaciti taj telefon na internet preko kompa? I sta mi sve treba za to? Hvala unapred.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.