Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cbv, ne smes tako da brises aplikacije. Na Windows platformi aplikacije moras da regularno deinstaliras sa "Remove programs" (Slicno kao sto na PC Windows platformi imas "Add-Remove programs", nadam se da na PC-u ne "deinstaliras" programe tako sto ih prosto obrises :uhuh: ?).
Ako samo obrises program, onda ostane puno raznog djubreta po sistemskim folderima i u registry bazi. Npr. u tvom slucaju je ostala asocijacija video fajlova sa Nero aplikacijom koja je obrisana a nije uredno deinstalirana. Reinstalaciju radis tako sto je ponovo instaliras na isti nacin na koji si je prvi put instalirao.

Sto se tice free aplikacija - linkove mozes dobiti iskljucivo za aplikacije koje su zaista free. Warez nije dozovoljen na mobilnom svetu, za to iskoristi Google. Temu o Windows Mobile aplikacijama imas ovde i sva pitanja o aplikacijama postavljaj u toj temi, nikako u ovoj temi.

P.S. Koji ti telefon zapravo imas? Vidim da si u temi o I8000 Omnia II postavio da si taj model dobio na poklon, a sada postavljas pitanja u I900 Omnia (sto nije isti model).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Nov 2009. 21:52

Post od cbv »

Hvala na opsirnom odgovoru uspeo sa da resim problem,za aplikacije mi je jasno,a sto se tice telefona,istina je posedujem omniu 2,ali je dosta stvari slicno kao i na i900 pa mogu da pokupim koji koristan savet i ovde. :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

cbv, naravno da mozes da pokupis koristan savet i ovde, ali ako je pitanje vezano za Omniu II postavi ga u temi za Omniu II. Srecom vecina odgovora vezana za Windows Mobile vazi za sve WM aparate ali postoje i specificnosti i onda je bolje da pitas u odgovarajucoj temi.

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od cbv »

tomas.hokenberi, da li mogu ocekivati odgovor od tebe i u toj temi? Bio bih veoma zahvalan,kao i do sada. :D :D

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Ljudi, kako stojimo sa Windows Phone 7 kao novoj platformi na i900? Da li uopste ovaj hardver moze da podrzi ovako nesto.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

banelaki, odgovor je ne. Windows Phone 7 nije podrzan ni na HTC HD2, kakve su tek sanse da ce raditi na i900.

sdz.dikic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 02. Sep 2009. 21:12

Post od sdz.dikic »

Imam omnia i900...kad upalim wifi, bilo koji program npr. vrijeme, youtube, internet explorer, uvijek mi pojavljuje da je greska sa konekcijom..a mobilni telefon je nakacen na wifi?

Kako da rijesim problem?
Hvala unaprijed!

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od cbv »

Koji pleyer da instaliram da bih pustio film? :D Sta je najbolje,da bi mogao i prevod da ubacim? :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

cbv, preporucujem ti da malo prelistas temu o i900 - o svemu tome je vec bilo reci. Takodje pogledaj temu o Windows Mobile aplikacijama i koristi opciju Trazi. Da si to uradio vec bi naleteo na tcpmp.

cbv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od cbv »

Jesam ali nikako na mogu da ga instaliram... Pocinjem da ludim stalno mi ispisuje da pomerim negde,vec sam pokusavao i na device i na my storage,naprosto ne znam sta da radim..!? :smutny:

bOOm
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 15. Okt 2010. 22:02

Post od bOOm »

planiram da kupim ovaj tel (i900), kako sam mts korisnik znate i sami da je nemoguce proveriti tacno stanje (postpaid). na telefonu koji sam do sada koristio (symbian) imao sam program koji je preracunavao sva ta njihova zaokruzivanja tako da sam uvek znao koliko sam razgovarao i koliko mi je jos "besplatnih" minuta ostalo. pretpostavljam da takva aplikacija postoji i za wm telefone pa bih zamolio poznavaoce da mi napisu kako se zove. trebao bi mi i neki minut podsetnik ( da zvucno upozorava pred kraj punog minuta razgovora).

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Vec sam na prethodnoj strani napisao problem, ali mi niko nije odgovorio. Problem sa Touch screen - om. Ne znam kako da ga resim i da li se nekom javljalo slicno. Evo postavio sam i na YouTube http://www.youtube.com/watch?v=uBB_WkEpWvI da bi se lepo videlo o cemu se radi bas i pod nazivom "Touch Screen problem". Program koji se vidi je apMemo 1.0 Jednostavno u dnu ekrana touch screen postaje krajnje neposlusan. Probao sam sa Hard resetom i nista. Ubacio sam i drugi Rom i nista. Align screen funkcija nista nije pomogla. Nisam pametan sta da radim. Da li neko ima ideju sta da radim. A tek problem kada pocnem da kucam na tastaturi. Smejurija od ubadanja slova. Kucam P a on ispisuje M itd.
Da li je hardverski ili softverski.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

banelaki, ovigledno je hardwerski.Najbolje je da se obratis serviserima ovde na forumu pa da vidis sta ce oni da ti kazu .
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Promenjen Touch Screen Digitizer i sad radi kako treba. 1450 din i zamenio sam sam. Sada je i osetljiviji na dodir nego ranije.

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42

Post od mladen_bgd »

Da li moze neko da mi objasni kako mogu da sacuvam kontakte iz telefona na sd karticu ili gde se oni nalaze u telefonu pa da ih prekopiram rucno na sd karticu ili na kompjuter?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mladen_bgd, na kompjuter mozes da ih bekapujes direktno u Microsoft Outlook2003/2007/2010 (ne Outlook Express!!!) pomocu ActiveSynca (za Windows XP) ili Windows Mobile Device Centra (Vista i Win 7).
Alternativno potrazi PIMBackup, SPB Backup ili neku drugu slicnu aplikaciju.

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

Post od mladen_bgd »

Uradio sam sihronizaciju preko windows device centra, ali gde se sad oni nalaze na kompjuteru? Kada otvorim microsoft outlook u njemu ih nema...

Jer sam ja npr. na prosloj nokii mogao da iskopiram na sd karticu i onda posle na kompjuter i tu ih uvek imam. I kad sam kupio omniu samo sam ih prekopirao u nju i tako ih sad imam u njoj.

Ali sam dodao neke nove brojeve pa me zbog toga interesuje kako opet mogu da ih nadjem na kopmjuteru ove sa omnie, pa da ih ubacim u drugi telefon.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od banelaki »

Android na Omniu. Nesto su poceli oko toga da rade ali izgleda jos nije dovedeno do faze da sve radi i funkcionise kako treba. Zovu ga i Andromnia. Nisam probao, samo sam gledao na youtube. Da li je neko isprobao pa da napise nesto.
U kuci imam jedan Samsung Galaxy 3 sa Android 2.1 koji radi fantasticno. Mislim da je Android daleko bolja platforma od WM. To pokazuju i svi svetski review-i. Ne bi bilo lose kada bi mogao da se WM zameni sa jednom kompletnom Android platformom. Recimo 2.1 ili 2.2

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

mladen_bgd, u Microsoft Outlook 2003 se nalaze pod Contacts. Koju verziju Microsoft Outlook-a koristis? Kako je podesena sinhronizacija u WMDC-u?

mladen_bgd
Mobil fan
Mobil fan

Post od mladen_bgd »

E jeste tamo su, u opste nisam video kada sam otvario bio onda. :) Inace koristim Office 2007.
A u sihronizaciji su mi stiklirani kontakti, file-ove i email. To sam ja stiklirao sto mi treba. :)
A gde se oni nalaze na kompjuteru? To ne mogu da nadjem nikako. Jer sam ja mislio samo da sve selektujem sa kompjutera i samo da ih prekopiram na ovaj drugi mobilni. :)

Odgovori