..pomoc oko kupovine telefona..

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
click
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 20. Sep 2005. 21:35

..pomoc oko kupovine telefona..

Post od click »

Planiram da kupujem novi telefon i vec sam se nesto raspitivao,ali me interesuje vase misljenje..(.mobilni telefoni nisu bas moj fah.. 8) ..)..elem da ne duzim preterano..za pocetak - interesuje me da li se isplati za 6670/7610 dati 50e vise nego za 6600. Koliko znam (a ne znam mnogo :) ) ovi modeli imaju skoro iste f-je stim sto 6600 ima nesto sporiji procesor, a ova dva gore navedena imaju prikljucak za USB(..citajuci specifikacije to mi je malo vise upalo za oko - ne moram da se maltretiram sa BlueTooth-om) a i vise mi se svidjaju(..mada ne 50e vise :dry: ..)...i jos nesto, na slikama ovde na na sajtu mi izgleda kao da 6600 ima nesto losiji displej iako je i rezolucija, broj boja,velicina ekrana isti kao i kod 6670/7610..toliko za sada..unapred hvala

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa bolje ti je da uzmesh svakako 6670/7610,naravno da se isplati...Nije razlika samo u tome,ekrani su isti,ali kamera je bolja kod 6670/7610 jer ima 1mpx dok 6600 ima obichnu VGA kameru...a i zvuk je bolji nego na 6600 :) 8)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

USB kabal sigurno i 6600 ima ali nije samo samo to i nesto brzi procesor razlika vec i lepota (posebno 7610),manja memorijska kartica ali sa vecim kapacitetom koja dolazi uz telefon,podrska za mp3,jaci zvuk i bolja polifonija (vise kanala),2 MB veca interna memorija,dosta bolja kamera sa video zapisom (bez posebnih programa),malo su lakse... i zbog toga vrede tih 50-ak evra vise zato ne zali para!
Pozdrav 8)
edit
Pretece me Dexter ali ajd kad sam vec ovoliko pisao...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

xexe... :D Eto dodao je Lomnica_city, i to da taj estetski izgled,nekome se ne svidja al ipak mislim da je 7610 vishe exotichniji i mnogo interesantniji od 6600..A to za kanale 6670/7610 ima 48 kanala a 6600 ima 24 kanala... 8)

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

Taman od prilike 7610 vredi 50 evra vise od 6600. Kad je razlika bila vise od 100 e , to je bila cista glupost , ali ovo je neki prihvatljiv odnos za stvari koje 7610 nudi vise od 6600.

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Samo da dodam da 7610 i 6670 nemaju podršku za full mp3 - tačnije, imaju mono zvuk mp3 plejera koji nije ništa drastično bolji od 6600...
Stereo mp3 zvuk od starijih smartphone modela ima samo N-Gage, a od novijih kreće tek od 6630...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Razlika jeu tome sto 6670/7610 ima bolju kameru, jaci zvucnik, ugradjeni mp3, vise interne memorije (ali to i nije neka velika prednost za symbian telefon), malo brzi procesor, i vec ugradjeno video snimanje od 10 minuta dok je na 6600 9 sec, ali sa programom moze koliko ima memorije, i sa 6670/7610 se dobija duplo veca mem. kartica. Ali imaju dosta krace trajanje baterije u poredjenu sa 6600. Nokia 6600 ima 10 MB RAM memorije dok 6670/7610 imaju po 9 MB RAM memorije.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

E ala znas da lupis! :roll:
Ajd sto ponavljas kao papiga ali kako mozes da napises da imaju vise interne memorije od 6600 a onda napises da 6600 ima 10MB (apsolutno netacno ima 6MB) a 6670/7610 9MB (imaju po 8MB) i kako to nije vazno kod Symbian telefona?Meni se na 6680 i 10 MB cini malo a da probas malo da koristis videla bi zasto!Nije tacno ni za drasticno krace trajanje baterije jer imaju BL-5C na 900 mah a 6600 na 850 mah i traju prosecno kao na svakom Symbianu 2 do plafon 3 dana!
Nebi bilo lose da malo prosurfujes pre nego sto pocnes da obmanjujes i ogadis coveku telefon!
Sasa_NS sta to znaci nemaju podrsku za full mp3 zato sto imaju mono zvucnik?Nemaju full stereo a za full mp3 jos nisam cuo ali to sad nije vazno jer on hoce neki od ta 3 a posto nijedan nema stereo to je nevazno!
Pozdrav 8)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Mrzelo me je da citam sve poruke... ali...

Skrpi jos nekako 10e (ako imas za 6670) i dodaj za 6630 koji je neuporedivo bolji i od 6600 i od 6670\7610

Stvarno vredi ta razlika i isplati se

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Lomnica_city napisao:Sasa_NS sta to znaci nemaju podrsku za full mp3 zato sto imaju mono zvucnik?Nemaju full stereo a za full mp3 jos nisam cuo ali to sad nije vazno jer on hoce neki od ta 3 a posto nijedan nema stereo to je nevazno!
Pozdrav 8)
Ne, to nema nikakve veze sa ugrađenim zvučnikom...
Full mp3? Krivo upotrebljen (na brzinu iskovan) izraz :D . Upotrebio sam ga u želji da "slikovito" opišem pravi mp3 zvuk - boja, basovi, stereo - "full" karakteristike... ali suština je bitna: nijedan od ta dva telefona nema podršku za stereo mp3, kao što su neki gore naveli, a to sam već i rekao, pa da se ne ponavljamo... 8)

click
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od click »

Ej hvala puno na odgovorima umnogome ste mi pomogli.. :wink: ..gledao sam cene na sajtu i cene za 6670/7610 se krecu u proseku od 255e pa navise...interesuje me zasto su tolike razlike u ceni, da li se kod razlicitih prodavaca dobijaju razlicite stvari uz tel. ili sta..i ako imate iskustva sa prodavcima, preporucite ako nije frka...unapred hvala..pozz..

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Lomnica_city, vidi se da ne znas sta je interna memorija, a sta je RAM memorija. RAM memorija ti je potpuno odvojena od interne ili dinamicke memorije. Objasni mi onda zasto se vise n-gage igara moze igrati na 6600 nego na 6670/7610. To je zato sto 6600 kao i n-gage imaju po deset MB RAM memorije a 6670/7610 po 9 MB RAM.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma da,nauci me ti sta je sta!
Vidim koliko znas kad ponavljas sve sto smo ja i Dexter redom rekli :uhuh:
Nije vazno,sve smo vec ispricali a N-gage je mobilni-igracka konzola znaci napravljena za igranje i zato se na njoj najbolje igraju igrice ali mislim da je on bar malo stariji od tebe i da mu igrice nisu prvenstveni zivotni cilj i razonoda!
Nemas za 260 evra 6630,ako ti se vise svidja moraces da dodas jos jedno 30-40 evra a jeste bolji ali po meni i ruzniji od 7610 ali tvoje su pare pa vidi sta ces,uglavnom ako uzmes 7610/6670 neces se pokajati zato pazari i daj utiske.
Dosta je bilo vise,mislim da smo sve nedoumice resili i da ces sad moci da odlucis,kraj diskusije sto se mene tice,cao svima!
Pozdrav 8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa da, kao sto popste rece skupis jos 10-15eur i uzmes 6630 koji je zmaj, telefon trece generacije i ne moze da se poredi ni sa 7610 i 6670
mogao bi da nam napises zasta koristis telefon???

Ilija
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 03. Nov 2004. 15:31

Post od Ilija »

Od radnje do radne....dobijaju se razlicite stvari uz fon. Slusalice , kabl, traka za ruku...itd. E sad poenta je u tome sto sve to ide u z fon normalno u originalnom pakovanju , ali tamo su dosta skuplji nego kod ovih nasih divljaka. Ali...to je Srbija. Da nije njih , ne bismo mogli da kupujemo takve telefone za 250 E. Bolje pitaj koliko traje garancija , jer se krece od 3 meseca do godinu dana u zavisnosti od prodavnice.

click
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od click »

Mirko BGD napisao:..mogao bi da nam napises zasta koristis telefon???
Menjam telefon..sadasnji 3310 imam vec blizu tri godine i super me je sluzio/sluzi..ne kupujem telefone cesto (sto se vidi iz prilozenog :) ),pa reko vec kad menjam tel da uzmem nesto OK, cije bi mi f-je jednog dana koristile - sto se toce kamerice nije mi preterano potrebna (tako da ako je jedan od glavnih razloga veca pixelaza na kamerici kod ova dva u odnosu na 6600,uzecu 6600)..mislim, u sustini mi se ne daje 260e...videcu, jos se razmisljam,za sad vode 6670/7610...ne znam, mozda jos malo sacekam da vidim hoce li cene pasti...

click
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od click »

...ej ne bih da smaram..kakav je 6260...otpadaju mi 6670/7610 (razlog:cena - prodavci za ovoliko koliko ja mogu da dam nude malo,kratak garatni rok,samo adpapter,itd...)...6260 mi izgleda OK,cena odgovara...samo ako moze neko da mi kaze isksutva (malo sam skeptican prema preklopu - NOKIA nema nesto iskustva sa tim)...i posto nemam nikakva iskustva sa smartphone - ovima (...i verovatno je glupo pitanje...): da li uzimati smartphone ili ne?...molim vas ogovorite za misljenje o 6260...pozz...hvala...

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Sasa_NS »

Preklop je dobro urađen, ne brini. Ono na šta se korisnici ovog telefona najviše žale je loša ergonomija - tasteri su razdvojeni na dve strane (gornja i donja polovina), a telefon je dosta velik kada se otvori pa to oteževa rukovanje... Mana mu je i baterija nešto manjeg kapaciteta nego kod drugih smartphona.
Inače, 6260 je sasvim O.K. sprava, a to je i jedini smartphone u Nokia ponudi koji ima i (stereo) FM radio...
Ako budeš prešao sa telefona kakav je 3310 na bilo koji smartphone, imaćeš utisak kao da si sa bicikla seo u mlazni avion... Veruj mi, to su telefoni sa super mogućnostima...
No, sigurno to nećeš znati ako ne probaš.
Istina, ovakav prelaz, kao u tvom slučaju, je zaista veliki skok odjednom i trebaće ti malo vremena dok se ne navikneš i ne pokapiraš sve (a zato imaš kao pomoć ovaj forum), no garantujem da će ti se dopasti...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A 3230 nema FM radio? :roll:
Symbian ti moze biti zanimljiv ako volis da baratas programima ali naravno i opasan jer mozes zivce da pogubis ako nesto zabrljas ili instaliras nesto sa virusom ili... tako da bi ti moj predlog bio da uzmes od nekog druga neki Symbian telefon (kukaj,moli dok ne da bar na dan-dva) i ako mislis da ce ti to biti interesantno onda kupi ako ne onda nemoj da nosis veliki i tezak telefona ako nemas potrebe!
Pozdrav 8)

Stefke_W_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 20:33

Post od Stefke_W_ »

ja sam sad uzeo nokiu 6670 za 130e :P :lol: bila neka akcija i preko weze uwatim ga i dobijem swe usb,mmc......za only 130e i nemam nikakwih obaweza prema njima :blinky: :D

tel je odličan preporuka

e da ako koga zanima akcija je u podgorici i još uwjek traje e sad jesu li prošle zalihe 6670 to ne znam :d
Nokia n73 music + 1gb 'n' Nokia 2310 : ))

Odgovori