Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zix
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 13. Okt 2006. 00:51

Post od zix »

dimi89, hvala! Prebacio sam ih na telefon i prestalo je blinkanje

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

lljudi, da li neko zna zasto je crna boja E72 jeftinija od srebrne i bele? :? :? :?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

luca, verovatno zbog toga što je najrasprostranjenija i najlaše se nalazi, pa su onda ovi koji ima manje logično skuplji. Bela se takođe koliko znam prodaje i u nekom navi pakovanju, sa stalkom i valjda dodatnom BT sluškom, pa je logično da je u toj varijanti skuplja

pcmilos
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 20. Jan 2010. 16:07

Post od pcmilos »

luca napisao:...
Zato sto se ovaj telefon skida sa mob. operatera kod kojih najcesce postoji samo u crnoj boji 8)

Izmenio: IDzO
*ne citiraj ceo post na koji odgovaraš već izdvoji samo deo na koji se odnosi tvoj komentar*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ok, pretpostavio sam da je zbog tog pakovanja, mada i nije neka razlika u ceni (oko 20ak eur)... :wink: :wink: :wink:

JoLoLo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Okt 2010. 23:27
:: Motorola RAZR MAXX

Post od JoLoLo »

Uz telefon sam dobio 4GB karticu, i za divno cudo posle 2 sata koriscenja telefona popunjena mi je skoro cela, ostalo mi je samo 600 MB free. A ja ustvari nista nisam ni instalirao, slikao... i... sad izvalih da mi ovi Gradovi, tj. CITIES folder zauzima 2,87GB :o

Pretpostavljam da su to mape za ono GPS, navodjenje i te gluposti?! Da li neko zna mogu li se nekako resiti nekog dela tih mapa... da zadrzim samo gradove koji ce mi trebati (nadam se da Beograd nije tih 3 GB zauzeo)... ili neki drugi nacin da ustedim memoriju?!

I ove mape sto sam skinuo preko onog default softvera sto se dobije uz E72 za Beograd izgledaju veoma siromasno sto se ulica tice (sem onog satelite pogleda koji je EXTRA). Da li se nekako mogu skiniti neke sadrzajnije mape, sa nazivima svih ulica i tako nesto?
Your Phone isn't mobile if its plugged into wall >> Motorola RAZR MAXX >>JB 4.1.2 >> Rooted

JoLoLo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Okt 2010. 23:27
:: Motorola RAZR MAXX

Post od JoLoLo »

Ovaaaaaaj... da li mi neko moze pomoci oko ovih aplikacija. Skinuo sam preko onog OVI servisa skype, i jednostavno posle nekog vremea mi se telefon restartuje. Da li znate u cemu je problem?
Ili gde da trazim programe za skidanje?
Your Phone isn't mobile if its plugged into wall >> Motorola RAZR MAXX >>JB 4.1.2 >> Rooted

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Sto se tice programa, o njima se diskutuje u ovoj temi -> KLIK
Sto se tice navigacije, o njoj se diskutuje u ovoj temi -> KLIK

allex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 03. Sep 2010. 08:45

Post od allex »

Drugari, pomagajte. Danas sam kupio telefon. Primetio sam jednu dobru opciju, ono belo svetlo oko džojstika se pali i gasi kada stigne neka poruka a ne pročita se, međutim meni se to sada dešava i kada mi ništa ne stigne, odn. primetim u mraku da mi se to svetlo pali i gasi, a nema ni prošutenih poziva ni poruka...?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

To tako treba, nema na primer samo kada imaš prop. poziv ili poruku, nego celo vreme "diše". Možeš isključiti u podešavanjima.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

allex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od allex »

Hvala telep. Našao sam `Svetla obaveštenja`, tu mi je izabrano da mi svetli kada imam poruku/poziv/email, ali ne znam kako da isključim to disanje? :-)

EDIT: Postoji li program pomoću koga će mi se u `pasivnom režimu` prikazivati na ekranu informacije o propuštenim pozivima/porukama, da ne moram stalno da otključavam telefon zbog toga?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

allex, kada ti je ekran skroz ugasen, drzi malo centralni taster, upalice se na kratko veliki sat, kraj kojeg imas u uglu indikatore propustenih mailova, poruka i poziva. kako pustis taster, ekran se ponovo gasi i bude skroz crn.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

allex, a sto nenadjes Remind Me odlican program za propustene pozive i sms.Svetluca tastatura i oglasava se tonom na onoliko minuta koliko zelis.Ima ga na ovi ali nije ful verzija.Ful verziju nadji nepoepisanu pa je potpisi i postavi.

allex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od allex »

Nema šansi da ja to nađem i skinem :-) ne snalazim se baš najbolje...iako imam wifi u stanu i povezao sam ga sa mobilnim, sat vremena kasnije kada sam opet otišao na net nestalo mi je 250 dinara kredita...
Više mi nije problem što nema obaveštenja, lepo pritisnem i držim centralni taster i saznam sve. Sad me muči što mi se s vremena na vreme pali ova lampica oko džojstika, iako nemam poruka ni poziva. Nikako ne mogu da nađem gde se to isključuje.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ta lampica sve vreme treperi određenim tempom, to se zove "dianje". kad imaš neki propušten poziv ili nešto, onda ne treperi tako već blica bržim tempom. To je tako normalno. Ne možeš da isključiš jedno od ta dva. Ili ništa ili oba zajedno

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

araphel, breathing light se iskljucuje nezavisno od obavestenja za poruke, pozive i email.
dakle: ctrl. panel > settings > general > personalisation > notification lights
tu imas odvojeno podesavanja za breathing lights i za propustene dogadjaje, moze da se podesi da blinka odredjeni period, non stop ili da uopste ne blinka, ta opcija je uvedena jos sa e61i samo sto je blinkala statusna lampica na vrhu telefona i remind me je potpuno nepotreban osim ako zelis da imas i zvucno obavestenje periodicno
::luv phonez::

allex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od allex »

djoxie, sada mi je sve jasnije. Hvala. Isključio sam to blinkanje, zaista mi nije jasno čemu služi.
Ostaju dva pitanja:
1. Kako da podesim da mi `podrazumevani` način kačenja na internet bude preko mog wlana, a ne preko mts-a? Da mi ne bi skidao kredit kada sam u stanu...Video sam podešavanja gde se bira prioritet, podesio sam 1. wlan, 2. mts, ali opet se kači nekad preko mts-a, recimo kada sam pokušao neke aplikacije da skinem (uzgred, kako i gde se one skidaju?).
2. Postoji li prečica ka task manageru? Za sada idem na meni, pa na opcije, pa na `Otvorene aplikacije`, ali to je prilično dug put, tako da mi se često desi da mi neke aplikacije ostanu ovorene...

Hvala vam na pomoći.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Za wifi trebas da podesis pristupnu tacku.Idi u podesavanja-veza-odredista i tu postavi pristupnu tacku signal od tvog rutera.

allex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od allex »

Hvala deksicom.
Inače, da odgovorim sam sebi, prečica za Task Manager je dugo držanje tastera Menu.

Uzgred, kako da dodam neke svoje prečice na desktop?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Nema na cemu,inace tu radnju dodeljivanje nove pristupne tacke obicno uradi sam telefon prilikom prvog konektovanja na neku novu wirales mrezu ali kod tebe je to trebalo rucno uraditi.
To ti nije task menadzer,imas aplikacije task menadzer kao Best TaskMan Ver.2.02,Handy Taskman Ver.2.02,JbakTaskman Ver.1.0 itd.i u njima mozes videti i otvorene aplikacije koje pritiskom na meni se ne pokazuju,mozes videti memorije ram,mem.telefona i kartice.

Odgovori