HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Opet imam problem,ali sada nije hteo da se instalira rom,tj kada sam isao na install from sd card pa kliknuo na leedroid.zip krenula je instalacija pa je pisalo aborted.Da li onda da instaliram onaj kernel ili sta da radim?
Note IV N9100 dual

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Možda imaš loše blokove u telefonu pa ti treba verzija roma koja ima manji boot.img, ako ima.
Nije baš da je to redak slučaj...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

zlivan, jel zaista toliko valja taj LeeDroid? Sinoć za malo da ga probam, ali me mrzelo da ga downloadujem pa sam se vratio rootovani OTA 2.2, ali koliko ga svi hvalite, mogao bih da isprobam i to.

nego, jel ima nekog da mu je otišla dođavola zaštita za kameru? meni je ona plastika na poklopcu bašpuna sitnih ogrebotina, i razmišljam se da probam da je ispoliram nečime. Šta mislite koliko je to pametno?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Izgleda da je ipak bio problem do rom-a koji sam ubacio u tel,tj malopre mi je palo na pamet da vidim da li je rom prebacen kako treba i kada sam kliknuo na taj zip nije hteo da se otvori pa sam ga sada ponovo ubacio u tel i sada je sve ok.Krenula mi je instalacija rom-a pa kada zavrsim sa njegovom instalacijom prelazim na instalaciju kernel-leedroid_2.2e-bootfix.
araphel,leedroid je odlican rom i neces pogresiti ako ga instaliras.EDIT:Prosla mi je sada instalacija LeeDrOiD-a 2.2e,ali u kombinaciji sa onim kernelom.HVALA NA POMOCI Ivane
Note IV N9100 dual

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Nema na cemu, neka vajda od tolikog dangubljenja na tom threadu :roll:
Probao ja da ti objasnim da mora iz jednog puta i ROM i kernel da se flashuje, al vidim da mi nije poslo za rukom, kako god, dobro je da je proslo. I mene sad svrbe prsti, a taman sam se lepo namestio sa V2.2d, evo dosao sa posla, baterija na 67%. Jeste da mnogo manje telefoniram ovih dana, racunam nesto u ofisu umesto da trcim unaokolo i kvarim svacije raspolozenje, al opet, cini mi se da ne trosi nista dok je na stand-by, po ceo dan sam na netu bukvalno, obavezno pratim XDA da vidim da nece neka revolucija da se desi dok ja odradim shihtu, prochatujem sa zenom kad stignem... Sad se mislim da opet poskidam neke stvari sa ROMa (ovaj put trezan, prosli put nisam uspeo da skinem News) i da probam sa 5.10.....30_2 radiom, koji je savetovan za Orange, posto mi je telefon skinut sa Orange i kazu da 5.10. malo manje trosi bateriju... Imam dva onako, razmazena pitanja, pa ako neko cita ovo pisanije a ima ideju - dajte neki predlog. Prvo - sve kontakte spasavam preko Sense People, koristeci opciju Phone. Kad flashujem ROM, uradim export iz People aplikacije, sto napravi pcsc_pcsc_00001.vcf fajl na SD, koji posle flasha importujem ako nema kontakata (prosli put ih je odnekud bilo, posle full wipe-a, ne umem da objasnim zasto, verovatno ne treba piti pivo&flashovati ROM odjednom). Postoji li nacin da sad obrnem curak naopako, tj da prebacim kontakte na Google? Cime da otvorim taj *.vcf (i sta da radim ako ga i otvorim, tipa, Excelom?
Drugo, od nedavno Calendar ima upisane sve rodjendane mojih kontakata sa Facebook. Zanima me kako da ga nateram da ubaci i one rodjendane koji nisu na FB a jesu upisani u detalje kontakta (pod Birthday, naravno), ne koriste bas svi FB (a i neki koji koriste, nece da stave datum rodjenja). Dopunski, kako da ga nateram da me obavesti o tim rodjendanima (a da ne otvaram Calendar)?
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Harthouse
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 06:06

Post od Harthouse »

araphel, pazi ovako... Na MIUI sam prešao sa DeFrost-a. Krenuo sam sa verzijom 10.15. Prvo sam uradio backup sa Titaniumom, i to backup svih aplikacija, isključujući one sistemske, označene sa crvenom bojom. Pre samog flash-a sam uradio brisanje (klasika) Dalvik cache, battery stats, partition cache, a zatim i kompletan wipe, iako kad to uradiš, on automatski uradi sva brisanja, ali ok... "Podigao" sam MUIU ROM (v10.15) odavde:

http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... ?t=1546020

Nakon toga sam povratio sve aplikacije sa Titaniumom i od prvog trenutka je sve radilo manje-više perfektno. Kako mi se ne dopada MIUI-ov Launcher, instalirao sam LauncherPro Plus, koji radi skoro savršeno, sve do trenutka dok ne reboot-uješ phone, a nakon restarta, svaki put dobijam FC !!! Posle v10.15, sa istog sajta sam flash-ovao i v10.22, a FC sam i dalje dobijao sa LauncherPro Plus. Pre par dana, sam na čuvenom forumu (obrati pažnju na zastavu... da da da... :D ):

http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=1254

pronašao v10.29, koja, veruj mi na reč radi SAVRŠENO !!! Nema nikakvog laga, FC ili bilo šta sl. WiFi, 3G, bluetooth, GPS... sve frscera !!! :D

Ne znam da li sam ti imalo pomogao, ali bih voleo da budem upoznat sa tvojim daljim "kretanjima" :wink:
HTC Desire + MIUI 0.11.12

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

@araphel
Ma sve je to više manje isto. Postoji nekoliko grupa romova, sense, vanila, miui i onaj mutirani sense bez sensa, a u okviru jedne grupe razlike uglavnom stvarno nisu primetne. Iskreno, mnogi od "developera" nisu nešto ni potkovani materijom, pa se kuvanje ROMa svodi na izbacivanje/ubacivanje aplikacija i korišćenje tuđih ideja. Ako ti stock radi ok, ne menjaj ništa, nema bitne razlike. Ako ti fali neka aplikacija, možeš i sam da je instaliraš.

Drugo, ta plastika iznad sočiva je teški krš, ja sam svoju vrlo brzo izbio jer su slike postale očajne zbog izgrebane plastike. Možda kod nekog časovničara da se ode, da stavi staklo koje se neće izgrebati, ali ja stvarno nemam vremena da se zezam s tim, pa stoji ovako bez ičega. Poliranje? Šta znam, ljudi probali, neki su zadovoljni, neki ne.

@IvanP
Taj vcf možeš na Gmail sajtu da importuješ. Za rođendane - Ebobirthday, pošto baje iz HTCa nisu mislile da je potrebno automatizovati takve stvari na sistemskom nivou. Ili da u Google Calendar dodaš novi "interesting calendar" zvani Birthdays and Events, tako nešto. Onda se to sinhronizuje s telefonom. Lepo smišljeno, a? :D

A da, imaj na umu da će ti slike Google kontakata biti nešto tipa 100x100, da se ne iznenadiš kad ih vidiš tako ojađene :)

Edit: Sad nešto gledam, svaki put kad toda ima neki naizgled ozbiljan problem, ispostavi se da baš i nije obratio pažnju na proceduru i da problema, zapravo i nema :D Malo pažnje, mladiću :)

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

uh, hvala za ovu (100x100) informaciju, nista od tog posla, ja sam vecinu ljudi (koje sam navatao) preslikao ovim telefonom da bi slike bile jasne, ne pada mi na pamet da prelazim na neku nizu rezoluciju - nista od google kontakata. i ovako mi nista ne fali, backupujem na komp i ne brinem. a hvala i za ova ostala resenja, probacu u nekom budnijem stanju (mozak mi se pred spavanje uspori pa sad ne kontam ovo sa dodavanjem kalendara, al probacu ujutru)

za LeeDrOiD korisnike, upravo se pojavio novi kernel koji radi sa 2.2e (a radi i sa 2.2d, provereno), ima u podnaslovu gpuplus, sto ce reci ubrzava graficku ... hm .. podjedinicu? kako god, igre rade "brze", bolje izgledaju, a ja usput imam utisak i da mi sense brze radi, kao i da se galerija daleko brze ucitava nego pre (dev mi kaze da je placebo, rosie does not work with 3d hw, sta god to znacilo na engleskom, ili nekom drugom ljudskom jeziku)

u beta fazi je, uradite nandroid, da vas ne boli glava...
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

IvanP, i ja sam ubacila taj novi kernel.. Recimo da ima poboljsanja u animacijama ali videcemo kako ce se odraziti na bateriju..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

cvrle_bg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 17. Feb 2006. 16:46

Post od cvrle_bg »

Imam problem sa sms porukama, gde mi telefon ne pamti poruke po vremenu slanja ili primanja, vec odvoji primljene od poslatih poruka, pa kad dobijem poruku ,moram da odem na vrh ekrana da bih je procitao, pa onda da se spustim do poslednje poruke koju sam poslao. Da li se jos nekom nesto slicno desilo?

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

Proveri vreme slanja poruke, jer od kako se pomerio sat unazad, poruke koje stizu sa Telenor mreze telefon prikazuje kao da su stigle jedan sat ranije. :?

cvrle_bg
Novajlija
Novajlija

Post od cvrle_bg »

Aham, koliko vidim do toga je, jer mi je razmak u slanju i primanju poruka oko sat vremena. I kako resiti taj problem?

milos1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 19:55

Post od milos1 »

Pošto sam juče otišao u telenor, i završio bez mobilnog telefona jer je došlo do nekih komplikacija prilikom sklapanja ugovora, konkretno zbog mesta prebivališta, a vidim da je vip pustio prodaju na rate pa me zanima opet isto pitanje kao i pre: da li je zvanični update na froyo 2.2 dostupan preko vip mreže? Telenorovi prenesi i prenesi plus paketi jesu isplativiji u odnosu na vipove, ali bih mogao da predjem preko toga ako se u vipu već dobija otključan telefon i mogućnost zvaničnih updateova.

dakiza
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Nov 2009. 20:35

Post od dakiza »

Ja sam uzeo u Telenoru i odmah ga update-ovao, na 2.2 bez ikakvih problema, naravno ota update.Pozdrav!

milos1
Novajlija
Novajlija

Post od milos1 »

dakiza, Da, ali mene zanima da li postoji 2.2 update preko vipa i da li se dobija otključan desire kod njih?

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog.. Podrazumeva se da na njega odgovaraš.. Pročitaj pravila foruma..

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Update nije vezan za operatera 8)

phantom_85
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 12:56

Post od phantom_85 »

cvrle_bg napisao:Aham, koliko vidim do toga je, jer mi je razmak u slanju i primanju poruka oko sat vremena. I kako resiti taj problem?
Resili su problem, od danas normalno prikazuje vreme :)

milos1
Novajlija
Novajlija

Post od milos1 »

araphel napisao:Update nije vezan za operatera 8)
Moguće je da čitanjem drugih stranih foruma nisam razumeo to. Smatrao sam da zapravo update ide preko operatera, jer sam negde naleteo na vest koja je glasila tipa "Orange: FroYo Android 2.2 update for HTC Desire delayed" i na tekstove poput:
If you've got an HTC Desire, you'll be notified the over-the-air update is available to download when your phone automatically checks for software updates - again that will depend on your network.
Nekako mi je zvučalo kao da su korisnici na milosti/nemilosti operatera da li će izbaciti update ili ne, ali hvala na objašnjenju. :)

cvrle_bg
Novajlija
Novajlija

Post od cvrle_bg »

phantom_85, aham, bas lepo od njih sto su to uradili. :D :lol:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

milos1, kada je Operater branded verzija OSa, onda to cesto kasni. Orange recimo ubacuje kojekakvo svoje djubre. Kod svih Desire u zemlji software je Generic, tako da HTC direktno push-uje update....Ja sam na Vipu i bez problema uradio update jos u Avgustu

Odgovori