Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nista, cekamo da srede sve te nedostatke pa cemo da probamo. Za sada se drzim SamdroidMod-a.
Ne znam gde sam procitao ali nisam nasao zvanicni podatak pa da proverim, da li je neko nesto cuo za zvanicni update na 2.1? Ako ga izbace, eto nama i 2.2 uskoro :D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Azimuth
Да чекамо :)

Јесте одавно озваничено...
http://www.engadget.com/2010/03/17/sams ... droid-2-1/

У овом тренутку је битно да је galaxy s добио froyo, па ће тим са Самдроида да позајми неке системске фајлове.
Слобода или смрт

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Imam dva glupa pitanja... Kako da iskljucim vibraciju tj eho dodira na brojcaniku, odnosno, kod tastature gde biram brojeve koje pozivam? Iskljucena mi je vibracija na qwerty tj kad kuckam poruke, mail i sl.
I drugo pitanje, kad ukucam onaj kod da vidim call duration on mi izbaci neke silne brojeve ali nigde ne vidim konkretno koliko je sati, minuta i sekundi dolaznih a koliko odlaznih poziva.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Posto sam u zurbi, moze li neko da mi kaze koja je procedura upgrade sa 1.5 na 2.1 preko samsung studia(koji jos nisam stigao instalirati), da se na bakcem sa raznim software-om (ne root-ujem telefon, samo upgrade na 2.1 hocu da uradim - root-ovanje mozda nekom drugom prilikom :oops: )...

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Azimuth napisao:Imam dva glupa pitanja... Kako da iskljucim vibraciju tj eho dodira na brojcaniku, odnosno, kod tastature gde biram brojeve koje pozivam?
Kod 1.5 ide ovako(srpski meni) - podesavanja, zvuk i slika i onda tu imas Zvucna tastatura i Vibracija dodirne tastature - to ti je ona kada ides dial za broj. Za qwerty si isao vrv odmah na tastaturi ona podesavanja sto imaju za zvuk i vibr.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Ne znam da li se varam ali mislim da je nemoguce iskljuciti vibraciju na dialer-u,
Bar ja nisam uspela a i procitah na xda cini mi se da je moguce iskljuciti haptic feedback za sve osim za dialer i unlock pattern, iritirajuce poprilicno. Ako neko nadje resenje neka javi :)

n1tr0 tesko je to bas "na brzinu" objasniti, proguglaj, ima lep nas forum sa jasnim i lakim koracima za upgrade ;)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Ma sve sto sam nasao je da je preko Odina brze... :?
Kazu preko PC Studio zna da zaglavi, a uglavnom radi i vise od sat vremena... :roll:

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

n1tr0,

http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4106

bukvalno, ako pratis uputstvo, zavrsis upgrade na 2.1 za 10 min.
mislim da je to dovoljno brzo 8)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Hvala, ali 2 problemcica:
1) buni me ovaj na kraju sto je napisao za tu verziju iz avgusta da fali 1 fajl i da ga je trebao po netu traziti
2) jel moze nekoga koga ne mrzi da skine i reupload taj poslednji iz avgusta negde drugde npr. sendspace, ovde svi mi na 1 provideru smo iza NAT-a, tako da ne mogu da skinem sa rapida, vec satima cekam bas taj link sa te teme, ali ne moze (neko vec skida) :disgust:

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Azimuth
Мислим да је Јеркан навео неки бољи бројчаник али се не сећам како се беше зове...
А моронска вибрација не може да се искључи на овом основном бројачанику и откључавању.

n1tr0
Уради преко Одина, имаш упутство на друго-трећој страници.
Слобода или смрт

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

n1tr0, imas na sajtu koji sam ti dao sve. mozes i jedan stariji da stavi. nista neces izgubiti.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

n1tr0 moja preporuka - skini majski,
bar je meni stabilniji i ima bolji battery life, ja se vratih na njega definitivno.
(EXXJE4 je u pitanju)

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

n1tr0
Само означиш One package а на десном делу прозора убаци потребни фајл у OPS поље, сва остала поља остави празна.
Слобода или смрт

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

bestboy, ok, a jel treba bateriju da napunim do kraja pre update-a. Zamenio sam danas telefon u mts i baterija je skoro na pola.

Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Obavezno procitaj pravila foruma..

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Можеш али и не мораш...за 6-7 минута се све одради. Провери све два пута пре покретања флеша да би све протекло без проблема.
Слобода или смрт

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

n1tr0, za zvanican 2.1 update preko PC Studia ti ne treba nikakvo uputstvo, samo prikljuci telefon i klikni na Software update, samo next next next i gotovo za 5 minuta.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Ok, hvala puno - nadam se da ce uspeti, sada se update-uje PC Studio prvo. Nego danas izludeh... Cekam i cekam i cekam na rapid, megaupload, stalno neko skida sa mog provajdera... Popiz sam totalno bio... -.-

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od n1tr0 »

Elem, sinoc sam hteo update na 2.1, ali nazalost prvo se PC Suite morao update-ovati... U medjuvremenu sam citao da neke komentare, pa mi tek sada nista nije jasno - jedni kazu da je brzi, a drugi da je sporiji od 1.5? Koliko RAM-a ostaje slobodno kada se boot-uje?
Takodje sam jos cuo da se zale na trajanje baterije, pa ako neko moze da mi kaze otprilike koliko mu je trajala baterija na 1.5, a koliko sada na 2.1?
edit: jos 1 glupo pitanje - gde je novi red kada se kuca poruka? Tastatura mi je android qwerty i nemam novi red nego pise Dalje umesto entera... :unsure:

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

n1tr0 mislim da je suvisno zbog tracka brzine zrtvovati lepote i mogucnosti 2.1 :) cak i ako je to istina sto ti ja ne mogu potvrditi jer 1.5 samo videh na prvom paljenju telefona i posle 10 minuta je dobio flash/root na 2.1. Da li bi zaista koristio nesto vec zastarelo kada ima toliko mogucnosti sa 2.1 cak mozes birati, igrati se sa romovima/modovima i traziti najbrze i najbolje resenje, nemoj da razmisljas uopste oko toga ;)
Sto se RAMa tice, ja sa nekih 40ak aplikacija (da, 40ak dobro si procitao) imam 65-70mb free koje kontrolisem uz lepu sistemsku aplikaciju, gaseci nepotrebne aplikacije koje kradu memoriju u pozadini, mislim da je to sasvim dovoljno da telefon i dalje skoro pa leti! :)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Elem, mene zanima jedna stvar,
Kada udjem u SystemPanel dobijem ovakvu statistiku:

Slika Slika

Sta meni zauzima ovoliko sistemske memorije i da li se to moze isprazniti?!
Desi se nekada da mi neke sistemske aplikacije imaju delay u startovanju, tipa Dialer, Messaging i slicno i nikada mi nije bilo jasno zasto kada imam dovoljno RAMa preostalo i neopterecen CPU, sada mi je prilicno jasnije da je to zbog ovako preopterecene sistemske memorije, sta to izaziva i da li mogu nekako regulisati tj. osloboditi to? :unsure:

Odgovori