HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Može takođe da se u manage applications obriše v1.4 i vrati na staru .
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Upgrade-ovala sa memor. karticu na 16GB Class 4 Kingston..:-) Nisam uspela da je particionisem po nekim od uputstava sa neta, ali je uspelo preko Gparted-a..:-) Takodje sam uspela i da prebacim sve podatke sa stare kartice i vratim Nandroid Backup..:-) Doduse, malo se telefon posle pogubio sa preuzetim ikonicama i tonovima sa stare kartice, ali sam to vrlo lako ponovo podesila..:-)

toda81, a kakav problem si imao sa Gpartedom? Gde je nastao problem?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ninolina, i ja sam pokusao i preko gparteda da napravim particiju,ali na zalost posle milion puta ni jednom mi telefon nije prepoznavao tu particiju.Negde sam ocigledno pravio gresku,ali mi uopste nije jaasno gde.Da li bi mogla ti da mi napises tacno korak po korak kako si ti napravila particiju kod tebe?Ne znam sta nisam probao i sa kojim programom nisam probao,ali nikad mi tel ne prepozna particiju koju napravim
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, kako mislis da je ne prepozna? Da li ti ta kartica od 4GB, kad zavrsis particionisanje, bude manja kad je gledas iz tel ili kompa? Koliku particiju si pokusao da napravis?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, da,kartica je od 4giga i kada napravim particiju i pogledam u tel stanje memorije nema promene,tj memorija ostane ista,tj ne smanji se memorija.Znam kako da vidim da li je uspesno napravljena jer sam na prosloj mmc od 4giga napravio particiju preko neke verzije acronis-a,ali sada preko acronisa uopste nemam opciju to da uradim jer ko zna koju sam verziju acronis-a imao tada kada sam to radio.Da li bi ti mogla da ubacis kod tebe u tel neku tvoju drugu mmc pa da na njoj napravis particiju i da mi napises tacno svaki korak prilikom pravljenja particije?Mnogo bi mi to znacilo jer uopste ne znam gde pravim gresku prilikom pravljenja particija
Note IV N9100 dual

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Vidim niko mi ne odgovara na pitanje, pa hajde da pitam ponovo: zna li neko da li će se Desire moći registrovati na www.htcsense.com i da li će dobiti onaj novi sense ui? Takodje me zanima da li će onih 100 i kusur mb ROMa biti dovoljno da se mogu instalirati i naredne verzije android sistema? :)

A sada malo čudno pitanje: zašto vršite particionisanje kartice? Zašta vam to treba? :oops:

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Da neko ima pouzdane informacije o tome što te zanima verovatno bi ti već odgovorio, ovako je sve rekla-kazala. Možda će biti novi Sense, možda neće, možda će tih sto i kusur megabajta biti dovoljni, možda neće, ne zna se još ništa.

Particionisanje radiš da bi imao više od tih sto i kusur megabajta za aplikacije.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

zlivan,
Hvala na odgovoru, ali mislio sam da je možda neko nešto već saznao. :)
Kao što sam već pisao nećkam se oko par telefona koje bih uzeo, ali mi je ovaj najzanimljiviji, pa zato i imam toliko pitanja oko njega. :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, evo kompletnog uputstva za particionisanje kartice..:) viewtopic.php?p=263276#263276

Nadam se da ces sada uspeti..:)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, hvala ti puno!Samo da zavrsim sa pisanjem priprema za sutrasnje casove pa cu pokusati ovo da odradim pa javljam da li sam uspeo///EDIT:Sve sam uradio po uputstvu ipisalo mi je da su uspesno napravljene obe articije ,ali kada skinem tel sa usb-a i udjem u settings pa SD & phone storage za Total space mi i dalje pise 3,79 gb kao sto je pisalo i pre nego sto sam napravio particije.Kada udjem u Quick system info pa pod opcijomA2Sd storage mi pise Information not available.Uopste mi sada nije jasno zasto se ovo desava.Znam da mi je na prosloj kartici na koojoj sam uspeo da napravim particije pisalo u SD & storagecini mi se okp 3,2 giga i da mi je i u quick system info pisalo pod opcijom A2Sd storage da imam oko 560 mb.Zasto mi se ovo desava?Samo da napomenem da sada kada nakacim tel na ubuntu preko usb-a ubunta mi prikaze na desctopu dve odvojene ikonice za mmc i na ednoj pise 535 mb filesystem,a na drugoj ikonici 3,5gb filesystem.Kada udjem u ubuntu pod opciju System pa administration pa gparted pa oznacim da mi preppozna mmc pise lepo da imam dve particije i to jednu vecu i prvu fat32 od 3,28 gb i drugu manju sa desne strane ext3 articiju od 483,49 mb.Po ovome sto pise se moze zakljuciti da imam napravljene obe particije,ali zasto ih moj tel ne prepoznaje?Sada sam usao u win xp i nakacio tel preko usb-a na komp i usao sam u my computer i ttu mi se sada moja mmc prikazala kao Removable Disk i kada kliknem tu otvori mi mmc koja je nravno prazna,a kada se vratim naad i idem desni klik pa propertis na Removable Disk pise da da je file system fat32 ida je free space 3,27 gb, a Used space 632 kb,a Capacity 3.27gb. EDIT:Sada mi se desilo nesto jos zanimljivije.Usa sam u recovery i odradio backup i kada sam restartovao tel izbacilo mi je da Notifications:LOW ON SPACE i Phone storage space is getting low.Kada povezem tel na kom imam sta i da vidim.Sada kada kliknem na Removable Disk ponudi mi da formatiram mmc i nece da udje t,a na prpertis pise da imam 0 mb free,ma za sve pise 0.Sta se ovo desava?
Note IV N9100 dual

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

A izbacuje li u notifications bar poruke tipa Mounting SD card, Mounting Unsuccessful ili nesto slicno, posle reboota? Ako da, onda treba da odes u recovery i da odradis mount. Na amon ra je lako, postoji ta mount opcija, ides redom mount FAT32, pa mount EXT3. Na Clockwork ne znam, moracu da ga probam - imam rupu u "znanju" :) Ako Clockwork nema mount, promeni recovery image (e ovo ne znam kako se radi, kad odradis, podeli :) )

Ako ni to nije, imas krs karticu sa bad block na nezgodnom mestu. Probaj reformatiranje, check disk bilo iz Win bilo iz Ubuntu (mora da ima i tamo).

Pre nego sto probas bilo sta, pod Settings/SD & phone storage, treba da imas opciju Unmount SD card. Ako pise Mount SD card, vidi pod a).
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Nista mi od toga ne pise u notifications bar-u.Samo sam uradio unmaunt kada sam usao u tel pa Settings/SD & phone storage,ali mi i dalje tu pokazuje 3,79 giga,a evo sada dok formatiram mmc preko kompa pise mi da je format fat 32 i da je velicina kartice 3,28 giga///Edit:Radio Sam neki mount I unmaunt u recovery-u i sada mi u notificstion baru pise Maunted ReadOnly i The SD card has an unexpected problems i pise jos nesto,ali taj deo texta se ne vidi.Ubilo me je ovo particioniranje jer telefon kao da nemam vec nedelju dana
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, a da pokušaš da particionišeš neku drugu karticu? Ako sa nekom drugom uspe znači da sa tom karticom nešto nije u redu. Ukoliko ni sa tom drugom ne uspe, tada definitivno neki korak ne uradiš prema uputstvu.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ninolina, ok,imam jos kartica pa cu pokusati sa njima da odradim.Nadam se da cu uspeti ///Edit:Nista nisam uspeo da uradim ni sa drugom mmc,a bukvalno svaki korak uradim po uputstvu.Ono su par koraka u uputstvu tako da je gotovo nemoguce napraviti gresku.Zaboravih da kazem da sam ja koristio gparted koji se nalazi u samoj ubuntu,a nisam skidao onaj gparted koji je bio u uputstvu
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, nema veze.. trebalo bi da je isto uputstvo..:) A koji recovery mod imas? Da pokusas da ubacis Amon Ra pa iz njega da odradis particionisanje? Stvarno mi vise nista ne pada na pamet..:(

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Ne znam da l da baksuziram sad, al nekom momku na LeeDrOiDovom ircu je veceras crko SD card reader na Desire, potpuno bez najave, ne vidi ni FAT32 ni EXT3 particije, iako se obe vide u drugom telefonu i u Linux. Ako si sve odradio po uputstvu, postoji neka nevelika sansa da ti je hardverski problem, hocu da kazem (daj Boze da nije). Nemas mogucnost da proveris karticu u nekom drugom telefonu koji vidi EXT3?
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

IvanP, pa valjda u tom slucaju ne bi video karticu uopste.. Ne verujem da je moguce da telefon vidi celu karticu, a da ne vidi samo particije..

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Narode,necete mi verovati,ali sam uspeo da napravim particiju i to bas preko ROM Managera.Sada cu da vam kazem kako sam to uspeo.Ja sam imao innstaliran LeDrOiD sa ap2sd i izgleda da je to bio problem sto uopste nisam mogao da napravim particiju preko ROM Managera.To mi je jedino razumno i racionalno objasnjenje zato jer sam isto ovo particioniranje na isti nacin radio i pre i nije hteloa da se napravi particija preko ROM Managera jer se uvekj zakucao negde i pojavljivao se onaj crni ekran sa slicocom androida i trouglom sa uzvikom.Samo takodje da napomenem da me je i pre kao i sada prilikom prvog ulaska u ROM Manager pitalo da downloadujem najnoviji Clock work recovery i ja sam to i sada kao i uvek do sada radio,ali za razliku od pre,sada sam uspeo da napravim particiju preko ROM Managera.PRESRECAN SAM!Sto je takodje bitno imao sam na kompu backup file od LEEDroId-a 2.2f sa svim programima tako da sam sve vratio na staro stanje i sad akonacno mogu da koristim moj telefon.HVALA VAM SVIMA sto ste na sve nacine pokusavali da mi pomognete.Jos jednom samo da kazem da sam 1000% siguran da sam sa gpartedom sve radio kako je trebalo i po uputstvu,ali izgleda da je probblem bio u rom-u.Nemam neko drugo objasnjenje jer mi je posle ubacivanja rom-a bez a2sd upalilo particioniranje preko ROM Managera
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, drago mi je da se konacno uspeo, ali kakve veze ima rom sa gpartedom? U momentu kad koristis gparted kartica ni nije u telefonu I na njoj se ne nalaze podaci.

Al neka tebi sad sve radi..:) To je najvaznije..:)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Imam jedan veoma frustrirajuci problem s mojim Desire-om, naime, od pre par dana, preko open network Wi-fi hotspota vise ne otvara ni jednu jedinu internet stranicu, nista sto ima veze sa kacenjem na internet ne radi, nikakav update, refresh, sync. Hotspot imam u firmi, uvek dobar signal, do sada je sve radilo super, update na 2.2 je izvrsen OTA pre nedelju i po, bez problema, Wi-fi surfovanje bez problema sve do prekjuce. Nista nije cackano po podesavanjima...

Pri otvaranju web stranica prijavljuje ono obicno kao da nema konekcije: Webpage not available, bla, bla, bla, ali konekcija je uspostavljena normalno... internet preko mobilne mreze radi sasvim ok.
Testirao sam firmin Wi-fi i sa jednom 6710 Navigator, radi savrseno, sa jednom N97 radi savrseno...

Rondam po internetu ko manijak trazeci resenje problema, ali svi koji i imaju isti problem, on je usko vezan za njihove wi-fi kucne rutere i u vecini slucajeva je veoma lako resiv. Probao sam skoro sve sto se savetovalo: reboot, hard reset, vadjenje baterije, Airplane mode on/off... :uhuh:

Vazno pitanje: opet servis ili zamah pa u zid? :disgust: :angry:

Odgovori