HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 22:34

Post od IvanP »

Ja sam 16GB pazario za 4000 u KV, al je neki krs klase 4 od nepoznatog prozvodjaca. Naviknut sam da me deru za memoriju (ovce su da se shishaju) pa mi ovo nije bilo preskupo (ali ce da izgleda preskupo za neku godinu).
Primera radi, 2006 sam dao 40 evra za 128MB XD za svoj tadashnji Olympus, koji druge kartice osim najskupljih XD ne vidi ko svinja nebo.
Kartica za sad radi, pokazuje 5Mb Write/13Mb Read, znaci zaista klasa 4... nije za 720:p Tebi treba neki Sundisk klase 10 ili 12, ocekuj +5000 za 16Gb, ~55% od toga za 8GB.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, ja sam moju Kingston 16GB Class 4 platila 4200din u Beogradu, nema ih bas svuda, i ovo je ok cena.. Lakse je i dosta povoljnije naci od 8GB i cene su od 1300 - 1900din Class 4 i 6, od razlicitih proizvodjaca..:-) Ovo su cene u Beogradu..:-)

Ja sam, inace, trazila od 32GB, ali nigde je nisu imali..:-( Kao sto rekoh, i ove od 16 su retko gde imali..;-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Uradih i ja konacno taj root preko unrevoked3 programa, uspesno iz drugog puta, mada proces ne moze biti laksi :)
Evo bas sad sam ubacio i novi font (neki Comfortaa paket) cisto da vidim kako fercera, uopste ne izgleda lose, a sve odradjeno preko ROM manager-a... stavicu i neki drugi custom ROM, jer pocinje da mi smeta ono sto je Telstra (mobilni operater) napakovala u telefon :chytry:

Ono za wi-fi mi jos nije jasno, probao sam da se nakacim na McDonalds free hotspot ovde kod mene i radi sve kako treba, osim download-a aplikacija sa marketa (uopste ne pokrene proces). Ali, na jednom drugom free hotspotu opet nece nista (doduse otvori samo market, ali svaki download je neuspesan), sto znaci da ipak nije do telefona, koliko se moze uklaviriti...

Hvala svima koji su nesto savetovali... 8)

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

Za market - probaj da ocistis cache, (pazi, ne cash:) mada je cesce problem u samom Marketu, il radi il zeza i cesto ovo pod b). Ako ti bilo gde radi wifi - nije do telefona, tj nije do hardvera, a sa softverom naravno nesto moze da se napravi. Ima par korisnih aplikacija na xda, prosetaj malo tamo naci ces. Ja sad zloupotrebljavam neki wifi toggle koji na dugacak stisak search button-a ukljucuje wifi i kad si u sred neke druge aplikacije, zgodna opcija.. to sam nasao kod leedroida na mini sajtu, u add-ons. Skini sa markreta Quadrant Standard aplikaciju, ispitaj svoj telefon na brzinu, da znas koliko si se ubrzao kad predjes na neki od kuvanih romova. Uradi nekoliko testova za redom, pogasi sve, wifi gps bluetooth, predji u airplane mod, najbolje posle reboota, i onda uradi quadrant jedno 3 puta zaredom, tako ces dobiti najveci moguci rezultat sa stock rom.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

IvanP, hvala ti ko bratu za ove savete, pokusacu odraditi sve sto budem mogao 8)

A imam i nekoliko pitanja za iskusne korisnike root-ovanih Desire-a: sta se sve moze menjati u telefonu bez ubacivanja nekog od custom ROM-ova? Znaci, za kakve sve izmene je dovoljan samo root?
Mogu li se nekako ukloniti bespotrebne sistemske aplikacije operatera nekom drugom aplikacijom, sad kad je telefon root-ovan?

Ako odgovori postoje na forumu, dajte link ka stranici ako znate tacno gde se odgovori nalaze, malo je sad nezgodno vrteti sto i kusur strana...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Ako neko koristi LeeDroid ROM, i kao i svi ostali sa HTC Sence-om, ima problem sa baterijom koja ujutru posle cele noci punjenja bude na 95-90%, evo Battery Fixa ubacenog u LeeDroidov Kernel v2.2f..:-) Ovaj modovan kernel sa linka u postu na XDA trebalo bi flashovati u recovery-ju..:-) Ja sam ga probala, ustvari, jos uvek ga koristim i testiram i za sada nema problema..:-) U svakom slucaju, ovo radite na sopstveni rizik, i nemojte mene kriviti ako se nesto nepredvidjeno desi.. Ja samo potvrdjujem da na mom tel radi i nije bilo nikakvih problema prilikom flasha niti bootovanja tel nakon flasha..:-) Takodje, i Battery Fix radi, tako da baterija i kad je tel na punjacu ostaje na 100%..:-)
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 80&page=22

Jedno pitanje za korisnike No Sence ROM-ova.. Koji preporucujete i koju verziju da probam? Ima ih dosta na XDA, a ja sam do sada koristila samo LeeDroid Sence ROM pa bi mi trebale preporuke..:-) Bez mnogo detalja, vec samo ne bih da probam vise od 3 verzije, ali dobro odabrane.. Hvala unapred..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

@Green
Prvo, svaki savet koji od mene dobijes uzmi sa zrncetom soli, ja sam amater i pocetnik.

Znaci, sam root ti je dovoljan da:
- instaliras root only apps, kao sto su SetCPU, ili RootExplorer, ili Titanium Backup
- instaliras kuvani rom po svom izboru.
Ako hoces da uklonis aplikaciju koju je operater (Telus, bese?) stavio na /system tvog telefona, treba da:
- instaliras Android SDK, tzv adb, i preko njega uradis pull. Ovo jos nisam probao, ali trebalo bi da nije mnogo tesko. Meni se licno ne dopada da cackam stvari o kojima pojma nemam pa se trudim da ako vec ne mogu da razumem kako to radi, prikupim dovoljno user iskustava.
- uradis S-OFF, kao opciju umesto prethodne. Onda mozes da brises/uninstaliras apps po volji, ukljucujuci sistemske, direktno sa telefona, al tu takodje moze da se nesto pogresi, sto moze da dovede do nestabilnosti sistema.
Od svega ovoga, (i mene su nervirale Orange apps i zato sam i odradio root) ja sam odabrao nijedno, to jest instalirao sam neki kuvani ROM sto je zauvek ocistilo operaterove aplikacije. To ti je treca, i najlaksa opcija.
Odmah se obuci iz oblasti: back-up(Nandroid i Titanium), ext3, format SD. Ovo ti treba AKO resis da menjas ROM. Ako ti nesto nije potpuno jasno, slobodno me cimni na pvt, dokon sam cesto i volim da pomognem ako umem.

edit: sa linka koji je Ninolina postavila dva posta iznad, jedna slicica od nocas, mozda je zanimljiva nekom (Quardrant score)
http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1290298288

edit2: nije u pitanju Leedroidov novi kernel sa battery fix, nesto drugo je u igri... nije jos gotovo koliko vidim, ali bice za par sati... popijte nesto za smirenje pre nego sto pogledate link :D

i Edit 3: ovaj ce da bude poduzi, izvinjotina unapred.
Prvo, kernel koji Ninolina pominje gore nije snq- original 2.2f, sto tvrdi sam snq-... da jeste, ona ne bi nasla onaj fajl koji su joj trazili na XDA na svom telefonu - taj fajl je iz kernela Richarda Tripa. posledica - kod nje radi, jer je negde ranije flashovala richardov kernel preko snq- ovog, ali kod drugih mozda i nece. Ninolina, izvini sto ja ovako s neba pa u rebra i u trecem licu, prosto brinem... To ne znaci da nikako nece da radi, samo nece garantovano da radi...
Drugo, link koji sam ja gore ostavio je super i zanimljiv i imace brojne neresene probleme sto ni dev ni ja nismo znali, ali snq- zna. Uzimam ovog snq- lika kao autoritet u oblasti prosto zato sto vidim da to radi veci deo upucenog sveta na xda. Covek prosto zna sta prica, to mu je posao (i stoji iza kernela koji koristi jedan od najpopularnijih ROMova). Valjda je ovo dovoljno editovanja :(

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Ninolina napisao:Jedno pitanje za korisnike No Sence ROM-ova.. Koji preporucujete i koju verziju da probam?
Trenutno teram Oxygen. Minimalizovan (samo 55M), superbrz ROM, operisan od svih budalaština. Uz nekoliko dodatnih widgeta ovo je za mene najproduktivniji UI. Takođe, CM nije loš, ima dosta dobrih dodatnih opcija i fazona, ali mislim da polako postaje prebudžen. DeFrost je, praktično, isto što i CM i mislim da više ničeg i nema. AdamG više ne apdejtuje OpenDesire jer radi Oxygen. Što se mene tiče, teško da ću se vraćati na Sense dok HTC malo ne optimizuje kod, a verovatno ni tad.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

zlivan, sad malo pogledah naokolo, i ovo izgleda odlicno! Ako te ne mrzi, reci mi sledece: da li su prisutni svi standardni Android Widgeti? Da li je moguce sinhronizovanje kontakata sa Facebook-a i import dogadjaja sa istog u kalendar? kako se ponasa baterija?

Veoma mi se svidja izgled ROMa, a velicina od 55Mb me jos vise privlaci da ga probam, ali eto, voleo bih prov da znam tih par stvari jer su mi bitne.

Pozz 8)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

To je standardni Android, dakle svi widgeti su tu. Slabo me zanima Fejsbuk i sve u vezi sa njim pa nemam pojma za kontakte, kalendare, itd. Baterija isto kao i svugde, kad ne koristiš telefon <1% na sat, kad ga jašeš topi se :) Mislim, nemam pojma, nikad nisam imao problema s baterijom ni na jednom romu.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

zlivan, hvala na informacijama. meni je taj facebook bitan, jer odatle vucem info za kalendar, za sva desavaja, koncerte itd.

Moracu da probam taj ROM u nekom momentu, kad budem imao zivaca da se bakcem sa time. Samo jedno pitanje: ako radim Titanium backup svega, na Sense ROMu, i onda restore na ovom Oxygen, da li to pravi neki problem?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ninolina, hvala ti na info o mmc.Ja cu ipak da kupim od 8giga.bitice mi to dovoljno.I ja ubacih Battery Fix kernel i baterija mi je po prvi put bez gasenja tel bila puna do vrha.ostavljam tel veceras upaljen da se puno :)
IvanP,ti si bas prplacivao mmc.Najgore je kada covek nema veliki izbor pa je primoran da kupi nesto sto mu ne odgovara
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Evo jos jedne verzije Battery Fixa u LeeDroidovom kernelu..:-) I ja ga testiram, ali mi se cini da bi trebalo da je jos bolji..:-)
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost9349722

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

U kom smislu je bolji taj novi kernel ?
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

toda81, to je samo moj osećaj... :roll: Ovaj novi kernel je pravio član XDA foruma "sqn" koji je poznati pratilac LeeDroida i već je pravio neke dobre stvari za LeeDroidov ROM.. :) Onaj prethodni kernel je od, za mene, nepoznatog člana tog foruma... 8)

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

toda81 napisao: IvanP,ti si bas prplacivao mmc.Najgore je kada covek nema veliki izbor pa je primoran da kupi nesto sto mu ne odgovara
preplatio? moguce, onda nije bilo jeftinijeg, ja sam to kupovao u julu. koliko je sad 16GB, kod nas? ovde gde sam sad cene su turisticke za sve pa i za tehniku, prosto ne vredi nikakvo poredjenje.

a sa drugim delom se slazem potpuno... ja sam onda hteo 32Gb SanDisk klase 6 (sto bi kostalo... necu ni da mislim. mnogo vise) i nisam odustao od te varijante - samo da resim jos nesto da pazarim pa da ima rezona kupovati online - tako se jos najbolje prodje.

a kernel, pa rekla ti je Ninolina bas sve sto treba da znas. drugi je snq- ov, prvi nije (obrati paznju na svoj boot screen, videces da pise snq-inside. on pravi kernel za Leedroid jos od 2.0 verzije, mislim). snq- je za svoju varijantu izbacio hTC-ov drajver za charger (kaze da se cudi otkud je to uopste radilo, toliko je los) i zamenio ga (portovanjem) Cyanogenovim, za koji se svi slazu da je odlican. meni je posle flasha i punjenja telefon stajao na 100% od 7.30 do 10.30 jutros, a onda polako krenuo na dole, procenat po procenat, znaci - radi. sad je na 66%, data on ceo dan, ali samo 2h awake time, bio malo lud dan na poslu, kao sto vec ponedeljci umeju da budu.
i jos nesto. zalio sam se ranije da mi telefon pokazuje blesavu neku lokaciju posle flasha. nisam jedini. neka komplikacija sa google locations ponekad na ponekom telefonu pravi tu glupost, pise u Weather widgetu skroz drugi deo sveta (meni isto Rusija, al 2000 km na severozapad). problem se resava tako sto se ode u Weather, obrise grad u kome ste zapravo, i ponovo doda.
rant over :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Evo da se pohvalim i sa tim da sam za vikend sa mojim Desire-om prezivela USB Brick..:-( Mozda mnogi od vas nisu ni culi za to, ali sudeci po informacijama na netu, svakom moze da se desi i dosta ljudi je imalo ovaj problem..:-( Prvenstveno se desava onima koji cesto flashuju tel, ali se desava i na nerootovanim Desire-ima, tako da se zaista svakom moze desiti..:-( Naime, prilikom flashovanja, na vasem Desireu se moze ostetiti CID telefona i tada vas telefon nece videti vasu SD Card, necete moci da ga povezete sa kompom, nece vam raditi BT, a imacete problem i sa signalom u mrezom..:-( Dakle, grozno stanje..

Meni se to desilo kada sam htela da se poigram sa Defrost ROM-om..:-) Flash je prosao bez problema i cak sam se malo igrala sa njim i kada sam htela da se vratim na backupovan LeeDroid (ipak je neprevazidjen) i da pre toga backupujem Defrost koji sam malo podesavala po svom ukusu i instalirala najvaznije App - tada se TO desilo..:-( :-(

Dakle, krenuo backup Defrosta, zavrsio se i tel nije mogao da se "podigne".. Desilo se konstatno rebootovanje.. Recovery nije video karticu.. Komp nije prepoznavao tel.. Bez SD Card tel je radio, ali bilo koju karticu u sebi nije video..:-( A cemu ovakav tel bez SD Card?

Ovo sam sve opisala kako biste, u slucaju da vam se ovo desi znali da je to to i da mozete to da sredite..:-) Meni je to oduzelo pola dana na netu i citanju i raznim pokusajima da ovo popravim (jer postoji nekoliko nacina, a od mnogo stvari zavisi koji ce biti uspesan na vasem Desire-u) ali zato cu vam sada postaviti linkove ka najboljim varijantama fixa za USB Brick kako bi vam ovu, eventualnu muku, olaksala..:-)

forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691639

http://android.modaco.com/content/htc-l ... ked-fixed/

Na netu ima jos gomila tema o ovome, ali ove dve su najpotpunije i trebalo bi ih cele procitati, jer postoje cake koje nisu izvucene u prvom postu a mogu vam dosta pomoci (jedna takva caka sa Terminal Emulatorom je meni uspela)..:-) Sad nemam vremena da sve ovo srocim u sazeto uputstvo na srpskom, ali cim stignem, planiram i to da uradim..:-)

U svakom slucaju, posluzice i ovo ako dodje do problema..:-) Ja sam svoj uspela da resim, ali nije bilo bas lako..:-) Sad kad sam to prosla, deluje da je lako, ali kod mene nisu prosle varijante iz prvih postova vec tek ubacivanje fajlova preko Terminal Emulatora na tel (ima ga na Marketu i Free je)..:-( Dakle, bio je pakao..:-( Da vama ne bi bio, eto resenja..:-)

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

UH
Hvala za ovo, nadam se da mi nece skoro biti potrebno. Citao sam vec o USB bricku, pokusavao sam da nadjem sta je sa nekim tudjim telefonom pa mi je ovo izgledalo kao verovatan problem (i bio je, cini mi se, ima par nedelja). Terminal Emulator vec imam instaliran, ali se ne secam za sta mi je to bio potreban:) Nesto su me ovi frikovi sa LD irca vozali... Dzaba, zaboravio. U svakom slucaju, svaka cast za vadjenje:) Napravi nam taj howto na srpskom ako stignes, uvek valja da se ima na svom jeziku....

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Ninolina napisao:toda81, ja sam moju Kingston 16GB Class 4 platila 4200din u Beogradu, nema ih bas svuda, i ovo je ok cena.. Lakse je i dosta povoljnije naci od 8GB i cene su od 1300 - 1900din Class 4 i 6, od razlicitih proizvodjaca..:-) ...
Kad smo kod kartica, postoji li kakvo ograničenje kod prenosa podataka?
Fabrička od 4GB postaje mala za prohteve (muzika, uglavnom), a dobro bi legla u GPS, u kome je opet mala od 2GB... Zamenio bih je sa 16/32GB - kad kupujem, da mi neko vreme ne treba veća.
Na postojećoj imam neke app, i ona čuda koja su default na kartici.
Da i je dovoljno da na novu karticu samo copy/paste-ujem ceo sadržaj ili ima nekih dodatnih zahteva?
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

IvanP
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od IvanP »

ako nisi root-ovao telefon, prosto prekopiras podatke.
ako jesi root-ovao, a koristis FroYo app2SD, prosto prekopiras podatke
ako jesi root-ovao, a koristis kuvani ROM sa A2SD on EXT3, treba da formatiras i novu karticu, na staroj napravis Nandroid + EXT3 back-up, onda prekopiras FAT32 stare na FAT32 nove kartice (obavezno Nandroid folder), ubacis tu novu karticu u telefon i uradis Nandroid+EXT3 restore. Vrate se sve aplikacije, svi podaci tu... Ako nesto gresim u koracima, ispravice me Ninolina, ona je vec maher u Nandroid restore :)

i da, ne postoji ogranicenje kod prenosa podataka, osim brzinsko - brzina kartice.

Odgovori