HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Anony, koristim Launcher Pro, a probala sam i ADW Launcher i imaju poprilicno slicnosti.. Ja sam ipak odabrala Launcher Pro..
Vise mi odgovara i samo njega i koristim.. Na fabricki se ne vracam..
Naletela sam jednom na dobar blog i jedan lik je bas dobro napisao zasto koristi i voli Launcher Pro vise od ostalih.. Evo uspela sam da ga iskopam.. procitaj ovo, svidece ti se..
"17 reasons to use the Android homescreen
replacement LauncherPro Plus – a tutorial"... http://www.techcredo.com/android/17-rea ... a-tutorial
araphel, samo nemoj da backup-ujes i vracas ono sto je obelezeno crvenim.. Ako to pazis, trebalo bi da sve bude u redu..
E sad, ne bih da te preterano plasim, ali upravo sam i ja prosle nedelje pokusala da predjem sa LeeDroida na Defrost i desio mi se USB Brick..
Cisto da znas da postoji rizik..
Srecno, i javi kako je proslo i kojim ROMom si najzadovoljniji..

"17 reasons to use the Android homescreen
replacement LauncherPro Plus – a tutorial"... http://www.techcredo.com/android/17-rea ... a-tutorial
araphel, samo nemoj da backup-ujes i vracas ono sto je obelezeno crvenim.. Ako to pazis, trebalo bi da sve bude u redu..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Instalirao Oxygen, i za sada nisam ni odusevljen ni razocaran. Nedostaju mi neke stvari, kao weather widget itd. Tastatura mi je daleko bolja na Sense UI nego ova default android, i sta ti ja znam. Ukoliko me ne bude mrzelo, koliko veceras vracam sve na staro, mada mozda ostavim na par dana ovakvo stanje, cisto da vidim da li ce mi se na kraju krajeva mozda ipak dopasti.
Skinuo Oxygen i vratio se na rootovano OTA 2.2 plus espresso carbon mod. Nije mi se nikako dopala default tastatura na Oxygen ROMu, kamera UI mi je ocajan, a nije mi jasno ni zasto u tom ROMu fale neki od standardnih Android widgeta.
Anyway, primecujem da mi prilikom pisanja poruka vibracija otkazuje skoro svaki put, cvrknem telefon po donjem delu otpozadi i proradi ponovo. Da li je moguce da da se vibro motorcic nekako zeznuo kao posledica par padova koje je telefon imao?
Anyway, primecujem da mi prilikom pisanja poruka vibracija otkazuje skoro svaki put, cvrknem telefon po donjem delu otpozadi i proradi ponovo. Da li je moguce da da se vibro motorcic nekako zeznuo kao posledica par padova koje je telefon imao?
And now, the news.
Verovatno ce ovih dana po netu da se pojavi vest da se novi Desire aparati, tacnije oni sa bravo-PVT4-S-ON, ne mogu rootovati. Pretpostavljam da niko od nas nece moci da nabavi ovakav aparat jos neku nedelju, ali za svaki slucaj: ako ste upravo kupili Desire, obratite paznju na prvi red teksta kad se telefon restartuje. Ako pise PVT4 - pretrazite internet, narocito apharev.nl, pa tek ako ustanovite da je problem resen predjite na root. Novi uredjaji imaju promenjen partition table, cime je onemoguceno postavljanje custom recovery-ja, samim tim nije moguce instalirati kuvani ROM (bar, ne dok se ova zastita ne slomi). Ljudi rade na tome. Kad urade, nastavak, da vas sad ne davim pojedinostima.
EDIT: nije proslo mnogo, evo detaljnije:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=853583
@Araphel: pa, nije nemoguce... meni se desavalo sa mobilnim telefonima da se od silnih padova vibracije poremete... sad su sve osim one kad telefon zvoni iskljucene, tako da ce nadam se potrajati.
Verovatno ce ovih dana po netu da se pojavi vest da se novi Desire aparati, tacnije oni sa bravo-PVT4-S-ON, ne mogu rootovati. Pretpostavljam da niko od nas nece moci da nabavi ovakav aparat jos neku nedelju, ali za svaki slucaj: ako ste upravo kupili Desire, obratite paznju na prvi red teksta kad se telefon restartuje. Ako pise PVT4 - pretrazite internet, narocito apharev.nl, pa tek ako ustanovite da je problem resen predjite na root. Novi uredjaji imaju promenjen partition table, cime je onemoguceno postavljanje custom recovery-ja, samim tim nije moguce instalirati kuvani ROM (bar, ne dok se ova zastita ne slomi). Ljudi rade na tome. Kad urade, nastavak, da vas sad ne davim pojedinostima.
EDIT: nije proslo mnogo, evo detaljnije:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=853583
@Araphel: pa, nije nemoguce... meni se desavalo sa mobilnim telefonima da se od silnih padova vibracije poremete... sad su sve osim one kad telefon zvoni iskljucene, tako da ce nadam se potrajati.
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
araphel, i meni je nesto zeznuta vibracija, tj. jako cudno vibrira, kao da udara u nesto dok radi taj motoric, nemam pojma... tako je malte ne od pocetka, mislio sam da mu je mozda tako losa vibracija fabricki, al sad sve vise pocinjem da mislim, pogotovo sto citam da ljudi imaju problema sa time, da tu nesto ne valja pa bi mozda cak nosio u servis da pogledaju to.. mada se bojim da odnesem zbog gluposti pa da provede 40 dana u servisu...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- Ninolina
- Moderator
Moj Desire nije padao a i kod mene se vibracija nekako čudno čuje..
Na 97-ici je bilo još gore pa me ovo nije mnogo brinulo.. Još ako je i kod vas ovako onda se tek neću time opterećivati.. Ni ja ga ne bih davala u servis i pitanje je da li to mogu da poprave..

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Ninolina, meni se ne cuje cudno, ali kad god kucam poruke, u nekom momentu se sama iskljuci, i potreban je cvenger po zadnjem donjem delu telefona da je dozove pameti.
Juce sam malcice duze koristio iGO bez punjaca u kolima (nekih sat ipo mozda sve ukupno, sa prekidima), i jadna baterija je do 13:00h vec bila na mizernih 40%. Jedva izgurah do kraja dana bez dopunjavanja. Ovo pomalo pocinje da me zivcira....hteo ja to da priznam ili ne. Fali mi doba kad sam mogao po 3 dana da zaboravim na punjenje telefona
Juce sam malcice duze koristio iGO bez punjaca u kolima (nekih sat ipo mozda sve ukupno, sa prekidima), i jadna baterija je do 13:00h vec bila na mizernih 40%. Jedva izgurah do kraja dana bez dopunjavanja. Ovo pomalo pocinje da me zivcira....hteo ja to da priznam ili ne. Fali mi doba kad sam mogao po 3 dana da zaboravim na punjenje telefona

- Ninolina
- Moderator
araphel, a jel se kod tebe uopšte ne čuje? Kod mene se ne gasi, ni jednom mi se to nije desilo, Ali kad je bas tiho u sobi ja čujem vibraciju..
Što se tiče baterije ume da bude zeznuto.. Ja svakako planiram da kupim dodatnu bateriju pa će me biti baš briga.. Otkad koristim Smart Tel meni baterije uz, za mene normalno korištenje nisu mogle da izdrže više od dana, mada je ova na Desire-u ubedljivo najgora u tom smislu..
Jesi li video da su izbacili Battery fix? Ustvari, ti i nisi imao onaj problem sa punjenjem baterije preko noći kad ona ujutru ne bude puna već bude na 92-93%.. Kako god, ja sam, korištenjem jednog od kernela sa low voltage i Battery fix-om malo dovela u red trajanje moje baterije.. Uz korišćenje GPS-a neće ti ni na jednom novijem Tel duže trajati baterija..
Što se tiče baterije ume da bude zeznuto.. Ja svakako planiram da kupim dodatnu bateriju pa će me biti baš briga.. Otkad koristim Smart Tel meni baterije uz, za mene normalno korištenje nisu mogle da izdrže više od dana, mada je ova na Desire-u ubedljivo najgora u tom smislu..

Ninolina, pazi, cuje se vibracija, ali nista strasno. Cuje se utoliko stos e trese celo kuciste
Za bateriju ne znam sta da kazem, ali eto recimo, po tom parametru gotivim E72, jer drzi bateriju kao lud. Bas cu i njega da isprobam sa jedno sat dva na Garminu, pa da vidim rezultat, mada ocekujem da ce biti daleeeeko bolje. javljale su mi se te situacije sa punjenjem baterije, ali da budem iskren, nisam imao zivaca da se petljam sa tim battery fixom, jer mi baterija svejedno izgura svaki put do noci bez problema. E sad sam vec video da ne mogu bas da se oslonim na njega za ceo dan upotrebe ukoliko koristim navigaciju bez punjaca u kolima.
Videh negde da je valjda Seidio uradio bateriju od 2000 i nesto Mah, koja je navodno iste velicine, pa ne trebaju dodatna ledja. oko 50 evrica.

Za bateriju ne znam sta da kazem, ali eto recimo, po tom parametru gotivim E72, jer drzi bateriju kao lud. Bas cu i njega da isprobam sa jedno sat dva na Garminu, pa da vidim rezultat, mada ocekujem da ce biti daleeeeko bolje. javljale su mi se te situacije sa punjenjem baterije, ali da budem iskren, nisam imao zivaca da se petljam sa tim battery fixom, jer mi baterija svejedno izgura svaki put do noci bez problema. E sad sam vec video da ne mogu bas da se oslonim na njega za ceo dan upotrebe ukoliko koristim navigaciju bez punjaca u kolima.
Videh negde da je valjda Seidio uradio bateriju od 2000 i nesto Mah, koja je navodno iste velicine, pa ne trebaju dodatna ledja. oko 50 evrica.
- Ninolina
- Moderator
araphel, tako se i kod mene čuje..
Ako znaš gde može da se nabavi ta veća baterija molim te da mi javiš..
Što se tiče onoga što je naveo IvanP, i PVT4, nije baš tako u svim slučajevima..
Moj White Desire je PVT4, recovery svršeno radi, uspešno sam odradila S-Off, i imam LeeDroid v2.2f..

Ako znaš gde može da se nabavi ta veća baterija molim te da mi javiš..

Što se tiče onoga što je naveo IvanP, i PVT4, nije baš tako u svim slučajevima..