Najvise bih voleo da novi vlasnik Telekoma bude?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori

novi vlasnik?

niko, bolje da ostane u vlasnistvu drzave
41
47%
vodafoe
9
10%
t-mobile
16
18%
a1
7
8%
at&t
3
3%
nekog drugog
12
14%

Ukupno glasova: 88

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Najvise bih voleo da novi vlasnik Telekoma bude?

Post od Mirko BGD »

koga bi najvise voleli da vidite kao novog vlasnika Telekoma Srbije?
sto se mene tice, ja bih voleo da vidim t-mobile. mislim da su dosta kvalitetni, da bi uveli nove usluge flat pakete i verovatno omoguculi jeftiniji roaming u t-mobile mrezi bilo gde na svetu! tako da moj glas ide t-mobileu :)

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Bilo ko osim T. Nemci su oko nas kupili vise mreza i svuda su korisnici mahom nezadovoljni (najskuplji su i cesto najbahatiji). Najbolji primer je Hrvatska.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Glasao sam za nekog drugog - a taj neko drugi da bude konzorcijum forumasa, odavde, sa bencha, bureka, i ostalih Tech foruma. Na taj nacin, ubedjen sam da bi imali samo jednog operatera, ali da bi bio naj naj.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Наравно да остане у државном власништву али ће га ове дрипчине продати да зауставе пад динара на пар година док су на власти а погача и нож у њиховим рукама.
Слобода или смрт

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ne bih voleo austijance, vec su tu... To mi bas i nije najjasnije. Kao dodje opet Vip i umesto da imamo tri operatera i zdravu konkutrnciju oni nas vracaju u vreme mobtel-telekom duo samo sa drugim imenima?
Meni najvise mirise na nemce, ko zna zasto je to dobro. Vodafon je ovde preko vipa. Znaci nemci dolaze. :) A opet, ako dodju nemci, oni dobijaju i m:tel gratis? A crnogorci vec imaju dole t-mobile, znaci onda ce kod njih biti zanimljivo. Jel' moze neki strucnjak da objasni ovaj fenomen?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ako dodje T Mobile, oni ce imati problem sa evropskim zakonima jer ce imati monopol na Balkanu. Ako dodje Telekom Austrija, oni ce imati lokalni monopol, i to opet nece bas moci tako lako da se izvede. Francuzi nemaju nikakav interes jer nisu u regionu. AT&T je besmislena prica, i ne znam odakle vam ta buva? Zato sto imaju neki procenat u America Movil, gde je debeli meksikanac gazda? Totalna besmislica.

Najbolje da se uopste ne prodaje, nego da se dovede u red, i da se iz njega istresu svi oni neciji burazeri, sinovci, unucici, sinovi, zetovi, snaje, surnjaje, koji su tamo cist visak, ali se preko veze uvalili. I onda bi ionako profitabilno preduzece bilo jos profitabilnije.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

araphel napisao:Najbolje da se uopste ne prodaje, nego da se dovede u red, i da se iz njega istresu svi oni neciji burazeri, sinovci, unucici, sinovi, zetovi, snaje, surnjaje, koji su tamo cist visak, ali se preko veze uvalili. I onda bi ionako profitabilno preduzece bilo jos profitabilnije.
To i ja mislim da je najbolja varijanta,jer ovakva preduzeca nemogu nikad propasti,a dolaskom pravih profesionalaca na celu i uraditi ovo je araphel napisao druga pesma bi bila i zasto da nas novac od pretplata odvlace iz zemlje Norvezani i Austrijanci kad moze ostati tu.
Ali od toga nema nista vlast je vlast Slika i oni ovde komanduju a mi nemamo pojima Slika i mi se za nista i nepitamo Slika

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Znam dosta ljudi koji rade u poslovnicama MTS-a ljudi su ocajni nemaju kome da e obrate rade za 20000 rsd preko ZADRUGE eee ZADRUGE !!! Neko zestoko iz te firmme skida kajmak na njima a oni jadni nemju kome da se pozale .Svi do jednog se slazu da treba prodati i to sto pre jer lopovluk nemar i propadanje firme jedino tako moze da se zaustavi!!!
>> N7100 <<

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Kratko i jasno: ne treba ga prodavati! :uhuh:
Treba postaviti sposobne ljude kojima će interes biti kvalitet usluga, zadovoljni korisnici i dobro poslovanje.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Miškoni, da izvineš :wink: , po meni je to pomalo jeftino "srbovanje". "Treba postaviti sposobne ljude...", pa ne živimo u Diznilendu. Plate MTS operatera su negde oko 25k (sa sve "požarstvima"), u Telenoru x2 (ali se teško se ubaciti) a VIP ne zapošljava njih (mislim i obrnuto).
Ne mislim da će biti bajno kad se proda, ali činjenica da se Telekom "muze" kao državno preduzeće - ona izjava da nemaju dovoljno para da isprate moderne tehnologije, a-ha.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

državni...
zašto prodavati jednu od retkih državnih firmi koje zapravo pune budžet?
a ako se prodaje-austrijancima ili francuzima!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Vlado, znam ja to jako dobro. Svaka državna firma se muze, problem je što kod nas država to radi preterano. Ostavlja samo onoliko koliko im treba da preživljavaju, sa minimalnim ulaganjima ako baš mora. Uopšte je suludo prodavati firme od bitnog značaja za jednu državu, ali je takođe suludo i uzimati im sve pa posle kazati da loše posluju. Srbilend...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Glasao sam da treba da ostane u vlasnistvu drzave,da se sredi tj da se dovede nov menadzment koji ce raditi u korist firme i iz koje se nece ispumpavati novac npr menjanjem stanica starih dve godine,a pored su telenorove stare deset godina koje sljkaju,a to naplacivati,kao da je ugradjena stanica od zlata,to je ono sto vam mogu reci iz prve ruke,a znam da ima jos hiljadu nacina,e kad se sredi onda ga treba prodati ,ali za mnogo vece pare i to kad kriza zvanicno ode ali svetska kriza i kad prodju sledeci izbori--to obavezno,i to da proda vlast koja god da pobedi bez obzira koja bude,ali nikako sada!
A sto se mene tice ja ionako ostajem na Telenoru,samo bih voleo dobru trku izmedju operatera i nista vise.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Andrijano, možda nekom nije u interesu "da se sredi"?
Miškoni, pa to, muzeš onog kod koga ima a kad zagusti prodaješ ono što vredi, šta bi drugo. A rezultati glasanja već se vide - ne znam ko bi normalan i bio "ZA" prodavanje nečeg strateški bitnog za svoju, jel', domovinu, ali stvari malo drukčije stoje.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

naravno da bi bilo najbolje da ostane u vlasnistvu drzave i da se dovede u red, ali to je nerealan scenario :( ako ostane u vlasnistvu drzave, nece se dovesti u red (a ne treba mu mnogo da bi bio operater na nivou)
ne znam koliko godina je telekom u vlasnistvu drzave (preko 10) a jako malo su uradili na normalnom marketingu (vrh brate), ponudi telefona, promocija, ljubaznoscu sluzbenika, kvalitetom usluge :(

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Vlada Zem,pa naravno,kad se samo setim sta je bilo sa NIS-om,dusa me zaboli,monopolista zvanicno gubitas,koji dok nije prodat Rusima,bio sponzor svemu i svakome,toliko da verujem da sam ja otisao i mene bi "sponzorisali" samo da se pare isisaju,pa kad su ga prodali Ruski Revizori "otkrili" da je dug cini mi se nekoliko milijardi din nastao u toku zadnje godine pre prodaje i jos nikom nista,e zajbane su to stvari rodjaci...,ali da se vratimo na Telekom,u stavri sta se vracamo isto ce biti,pokrasti sta se moze,a posle pokloniti za male pare za njih,za nas velike da se prezivi do izbora,jer mora se malo pokriti nova novcanica od 2000din,nije fora samo je istampati onako bez pokrica,a inflacija gledam na dnevniku je vec 11 posto,a 1.decembar...
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Наравно против продаје, разлози су већ Х пута испричани тако да је то сувишно али знам да ће га продати. Онда чекамо ЕПС и срећа срећа радост али за оне који побегну одавде :smutny:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Mislim i verujem, da je najbolje da se ne prodaje. Nego da ostane nase. Ja iskreno nista kod nas ne bih prodavao strancima. A pogotovo resurse koji se ticu vode, struje, telekomunikacija, ruda, proizvodnje hrane itd.

Mozda neke nebitne kompanije koje nisu od nacionalnog interesa, a za koje nema interesovanja kod nasih biznismena. Ali prvo da se ponudi nasima, pa tek onda strancima.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Našima? A ko bi to pa kupio? Knez Miško koji se tako gadi monopola, i sve radi isključivo izpatriotskih razloga, jel?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ljudi, prodati se mora.... Ali bi bilo najbolje da kao sto sam rekao vise puta, to preuzmu ljudi koji zele da od toga naprave nesto, a ne da izmuzu novac, i posle ostave upropasteno. To nije posao. Licno mislim da Telekomu treba ulaganje od par miliona, i da postane najprofitabilnija firma u ovom delu sveta. Samo da se odatle sklone razni lezilebovici, i mamini i tatini sinovi. Ja bih sve to lepo razjurio, ostavio samo mlade i sposobne ljude, i za 6 meseci, garantujem da Telenor i Vip ne bi postojali, jer bi ih Telekom pojeo, isto bi se desilo i u CG, i u BiH. Naravno, za tako nesto treba imati odredjeni organ medju nogama prilicno uvecan, i resurse. Ovo drugo imaju, ili mogu da namaknu, ono prvo je vec veci problem... Umesto da su vec krenuli u bespostednu trzisnu utakmicu, gde ce ne birajuci sredstva da eliminisu svaku mogucu konkurenciju (ne da se napravi monopol, nego da se drugima ne isplati da rade pod takvim uslovima, a da Telekom i te kako lepo posluje), oni se medjusobno dogovaraju.
Nazalost, istina je sledeca - sve je propalo, pa i drzava, a sad ce i Telekom...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori