koji tel za 400e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

koji tel za 400e

Post od nemanjale »

Prodao sam svoj iphone 3G i sad sam u potrazi za novom masinom, hteo bi da promenim malo i OS.

U Nisu za 400e imam sledece nove telefone:HTC HD2 (u koji sam zaljubljen :D ali neki kazu da je spor), HTC Desire (ima ga drug, nista nije dirao oko roma i nekako me ne privlaci nesto posebno), SE X10 (malo je jeftiniji od ovih i ovaj tel mi se bas svidja kako izgleda, posebno u beloj boji) i Samsung I9000 galaxy (pomalo me podseca izgledom na iPhone).

I sta ja sad da radim :roll:
iPhone sam prvenstveno prodao jer ga dugo nosim ali mi je i bio dosta spor, ko ga je koristio zna o cemu pricam....

hteo bi da cujem neka misljenja i od ljudi koji su koristili ove telefone ili koji su ih probali uzivo(testirali).... pozzz

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

1. Galaxy definitivno
2. X10 (kad mu dodaju multi touch,a to ce biti uskoro) postace BEST BUY zato sto je jeftiniji od ostalih u klasi, ima veliki ekran, dobru 8mp kameru, odlicne slusalice u paketu
3. Desire
4. HD2 (nesumnjivo dobar telefon, moze na njega da se ubaci android bez problema, al ne mirisem WinMo nikako)

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Pre sat vremena sam probao Galaxy i tel je perverzno dobar, a o ekranu necu nista da pricam :blinky:

Telefon radi ama u trenu, brz kao munja.

Probao sam i X10 ali sa verzijom 1.6 androida i po fizickom izgledu mi je lepsi ali sa ovim androidom je sporiji od samsunga, ne znam kako ce biti sa 2.1.

e sad mi je ostao jos hd2 da isprobam malo bolje.
SGS2, iPhone 4 32GB

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

Ma Galaxy je keva ako imas pare. X10 je nebo i zemlja sa 1.6 i 2.1. Ako ti nije bas bas frka za novim telefonom, mozda i da sacekas pocetak 2011, kad izlazi sledeca generacija telefona sa Nexus 2 na celu.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Zavisi šta hoćeš od telefona, ali pošto pretpostavljam šta je to onda: 1) GalaxyS 2) HD2 (meni bolji izbor, ali meni trebaju i neki WM Programi + Android) 3) nema dalje. X10 je spor, bagovit, nema moultitouch..... zaobići u širokom luku.

Desire je odličan telefon ali ostali imaju što subjektivnih što objektivnih prednosti, ali ključno je da se na tebe nešto i ne lepi :wink:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

gargamel4, pa izgleda da ce ipak na kraju biti HD2 :) ni ja sam vise nista ne znam

Probao sam opet galaxy s ali je bio pun sa slikama, muzikom, aplikacijama, igricama itd i ipak nije onako brz kao sto je bio kad sam probao praznog
:smutny:

Tako da ce hd2 najverovatnije ipak biti moj izbor-ali jos uvek nije konacna odluka...

hibiskus, interesuje me kakva je to velika razlika izmedju 1.6 i 2.1? Ja sam nesto gledao po youtube i video neke novosti ali u brzini nista posebno-cak mi se cini da je na 1.6 brzi :unsure: aj posalji neki link ako znas,gde x10 radi brzo i stabilno na 2.1. pozzz
SGS2, iPhone 4 32GB

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

nemanjale, ni HD2 ti nece biti brz kad ga napunis slikama i programima, govorim iz licnog iskustva :cry:
and justice for all...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

nemanjale, SE Xperia X10 je po meni jedan od najlepsih telefona ali nazalost ima manje RAM-a od Galaxy S-a ,sporiji je, ko zna kad ce da bude update na 2.2 (ako ga i bude) i nema radio tako da bi se ja u tvom slucaju ipak odlucio za Galaxy S a to sto koci kad je pun slika to je sasvim normalno jer ima 3D efekter u galeriji i svaka slika ima preview pa ti vidi....Uostalom ja nisam vido telfon kome ne secka galerija kad je pun slika.(naravno da ima galerija efekte i slike preview).
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

nemanjale, na žalost Dream Weaver je u pravu, naravno da se sve to malo uspori kad se napuni programima koji se dižu sa sistemom. Sa HD2 imaš mnogo više mogućnosti, a GalaxyS ima bolji ekran i skuplji je (uz ogradu da Samsung daje mnogo više interne memorije pa nije neophodno dokupljivati karticu).

Rekao bih da slike i muzika nisu problem jer se mahom drže na kartici pa je razlika u tome koje je klase kartica, ali programi i poruke (kad ih je po par hiljada kao kod mene :D i repovi deinstaliranih programa) umeju da uspore :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

nemanjale, imam X10 i kao vlasnik ti preporucujem na drugom mestu posle galaxy S. Razlika izmedju 1.6 i 2.1 je ogromna, osnovno: vek trajanja baterije je duzi za 50% minimum(2 dana u najavi sa prosecnom upotrebom), vecina(boljih) programa je zahtevala 2.0+ Android. Vizuelno sve to mnogo bolje izgleda, tecnije, nema abnormalnih kocenja, skrolovanje ikonica izgleda isto tecno kao kod drugara koji ima Desire 2.2. Gledanje filmova na 4.1" ekranu je pravo uzivanje, a mulittouch ce implementirati pocetkom sledece godine, kamera je odlicna, a verovatno ce i 2.2 ubaciti sa MT. Ako bas insistiras na brzini postoje uputstva na XDA developers forumu, kako da izbacis vecinu SE stvari koja usporava sistem i ostavis ga na goloj verziji OS-a. U tom slucaju benchmark testovi daleko presisaju fabricki Nexus one na primer.
Od mana koje mogu da ti navedem: (trenutno) nema multitouch, slab blic, osrednji mono zvucnik.

EDIT: Posto X10 nije previse popularan kod nas, cena u odnosu na Desire npr moze da bude manja i do 50evra. Ja samo razmisljam logikom, sto ne bi onda uzeo X10 i npr fantasticne SE mw600 bluetooth slusalice koje na sebi imaju i radio receiver? :)
Poslednja izmena od hibiskus u Sub, 04. Dec 2010. 12:38, izmenjeno 1 put ukupno.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Ljudi hvala vam puno na komentarima i iskrenim odgovorima, ipak je bolje je bolje da znam kako ce mi raditi fon i kad je pun.

Pa sad ustvari izgleda da su tu negde po brzini hd2 i galaxy kad su puni s tim sto gargamel4, kaze galaxy ima bolji ekran a hd2 dosta mogunosti (sto meni i treba, jer obozavam da prckam po telefonu :wink: ) a i iskreno hd2 mi se mnogo svidja vizuelno, tako da mislim da se uz vasu pomoc polako opredeljujem za njega...pozzz
SGS2, iPhone 4 32GB

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

e a sta mislite o dell streak-u???
jel koristio neko ovaj telefon?
imam ga za 400e ali ne znam nista o njemu....ekran je 5'' i to meni ne predstavlja nikakav problem, volim ogromne ekrane.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

nemanjale napisao:Probao sam opet galaxy s ali je bio pun sa slikama, muzikom, aplikacijama, igricama itd i ipak nije onako brz kao sto je bio kad sam probao praznog
Evo ja imam 8GB muzike, 100 aplikacija i radi kao da nema ni jednu, sigurno si probao telefon koji je bez lagfixa.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

telep, e da, i to sam hteo da vas pitam pa sam zaboravio, STA JE TO LAGFIX na galaxy-u?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

U suštini to je formatiranje njegove memorije iz rfs u ext fajl sistem, koji samsung iz neobjašnjivih razloga koristi po defaultu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

nemanjale, WM je dobar OS ali je problem taj sto mu nije bas svetla buducnost jer je Microsoft vec resio da ga privede kraju (to ne znaci da ce da ukine podrsku za njega) a android tek treba da se razvija tako da mislim da ce za 1god da android bude po mnogim stvarima ispred WM-a.Moj uzi izbor bi se sastojao od X10 i Galaxy S-a,sto znaci da ako ti vise znaci dizajn telefona onda bi uzeo X10 a ako ti vise znace performanse onda bi uzeo Galaxy S.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Jel zna neko dal moze sve normalno funkcionisti na HD2 iz telenora kao i na onome koji nije sa mreze? zato sto u mom kraju imam nov, ne koriscen za 320e i to je po meni ok cena, dok npr.simfree nema ni jedan, svi su iz bga,ns,vojv.itd.
A i ja sam i telenorov pretplatnik tako da mi nije problem zbog kartice vec me samo zanima dali telefon najnormalnije fukncionise kao i ostali simfree?
Ali neka odgovori onaj ko je siguran u to...pozzz
SGS2, iPhone 4 32GB

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

nemanjale, a kako bi drugacije funkcionisao ? :?

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

nemanjale, moj HD2 je zakljucan na telenor i sve finkcionise normalno ne racunajuci onaj problem sasatom (koji smo resili) ali mislim da su i drugi imali taj problem a njihovi telefoni nisu zakljucani.
Bar ja mislim da funkcionise skroz normalno, gargamel4, moze da posvedoci :wink:
and justice for all...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Dream Weaver, e ok hvala na odgovoru...
Znaci jedina "mana" (ako se moze nazvati manom) kod tih telefona je sto prihvataju samo telenor karticu...
SGS2, iPhone 4 32GB

Odgovori