miodrage, iOS 4.x je veći od trojke za nekih 80-ak MB i to spakovan. Meni je posle brisanja nepotrebnih jezičkih paketa slobodno 318MB, znači sistemska particija bi mogla da bude nekih 800MB, ali ne manja. Doduše, za 3G je manji fw ali ne nešto drastično. A iGo možeš da osakatiš izbacivanjem nepotrebnih mapa i ostalih stvari vezanih za zemlje koje te ne zanimaju. Meni iGo zauzima 275MB sa ex-YU mapama plus Grčka. Držiš mape koje ti stalno trebaju, ostale ubacuješ ili sklanjaš po potrebi.
Hertzog, i mene je baterija urnisala! Ako ostavim uključen WiFi ili GPRS, za 4 sata ode baterija, plus se ugreje prilično. Nije mi pomogao SAM ali sam rešio problem na drugi način. Otvoriću novu temu pa ću okačiti link.
Miškoni, da, moze i tako, ali ja cesto gledam rute za zemlje Evrope, ili me zanima nesto negde da vidim na mapi kako izgleda.... sa IGO mi je najlakse, pogotovu ako nemam net u blizini.
Hvala, sada cu detaljno procitati i videti sta da radim dalje, jer me pocinje opasno nervirati... Evo u 11h sam skinuo telefon sa punjaca, za sat vremena je potrosio 8% baterije (proverio mail, usao na skype, poslao 2-3 poruke i obavio 5-6 min razgovora), ali sam iskljucio wifi pre pola sata, a inace, ako je i on ukljucen, baterija ode za sekund
Ponovo je izasao update za SAM i ponovo sam odradio deaktivaciju, videcemo kakvi su rezultati, nadam se da ce baterija bolje da drzi, mada sam zadovoljan i sa sadasnjom
Mozda je bilo vec reci o ovome ali ne mogu da nadjem...elem, nudi mi se Iphone 3gs za 120e ali ima bag neki da kad ga zovete da je nedostupan a telefon je ukljucen, jel mi moze neko reci da li je to do SW-a ili je nesto hardverski ? I naravno, koliko okvirno kosta menjanje sw-a ako je do njega....Hvala
Pa ako je do FW-a u sta cisto sumnjam - to mozes za dz da uradis sam. Pitanje je samo sta je unutra i koji je BB. Moj savet, pre nego sto uzmes - zahtevaj da ga prikljucis na komp, i preko iF0recast procitas sve. A onda da vidimo o cemu se radi.
Inace cena je extra povoljna... Ako je hardverski kvar, onda treba da vidis sa momcima iz Kosovske 28 u BG koliko bi kostala popravka.
Nije problem, probacu da ga prikacim da vidim kako i sta ali nisam napomenuo, ako ista znaci, da telefon nije stalno nedostupan nego ponekad, ali zato to traje po 2-3 sata i fora je sto se nije ranije desavalo, da li je moguce da od nekog pada nesto crkne ili se pokvari pa pravi problem?
od ortaka je telefon pa cu videti sa njim danas-sutra da to proverim.
ma ja sam imao ranije sa 3g slicne probleme skinem nesto iz cydie sto ne valja i zapuca mi se tako telefon kasne mi pozivi i poruke odradim restore sve se vrati u normalu. Nekako mi se to cini da je do fw-a
Cuo sam se sa ljudim sto mi je Midrage predlozio i oticicu kod njih da vide to jer mislim da je ipak to najbolje, a i mislim da je dobar servis! Pa ce vidimo, nadam se da cu postati vlasnik Jabucice
Bull Terrier, aj nek je sa srecom. Inace mogao si sve sam da odradis, ali nema veze Uglavnom, ja bih uradio sto se kaze clean restore FW-a na telefon, i onda ga u tom devicanski cistom stanju testirao par dana. Ako je sve u redu, idemo dalje.
Naravno, ako treba unlock, onda po reinstalaciji firmware-a slede JB i UltraSn0w.
Pera Detlic, EEEEEEKKKK WRONG!
Jailbreak (u daljem textu JB) se radi uz pomoc Blackra1n, RedSn0w, GreenPois0n ili LimeRa1n. A JB je potreban da se instalira UltraSn0w kojim se uradi unlock telefona.
@Miodrage, uzimam u ponedeljak-utorak telefon pa ce biti kod mene par dana pa cu da mu odradim taj Restore sto si rekao pa da vidim kako se ponasa, nadam se da ce se srediti samo tim restore-om da ne mora u servis Javljam kad uzmem
E da, i BTW, ja se izvinjavam, nije 3gs nego je samo 3G ali je cena pala na 80e tako da uzimam
Nema sigurno. A onda da ga stavis na komp, pa da ga cuknemo od nule, i Bog da te vidi. Jedino, pre kupovine ga stavi ako mozes na komp, sa ih8sn0w.com skini if0recast, i vidi da nije slucajno u njemu BB 6.15. Ako jeste, onda pogledaj verziju BootLoadera - ako je 5.8 uzimaj, ce se sredi sve. Ako je veca, e onda ne znam sta da ti kazem... Ma i onda uzmi cisto da se igras malo Sredicemo ga da radi!
A sta se desava onda ako je veca ta verzija BL-a ? Jel ne valja...? Ja kolko znam, lik ga je dobio iz amerike, sredjen je da radi kod nas i koristi ga i dalje, samo eto kao nekad ima problema i nervira ga to ali nije bilo tako oduvek...zato mislim da je sw. Na drugom forumu sam citao da ima neki Chip koji ako je los, mora da se menja sto trazi dodatnih 50ak evra za cip i + ruke za isti da se ugradi Al da ne pisem vise i da ne nagadjam, kad uzmem, nakacicu ga na komp pa da vidim Bice kod mene par dana da isproveravam pa cu vidim sta i kako
Evo ovako: uzmimo za primer da je telefon zakljucan na AT&T mrezu s obzirom da je iz Ameriku. E sad, pretpostavicu i da ga je lik update-ovao na neki firmware, pa je update-ovao i BB sa njim. Pa kad je video da ne moze da se otkljuca, ubacio mu je BB 6.15 od iPad-a. I pretpostavicu da to pravi problem. Ako je BootLoader 5.8, preko FuzzyBand programa moze da se spusti na neki nizi, i otkljuca. Ukoliko BL nije 5.8 nego je veci, od ovoga nema nista, i do daljnjeg ostaje telefon na BB 6.15, sto moze da pravi probleme.
Malopre mi kaze lik, od kad mu je ubacen neki 3. (nesto) FW od tad mu se to desava, kaze ranije je bilo sve normalno, inace, cuo sam se sa njim danas fazon 4 puta po 10min i uvek je bio dostupan i sve ok...
A kako do daljnjeg ostaje taj BB? Jel nemoguce promeniti?
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.