HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
pasha.fcrs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 31. Dec 2010. 09:58

Post od pasha.fcrs »

Ljudi, rootovao sam telenorov desire, amoled, menjao romove uspesno, a onda sam pokusao instalirati ota update, i sve otislo u k. Ne mogu nikako da udjem u recovery meni da vratim na staro. POMAGAJTE!!!

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Da nisi obrisao root kada si to odradio ?

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Meni i dalje nije jasno kako nekome uopste moze da padne napamet da odradi OTA update, a ima neoficijalni firmware na telefonu, pa normalno da ce nesto lose da se dogodi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=768256
moje preporuka ti je da pogledas ovaj link iznad, u njemu imash objashnjenje kako da vratis telefon na 2.1 verziju androida, i za to ti uopste ne treba da udjes u recovery vec samo u HBOOT. Kada vratis tel na 2.1 root-uj sa unrevoked metodom i ponovo flash-uj neki rom

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

ne znam zasto bi neko sa custom otisao na oficionalni kada nista pametno nece dobiti :chytry:

pasha.fcrs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od pasha.fcrs »

Korak 2:

Enable USB debugging on your phone. Ensure 'ask me' is set under 'Connect to PC' setting with 'charge only'. Plug in your phone.

kako da ukljucim USB debugging kad ne mogu podici sistem?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

cekaj sta si ti uopste uradio na njemu? Ubacio si ota update i ne mozes da podignes telefon tj ne mozes da ga upalis posle toga?

pasha.fcrs
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od pasha.fcrs »

bas tako, pojavi se beli htc ekran i tu se zaglavi, hboot meni mi radi, ali iz njega ne mogu u recovery. usb debugging ne mogu da ukljucim.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

aj probaj da formatiras sd karticu skroz pa onda probaj mozda je zbog toga neki problem, i obrisi app2sd ako imas na kartici preko racunara, i da jel mozes da odradis factory reset? Ili da probas da skines stok rom sa neta povezes telefon sa pc-om instaliras htc sync i drajvere i pokrenes da probas da redlesujes stok rom mozda ga to podigne, i mislim da ce za ovo poslednje morati da napravis goldcard

Pogledaj jos mozda i ovaj link mozda i on moze da ti pomogne procitaj sve postove nema mnogo da se cita
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821656

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Probao LeeDroid 2.3b, sa najnovijim radiom. Rezultat: konstantni loop, ali ne pri startovanju, nego nakon svega, pri podizanju widgeta. Sense se nonstop rebootuje, i daje mi out of memory info. Skinuo, i probao MIUI jos jedanput, pre nego sto se vratim na rootovani OTA. Konacno i definitivno razocaran custom ROMovima. :disgust:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

araphel, ne znam, meni leeDroid radi BAS BAS BAS lepo! jako sam zadovoljan, trajanje baterije se znacajno poboljsalo.. mora da nesto nije ok
jesi uradio full wipe i i clear pre ubacivanja roma? jesi odradio "povratak backup" fajlova?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

araphel, kod mene super radi LeeDroid 2.3b .Steta sto kod tebe pravi probleme
Note IV N9100 dual

Randy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 02:39

Post od Randy »

Ne znam ljudi, isprobah bar 10 ROM-ova na mom dizajeru i skontao sam da je ipak Oxygen ono najbolje od svih isprobanih. Ako nista drugo, makar je najstabilniji i ekstremno retko zakoci. Uopste mi ne nedostaje Sense, mada priznajem da mi malo nedostaje stock tastatura...
HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Pa instaliraj je. Skini HTC IME mod i neće ti više ništa faliti.
Sense inače ima vrlo malo ekskluzivno korisnih stvari, a zauzima tonu prostora koji može pametnije da se iskoristi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Mirko BGD, naravno, full wipe apsolutno svega, pa onda flashovnje novog ROMa. I svejedno ne radi.Najdalje sto sam otisao je da se ne rebootuje, ali nemam memorije bukvalno nizasta, nakon sto uradim restore preko titaniuma.

zlivan, Oxygen mi se uopste nije svideo, ali ima li nesto drugo, sto bi bilo najblize ili identicno stock 2.2 ROMu, kao za nexus 1 recimo? Znaci bas stock Android 2.2 ROM, bez ikakvog intervenisanja na njemu?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, mislim da je problem u vracanju Titanium backupa.. Jel vracas sve sto je backupovao? Ja koristim My Backup Pro i mislim da je on bolji..:) LeeDroid ROM zaista gotovo savršeno radi..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, evo probao sam i da ne vratim nista, samo kontakte, i opet ista stvar. Memorije sad imam, ali i dalje imam rebootovanje sense-a. Za sada cepam MIUI 0.12.8. i zezam se sa njime, ali definitivno hocu da probam neku skroz ogoljenu verziju ROMa, bez ikakvih dodataka.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Ne znam samo koji bi to rom bio ogoljeniji od oxygena? Verzija 1.04 jedino ima zeam launcher (koji može da se zameni bilo kojim drugim) i par sitnica da nije "fabrički", ostalo je sve minimalizovano. Ima temirana verzija, ali ima i ona standardna froyo bela. Rom zauzima manje od 90 megabajta, pa kad se napravi keš particija od 5 megabajta, za programe ostane preko 330, što je više nego dovoljno za sve aplikacije, a razni a2sd skriptovi mogu da se zaborave.

Drugi rom koji je najbliži stok androidu je CM, ostalo su sve derivati.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

zlivan, instalirao sam neki DeFrost, koji okej izgleda, ali mi brljavi sa dodavanjem nekih widgeta. Jednostavno ne daje da postavim widgete za neke aplikacije tipa FB i Twitter, Winamp, itd....

Trenutno mi je Tab primarna okupacija, ali igram se i sa ovime.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

araphel, kako ti se cini taj MIUI? izgleda jako privlacno... da li sve opcije rade u njemu normalno?

Odgovori