Nokia E71

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
vlajko69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Jun 2009. 23:00

Post od vlajko69 »

Ima li ko pretstavu za koje je trziste E71 sa "AZERTY" tastaturom,plasio sam se da nije siptarska,ali izgleda da nije,kako mi se cini tj. kako sam nacuo to je za francusko govorno podrucje.Ispravite me ako gresim.E sad bi' ja to da povratim kako bog zapoveda(pazi tel. je kod mene vec par dana,slucajno sam danas provalio kucajuci poruku),softverski cu lako,prebacicu ga na nas jezicki kod,ali gde naci original ili bar pribliznog kvaliteta tastaturu,jer tel. je nov,em sto je kupljen pre neki dan,em je po svim datumima od pre neki mesec,pa ne bi' da ga nagrdim nekom snj tastaturom.hvala unapred.
PS. moze i na pp.
Mesto za Vasu reklamu

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

U pravu si - E71 sa AZERTY tastaturom je namenjen francuskom govornom podrucju (npr. Francuska, Belgija, Svajcarska). Product code za srpski jezik mozes naci u ovoj temi (stranica ili dve unatrag). Sto se tastature tice, tu ti ne mogu pomoci jer ne zivim u Srbiji - ja sam na internetu nasla dilera u Srbiji, ali tastatura nije originalna (sam kaze).

mcoja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 18. Jul 2008. 03:34

Post od mcoja »

Jel ima negde objasnjeno, uputstvo kako instalirati navogaciju za ovaj telefon (garmin, igo..) ?

Nisam nasao na search-u...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mcoja, na isti nacin kao na svim drugim Symbian S60 telefonima. Za ono sto je legalno imas opis na temi o GPS-u u "Kaficu". Za sve ostalo "Google is your friend".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

zmiuga
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2010. 13:42

Post od zmiuga »

Pozdrav, nov sam na forumu i imam jedno pitanje-problem. Koristim sivi E71 vec 20ak dana. Tokom razgovora sagovornici me slabije cuju, kao da pricam iz daljine... Da li je to normalno ili je neka greska u pitanju? Moze li se taj mikrofon nekako pojacati u podesavanjima? Telefon je pod garancijom ali ga ne bih reklamirao ako nije neki veliki problem. Original je "made in finland". Imao sam bijeli E71 prije nekih godinu dana i nisam imao tih problema s njim. Verzija softvera je 500.21.009. Hvala unaprijed.

mcoja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 18. Jul 2008. 03:34

Post od mcoja »

Hvala tomas.hokenberi snasao sam se.
Jel znate neki dobar player za mp4 video fajlove, ovaj real player sto ima instaliran, to nece da pusti...?

bleja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 03. Dec 2010. 17:50

Post od bleja »

e,dajte mi neki product code za QWERTZ i za QWERTY tastaturu...jedan je za mene a jedan za devojku...hvala :) pozzzz

EDIT:
sledeci put kad budem hteo sam da majstorisem oko fona...ne dajte mi!!!
za vreme updejtovanja softvera mi se diskonektuje iz pc suita i tako...msm radi fon sve...al koliko ce jos da radi to je pitanje...
i kako da promenim bre na qwerty tastaturu?!?!?!
updejtujem softver i pita koju ces zemlju...i ja kapiram aj Srbiju...i opet imam DJ DZ i to...kako da promenim na normalnu qwerty tastaturu i gde se menja taj product code?!

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati poruke jednu za drugom.. koristi opciju Izmeni.. Obavezno procitaj pravila foruma..

imam e71 rm 346
ispod pise e71-1
code 0573886
znaci imas QWERTZ tastaturu a hocu normalnu QWERTY posto menjam masku a ne postoji kopija srpske tastature...
pomagajte plz

snebivljiva azdaja
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Dec 2006. 09:48
:: iPhone 14 Pro

Post od snebivljiva azdaja »

Ja imam E71, ali sa Vodafone brandom, tako da to ne pije vodu... Ali - Google is your friend (nokia e71 uk product code):

http://nokiae71.wordpress.com/2008/08/0 ... s-for-e71/

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

bleja

QWERTY - 0567605 (nema srpski jezik);
QWERTZ - 0559566 (ima srpski jezik).

Kako da promenis product code,i sve ostalo oko update sw-> Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

bleja
Novajlija
Novajlija

Post od bleja »

Fox napisao:bleja

QWERTY - 0567605 (nema srpski jezik);
QWERTZ - 0559566 (ima srpski jezik).

Kako da promenis product code,i sve ostalo oko update sw-> Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"
hvala vam puno ljudi!!!!
jos samo da se snadjem sa ovim menjanjem koda i a u q vise...

ja ovo nista ne kapiraaaam :((((((
kako da promenim product code,sta da radim,gde da skinem? :(((
pitao u servisu trazi mi 2000 za to...! jel moram opet taj apdejt da radim kad promenim product code?

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

bleja, da promijenis product code, treba samo da instaliras program Nemesis, ali prije toga googlaj Product code za NOKIA e71, nadjes product code i u Nemesisu samo promijenis product code i sa Nokia site-a skini ili OVI ili Firmware updater i tako ces lagano da uradis update telefona. Ako nesto ne ide kako treba, posalji mi pp pa cu ti objasniti...
bleja, brat bratu imas sat vremena posla. Fox ti je dao CODE.Samo skini Nemesis program i tamo pise READ i klikni to i tamo ce da ti ocita tvoj product code, ok ?! Onda samo stavi kvacicu pored READ i poslije toga tu upisi product code koji ti je dao FOX i samo klikni WRITE. To ti je odradjeno za sec. Mislices da se nista nije promijenilo, ali jeste. I eto ga... I update-uj software... :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

bleja
Novajlija
Novajlija

Post od bleja »

zavodnick napisao:bleja, ....
axa,sad kapiram...ali sta ako mi se opet iskljuci fon pri apdejtovanju softvera? jer mi se prosli plut iskljucio i diskonektovao iz pc suita i izaslo mi PHONE DISCONECTED bla bla a nije zavrsen apdejt...ja se usr*...kad ono radi fon...a sta da uradim sada ako mi se opet to desi?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

bleja, trebalo bi prije toga da provjers kakav ti je kabal. Povezi tel i komp preko PC Suita i tako ga drzi 15-ak minuta... prebacuj slike, muziku i sta ti ja znam ... Ako se ne pogasi onda je Ok.
Moguce je to nekad da se desi, ali rijetko. Cesto zna da se desi, da malo zapnes za konektor i woala... :(
A ako ti se desi da prilikom prebacivanja slika i muzike fon se iskljuci, potrazi od frenda kabal i probaj ponovo :D

bleja
Novajlija
Novajlija

Post od bleja »

probao i ne iskljuci se,msm pc suite koristim svakodnevno i nikad nije bilo problema :shock:
a sada se tripujem da ce biti nesto,kapiras?
a posle promene prduct code-a,jel MORA da se apdejtuje softver?

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Pa ne moras da updatujes, ali Fox ti je dao kodove... Dao ti je Code za srpski jezik, jel kontas :D
Najnoviji dostupan softver za vaš uređaj:
Verzija:: 500.21.009
To sam nasao na NOKIA siteu, pa ako imas taj software ne moras da nadogradjujes, ali ako zelis srpski jezik onda nadogradi software i eto ga... Imas srpski koji zelis i malo poboljsan fon... Doduse, nekakvih puno razlika koliko vidim nema, ali eto... :)
bleja, ako ti se cesto ne desava da ti se fon sam iskljuci sa PC Suita, onda ga nadogradi, a prvih 20 min update-a ti je najbitnije, ali dok se
update-uje software nemoj da dises :D Salim se... jednostavno je i brzo :D
Sad sam gledao. Ti imas ovaj CODE: 0573886 i najnoviji imas software 501.21.001, sto znaci da i da hoces ne mozes da stavis verziju 500.21.009 jer je starija, samo sad vidi da li imas srpski :D ako si promijenio Product code:D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

bleja,zavodnick,al' ste razvukli pricu o necemu sto je opisano i sazvakano milion puta ovde na forumu u odgovarajucoj temi... :roll:
bleja,neverovatno,u tvom prvom postu posle mog posta na ovoj strani si postavio pitanje "kako da promenim product code,sta da radim,gde da skinem?" ?!
WTF,pa iznad tog posta sam ti postavio direktan link ka temi gde imas sve potrebe linkove sa tutorijalima,i gle cuda jedan od tih linkova nosi naziv "Uputstvo za promenu koda telefona".
Sta je tu nejasno,jel bilo toliko tesko to naci i procitati ?! :?
Dalje,promenom Product Code-a ces samo omoguciti da update-om sw dobijes sw koji zelis.Nista se nece promeniti na telefonu ako samo promenis Product Code.
E sad,Product Code-ovima koje sam ti dao ces posle update dobiti sw v.500.Ako si na nekom od ta dva telefona koje imas vec stavio noviji sw od ovoga (v.501),neces moci nista da uradis promenom P.C. jer neces moci da instaliras stariju verziju sw od one koju vec imas na telefonu.
Znaci,prvo proveri koju verziju sw imas u telefonu,pa onda vidi dalje sta ti je ciniti.
Ako imas problem sa diskonektovanjem prilikom update sw,pre update uzmi i iskljuci AV zastitu i Firewall na kompu.
Uzgred,nemoj citirati cele postove vec samo onaj deo na koji dajes odgovor.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

bleja
Novajlija
Novajlija

Post od bleja »

imam 400. i tako dalje...
okej sad cu da probam pa sta bude,tj veceras cu,sad moram da ucim za mrtvi ispit :)
hvala vam puno,znam da ste se pomucili da mi odgovorite,bukvalno ste mi sazvakali,e sad ako sam toliki Patrik pa da opet nesto zaj.... e onda stvarno fon nije za mene :D
hvala vam jos jednom!!! :) :) :)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Nemoj da se zahvaljujes, pa ako veceras budes imao problema, javi se pa cemo pokusati zajedno da rijesimo :D U

bleja
Novajlija
Novajlija

Post od bleja »

uspeo jeeeeej :)))
hvala vam puno!!! :))) 8)
sad je samo bio fazon da ga povezem u PC SUITE modu,ali da iskljucim PC SUITE pre toga i sve radi kao podmazano :))))

nemkocic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 13. Jan 2011. 17:31

Post od nemkocic »

caos svima ;)
imam par pitanja, i mozda jedan problem... i ubih se listajuci ove strane, ali nisam uspeo da pronadjem konkretno resenje... vise nekako u delovima....
radi se o tome da imam yahoo mail, i ja sam na telefonu konfigurisao taj mail. e sad, sta je potrebno da bi meni mailovi stizali u real time-u...? prebacio sam na yahoo asia, jer je samo tu moguc pop&fowarding, ali meni i dalje mailovi ne stizu... i siguran sam da problem nije do yahoo-a, nego do telefona.... cak sam skontao kako se bira pop3 protokol na telefonu, ali i dalje nista...
sad moje pitanje je, da li ja, kada se jednom konektujem na inbox, treba da ostanem konektovan sve vreme da bi mi mailovi stizali u real time-u...? posto ja konekciju ugasim, nema mi logike da mi to stoji upaljeno stalno, pogotovo sto mail proveravam preko wifi-ja (to bi znacilo da bi i wifi trebao da mi bude upaljen stalno)...
nadam se da sam bio jasan, hvala unapred ;)

Odgovori