Telenor/mt:s/Vip - postpejd/pripejd (2010)
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Pre nekoliko dana sam presao na Vip, sa Telenora... Morao sam da uzmem novi 060 broj.
Primetio sam da je pokrivenost 3G mrezom slabija, cak u nekim gradovima gde je telenorova 3g mreza radila besprekorno, vip i nema 3g signala.
Druga stvar, provera stanja... Po strani sto se na telenoru sve obavi jednostavnim kucanjem koda *311#, stanje na vipu se ne azurira toliko cesto kao na telenoru. Medjutim, najveci problem mi je sto uopste ne znam od kad mi je to stanje jer iako su mi se minuti i poruke promenile od poslednje provere, internet mi idalje stoji isti! To mi smeta, bar sada na pocetku dok se jos semim sa novim telefonom.
Treca stvar je portal. Telenorov i Vipov ne mogu da se porede. Telenorov je mnogo funkcionalniji i brzi. Vipov kao da je tu reda radi, uz tu i tamo da posluzi za osnovne stvari.
Zakljucak je, kao sto sam i mislio- telenor je tehnicki mnogo ozbiljnija mreza, odradjena do detalja. Medjutim, ipak u srbiji ponajvise pare presudjuju. Dobar telefon za dinar, izbalansirani paketi i promocija duplo vise minuta (dok telenor sa minutima kuburi u prenesi plus paketima, a u obicnim prenesi kuburi sa internetom, Vip za iste pare daje ravnomerno, pa sada jos i duplirano) dovoljno je bilo da se prebacim na Vip. Sada, maltene za iste pare imam paket koji ni teoretski ne mogu da probijem, tako da mi provera stanja nece toliko ni trebati. Sto se tice samog vipa, to sto imaju, radi im besprekorno, tako da u globalu imam samo reci hvale, iako je telenor u finesicama ipak bio bolji.

Primetio sam da je pokrivenost 3G mrezom slabija, cak u nekim gradovima gde je telenorova 3g mreza radila besprekorno, vip i nema 3g signala.
Druga stvar, provera stanja... Po strani sto se na telenoru sve obavi jednostavnim kucanjem koda *311#, stanje na vipu se ne azurira toliko cesto kao na telenoru. Medjutim, najveci problem mi je sto uopste ne znam od kad mi je to stanje jer iako su mi se minuti i poruke promenile od poslednje provere, internet mi idalje stoji isti! To mi smeta, bar sada na pocetku dok se jos semim sa novim telefonom.
Treca stvar je portal. Telenorov i Vipov ne mogu da se porede. Telenorov je mnogo funkcionalniji i brzi. Vipov kao da je tu reda radi, uz tu i tamo da posluzi za osnovne stvari.
Zakljucak je, kao sto sam i mislio- telenor je tehnicki mnogo ozbiljnija mreza, odradjena do detalja. Medjutim, ipak u srbiji ponajvise pare presudjuju. Dobar telefon za dinar, izbalansirani paketi i promocija duplo vise minuta (dok telenor sa minutima kuburi u prenesi plus paketima, a u obicnim prenesi kuburi sa internetom, Vip za iste pare daje ravnomerno, pa sada jos i duplirano) dovoljno je bilo da se prebacim na Vip. Sada, maltene za iste pare imam paket koji ni teoretski ne mogu da probijem, tako da mi provera stanja nece toliko ni trebati. Sto se tice samog vipa, to sto imaju, radi im besprekorno, tako da u globalu imam samo reci hvale, iako je telenor u finesicama ipak bio bolji.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Lobachewsky, za 3G to znamo, ali kako u Vipu kazu - Mi smo jos mlada firma i tek se ravijamo... Posto vec imas takav paket - sami si lepo primetio - koji ce ti provera stanja, eventualno tu i tamo cisto orijentaciono... za net - nadji neku app (101% ima na Androidu) za merenje protoka i voila.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Lobachewsky, to me bas zanimalo koliko je azurna provera stanja kod vip-a, ja sam na telenoru, od skoro korisitm prenesi 2gb i jako brzo azuriraju stanje, posle par minuta imam precizne podatke o minutima,porukama i mb.
Telekomovu proveru stanja ne vredi ini spominjati
Po tebi posle koliko ti "skinu" potrosene minute ili poslat sms (otprilike), na telonoru polse par minuta
Telekomovu proveru stanja ne vredi ini spominjati

Po tebi posle koliko ti "skinu" potrosene minute ili poslat sms (otprilike), na telonoru polse par minuta

and justice for all...
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Dream Weaver, evo zvanicno me nervira 
Ladno provera stanja nije presek u datom trenutku, nego se podaci (minuti, sms i net) azuriraju nezavisno jedno od drugog! I odakle ja da znam od kada je koji podatak. Da je presek, pa makar od juce, bar bih znao kakvo je stanje juce bilo, a ovo sada... uopste ne znam od kada je koji podatak.
Moja situacija. Proverio sam stanje. Pustio dve poruke. Posle 30 min proverio nista se ne menja. Zvao malo. Posle 40 min (sat i nesto od poruka), proverio stanje. Minuti uknjizeni, poruke idalje stoje iste! Ali koji minuti? Ovi od pre pola sata ili neki od pre dva sata? A zasto onda nisu uknjizene i poruke iz tog perioda? Ili mozda i jesu? Megabajti isti kao i popodne, ali rezliciti nego jutros... A ti od jutros jel' su od sinoc ili kada? I uopste, ovo trenutno stanje od kada je uopste jer u principu tokom celog dana pustam po neke poruke ili zvrckam. Zakljucak: Nije za preciznu orjentaciju. Dok na telenoru je po meni provera postpaida bila prakticnija nego na prepaidu.
Bez zezanja. Na postpaidu lepo znas koliko trenutno na raspolaganju imas minuta i poruka i sve je jasno, dok na prepaidu imas kredit, pa ti se preracunavaj sta mozes za te pare do sledece dopune. Eto... Valjda sam nekome pomogao.

Ladno provera stanja nije presek u datom trenutku, nego se podaci (minuti, sms i net) azuriraju nezavisno jedno od drugog! I odakle ja da znam od kada je koji podatak. Da je presek, pa makar od juce, bar bih znao kakvo je stanje juce bilo, a ovo sada... uopste ne znam od kada je koji podatak.
Moja situacija. Proverio sam stanje. Pustio dve poruke. Posle 30 min proverio nista se ne menja. Zvao malo. Posle 40 min (sat i nesto od poruka), proverio stanje. Minuti uknjizeni, poruke idalje stoje iste! Ali koji minuti? Ovi od pre pola sata ili neki od pre dva sata? A zasto onda nisu uknjizene i poruke iz tog perioda? Ili mozda i jesu? Megabajti isti kao i popodne, ali rezliciti nego jutros... A ti od jutros jel' su od sinoc ili kada? I uopste, ovo trenutno stanje od kada je uopste jer u principu tokom celog dana pustam po neke poruke ili zvrckam. Zakljucak: Nije za preciznu orjentaciju. Dok na telenoru je po meni provera postpaida bila prakticnija nego na prepaidu.

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ja probleme sa provereom nemam i ok su kod mene.kako radim?ovako
ne brišem poslate poruke nego mi ostaju u send.u sendu mi piše koliko je poslato.pošaljem poruku za promeru.stigne mi poruka.uvek do sada je bilo tačno jer sa po poslatim porukama znao koliko ima minuta.idu i minuti i gprs u isto vreme...barem kod mene.
ne brišem poslate poruke nego mi ostaju u send.u sendu mi piše koliko je poslato.pošaljem poruku za promeru.stigne mi poruka.uvek do sada je bilo tačno jer sa po poslatim porukama znao koliko ima minuta.idu i minuti i gprs u isto vreme...barem kod mene.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Lobachewsky, nisam znao da su tako "azurni" ali nije toliko strasno, kao kod mts-a. Lepo rece kolega pre mene probaj mts (da ne kazem pakao) pa onda ti nista nece smetati.
Izgleda da je telenor najbolji od svi, sto se tece provere stanja i kotrole troskova.
VeNoM, to je najbolja varijanta ali ja cesto obrisem poslate poruke i to me nervira, da moram da cuvam poruke da bih imao tacan uvid koliko mi j eostalo poruka. Necu da se maltretiram i da razmiljam
a kako minute? Jer svaki put resetujes tajmer i opet ne mozes precizno da znas koliko si ti zvao a koliko tebe?! 
Izgleda da je telenor najbolji od svi, sto se tece provere stanja i kotrole troskova.
VeNoM, to je najbolja varijanta ali ja cesto obrisem poslate poruke i to me nervira, da moram da cuvam poruke da bih imao tacan uvid koliko mi j eostalo poruka. Necu da se maltretiram i da razmiljam

and justice for all...
Lobachewsky, potrošnju možeš pratiti i preko ovoga:"http://www.vipmobile.rs/onlineracun"
Možeš:
- proveriti detalje postpaid računa
- informisati se o trenutnom zaduženju
- pristupiti računima za poslednjih 12 meseci
- pristupiti listingu poziva za poslednjih 6 meseci
- preuzeti kopije izdatih računa
Možeš:
- proveriti detalje postpaid računa
- informisati se o trenutnom zaduženju
- pristupiti računima za poslednjih 12 meseci
- pristupiti listingu poziva za poslednjih 6 meseci
- preuzeti kopije izdatih računa
-
- Novajlija
- Pridružio se: Ned, 02. Jan 2011. 20:15
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
- :: LG Nexus 5X
koristim prenesi plus 500mb. sigurno vip i mts uz neke promocije ili po defaultu daju vise minuta za slicne pare ali sam ipak izabrao ovu tarifu. za poruke ne moras da brines, jedino minuti. ima i onih 500 min. u mrezi nakon glavnih 150, dobro dodju, naravno ako ljudi sa kojima se najvise cujes koriste telenor.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Ned, 02. Jan 2011. 20:15
Ovo je potpuno neverovatno. Pre ozbiljnih priča o MNPu nisam ni gledao mnogo tarife drugih operatera, i uradim to juče i ostanem sa ovakvim izrazom lica
ispred monitora.
Propozicije su da račun bude oko 1000din, poželjno oko 800 (povećavaću ali za par meseci da ne objašnjavam sad razloge...), mora da ima MB u paketu i time smo svedeni na MixNet (kod mt:s-a sam), PrenesiPlus, ili VIP Postpaid. I sad gledam, prvo ne znam da li uopšte više može da se pređe na stare VIP pakete ili moraju ovi novi kockasti koji su katastrofa? Ovaj poslednji je malo preko 1000 ali ok, ima razloga za to. mt:s i Telenor nude manje pakete što mi više odgovara, a to su MixNet S sa 200SMS 200MB, i 100minuta (malo minuta), i PrenesiPlus500 koji se bliži hiljadarci i nudi svega dosta više osim minuta. 500/150
mt:s je bezobrazan sa duplo manje minuta od ostalog ali ovo je katastrofa. Telenor ima najbolje uslove (minuti u mreži jedva da mi nešto znače) i najažurniju proveru, VIP je najskuplji malo lošiji a najizbalansiraniji, a mt:s paradoxalno, najlošiju uslugu i proveru skoro da i nema stanja (iako s novim ROMom imam mnogo stabilniji internet nego ranije) ali poruka i MB taman a minuta malo. Šta raditi 

Propozicije su da račun bude oko 1000din, poželjno oko 800 (povećavaću ali za par meseci da ne objašnjavam sad razloge...), mora da ima MB u paketu i time smo svedeni na MixNet (kod mt:s-a sam), PrenesiPlus, ili VIP Postpaid. I sad gledam, prvo ne znam da li uopšte više može da se pređe na stare VIP pakete ili moraju ovi novi kockasti koji su katastrofa? Ovaj poslednji je malo preko 1000 ali ok, ima razloga za to. mt:s i Telenor nude manje pakete što mi više odgovara, a to su MixNet S sa 200SMS 200MB, i 100minuta (malo minuta), i PrenesiPlus500 koji se bliži hiljadarci i nudi svega dosta više osim minuta. 500/150

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
gargamel4, zrtvujes novce i uzmes vecu tarifu koju ne mozes da probijes. Ja sam na to bio prinudjen, pa sam sa MIX1000 presao na MIX1250, i sada sa 450 min mogu da podmirim svoje potrebe. 450 SMS mi ne treba ni pod tackom razno - jedva potrosim 150 za mesec dana, a MB imam 50 za 118 din. Da u Vipu 2000 Smartova kosta 1000 din, odmah bih presao kod njih.
Ali jos recimo 2-3 meseca, i ja ocekujem da ce MNP da proradi, i da ce do tada mnoge nove stvari da nam se dese. Cim Telekom bude prodat - i postave se uslovi trzisne utakmice, videcemo na cemu smo.
Ali jos recimo 2-3 meseca, i ja ocekujem da ce MNP da proradi, i da ce do tada mnoge nove stvari da nam se dese. Cim Telekom bude prodat - i postave se uslovi trzisne utakmice, videcemo na cemu smo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Pa AquaZX,stidljivo na korisnickom servisu kazu,ako zelite,mozete i da se VRATITE na stare tarife.Mada nije problem u smartovima.Problem je da Vip od skoraje od smarta 550 za iste pare dupli broj smartova,ali to vazi,kao i mnoge promcije,iskljucivo za nove korisnike.Za stare ne.Tako da se oformila na FB grupa pod imenom 000 ili 0000 koja skuplja stare korisnike,koji su,eto malo digli glas protiv firme koja hoce da kupi mts.Nije da mts valja,ali jadni mi onda,ako ga se docepaju.