Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Pozdrav ljudi hvala vam dosta ste mi pomogli oko odabira telefona pogotovo gameforce, pre nekih 5 dana sam uzeo Nokiu N8 dobio sam 12 meseci garancije nije dve godine ali gledajuci druge koji daju 3 ili 6 meseci dobro sam prosao. Za sad sam zadovoljan telefonom mada nisam neki korisnik koji se razume puno u telefone nisam imao neki jaci telefon do sad. Moze li mi samo neko objasniti kako filmove da stavim u telefon, mora li se prvo preko nekog programa smanjiti velicina rezolucija ili sta vec, koji se format stavlja, koji program preporucujete za obradu i za gledanje filma na N8 i jos ako neko zna kako da stavim prevod mada mi to nije toliko bitno. Hvala
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
jocko, welcome to the club!
Filmove jednostavno prevuci na mas mem ili uz pomoć USB OTG gledaj direktno sa fleša ili sa microSD.
Prema mom iskustvu a i što čitam sa neta, retko koji format mora da se obradjuje a što se tiče rezolucije "guta" sve.
Za titlove pogledaj na forumu, već je bilo reči o tome (u kafiću)
Za dobrodošlicu evo ti jedan koristan link.
http://hx-custom-roms.com/n8_goodies
Direktno od majstora HyperX-a koji je napravio i dao besplatno
Ako budeš imao problema sa potpisivanjem, javi mi se na pp sa IMEI da to sredimo
Filmove jednostavno prevuci na mas mem ili uz pomoć USB OTG gledaj direktno sa fleša ili sa microSD.
Prema mom iskustvu a i što čitam sa neta, retko koji format mora da se obradjuje a što se tiče rezolucije "guta" sve.
Za titlove pogledaj na forumu, već je bilo reči o tome (u kafiću)
Za dobrodošlicu evo ti jedan koristan link.
http://hx-custom-roms.com/n8_goodies
Direktno od majstora HyperX-a koji je napravio i dao besplatno

Ako budeš imao problema sa potpisivanjem, javi mi se na pp sa IMEI da to sredimo

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
Sve sto sam stavio sa racunara radilo je odlicno nikakvih problema. jerkann ja sam telefon uzeo preko mobilnog shopa narucis telefonom ili preko njihovog sajta. za 24h kurir ti njihov donese na kucnu adresu (rade sa aks kurirom), ti tu onda mozes da raspakujes paket da ukljucis telefon da ga proveravas kako oces i tek kad budes zadovoljan telefonom placas telefon. Ja sam platio 520 ali kazu da ce mozda oko Nove godine spustati cenu. gameforce hvala ti za ovo ali moramo se cuti na pp posto ja nemam pojma sta da radim.
- gameforce
- Ex-Moderator
Evo novog review posle puna tri meseca korišćenja.
I dalje je utisak više nego pozitivan.
Da ne bude samo da hvalim evo i mojih zamerki.
1) Battery power saving mod je odlična fora ali propustite dosta poziva ako ste u bučnom okruženju jer nema vibracije. Naročito ako je u futroli okrenut face outward, tj zvučnik ka unutra, naslonjen i time prigušen.
2) Otisci prstiju. Kamera nema poklopac pa je izložena prstima svaki put kada telefon uzmete u ruke. Na ekranu se već nakon pola dana korišćenja vide tragovi prstiju. Naročito ako su vam ruke znojave ili prljave. Dobro je da je i staklo na kameri i ekran gorilla glass pa i obična papirnata maramica čini čuda ali morate da je nosite...
3) Kucanje poruka naročito u portrait modu je smorno iako postoji tactile response. Ekran je preosetljiv pa se zanesete u tapkanju. U landscape modu zahteva privikavanje ili swipe. E sad..swipe nema za naš jezik još uvek pa vam preostaje da se naviknete. Meni je trebalo skoro mesec dana. Milsim da bi bilo bolje da su iskopirali neki od popularnih telefona i bilo bi super.
4) Čuveni fabrički browser pored pomanjkanja HTML5 i nedostatka tastature direktno na ekranu ima manu da svaki iole manji link koji treba da se klikne zahteva prvo pinch to zoom, naročito ako ih ima više u nizu ili su vam prsti kao moji panjevi.
5) Menu zahteva da se zatvori na Exit ili u task editoru. U protivnom ostaje kao task u pozadini. Isto je sa imenikom nakon telefoniranja. Kažu da je to greška i da če biti ispravljeno u sledećem update sw. Ne smeta za korišćenje uopšte ali je zamerka.
6) Naviknite se da zaključavate telefon čim završite to što radite. Desilo mi se da držim u ruci telefon koji nije zaključan i duži dodir ekrana vas vodi u Edit Home screen. Pa ako muljate po ekranu igrajući se telefonom dobijete raspored ikonica koje niste želeli. To naravno važi samo u batt save modu jer tamo ne radi tactile feel pa i ne osetite da brljate.
7) Mnogi imaju zamerku na veličinu widgeta. Meni su ok ali traka sa kontaktima koja nažalost spada u widgete bi stvarno mogla da bude malo šira bar za nas matore i ćorave. Ili da postoji mogućnost dupliranja veličine recimo.
8 ) Ugradjena mail app je WiFi addictive. Jednostavno NE postoji opcija čekiranja NEVER. Ako ste je postavili ona će stalno pokušavati (min bar jednom dnevno) da se loguje i proveri vašu poštu na svim nalozima koje ste kreirali. Naročito izraženo kada gasite telefon npr zbog leta avionom pa ponovo upalite. Ona pokušava do iznemoglosti ili dok ručno ne zadate WiFi scanning off. To je inače postavljeno u default-u ali prilikom gašenja se sam pali ponovo u scan modu.
Dobre strane:
1) Izuzetan prijem i u oblastima sa samo jednom crticom. Nikada nisam iskusio eho ili prekid razgovora kao što je slučaj sa drugim telefonima. To možda nekome ne znači kada je u gradu i sa dobrom signalom ali ovde je to ogroman plus i zato ga ističem ponovo i ponovo.
2) Baterija traje i do 3 dana ako ga koristite isključivo kao telefon u GSM modu.
3) Kameru sam dovoljno opisao ako kažem da se igram neumorno i dalje posle 3 meseca kao prvi dan. Ubija me samo kišna sezona ali to je tako ovde.
4) I dalje ni reči o nekom bagovanju ili usporavanju. Tome doprinosi verovatno i to što skidam ili sa OVI ili nakon preporuke sa nekih foruma. Ne experimentišem sam previše moram priznati.
5) OVI svakim danom iznenadi sa nekom dobrom free app. Sve ih je više pa je sada preko 3-4 hiljade na izboru
6) Sinhronizacija podataka sa računara ili Google ide savršeno i brzo.
7) Meni bitna kompatibilnost sa MS Office savršena. Preglednost i editovanje takodje.
8 ) Sve što mi je palo na pamet ili sam negde pročitao da je moguće zakačiti sam probao i bio oduševljen jednostavnošću i lakoćom konektovanja i korišćenja. Tu prvenstveno mislim na USB OTG i stvari koje otkrivam svaki dan. Poslednje što sam probao je print excel fajla preko wifi HP. Radi kao da je deo telefona.
Toliko za sada
1) Battery power saving mod je odlična fora ali propustite dosta poziva ako ste u bučnom okruženju jer nema vibracije. Naročito ako je u futroli okrenut face outward, tj zvučnik ka unutra, naslonjen i time prigušen.
2) Otisci prstiju. Kamera nema poklopac pa je izložena prstima svaki put kada telefon uzmete u ruke. Na ekranu se već nakon pola dana korišćenja vide tragovi prstiju. Naročito ako su vam ruke znojave ili prljave. Dobro je da je i staklo na kameri i ekran gorilla glass pa i obična papirnata maramica čini čuda ali morate da je nosite...
3) Kucanje poruka naročito u portrait modu je smorno iako postoji tactile response. Ekran je preosetljiv pa se zanesete u tapkanju. U landscape modu zahteva privikavanje ili swipe. E sad..swipe nema za naš jezik još uvek pa vam preostaje da se naviknete. Meni je trebalo skoro mesec dana. Milsim da bi bilo bolje da su iskopirali neki od popularnih telefona i bilo bi super.
4) Čuveni fabrički browser pored pomanjkanja HTML5 i nedostatka tastature direktno na ekranu ima manu da svaki iole manji link koji treba da se klikne zahteva prvo pinch to zoom, naročito ako ih ima više u nizu ili su vam prsti kao moji panjevi.
5) Menu zahteva da se zatvori na Exit ili u task editoru. U protivnom ostaje kao task u pozadini. Isto je sa imenikom nakon telefoniranja. Kažu da je to greška i da če biti ispravljeno u sledećem update sw. Ne smeta za korišćenje uopšte ali je zamerka.
6) Naviknite se da zaključavate telefon čim završite to što radite. Desilo mi se da držim u ruci telefon koji nije zaključan i duži dodir ekrana vas vodi u Edit Home screen. Pa ako muljate po ekranu igrajući se telefonom dobijete raspored ikonica koje niste želeli. To naravno važi samo u batt save modu jer tamo ne radi tactile feel pa i ne osetite da brljate.
7) Mnogi imaju zamerku na veličinu widgeta. Meni su ok ali traka sa kontaktima koja nažalost spada u widgete bi stvarno mogla da bude malo šira bar za nas matore i ćorave. Ili da postoji mogućnost dupliranja veličine recimo.
8 ) Ugradjena mail app je WiFi addictive. Jednostavno NE postoji opcija čekiranja NEVER. Ako ste je postavili ona će stalno pokušavati (min bar jednom dnevno) da se loguje i proveri vašu poštu na svim nalozima koje ste kreirali. Naročito izraženo kada gasite telefon npr zbog leta avionom pa ponovo upalite. Ona pokušava do iznemoglosti ili dok ručno ne zadate WiFi scanning off. To je inače postavljeno u default-u ali prilikom gašenja se sam pali ponovo u scan modu.
Dobre strane:
1) Izuzetan prijem i u oblastima sa samo jednom crticom. Nikada nisam iskusio eho ili prekid razgovora kao što je slučaj sa drugim telefonima. To možda nekome ne znači kada je u gradu i sa dobrom signalom ali ovde je to ogroman plus i zato ga ističem ponovo i ponovo.
2) Baterija traje i do 3 dana ako ga koristite isključivo kao telefon u GSM modu.
3) Kameru sam dovoljno opisao ako kažem da se igram neumorno i dalje posle 3 meseca kao prvi dan. Ubija me samo kišna sezona ali to je tako ovde.
4) I dalje ni reči o nekom bagovanju ili usporavanju. Tome doprinosi verovatno i to što skidam ili sa OVI ili nakon preporuke sa nekih foruma. Ne experimentišem sam previše moram priznati.
5) OVI svakim danom iznenadi sa nekom dobrom free app. Sve ih je više pa je sada preko 3-4 hiljade na izboru
6) Sinhronizacija podataka sa računara ili Google ide savršeno i brzo.
7) Meni bitna kompatibilnost sa MS Office savršena. Preglednost i editovanje takodje.
8 ) Sve što mi je palo na pamet ili sam negde pročitao da je moguće zakačiti sam probao i bio oduševljen jednostavnošću i lakoćom konektovanja i korišćenja. Tu prvenstveno mislim na USB OTG i stvari koje otkrivam svaki dan. Poslednje što sam probao je print excel fajla preko wifi HP. Radi kao da je deo telefona.
Toliko za sada
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- gameforce
- Ex-Moderator
PR2.0 procurelo
http://vimeo.com/16591421
Pr2.0. nije još dostupan ali N8 PR1.1 Firmware v13.15 je dostupan sa Navifirm.

http://vimeo.com/16591421
Pr2.0. nije još dostupan ali N8 PR1.1 Firmware v13.15 je dostupan sa Navifirm.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
E sada pocinjem ozbiljno da razmisljam kako bi eventualno mogao da kupim N8.Do sad sam bezveze nesto razmisljao,al mi sad padaju razne kombinacije na pametgameforce napisao:Evo novog review posle puna tri meseca korišćenja.

Ja sam prosto zaljubljen u N8

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- gameforce
- Ex-Moderator
Savki dan se nadje na netu nešto novo.
Ima i gluposti ali i one pokazuju šta sve može N8
http://www.youtube.com/watch?v=MYQgTzgWZz0
ili
http://www.youtube.com/watch?v=P1dw2XZ7_-I
Ima i gluposti ali i one pokazuju šta sve može N8
http://www.youtube.com/watch?v=MYQgTzgWZz0
ili
http://www.youtube.com/watch?v=P1dw2XZ7_-I
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Neverovatno, šta sve može ovaj telefon, to su sve male sitnice, ali sitnice i čine život jel` te..
jerkann, Apsulutno se slažem sa tobom, ne razumem zašto ljudi pljuju nokiu, a upravo ona pruža, po meni, all in one dozivlja, imaš sve što ti treba u jednom uređaju.
Mogućnosti iPhone-a ne želim ni da komentariše da ne bi opet "izbio rat" na forumu

Mogućnosti iPhone-a ne želim ni da komentariše da ne bi opet "izbio rat" na forumu

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- gameforce
- Ex-Moderator
znemanja, pljuvačina je počela od nekih "blogera" koji su plaćeni da naprave prohodnost nekim drugim telefonima na tržištu time što će pre nego što se pojavi satrti Nokiu kao glavnog konkurenta.
Kao glavni argument je dat da nema XXXGHz procesor i XXXMb rama i "prevazidjen" Symbian.
To su prihvatili kao papagaji skoro svi koji su prešli na iOS ili Android kao lično opravdanje (kao da im je iko tražio opravdanje uopšte)
Što se mene tiče:
Dokle god radi kako treba i radi to brzo kao N8 i taj "prevazidjen" Symbian mi daje sve što rade i drugi, pa i više od drugih, on je za mene odličan.
Apsolutno se slažem da je N8 trenutno najbolji "all-in-one" naročito ako se pogleda neki od "smart-reinvented" iPhone-a koji ne pružaju skoro NIŠTA, ili mogu max 30-40% od N8.
Zapravo...pružaju...
Fancy image i namerno kreirana LAŽNA slika o njegovim vlasnicima je zapravo jedini atribut, atribut koji oni ne žele da priznaju javno.
Briga me za rat na forumu jer forumi I JESU MESTO RAZMENU MIŠLJENJA!
Naročito me briga za to što će tom prilikom neko "ispasti glup što je uopšte i kupio iPhone" dokle god je to što pišem tačno i potkrepljeno sa dokazima. To što se neki tom prilikom patološki identifikuju sa Apple, Stve Jobsom ili iPhone-om to je već njihov problem.
O takvim i tim vlasnicima bih btw mnogo mogao da kažem ali ovo je tema o N8 i držim se nje.
Dakle N8... update V2.0 donosi sve ono što su mu zamerali ili nalazili kao manu u UI ili browseru (verovatno je sledeće da mu zamere, kada se sve ispravi u update to što se zove Nokia)
Par ruskih zaljubljenika je predložilo novi mod
Snimanje direktno u mkv formatu!
Verovatno nije daleko dan kada će to preći iz ideje u realizaciju.
Kao glavni argument je dat da nema XXXGHz procesor i XXXMb rama i "prevazidjen" Symbian.
To su prihvatili kao papagaji skoro svi koji su prešli na iOS ili Android kao lično opravdanje (kao da im je iko tražio opravdanje uopšte)
Što se mene tiče:
Dokle god radi kako treba i radi to brzo kao N8 i taj "prevazidjen" Symbian mi daje sve što rade i drugi, pa i više od drugih, on je za mene odličan.
Apsolutno se slažem da je N8 trenutno najbolji "all-in-one" naročito ako se pogleda neki od "smart-reinvented" iPhone-a koji ne pružaju skoro NIŠTA, ili mogu max 30-40% od N8.
Zapravo...pružaju...
Fancy image i namerno kreirana LAŽNA slika o njegovim vlasnicima je zapravo jedini atribut, atribut koji oni ne žele da priznaju javno.
Briga me za rat na forumu jer forumi I JESU MESTO RAZMENU MIŠLJENJA!
Naročito me briga za to što će tom prilikom neko "ispasti glup što je uopšte i kupio iPhone" dokle god je to što pišem tačno i potkrepljeno sa dokazima. To što se neki tom prilikom patološki identifikuju sa Apple, Stve Jobsom ili iPhone-om to je već njihov problem.
O takvim i tim vlasnicima bih btw mnogo mogao da kažem ali ovo je tema o N8 i držim se nje.
Dakle N8... update V2.0 donosi sve ono što su mu zamerali ili nalazili kao manu u UI ili browseru (verovatno je sledeće da mu zamere, kada se sve ispravi u update to što se zove Nokia)
Par ruskih zaljubljenika je predložilo novi mod

Snimanje direktno u mkv formatu!
Verovatno nije daleko dan kada će to preći iz ideje u realizaciju.

Rebel in heart.
Rebel in heart.
- gameforce
- Ex-Moderator
Naravno, pošto je praktično tek ugledao svetlost dana, novi projekti se pojavljuju bukvalno svakodnevno.
http://www.youtube.com/watch?v=Ygvf1GiouCY
Masovnost, QT i naravno odličan hardware daju neslućene mogućnosti.
http://www.youtube.com/watch?v=Ygvf1GiouCY
Masovnost, QT i naravno odličan hardware daju neslućene mogućnosti.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
gameforce, da li je ovde u pitanju neka aplikacija koja detektuje pokret pomocu kamere N8? Na drugom snimku istog koncepta se takodje vidi neki deblji dodatak koji naleze na zadnju stranu N8, u delu gde je smestena kamera, mozda aplikacija i nije potrebna...?!
Sve u svemu, veoma interesantno...
Sve u svemu, veoma interesantno...

HTC Desire_GingerVillain v0.8 - Dragon Lasers Viper Series 95mW