Samsung S5230, S5230W, S5233(T)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Imam problem sa veličinom fonta kad mi stižu poruke.U pitanju je model Samsung s5230.Do skoro kada primim poruku i čitam je veličina fonta mi je bila mala.Odjednom mi se sama od sebe ta veličina fonta promenila i sada su mi slova ogromna.To je samo za primljene poruke.kada ja šaljem poruku i kada kucam tekst slova su normalna.Sve sam isprobala i ne uspevam to da podesim.
help :(
Sonja85,kada si u poruci strelice gore i dole (sa strane na telefonu) povecavaju i smanjuju font 
Imam jedan veliki problem. Telefon imam godinu dana. Skoro je poceo touch screen da zabada. Uradila sam kalibraciju vise puta jer ni jednom nije valjalo,a sada nakon poslednje kao da mi je sve pomereno za 1cm dole. Tacnije, ne mogu da udjem u meni, imenik i tastaturu!!!!
i ne mogu da uradim kalibraciju! da li neko zna,jel mogu nekako da uradim kalibraciju preko kompa? ili moram u servis?? telefon je jos uvek pod garancijom,nije mi padao i nije kvasen. Ne znam sto se ovo desava!?jel imao neko isti problem?
iskreno,ne bih ga nosila u servis jer su bezobrazni....lose iskustvo....
e,da,jos nesto,jel kod za resetovanje vazi i za kalibraciju? jel postoji jos neki nacin da se sredi ovaj problem?
Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Takodje, nemoj pisati poruke jednu za drugom, koristi opciju Izmeni.. Obavezno procitaj pravila foruma..

Imam jedan veliki problem. Telefon imam godinu dana. Skoro je poceo touch screen da zabada. Uradila sam kalibraciju vise puta jer ni jednom nije valjalo,a sada nakon poslednje kao da mi je sve pomereno za 1cm dole. Tacnije, ne mogu da udjem u meni, imenik i tastaturu!!!!

i ne mogu da uradim kalibraciju! da li neko zna,jel mogu nekako da uradim kalibraciju preko kompa? ili moram u servis?? telefon je jos uvek pod garancijom,nije mi padao i nije kvasen. Ne znam sto se ovo desava!?jel imao neko isti problem?
iskreno,ne bih ga nosila u servis jer su bezobrazni....lose iskustvo....

e,da,jos nesto,jel kod za resetovanje vazi i za kalibraciju? jel postoji jos neki nacin da se sredi ovaj problem?
Izmenila Ninolina:: nemoj da citiras poruku koja je odmah iznad tvoje.. Podrazumeva se da na nju odgovaras.. Takodje, nemoj pisati poruke jednu za drugom, koristi opciju Izmeni.. Obavezno procitaj pravila foruma..
upomoooc...pokusao sam da promenim firmware na s5230, pokusao sam da stavim firmware S5230XXIG4...i sve sam radio po upustvu preko v multiloader-a 5.56...i krenulo je normalno da ocitava...ocitao je boot folder, i kad je krenuo da ocitava rsrc1, pokazalo je error, i stao je upgrade...sad ne moze telefon da se upali nece ni da se puni, ne moze da ga prepozna komp...sta da radim...???
- horkolerbus
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 14. Okt 2006. 12:11
probao sam i ja to da uradim , kao i unique93 , po uputstvima koja sam nalazio na you tube-u i kojekakvim forumima ( aplikacija i-phone-a ) al' mi je prilikom instalacije prikazao error i telefon od tad ne mogu da ukljucim , jednostavno crn ekran ne pokazuje znake zivota , trenutno u servisu videcemo sta ce biti
a najgore od svega sto je star 10 dana i pod garancijom , da li ce je prihvatiti , pitanje

Da li neko zna kako da skinem ikone/aplikacije sa ekrana samsunga 5230?
Radi se o ženinom telefonu. kako je uspela, ne znam, ali sad na ekranu ima bar 10 raznoraznih sličica/aplikacija (recimo: kalendar, vremena širom sveta, google ili beše gmail, facebook...).
malo sam gledao, ali nisam uspeo da nadjem kako se to skida sa ekrana.
Sreće da postoje tri ekrana ili da budem precizniji desktop-a (malo glupo zvuči za telefon
) pa je te ikone sklonila na one sa strane.
ima li neko neku ideju/rešenje?
Radi se o ženinom telefonu. kako je uspela, ne znam, ali sad na ekranu ima bar 10 raznoraznih sličica/aplikacija (recimo: kalendar, vremena širom sveta, google ili beše gmail, facebook...).
malo sam gledao, ali nisam uspeo da nadjem kako se to skida sa ekrana.
Sreće da postoje tri ekrana ili da budem precizniji desktop-a (malo glupo zvuči za telefon

ima li neko neku ideju/rešenje?
skoro sam kupio samsung s5230 naravno preko vipa,pre toga sam koristio nokiu e 71 i mogu samo da kazem da je samsung vrlo zahvalan telefon,stvarno fenomenalan,cak mise svidja vise od bilo kog drugog telefona,ali me muci jedno pitanje a to je ovako:kako da postavim da mi na displeju izbacuje ime mesta u kom se nalazim,to se na nokiji zove CELL OF DISPLEY...zamolio bih ako neko moze da mi da odgovor na to pitanje....
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Urke_lo, to se na nokiji sasvim sigurno ne "zove" "CELL OF DISPLEY" - postoji opcija "DISPLAY CELL NAME" ili slicna. Kod Samsung telefona prikaz imena bazne stanice obicno aktivira kod poruka. Trazi stavku tipa "Broadcast messages" ili slicnu. I pod Settings aktiviraj prijem poruka.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Krile007
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
- :: Apple iPhone X
- :: Samsung Galaxy Alpha
Dao sam devojci ovaj fon jer joj se svideo, ali ekran nije bio baš u najboljem stanju i tek sada kako ga ona koristi ima onih, ne ogrebotina, već onih kao zamazanih ogrebotina koje zauzimaju veću površinu od obične ogrebotine ( u prečniku ).....nadam se da razumete na šta misim
u svakom slučaju hoću da to zamenim pa me zanima koliko to košta ( kontam da to mora da se zanemi ta touch plastika ) i da stavim neku zaštitnu foliju da se ne izgrebe opet.....šta mislite?

■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
nakisa1, a da telefon jednostavno odneses u servis da ti neko to pogleda? U svakom slucaju postavi ovo pitanje na "Servisiranju" da ti neko od servisera koji tamo cita poruke da vise informacija.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
MOLIM ZA POMOC!!!
Imam telefon 2 meseca, kupila ga u Vip-u, i vec mi se jednom desilo da je blokirao dok sam koristila kameru (tacnije pokusala sam da "ubacim" ram za fotografiju, blokirao je dok sam birala ram), nije reagovao ni na sta nekih 10-tak minuta, a onda sam od sebe proradio i uradio sve sto sam u medjuvremenu pokrenula, snimio oko 5 slika isl...
A SADA je blokirao dok sam slusala radio, i evo vec 60 min. i vise, ne mogu da ga pokrenem, ne reaguje ni na sta, svetlo je ugaseno, samo se radio cuje dok su mi slusalice prikljucene. A kao za inat ne mogu ni da skinem masku, da bih izvadila bateriju, to sam uspela valjda samo jednom - kad sam ga kupila....
Jel imao neko slicnih iskustava, ili ima ideju sta da radim?!
Pod garancijom je, ali su papiri i sve to kod sestre koja mi ga je uzela, u drugom gradu, tako da ce potrajati dok ga odnesem u servis... A ne znam sta da radim do tad...
Molim ako neko ima bilo kakvo resenje da javi... Hvala unapred!
Imam telefon 2 meseca, kupila ga u Vip-u, i vec mi se jednom desilo da je blokirao dok sam koristila kameru (tacnije pokusala sam da "ubacim" ram za fotografiju, blokirao je dok sam birala ram), nije reagovao ni na sta nekih 10-tak minuta, a onda sam od sebe proradio i uradio sve sto sam u medjuvremenu pokrenula, snimio oko 5 slika isl...
A SADA je blokirao dok sam slusala radio, i evo vec 60 min. i vise, ne mogu da ga pokrenem, ne reaguje ni na sta, svetlo je ugaseno, samo se radio cuje dok su mi slusalice prikljucene. A kao za inat ne mogu ni da skinem masku, da bih izvadila bateriju, to sam uspela valjda samo jednom - kad sam ga kupila....
Jel imao neko slicnih iskustava, ili ima ideju sta da radim?!

Pod garancijom je, ali su papiri i sve to kod sestre koja mi ga je uzela, u drugom gradu, tako da ce potrajati dok ga odnesem u servis... A ne znam sta da radim do tad...

Molim ako neko ima bilo kakvo resenje da javi... Hvala unapred!
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 01. Feb 2011. 21:08
jel zna neko kako da smanjim velicinu slova u poruke do skoro mi je bio manji font odjednom mi se povecao samo kad primim poruke a kad pisem je mali font...I imam jedan problem kad mi je baterija 1 ili 2 crtke koci mi se telefon jer se koci i kod vas ili u cemu je problem..? ako neko zna nek mi odg...unapred HVALA!
Poslednja izmena od Milkovic95 u Sre, 02. Feb 2011. 13:13, izmenjeno 1 put ukupno.